Üstümde inceden bir yağmur. Dilimde esir duran bir şiirsin. Kalbime akan deli bir nehir mi? Hayır, uğruna cenk edilen şehirsin.

Üstümde inceden bir yağmur. Dilimde esir duran bir şiirsin. Kalbime akan deli bir nehir mi? Hayır, uğruna cenk edilen şehirsin.

Bana göre şiir, kelimelerin hislerle dans ettiği bir dünya. Öyle biri olur ki, hislerini bile bile söze dökmen yetmez, sanki her anı, her bakışı bir dizeye dönüşür. Senin hissettiğin o yağmur, dilinde kilitli duran o şiir, aslında kalbinin derinliklerinde bir yerlere dokunur. O şehir, işte o hislerin merkezi olur. Şiir bazen sadece bir söz değildir; birini hissettiğinde o kişi, senin dünyan olur.
🌧️
Böyle birisi oldu ama benim olmadı.
Var la yok arasında gibi
Şiir yazarak devam edeyim
İnsan ne getirecegini bilemez hayatın
Sen orada ben burada nedir başka farkın
Susarak mı güzel yoksa açılarak mı aşkın
Seni sevmek için sence ne lazım
Bir işaret versen elimde hazır ataşım
Çölüme yağmur ol yazıma kışım
Yarın gidecek gibi olacaksa bana zararın
Yorma kalbimi bırakta aşksız yaşasın
Ömür dediğin bir nefes bir hece
Gün dediğin bir sabah bir gece
Ne olucak sanki bir kez sevince
Gel otur gönül tahtıma haracımı ye
Ben çok şiir yazdım, yazmayalı uzun süre oldu. Bu aralar yazmaya kalbim gidiyor ancak elim gitmiyor.
Bana ise sadece 1 kişi oldu şiir yazan. O da bir sorumda duruyor.
Okurken çok etkilendim. Kelimeler, cümleler çok hoş. Sen mi yazdın?
Hiç kimse için şiirler yazmadım. Ergenlik döneminde öylesine küçük denemeler yapmıştım (şu an 27 yaşındayım). Şiir yazdım. Şarkı yazmıştım. Senaryo, hikâye, roman. Ne varsa denedim. Hoşlanıyordum bundan. Ben sadece sözler yazdım birilerine. Sözlerimi yeri geldi paylaştım. Bazıları hayal ürünü. Üretmeyi seviyorum. Uzun zamandır eskisi kadar üretken değilim. Kendi üstümde çalışmam gerek.
Cevap
29Cevap
Ergenlikte her sevgilim için bir şiir defterim vardı hepsine şiirler yazar, şarkı sözleri bestelerdim. Sanatçı ruhlu olmak zor zanaat.
Şiir değil de mektuplar yazdıran olmuştu. ...
Tabi sence ben o hatadan eksik kalmış olabilir miyim
Hem yazdım hem yazdırdım özledim be 🙄
Hayır bana şiir yazdıran kimse olmadı. ya da bana şiir yazan da olmadı maalesef. bir gün nasip olursa olabilir o zaman yazarım
Hayır olmadı. Kimseye şiir yazmadım zaten şiirlerle yazmakla yoktur. Ama okumayı dinlemeyi severim.
Ben yazdim birilerine yazdigim siiri okulda ogretmenim okudu sen yazmadin bunu bir yerden bulup getirdin dedi😅aşkın beni saire çevirirken karsilik alamama mi yanayim ogretmenimin benim yeteneklerimi bana yakistiramamasina mi yanayim
Detay iyiymiş.. sevdaya dair şiir dendiğinde.. şu Mihriban şiirini yazan kişi gelir aklıma.. bunu bu adama yazdıran kadın.. ne güzeldir sözleri..
Şiir yazdıran değil yazan önemli o da ben oluyorum. Ben olmasam yazdıran kişinin zerre önemi olmaz. Yani kısacası güzelliğin beş para etmz bu bendeki aşk olmasa 🤣
Bi ara tasavvuf edebiyatına merak sarmıştım. Bi kaç bir şey denedim. Oldu mu hiç olmadı bence 😂😂
Kimseyi şiir yazacak kadar sevmedim 😔
Eğlen coş işte kiboş
Bimde indirim var hadi sende koş
Aklın nerde kızım senin
Çeşmeyi açık kalmış akıyor foş foş
Eski sevgilime gelsin 😂
Ona şiirler yazacak kadar fena tutulduğumu hatırlıyorum. Öyle özel, öyle güzel bir aşk yaşadım ki şiirler yazmasam bile o kıvama gelmiştim. Tabi ki karşılıklıydı... Tek taraflı, platonik değildi.
Seni sevdiğim için mi ben bu kadar acı çekiyorum. Ama bana sevginin güzel bir şey olduğunu söylemişlerdi. Bu kadar acı çökeceğimi bilseydim inan sevmezdim seni
Şiir sevmem ama bana besteler yaptıran biri oldu. Kızım. Ona bakınca şiir gibi sözcükler melodiyle buluşuyor.
Sinir bozucusunuz
Yüreğinden sel gibi akan duyguları, doğru insana sunmaktır en güzeli. Yoksa ucuz insana verdiğin değer de, yazdığın şiir de kıymetsizdir.
Hayır ama resmini çizdirten biri olmuştu. O da ergenlikte kaldı 😂
Şiir yazmayı severim ama biri için yazmadım veya birini düşünerek de yazmadım
Çok şiir yazdım. Bazen yazdıklarıma değdi. Nazende kalemimin mürekkebine, sayfamın paklığına yazık ettim.,
şiirler yazardım hep hevesim kırıldı, yazamıyorum yazmak istemiyorum, duymak da istemiyorum sadece yaşamak istiyorum..
Şiir yazamam ama şiir gibi konuşurum 😄
Şiir yazabilmek büyük yetenek ve çok ince bir ruh demek. Ben o kadar olamadım henüz
Evet orta okuldaken birisi çantama hep şiir koyardı kim olduğunu öğrenemediğim tek bildiğim kendi yazdığı ve baş harfinin N olduğu
Soruyu yanlış anlamışım ya
Hayır olmadı öyle bir yemeğim yok zaten ama ben aşkımı resim çizerek anlattım genelde 😂 A4 kağıdına kalp ❤️ çizmiştim yeterli bence 😂😂
Sadece bir erkek için şiirler yazdım. O da Keanu Reeves idi. Ergenlikten çıktıktan sonra yeteneğimi kaybettim kdkdk
Olmaz mı. Dünya kadar şiir yazdım. Seslendirdiklerim de oldu.
Nerede o günler?
Hiç yazdıran birisi olmadı..
Gece uyanıp yazmışdım uykulu halimle aşk işte sjsjjh
Oldu olmaz mı. Öyle biriydi ki her zerresine bin satır dökmüştüm.
Ben daha cok yazdiran taraf oldum. Şarkı bile yazan vardı
güzel kız gördüğümde adeta atilla ilhan oluyorum
Yazılmişti. Herbır kelımesı hafızamda. Umarım sıleblıırm
Olmuştu evet ama şans vermediği için şiirden bile soğudum
Bana şiir yazan biri olmadı da okuyan olmuştu. Bi anda olunca şoka girmiştim ahdjsb
Hayır olmadı şiir yazma yeteneğim yok. Şiiri sevdiren oldu
eşim askerdeyken mektuplara yazmıştım
Hayır… zaten uğruma şiirler yazılmasını tercih ederim… 🙈🤭
İsime özel yapıyorduk Arkadaşla 😀 şu an aram yok şiirle
Allah'ına kurban senin, biliyordum şair ruhlu olduğunu
Arkadaşı görecek diye ayakkabımı odaya ayağıma kadar getiren oldu da şiir yok olmadı ya 😂😂
bisey ler karalamisligim varda iyi degildi sildim gitti
Evet oldu İlkokul öğretmenim sdfsdfdf 😅 (ders için)
Güzel bir şey olduğunu düşünmüyorum bunun insana çektiği acı zulüm gibi gelir şiir yazılmasın
Hayır olmadı. Bir kadına şiir yazmak veya onu baştan çıkarmaya çalışmak, saçmalık. Tam tersi olması lazım. Erkek, maskülen olur, kadın erkeği baştan çıkarmaya çalışır. Doğrusu, bu.
Benim yazdığım oldu siirden anlamazdı giderken bunlari biri mi sana yaziyo demişti 🥲
Evet 17 18 yaşlarında iken özellikle çok güzel anılar biriktirir hayaller kurar ve bunuda kalem kağıda dökülüyordu bee
Küfürlü şiir biliyorum ben olur mu?
Onlardan bende çok ya yalana inananın Namık Kemal’le bağlantısı falan 😂
hayır hiç olmadı böyle birisi, umarım gelecek hayatımda böyle birisi olur.
Evet şiir gibi küfür ettiren oldu
''Hayır uğruna cenk edilen şehirsin''
Destan bile yazdıkta hak etmedi 😂
maalesef olmadı yazdıran kişi
şiir yazdıran olmadı, şiir yazdırdıklarım oldu ;)
Şiir yazan olmuştu
Lisede😂
Hiç anlamam eskiden varmış
Şiir sevmem ne yazarım ne yazılsın isterim
Hayır o kadar romantik bana denk gelmedi ☺
Olmadı ama şarkı yapıldı bana 😂
belki olmuştur ama haberim olmamıştır
Hayır kimseyi okadar sevmedim
Oldu narcos oldu. Ama çok geçti üzerinden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?