Gizli Üye(45 üstü)1 yılMüslüman erkeklerin savunması çok yobazca olmuş. Ben bugün kızları yatağa atmıyorsam, Allah korkusundan demiş. Ne yani dinin olması ş*refsiz adinin teki mi olacaktın? O zaman sen temelde iğrenç birisin. Sadece Allah'la olan çıkar ilişkin için rol yapıyorsun. İşte en çok bu tarz Müslümanlardan korkacaksın. Bir insan eğer temiz bir kalbe sahipse dinsiz olduğunda da aynı hayatı sürdürür. Ben ateisttim ve asla zina yapmadım. Sevgilim dahi olmadı. İşimde gücümde kadınım. Atamın sunduğu haklardan faydanalarak okudum ve meslek sahibi oldum. Şeriatçı bir düzende bu mümkün değildi. İslamiyet'te kadının vasfı evliysen kölelik, değilsen cariyeliktir. Müslüman erkekler cariye ile yatınca nedense zina işlemiş de olmuyorlar. İbrahimi hiçbir dinde bak açtıkça söylüyorum kadının hiçbir değeri yoktur. Kadından bahsederken bile tarla diyorlar, şaka gibi. Her kötü olayı da kadına bağlarlar. İslamiyet'te Havva Ademi kandırıp elma yedirtip cennetten olmuştur. Yahudilikte ise karşımıza ilk kadın olan Lilith çıkar. O da Adem'i dinlemeyip Adem'e karşı çıkmıştır. Kendi isteğiyle dünyaya inip cinlerle beraber olmuştur. Tanrı'da doğan tüm çocukları öldürmüştür. Lilith'de yemin etmiştir. Neymiş efendim lohusa kadınlara musallat olan Alkarısına dönmüşmüş.
İnsanın topraktan meydana gelmediği de çok açık. Evrimsel süreçlerle homosapiens ortaya çıktı. Evrim hiçbir ibrahimi din kitabında geçmez. Bu bile inanmamam için yeterli ama başka konuları daha araştırdım. Budizm dininin kuruyucu Buda bile İbrahimi dinlerin Tanısından daha bilgi bir kimsedir. Allah, Yehova uzayı bilmez, kışı bilmez, biyoloji bilmez ama nedense Buda hepsinden biraz bilgi sahibidir. Gerçekten komik durumlar var. Aklı olan inanmaz diyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ayetin devamını okursan anlarsın. Sizin en hayırlısı tek Eş'tir diyor.
Kur'an-ı Kerîm inmeden Müşrikler 30' dan fazla cariyeleri vardı. Bazılarının 100' ü buluyordu. Şimdi Kur'an nazil olmasaydı sen o zaman Müştikleri taktir edecektin. İslâm Kadını yüceltmiştir. Kıymetini bilmediğiniz için, okumadığını için öküz altında buzağı arıyorsunuz.
Eğer İslâm gelmese idi sizler hâlen cariye olacaktınız. Bir asır öncesi Avrupa ya bir bak. Kadınlar ne halde idi. Tarihe iyi bak ve iyi oku derim.
Aşağıda @mehmetbeyyxl bey olayı özetlemiş.
Maalesef Latin alfaden dolayı Dövmek kelimesi yanlış çevrilmiş bir kelimedir.
İlgili ayette 14 asır önce Psikologların olmadığı dönemde ayet diyor ki; Eşiniz size ihanet ederse, aldatırsa önce konuşun, yaptığı hatayı söyleyin. Baktınız anlamıyor o vakit yataklarını ayırın. Eğer yine itaat etmez iseler onları korkutun (dövün) anlamında seni boşarım anlamında tehdin edin diyor.
İhanette bile Ayet terapi gibi, bir psikolog gibi yöntemleri anlatıyor. Bunu bu zamanda size anlatan var mı? 14 asır evvel Yüce Allah c. c. anlatmış, bunu böyle yapın demiş.
312 Yorumla- 1 yıl
Allah razı olsun heee
Soran1 yılLütfen nisa 3. ayeti okur musunuz rica etsem çok kez kafa yordum Kur'an'a psikolojim bozulma raddesine geldim
Soran1 yılBen anlamıyorum döv kelimesine bile 100 tane anlam yükleniyor nasıl anlaşılır acaba
- 1 yıl
Şimdi ayette diyor ki; Kadın zina ederse diyor esasen. Şimdi sana sorarım; sen zina edeceksin ve eşin sana aferim diyecek öyle mi?
Biz tefsitci değiliz ama Latin alfabenin karşılığı bu. İnternetten bazı hocaların bu ayetle ilgili açıklamalarına bakarsanız Dövme kelimesinin ne anlama geldiğini anlarsın.
Hani YAZ kelimesi vardır. Hem mevsim hem de yazı yazmak ve örtü sermek anlamına gelir. KAZ kelimesi de aynıdır. Hem hayvandır hem de toprağı kazmak anlamını taşır.
Eğer bu ülke kendi öz Türkçesini kullanmaz ise, kaldırırlar ise İstedikleri anlamı buraya yazarlar.
Soran1 yılBana önceden kuranı Türkçe okursam sevabı az olur demişlerdi bilmediğim arapça okusam ne kadar verimli olur sizce. sadece harflerini söylüyoruz o kelimenin anlamını bilmiyorux mesela
- 1 yıl
İlgili ayette geçen dârabe kelimesini ve vâdrîbûhenne kelimesini güzelce açımlamış. Her kelimenin mânâsı o ayette geçen fiiller göre değişir.
Başka bir hocanın meâlinde de..
Bayraktar Bayraklı Meali şöyle der;
Erkekler kadınları, Allah'ın kendilerine onlardan daha fazla bağışladığı nimetler ve sahip oldukları servetten yapabilecekleri harcamalarla koruyup gözetirler. Dürüst ve erdemli kadınlar, gerçekten Allah'ın korunmasını buyurduğu mahremiyeti koruyan, sadık ve itaatkâr kadınlardır. Serkeşliklerinden endişe ettiğiniz kadınlara gelince, onlara önce nasihat ediniz, sonra yattıkları yatakta yalnız bırakınız; yine de itaat etmezlerse onları geçici olarak evden uzaklaştırınız. Bundan sonra itaat ederlerse, onları incitmekten kaçınınız. Allah gerçekten yücedir; büyüktür.
- 1 yıl
Bu videoyu izle çok rica ediyorum.
https://m.youtube.com/watch?v=FCr9jpTjW3U
Soran1 yılİnanç konusu bunalttı beni bir ara cidden araştırma yapa yapa kafayı yemelik raddeye gelmiştim bilmiyorum
- 1 yıl
Tövbe ettt loo kızlara değer veren islamdir pis batı değil
- 1 yıl
Doğru kaynaklara bakmalısınız. İnternet diye bir şey çıktı yirmi yılda bir çok din türedi ve çoğuda İslâma karşı.
Maalesef ülkemizde de din tüccarları var. Âhîr zaman Şeyhleri. Dertleri mürit toplamak.
Şu an Dünyada İsrail Zûlmünden dolayı bir çok yabancı Müslüman oluyorlar. O videolara bakın. Bu dini bilmeyen Kadınların yorumlarına bir bakın. İslâmla hiç tanışmamış ama şimdi araştırınca geçmişinden hicâp duyan, iyi ki bu dini tanıdım diyen Kadınların videolarını izleyin.
Bizler Müslüman olarak doğduğumuz hâlde onlar kadar mutmâin değiliz maalesef.
İslâm kendine yeni yüzler buldu, İslâm kendine yeni Ensârlar ile tanıştı. Bizler kaybettik maalesef - 1 yıl
Kalben inanmalisin knk abi güzel açıklamış biraz okudum vaize git alo 190 unnu ara şüphelerin bitmediyse ama telefonfa rahat olmuyo ennyakin vaizelerin olduğu kuruma git gerçekten inanmak istiyorsan
- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
1 yılSenin beynin almıyor o yüzden böylesin erkekleri nasıl yüceltiyor kadınlar diri diri toprağa gömülüyordu islam geldi kurtardı şunda bile anlaman gerekiyor cennet annelerin ayakları altındadır diyor kadını yücelten kadını kadın yapan islamdır şunda bile anlarsın kadını her yönden koruyor zaten şu anda laiklik adı altında kadınları koruyorlar güya ama kadınları korumuyorlar kadınları arsızlaştırdılar kadınlar yoldan çıktı iyicene azıtıp kudurdu bunu laik sitem yaptı zaten islam kadınları korurken laikilik geldi bozdu laiklik nedir dinsizlik imansızlık ben Allahı bilmiyorum tanımıyorum ona savaş açıyorum demektir Allaha peygambere kurana karşı gelmek savaş açmak demektir dil değişince tabi kuran anlaşılmıyor türkçe var türkçe meali var onu bile okuyunca anlamıyorsun işte sen kalkıp dili değiştirirsen insanları bu hale getirirsin
02 Yorumla
Soran1 yılBeynim alıyor merak etmeyin sizin gibi tipler bir kere bile adam akıllı açıp okumaz kitabı biraz açık giyinen birisin görünce falan namus bekçisi olursunuz İslam kadını koruyor diyorsunuz ama Kuran'da cariyelik var
- 1 yıl
Çok anladığın için bunları yazdın demi beni çıplak gezipte millete vücudunu sergileyip gösterdiğin erkeklerin peşinden koştuklarınla karıştırdın diyorum yaa beynin almıyor ollmadığı için dinden çıktım diyip sonradan beynim alıyor merak etme lafı saçmalık oluyor sadece hem de bayğı bayağı saçmalık oluyor kimsenin namus bekçiliğini yapacak değilimo.. bularıınnnkini hiç yapmam artık hiç birinize üzülmüyorum sizler herşeyi hakediyorsunuz hele ki islama karşı gelenler zannediyorsunuz ki ben dinden çıktım Allah yok peygamber kuran saçmalık ee peki Allah bunu yanınıza bırakır mı sizin ne dünyada ne de ahirette yaptığınız şeyler sizi gelir bulur zaten ben istediğimi yaparım ederim yok yani hele hele Allaha savaş açarak eymi yaman beymi yaman olur ayrıca benim bakmadığımı okumadığımı nerden biliyon senin baktığın okuduğun gibi okuyup bakmıyorum baksaydım dinden çıktım derdim dine saldırırdım beni ne kednile ne de peşlerinden koştuğun erkeklerle sevgili ayağına koştuğun dışarıya vücudunu meze yaptığınla karıştırma ben çıplak kız görünce gözüm ağzım açık bakmıyorum dediğim bak o.. buyaa k. aşaraa diyorum elele tutuşup iyi halt yediini zannedenlere de aynısını diyorum sen zinayı da bilmiyon sevgililiğin haram olduğu haa bu da var islam da kadını koruyan bir de şu var erkekle kadın merhabalaşamaz selamlaşamaz aynı yerde bulunamaz buna baktığın zaman kadınları nasıl koruduğunu görebiliyorsun ama ortalığa çıplak çıkıp sevgili yapıp elletmedik yer kalmayıp iyi bir halt yediğini zannetmen normal tabi bu haramlardan günahlardan bir tanesidir 32 yaşındayım daha bir kızın elini dahi tutmadım oturup kahve çay bile içmedim neden günah haram eğer senin gibi olsaydım işte bunları yapardım kızları yatağa atardım seviyorum ayaklarına sen okuduğunu daha anlamıyon ama ben hepsini görüyorum yaşıyorum herşeyiyle zaten direk olarak
Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Arap dilinin tam anlamıyla Türkçe'ye çevrilemeyeceğini düşünenlerdenim. Sebebi de Arapça'nın aşırı zengin bir dil olması. Çok anlamları olması. Bir Arapça kelime için 50 tane din alimi bir araya geliyor, herkes farklı bir çeviri de bulunuyor. Sonra kiminki kabul olursa, tüm çevirilerde o oluyor.
05 Yorumla
Soran1 yılKuran'da biz Kur'an'ı apaçık anlaşılır indirdik diyor koskoca çelişki
- 1 yıl
O zaman Araplara inmiş bu Kur'an bize değil
- 1 yıl
Hemfikir olduğumuza sevindim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 447 cevap paylaştı.
1 yılSen kalbindeki munafikliga sebep ariyormussun o sebebide kendi kafandan uydurup vermişsin senin o küçük kafanın almadığı o dönemde kadınlar insan yerine konulmayıp küçük kız çocukları diri diri gömülüyordu ALLAH kadını değerli kıldı nisa 34 gelince Kur'an'ın her ayetinin belki 50 den fazla çevirisi meali var ama en yakından gidersek diyanetinkini süreyi açıklıyorum
Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür
Bir ayeti söyleyip öncesini ve sonrasınıda söyleyeceksin bekle
Eğer, her ikisinin arasının bozulmasından endişe ederseniz, erkeğin ailesinden bir hakem, kadının ailesinden bir hakem belirleyin, eğer uzlaşmak isterlerse, Allah onların aralarını bulur. Kuşkusuz, Allah, Her Şeyi Bilen'dir, Her Şeyden Haberdar'dır.46 Yorumla
Soran1 yılE Kuran'da biz Kur'an'ı apaçık indirdik diye ayet var çelişkili ifadeler var maalesef 3 4 senedir araştırmaktaj psikolojim bozulma raddesine geldi
Soran1 yılBu arada nisa 15 e falan bir bakın olur mu
- 1 yıl
Tek bir çelişki bulamazsın nisa 15
Kadınlarınızdan kötülükte bulunanların kötülüğüne, içinizden dört tanık getirin. Onlar, tanıklık ederlerse kadınları, ölümlerine dek, yahut Allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde tutun.
Burada kötülükten kasıtı bilmiyoruz zina veya başka bir şey zina olsa zaten recm uygulanır sana laf anlatmakta olmaz ya
Soran1 yılApaçık anlaşılır indirdik diyor ama öyle değil
Soran1 yılBoş yapmışsiniz cidden ya akıllı bir insanın zaten soru işareti olur Kur'an okuyunca bir kelimeye 100 anlam var diyorsunuz normal hayatta olsa hiç öyle demezsiniz
- 1 yıl
O anlamı ben değil tevsirciler koymuş çünki arapca çok zengin bir dil olduğu için tüm olasiliklarida cevirmisler canın cehenneme ister ister inanma banane sana değerli vaktini harcayacak değilim ama gelip burada kafasını karıştırmaya çalışırsan sonuna kadar uğraşırım
Gizli Üye(18-24)1 yılDirekt kadını döv demiyor. Baş kaldırmasından endişe ediyorsan önce öğüt ver, yatağında yalnız bırak yine anlamazsa döv diyor. Ayrıca Kur'an'ı Kerim'de erkeğe illa dört tane eş al demiyor, aksine bir tanesi makul ama önceden on tane bile eş alan vardı Kur'an'ı Kerim buna sınırlama koyuyor. Eşler arasında adaletli davranacaksan sana helâl olanı alabilirsin, eğer davranmayacaksan bir tane ile yetin diyor. Yani adaletli davranmayan varsa günahı onun boynuna sonuçta kimse kimsenin günahından sorumlu değil.
34. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.15 Yorumla
Soran1 yılBakara 230 282 223 nisa 34 15 24 bir göz atın bir tane eş varken başka kadın almak sizce normsl mi kadına saygısızlık e hani kadınlara saygı vardı o zaman kadınlarda alsın madem 4 e kadar erkek
Cevap sahibi1 yılFuhuş ne demek? Kısaca zina demek. Günahından dönmesi için merhamet bile ediyorlar eve hapsederek.
Nisa Suresi 15. Kadınlarınızdan fuhuş yapanlara karşı aranızdan dört şahit getirin. Eğer şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye yahut Allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde hapsedin.
Burada da sana zinayı yasaklıyor, temiz, namuslu bir kadın al mehirini, hediyesini ver diyor kötü olan ne?
Nisa Suresi 24. (Harp esiri olarak) sahip olduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlar da size haram kılındı. Allah'ın size emri budur. Bunlardan başkasını, namuslu olmak ve zina etmemek üzere mallarınızla (mehirlerini vererek) istemeniz size helâl kılındı. Onlardan faydalanmanıza karşılık kararlaştırılmış olan mehirlerini verin. Mehir kesiminden sonra (bir miktar indirim için) karşılıklı anlaşmanızda size günah yoktur. Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.
Cevap sahibi1 yılŞöyle düşünelim senin bir tarlan var o tarlaya kötü bakarak, iğrenç bakarak ne elde edebilirsin kendine zarardan başka? Sonuçta bir insan tarlasına iyi bakmak ister dimi bana güzel ekin, hasat versin diye. Ki sana burada iğrenç, kötü bak demiyor. Biraz derinden iyice araştırırsan ayeti anlarsın.
Bakara Suresi 223. Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla) hazırlık yapın. Allah'tan korkun, biliniz ki siz O'na kavuşacaksınız. (Yâ Muhammed!) müminleri müjdele!
Bakara Suresi 230. ve 282. ayette senin açından bakarak okuduğumda yanlış ne var onu çözemedim
Soran1 yılNiye erkekler cariye alırken kadınlar alamıyor erkekler insanda kadınlar hayvan mi.
Tarla olayında da istediğiniz gibi kullanin diyor kadının fikri düşüncesi önemli değil artı Kuran'da neden bir kelimenin 100 anlamı oluyor cidden aşırı psikoloji bozan durum
Cevap sahibi1 yılDin sana normalde bir tane eşi makul görüyor, onla yetin diyor aksi bir durumda ikinciyi ya da ne bileyim üçüncüyü al diyor. Ayrıca sen evlenince bir erkeğin soy ismini taşıyorsun, o seni himayesi altına alıyor, o nereli ise sende oralı oluyorsun böyle bir durumda kadın kendisine nasıl cariye alabilir? Hadi din buna izin verdi diyelim yaşadığın laik ülke buna nasıl izin versin?
Tarla olayında sureyi tekrar oku orada Kendini önceden "uygun davranışlarla" hazırla. Allah'tan kork diyor.
Bir cümlenin ya da kelimenin yüz anlamı olması o konunun "derin" olduğunu iyice düşünülmesini, anlamanı gösterir dimi?
Üstü kapalı sureyi okuyup aaa burada kadına hakaret ediyor deyip dinden çıkmak aşırı saçma. Manasını iyice okumadan hiç bir anlamı yok dediğin surelerin devamlarinda da açıklıyor iyice manasını
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılDinden çıkmak bu kadar kolay mı ya 😅😅😅😅 ay bu ne bee ben dinden cıkıyorum, böyle şey mi olur 😵💫😵💫 diyerek de cıkmışsındır sen kesin heheheheh.
seninle uzun uzun tartışırdım ama aşırı uykum var, bu görüşü de soruyu kaybetmemek için yazıyorum. sabah yaz tartışalım, sen de yoldan sapma günah kız 😜34 Yorumla
Soran1 yılİnandığıniz dinin kitabını detaylı şekilde okuyunca beni anlarsınız zaten 4 5 yıldır bu döngünün içindeydim zaten boş yapıyorsunuz yaşınızdw büyük ama maalesef olgun kişilik değilsiniz açın okuyun lütfen inandığıniz kitaba
- 1 yıl
Gayet olgun biriyim, olgun olmasam ciddi cevap vermediğin insanlara bakarak sana görüş dahi atmazdım bu bir.
Yanlış yolda olduğunu bildiğim için seni soğutmadan anlatmak istedim, örnek vererek bu iki.
İnandığım ve okuduğum kitap bana yol gösterici, aklımda şüphe yok sen yoldan sapmaya müsait olduğun için bu tarz çelişkilere girmişsin sana anlatmaya hatta konusmaya gerek bile yok çünkü anlamak istemeyeceksin ne diyebilirim 🤷♀️ iyi geceler olgun hanım kız 🤩
Soran1 yılDoğru yol dediğiniz şeye mensuptum geçmişte bir sürü çelişki ifade var buna ne diyeceksiniz yani özellikle kadin hakları konusunda kitabı açıp okuyun dikkatlice dediğim gibi bir arkadaş İslami araştıracağım diye detaylı şekilde deist oldu
- 1 yıl
Çok çok yakın bi tanıdığımın eşide bu şekilde deist oldu üstelik babası imamken. Ben seni yargılayamam haddime değil, sadece okuduğunda oluşan kafa karışıklığını elimden geldiğince gidermek istedim olay tamamen bu. Peşin hüküm verme dediğim gibi uzun uzadıya konuşur anlatırım çünkü bazen ucu açık olabiliyor mesela seninle benim aynı konuyu konuşup farklı yöne çekilmesi gibi.. misal inanıp inanmamak
Aşk İlişkileri konusunda 369 cevap paylaştı. İman ettiysen bunlardan gocunmamalısın.4 eşe kadar caiz ama İslam her zaman tek eşliliği telkin eder. 4 eşe müsade verilmesinin sosyal ve siyasi bir çok sebebi var ve bunları bazı zaruri hallerde hoş görür.(Siyasi evlilikler, çocuk sahibi olamama, neslin devamı vs. gibi)
02 Yorumla
Soran1 yılHiç bir şekilde mantıklı açıklaması olamaz resmen kadına ikinci sınıf muamelesi yapılıyor
- 1 yıl
Hz Havva Hz. Adem için yaratıldı zaten. Sonrasında eş olarak tanındı. Yaratıcın bu şekilde emrediyorsa buna karşı gelemezsin. Ayrıca 1 süreyi okuyup bu kanıya varmak mantıklı değil. Bir çok sürede kadını korur över aynı zamanda. Onlara Allah'ın emaneti olarak bahseder. O ayetleride incele bence.
Tüm dinler
Yobazlıktır
Savaştır
Güvensizliktir
Huzursuzluktur
Bütün dinler MÜSLÜMANLIK HRİSTİYANLIK MUSEVİLİK vs.
MUKTEDİRLER ve İKTİDAR sahipleri tarafından
hepsinin koltukta oturması için icat ettikleri
KULLANIŞLI BIR APARATTIR00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılDurduk yere şiddet uygula demiyor ayrıca dört tane eş alabilirsin şu anlamda alabilirsin atıyorum sen evlisin karın fesatın teki sana karılık yapmıyor bunu sadece cinsel açıdan söylemiyorum her anlamda sana karılık yapmayan saygı göstermeyen birinin üstüne kuma alabilirsin
03 Yorumla
Soran1 yılKuma almak normsl mi senin kocan kuma alsa miden alacak mi
Cevap sahibi1 yılkuma almak normal değil evet ama "dediklerimi" yapıyorsam alabilir çok doğal
Soran1 yılNormal mi boşansin o zaman bir de kuma olayını normalleştirmeyin ya cahiliye döneminde miyiz
1 yılEvet bende okudum çok düşündüm soğudum şu an musluman miyim değil miyim bende bilmiyorum bu kadar kusursuz bir yaratıcı böyle bir kitap asla yazamaz asla
128 Yorumla
Soran1 yılBazı konularda da çelişki var
- 1 yıl
Okudum nerdeyse hepsini çok çelişki var , biryerde der biz dağları çivi gibi caktik der biryerde der sabit sanırsınız ama hareket eder der kadınlar tarladir istediğiniz gibi kullanın der sanki bizim rizamiz varmış gibi. d cennette erkeklere göğüsleri tomurcuklasmis kızlar vaad eder bı ayette kadinlarla ilgili konuşur diğer ayette der dövün sözünüzü dinlemezse der
- 1 yıl
Siz hiç parça bütün teorileri hakkında okumalar yaptınız mı?
Bütüncül Yaklaşım (Holizm) ve Bilimsel Redüksiyonizm:
Holizm, parçaların bir araya geldiğinde, bütünde ortaya çıkan özelliklerin parçalarda bulunamayacağını savunur. Bu yaklaşım biyoloji, psikoloji ve sosyal bilimlerde çok yaygındır. Öte yandan, bilimde yaygın olan "redüksiyonist" yaklaşım ise her bütünü parçalara ayırarak incelemenin en iyi yol olduğunu söyler. Modern bilim, bu iki yaklaşımı dengeli bir şekilde kullanmaya çalışır.
herhangi bir teknik bilginiz olmadan siz neyin kafasını yaşıyorsunuz da iki cümle okuduğunuzda çelişki var gibi kesin yargılara varıyorsunuz... Bunu Kur-an'ı Kerim'den bağımsız olarak söylüyorum.. neyi anlamaya çalışıyor nasıl yollar izliyorsunuz? bu soruları sizi anlamak için soruyorum.. okudğunuz şey 610-632 yılları arasında yazılmış bir roman değil..
- 1 yıl
Kur'an insanlarin anlayabileceği biçimde indirilmiş "teori" buda peki kuranı büsbütün okudun mu onu sormak isterim sevgili müslüman insancik
- 1 yıl
Kuranda biz kemiğe et giydirdik der peki sence böyle mi olustuk bumu senin mantık anlayışın teknik bilgiden bahsediyor adam ya ne komik biz kesin yargılara varmiyoruz en azından ben öyleyim sadece mantık dışı bazı şeyler , ha bazı şeylerde mantığa oturuyor diye büsbütün kabul edemeyiz hicbiseyi benim irkim hakkında baş kaldirirlarsa dövün diyen bir Allah mı sana göre yaratıcı? Ya da insanın nasıl oluştuğunu bilmeyen kemiğe et giydirdik diye bahseden Allah mı sana göre kusursuz? Kusura bakma bunları anlaman için çok zeki olmana gerek yok az akıl olsa okuduğunu anlarsın ama yoksa olduramiyorsun bazi insanlarda naparsin 😆
- 1 yıl
sağlıklı bir şekilde sorularına cevap almak istiyorsan üslup daha düzeyli olmalı.. gidip kahvehane ağzıyla konuşacaksan o düzeye inemem. Bu arada kadın bir cinstir. Irk değildir. Irk gen bilimin gelişmediği dönemlerde fiziksel görünüme göre insanları sınıflandırmak için kullanılmış eski bir terimdir. Günümüzde sosyo kültürel ve siyasi olark kullanılır.
örnek verdiğin ayetin başını demeden sonunu diyorsun.. ayrıca ayette bebeğin oluşumunun fiziksel sürecinden bahsediyor ki bu süreç anlatıldığı gibidir. Sperm umurta ile buluşur ki sudur. sonra bir pıhtı haline gelir ve ana rahmine yerleşir.
Döllenme (Fertilization)
Blastokist Oluşumu
Rahim İçine Yerleşme (İmplantasyon)
Embriyo Gelişimi
Gastrulasyon
Nöral Tüp Oluşumu
Organogenez (Organların Oluşumu)
Fetal Dönem.
Kalp – 3. ve 4. hafta
Beyin ve Sinir Sistemi – 3. ve 4. hafta
Omurga – 4. hafta
Solunum Sistemi – 4. hafta
Kaslar ve Kemikler (İskelet Sistemi) – 6. hafta
Gözler ve Kulaklar – 6. hafta
El ve Ayak Parmakları – 7. hafta
Cinsel Organlar – 9. hafta
Kemikleşme Başlangıcı – 12. hafta. Bunun aksini iddia ettiği bir yer ben göremedim o ayette. :D - 1 yıl
Kiminle nasıl konusacagimi birisine soracak değilim üslubumu ben çok iyi bilirim ✋🏻 lafı geveleme ırk cins neyse ne konumuz bu değil laf salatası yapma Tarık suresi 7. ayette nasıl yapıldığı belirtilmiş bir bak derim 😆İnsan neden yaratıldığına bir baksın! Atılan bir sudan yaratıldı. (O su) sırt ile göğüs kafesi arasından çıkar spermin göğüs kafesinden çıktığını iddia ediyor tsaklara yazık oldu tüh 😥 bana akıl dersi vericek son insansın sevgili müslüman insancik, ben daha bu yaşımda çok okuyan ve araştıran biriyim küçük aklını kendine sakla 😆
- 1 yıl
Cenin gelişiminde erkek ve dişi üreme organları, embriyonik dönemin 5. ila 6. haftası civarında gelişmeye başlar. Bu süreçte, üreme organlarının ilk yapıları olan gonadlar (testisler veya yumurtalıklar), embriyoda henüz cinsiyet farkı oluşmamışken gelişir. Gonadlar, embriyonun sırt kısmında, böbreklerin yakınında, karın boşluğunun içinde bulunur.
Cinsiyet farklılaşması, yaklaşık 7. haftadan sonra cinsiyeti belirleyen Y kromozomunda bulunan SRY geni aktif hale geldiğinde (erkek embriyoda), gonadlar testislere dönüşmeye başlar. Eğer SRY geni yoksa (dişi embriyoda), gonadlar yumurtalıklara dönüşür.
Yani, erkek ve dişi üreme organlarının başlangıcı, embriyonun karın boşluğunda, gonadların oluştuğu bölgede başlar. laf salatası yapmıyorum sadece seviyeyi bilmsel düzeye çekmeye çalışıyorum.. sen ne kadar aşağı çekmeye çalışsanda.. - 1 yıl
Başlangıcını sormadik , güzel acikliyorsun fakat mantıklı değil ben anya diyorum sen tutuyosun Konya'dan basliyosun dollemekle bebekligin alakası yok bebekler ciftlesebiliyor mu Allah için? Atılan sudan yaratildi o su göğüs ile sırttan çıkar diyor burada yetiskinden bahsediyor bebekle ilgisi yok
- 1 yıl
Çok okuyor olmak bilgiler arasında ilişki kurabileceğin anlamına gelmiyor. hatta anladığın anlamına bile gelmiyor güzel arkadaşım.. latin alfabesiyle yazılmış herhangi bir metni okuyabilirsin... ama bu metin bilmediğin bir dilde olursa sadece okumuş olursun anlamış değil.. hele bir de bu metin kiril alfabesi ya da hyroglifler ise resim falan sanabilirsin yazıyı :D gönder gelsin var mı başka kafana takılan..
- 1 yıl
Senin benim ve bi başkasının sorularına göre Kur-an'ı Kerimin cevap verdiğini kim söyledi ki. Sen orada saçmalamış taşaklar ne işe yarıyor o zaman diye dalga geçtin. ben de üreme organlarının nerede oluştuğuna bir delildir o Ayet dedim. Daha önce de dedim Kur-an'ı Kerim bir roman değildir. Hem yazıldığı dili hem kendi dilini çok iyi bilmen gerekir. Fen tarafında herhangi bir şeyi saçma bulduğunda saçma bulduğun şey hakkında ee spermler taşaklarda üretiliyor gibi lise düzeyinde bir eğitim seviyesiyle saçma diye yorum yapılmaması gerekiyor.
- 1 yıl
Diğer insanlarla karıştırma beni ben okuduğumu anlayarak okurum anlamadığım birşeye de ne kadar okusamda okudum demem kuranı düzgün anlayamazsın seviyesine getirirsen olayı koskoca Allah bunu da düşünmüştür ha? Evrensel bir kitap ya hani yoksa düşünmemiş mi dersin onca ayette kendini öveceğine bir ayette de namaz nasıl kılınır onu yazsaymis mesela belli başlı namaz ayetleri var ama her ülke çok farklı kılıyor namazı hiçbir ayette de namaz nasil kılınır belirtmemiş biz dağları çivi gibi caktik derken dağların azda olsa hareket ettiğini bilmez miymiş? sonradan da siz dağları sabit sanırsınız ama hareket eder gibi biseyde demişti ne güzel çelişki 😮💨 güya hoşgörü dini ya kâfir olanı öldürün diye emir var onu bunu geçtim peygamber neden pedofili? 50 kusur yaşındayken neden 9 yaşındaki bir kızla gerdeğe girme gereksiniminde bulunmuş eminim buna da bir kılıf bulursun yok reglden sonra sayılıyor yaşları diye hadi bekliyorum bahaneleri 😆 bu arada hicbisey acikladigin yok kendi aklınca bişey aciklayabildim sanma bildiğim şeyleri ısıtıp ısıtıp önüme koyma sorularıma cevap vermiyorsun dediğim gibi boş laf salatası yani
- 1 yıl
Bilen birisine bir şey açıklayamam.. Sen alimsin... Sen bana öğret o sorduklarını... okuduklarından bana birkaç bir şey öğret. Mesela ne okudun en son... Neden namazı tarif etmemiş sorusuna senin cevabın ne.. Üreme organlarının nerede oluştuğunu söylediği halde cidden namazı niye tarif etmemiş.
- 1 yıl
Herşeyi bildigimi iddia etmiyorum lafı nerenden anlıyorsun sen be adam ! Kız çocuklarının diri diri gömüldüğünü onaylıyor musun o dönem?
- 1 yıl
Senin anlattığın yerlerden anlıyorum. Daldan dala geçiyorsun. İlk önce bilimsel olaylarla yorumlamaya çalıştın sonra siyasi ve kültürel olaylara döndün.
O dönem dediğin dönemi net söylersen daha iyi anlamış olurum. Ayrıca onaylamak derken neyi kast ediyorsun? Yaşanmış bir olayı tasvip edip etmediğimi mi soruyorsun? Yoksa kız çocuklarının gömülmesini destekleyip desteklemediğimi mi? Daha önce de söyledim üslubu bilimsel düzeye çekersek daha net anlaşılır. Çok okuduğunu söyledin ama kelime dağarcığın ve cümle yapıların bunun aksini söylüyor. - 1 yıl
Daldan dala neden gectigim çok açık değil mi sence de? Aciklayamiyorsun ki abicigim neden boş vakit geçireyim ki ogrenemiyeceğim aydinlanamiyacagim bişey için Kur'anın yeni indiği zamanlar kız çocukları diri diri gömülüyor muş ya sonra kuran yasaklamis ha zaten sormama gerek yok inandigina göre kabul ediyorsun bunu onaylayıp onaylamadigini neden sorayım ya sen onaylasan kaç yazar onaylamasan insan bunu da düşünür bir zahmet düşün yani açıklamaya da gelirsek
- 1 yıl
Kız çocukları o zaman gomulmuyordu buda yalan sadece belli başlı kabileler yapıyor onlardinda ilk çocuğu kurban etme ritüeli var kızda olsa erkekte olsa farketmiyor yani neden gomulmedigine gelirsek kız çocuklarını gommeyin ayeti Kuran'dan 18 sene sonra indirilmis , burdan da anlaşılacağı üzere o dönemin belli başlı sorunu olsa zaten 18 sene sonra inmez buda kız çocuklarını gommeyin tezini çürütüyor
- 1 yıl
Cennette ne vaad ediliyor biliyor musun
- 1 yıl
İslam dininde müslüman olmayan bir kişinin iyilik yapmasının bir anlamı yoktur İslam iyi insan kötü insan ayrımı yapmaz. İslam insanı musluman olan ve olmayan olarak ikiye ayırır. Hayatını dünyada iyilik yapmaya adamış hristiyan yahudi budist Hindu ateist inan farketmez hepsinin sonu İslam'a göre sonsuz cehennemdir sonsuz ateş, sonsuz iskencedir. İslam dininde iyilik diye bişey yoktur iman etmek ibadet etmek bunlar sadece inananların cennete girmek için allahla yaptiklarinj sandığı bir ticarettir.
- 1 yıl
Yok, daldan dala neden geçtiğin açık değil. Kız çocuklarını gömmeyin tezinden kastettiğin ne? 18 sene sonra o ayetin indirilmesi neyi çürütüyor. Beni yargılamayı ne zaman bırakacaksın? Nasıl inandığımı hangi cümlelerimden çıkardın. Müslüman mısın diye bile sormadın? :) Tarık süresi 7. ayetinden söz ettin. orada ifade ettiğim terimlerden kaçını hayatında duydun. Lise biyoloji bilginin dışında kaç tane biyoloji makalesi okudun ve bu makalelerin kaçını anladın? Öğrenmeye çalıştığın şeyin ne olduğunu bile anlamış değilim. Kur'an-ı Kerim'i mi eleştiriyorsun? Allahı mı inkar ediyorsun? Arap kültürüne mi sövüyorsun?
Evet az çok neler vadedildiğini biliyorum. - 1 yıl
Ablam aciklamisim neyini anlamiyon daha nasıl açayım sana müslümansın işte belli boş yapma yaşıma göre gayet iyi okuyorum 34 yaşıma geldigimde emin ol canavar gibi olurum 18 yaşındaki insanla bilgi yarışı mi yapıyorsun yazık sana inanılan şeylerin kendimce saçma olduğunu söylüyorum Arap kültürüyle de ilgili bişey söylemedim dediğim gibi boş yapıyorsun araya gereksiz laf katarak bişey konuştum saniyosun
- 1 yıl
Sinirlenme sakin ol. Bir şeyi yarıştırdığım yok. Sadece seni anlamaya çalışıyorum. Okuyan araştıran sorgulayan bir gençsin. Anladım ama neden tanımadığın birisine atar gider yapıyorsun onu anlamadım. Aynı dili konuştuğumuz halde anlaşmanın ne kadar güç olduğunun farkındasın değil mi? Bunu bir de tüm evrene gönderilmiş bir dinin Kitabını nasıl hemen anlamayı bekliyorsun? Evrenin yaratılışı, sosyo-kültürel, ekonomik ve insani ilişkiler gibi geniş kapsamlı konuların 600 küsur sayfalık bir metinde özetlendiğini düşün. Bu kadar derin ve kapsamlı meseleleri, ilkel bir bilgi düzeyine sahipken nasıl anladığımızı iddia edebiliriz? Buradaki amacım seni yargılamak ya da sana bir şey dayatmak değil. Farklı açılardan birlikte bakıp bakamayacağımızı görmek istiyorum. Olayı bir iddiaya çevirmeyelim. Ayrıca, sürekli sorgulamanı ve okumanı takdir ediyorum. 34 yaşına gelmeden bile çok çok daha ileri düzeyde düşünen ifade eden ışık tutan biri olacağından şüphem yok. Yargıya varmadan önce tüm olguları dikkatlice değerlendirmeli ve farklı bakış açılarını göz önünde bulundurmalıyız." Bu arada abdulhey desek olmaz mı :P ya da polat diyelim :D :D
- 1 yıl
Atar gider yapmıyorum ısrarla anlamamaniz sinir bozucu yazan şeyi söylüyoruz inkar ediyosunuz vallahi bizden daha kâfir boyle insanlar hayır Memati baş de 🥺
- 1 yıl
Memati çok melankolik.. Kazım falan diyelim. :D Ne demek istediğini ve nerelerde çelişki yaşadığını senin hissettiğin gibi anladım diyemem. ama ana fikri ve vermek istediğin mesajı aldım. O yüzden bu kadar saattir seninle diyalog kurmaya çalışıyorum. Yazan şeylerin neleri ifade ettiğini anlatmaya çalışıyorum ben de. Dedim ya tüm evrenin ve içindekilerin 600 küsur sayfaya sığdırıldığı bir kitabı roman okur gibi okuyup orada bu yazıyor burada da bunu demiş çelişmiş diye yorumlayamayız. Umarım ben de kendimi ifade edebilmişimdir. Geleceğin bilim insanı Memati baş hanfendiye.. Bari Elif diyelim yaaa!!!
- 1 yıl
Ya abartttt ne bilim insanı benim bu ülkeye pek hayrım dokunmaz bu saatten sonra. kendim okurum kendim bilgilenirim kimse muhattabim degil o konuda biraz katiyim. Memoşti diceksin lann
- 1 yıl
Umarimm
Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum. Kuran da en çok sorumluluk erkeklerde. Bahsettiğin ayette darabe kelimesi kullanılıyor. Kendine gel kadin der gibi sarsmak manasinda. O ayet için selvi boylum al yazmalım dakika kadin figürü yerine 7 kocalı Hürmüzu koy. Olaylara başka açıdan bak.
Araştırmanı derinlestir
04 Yorumla
Soran1 yılİncili de okudum bir den fazla anlam olayı da Kuran'da var ne hikmetse
- 1 yıl
Tercumelerde bu tarz şeyler olur ki oluyorda. Kuran sadece bir kere okuyun ne anladiysaniz o demiyor. Bilakis kuranı baştan sona kadar okuduğunda sürekli sorgulamaya detaylarını arastirmaya ne demek istediği üzerine düşünmeye sevk eder.
Misalen Allah bir sürede zina yapanları, adam öldürenleri filanca şeyleri yapanların sonu hüsrandır der. Bunları yapmayın der. Ilerler başka bir sürede cehenneme kalicilardir der iki süre sonra ise Allah kendisini duzletmeye calisanlari bağışlayıcıdır der. Cehennem kötü bir yerdir kötülük yaparsanız gazabına karşılaşırsınız der ama yapmissaniz bile yinede tamamen ümitsizliğe kapilmayin kendinizi düzeltmeye çalışın der. Bir kere okudum burada bu diyor dersen çok yanlış yerlere gidersin
Ki bunu diyenler zaten baştan kaybediyor. burada yazılan şeyleri bile iki farklı ruh halindeyken oku ikisindede farklı sonuçlara ulaşabilir farklı tepkiler verebilirsin. Bu bile böyleyken Kuran hakkında kesin hükümlü olmak ne kadar doğruya ulaştırır
Soran1 yılE Kuran'i anlamak için tımarhanelik olmak lazım yani zaten arapça bilmiyorux ki harfinin okuyoruz anlamını bilmiyoruz Türkçe okumadığın sürece anlaşılamaz ki
- 1 yıl
Niye timarhanelik oluyorsun 😃 Kuran üzerine çok araştırma yapıp pekala akıllı kalanlarda var. Açıkçası şu günümüzde olan samimiyetsiz ilişkiler, insanların ikiyüzlülüğü, ve denge politikalarına kafa yormak tam delirmelik şeylerde kimsenin delirdigi yok 😃 Mide bulandırıcı samimiyetsiz duygular ve birbirine tezat davranışlarına şahit oluyoruz. Kimseyede birsey oldugu yok
Kuran üzerine de kafa yorunca timarhanelik olmazsın merak etme
- Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı.
1 yılNisa suresi diyor ki her birini bir digerinden zerre ayiramayacak esit davranabileceksen... Allah askina bunu yapabilecek bir insan oglu var mi dunyada?
06 Yorumla
Soran1 yılNisa 15 , bakara 223 hakkında ne düşünüyorsunuz
- 1 yıl
Simdi oncelikle kurani ayet ayet ele alirsak olmaz. Kuranin isleyis sekli sudur. Bir olay olur ve bu olay uzerine bir sure iner. Bu surede ki her paragraf ya da cumle (baslarinsaki bitis isaretiylw anlayabilecegimiz uzere) o surenin aciklama yaptigi konu baz alinarak yorumlanmali. Yani gunluk tutuyorsun 2004 te mehmet ile sevgilisin ve o gununuz guzel gecri bu yuzdne mehmwt hakkinda guzel seyler yazdin. Ama 2009 da fatih ile birliktesin ve fatih ile o gun kavga etti iz, sende gunlugune fatih hakkinda kotu seyler yaziyorsun. Donup 2004 mehmet hakkinda yazdigin guzel bir sey ile 2009 da fatih hakkinda yazdigin kotu birbirile celisen cunleleri ele alip bunlari karsilastirmak dogru olmaz. Baska konu baska sevgili. Birisi hakkinda iyi digeri hakkinda kotu konusabilirsin. Nisa 15 de zinadan vazgecmeyen bu u aliskanlik edinmis kadin icin diyor ki, onu al evinde gozetim altinda tut. Allah onun hakkinda bir cikis yolu sunacaktir. Tovbe eder, ne biliyim artik guven verir degistigine sana inandirir vesaire. Burada ne gibi bir sey de takildin? Yalnia bir sey yok cunku...
- 1 yıl
Bakara 223 te kadina iltifat edilir. Kadininiz tarla gibidir, ona iyi bakin, onu hosnut tutun siz ona ne kadar deger verirseniz o size o kadar baglanir ve iyi bakilmis sulanmis bor tarla gibi ailenize bereket kazandirir. Yine burada farkli bir sey mi algiladin? Ya da katilmasigin bir durum var mi?
Soran1 yılO yüzden nasıl isterseniz öyle yaklaşın falan diyor ben anlamıyorum Kuran'da özellikle bir sürü anlam var diyorlar İncilde öyle değil olan neyse o Kuran'da var bu durumda bu yüzden psikolojim bozulacakti az kalsın
- 1 yıl
Bak en guzel cikarimi su mantigi bilerek yaparsin. Kuranda her sure o donem olan bir olay hakkinda iner. Peygambere iman etmis biri gelir der ki, ey peygamber karim zina yapiyor bizim inanca gore ne yapmali? Peygamber duasini eder ya da Allah peygambere bu kinu hakkinda bir sure indirir. Yani o surenin hangi konu uzerine indigini bilmek gereklidir. Boyle yaparsan hangi anlam cikarilmali bunu kestirebilirsin. Din alimleri dediginiz insanlari gercekten cok buyutmeyin. Hangisi parayla satin alinmis hangisi alinmamis vallahi bilemeyiz. Kuran apacik bir kitap olarak indirilmistir diyor. Yani baris ve huzur dini diye indirilen bir kitapta kullar icin kotu bir anlam yazildigi anlamini yapanlar sarlatan. Tabi bu inanc meselesi. Inanc olduktan sonra hangi yonde oldugunu kestirebilir insan. Ben klasik muslumanlardan ayri olarak boyle inaniyorum. Ve bu onlarin bana diretmeye calistigi seylerden daha cok bagliyor acikcasi...
- 1 yıl
Ayrica kiz arkadaslarimin cogu hristiyandi. Babasi papaz olani bile var ve papaz bile incilin degistirildigine inaniyor.
Gizli Üye(18-24)1 yılBazı şeylere hikmeti vardır biz herşeyi anlayamayız deyip susmak lazım Allah aşkına 4 tane kadınla zorlasan evlenmez bir erkek bunun siyasi sebepleri var kadınlara böyle bir hak tanınmadı çünkü biyolojik olarak farklıyız
00 Yorumla
1 yılNe guzel. Allah akil vermis demi? Hur iradenle dinden ciktim diyorsan ne mutlu sana.
01 Yorumla
Soran1 yılEvet o akli kullandım araştırma yaparak işte
Ahiretini biyifmişsin gereksiz 4 kadin alan nerde hani
10 Yorumla
1 yılDinler bana yalan geliyor artık çok saçma çelişkiler var
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
1 yılKur’anın mealini okursan tabii anlamazsın, tefsirleri okusana, bolu boluna kendini ateşe atıyorsun
01 Yorumla- 1 yıl
Boşu boşuna
Gizli Üye(25-29)1 yılUmrumda değil
Senin dinin sana benim dinim bana10 YorumlaNormal bu çok abartıyorsunuz ne güzel 4 kafın bir adamı yiyin bitirin 😁
00 Yorumla
1 yılManasına değil fıkhi olarak araştır açıklamasını iyice anla
00 Yorumla
1 yılSizde değişmeye yer arıyorsunuz
01 Yorumla
Soran1 yılAlakası yok 3 4 senedir bu döngüdeydim
Gizli Üye(30-35)1 yılolm. yorumlara baktimda herkes dinsizmis ya herkes islama. karsi vay mq
01 Yorumla
Soran1 yılKarşı olmak değil adam akıllı araştırma yapıyorlar bu arada İslam'a düşman olunmuyor müslüman olmayınca merak etme saygı duyuyoruz benim aşırı dindar müslüman arkadaşım var
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. cidden öğrenmek mi istiyorsun provakatör müsün..
03 Yorumla
Soran1 yılHe işim yok provokasyon yapacağım ne mantıksızsiniz ya bu arada kuranı baştan sona dikkatli okuyan bir tanıdığım deist oldu
eekeklerin dininden neden çıkıyorsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
1 yılHristiyanlikta ne gibi kampanyalar var?
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılAy çok da umrumuzda. Hoşçakal
01 Yorumla- 1 yıl
Müslümanlar olarak çok üzüldük şu an ayyyyy 😂😂😂
Bay bay
Allah aşkına ayeti tam okudun mu?
01 Yorumla
Soran1 yılEvet nisa 34 dışındw ona benzer ayetler var aç bak biraz
Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kesinlikle haklısın.
04 Yorumla
Soran1 yılYorumlara baksanıza çoğu inandığı kitabı adam akıllı okumamış
Soran1 yılBir de kuranı Türkçe okuyunca sevabı az olur diyorlardi
Bakara 223 e gel
01 Yorumla
Soran1 yılNisa 34 ile yarışır
1 yılZoruna mı gitti.
09 Yorumla- 1 yıl
Gitti gidiyorda , böyle kusursuz bir yaratıcı boyle adaletsiz ve çelişkili bir kitap yazar mi
Soran1 yılAc bir kuranı adam akıllı oku ne demek istediğimi anlarsın ben öyle yaptım şu an dinimi değiştirdim
- 1 yıl
Kitap oku diye başlıyor bunların haberi yok kuranla ilgili , akla saçma gelen ayet saysan yalanlarlar peygamberin 9 yaşında kızla gerdeğe girdiğini söylesek yalanlarlar çünkü dinlerini dine göre değil kendilerine göre yaşıyorlar bu konuyu hiçbir Arap inkar etmez olduğu gibi kabul eder ama bizim millet bu olaya kılıf uydurmaya çalışıyor hala yok reglden sonra sayiliyormus yaşı bilmem ne kendinizi kandirin
- 1 yıl
@Memati_BAŞ_diceksin KS deki başlıkları biraz oku, evli erkeklerle yatanlar metres olanlar falan. Bir çok kişi bunu yadırgamıyor gibi. Ayrıca ayeti okursan devamında en hayırlısının tek eş olduğu belirtilir. Kaldı ki bu kuraldan önce sınır yoktu. 10 eş bile alabiliyordun. Sınır getirildi.
Dahası da var. Kadınlar toplumda tek yaşayamaz ve sayıca da fazlalar. Toplum modern anlayışa uymuyor yani 1400 yıl öncesinden söz ediyoruz. Doğal olarak one to many ilişki çok da absürd değil. - 1 yıl
Bunu neden peygamber uygulamiyor peki 9 yaşındaki kızla gerdeğe girerek neyi amaçlıyor söyler. Misin korumayı falan mı 😆
- 1 yıl
@Memati_BAŞ_diceksin arzulamıştır. Suç mu?
Soran1 yıl9 yaşındaki çocugu arzulamak lütfen psikolojik yardım alin
- 1 yıl
Okuduğunu anlamak bir yetenek
- 1 yıl
Oanwoajsoajakanaka dalga geçiyor ya
Çık okey
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCariyelikte var.
06 Yorumla
Soran1 yılEvet aşırı çelişik Kur'an bana göre
Cevap sahibi1 yılErkeğin yarısı kadar miras hakkı, mahkemede erkek kadar söz hakkının olmaması vs.
Hangi dine geçtin?
Soran1 yılHristiyanliga
Cevap sahibi1 yılİncil'i okudun mu?
Soran1 yılEvet çokça okudum en azından tehdit vari tarzı yok
Cevap sahibi1 yılBen de kutsal kitapları okuyor, dinler tarihi hakkında araştırmalar yapıyorum. Sana hristiyan olarak bazı sorular sorabilir miyim?
Gizli Üye(25-29)1 yılHelal kanzi
00 Yorumla
1 yılHaksızsın
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım