Sevgilimin selefi olduğunu öğrendim?

4 aydır birlikteyiz bir kaç ay konuştuk konuştuğumuz süreç içerisinde dini sohbetler ederdik ve gerçekten tatmin edici ve akıcı bilgili konuşur ben anlamıştım biraz o zamanlar dinlediği hocalardan okuduğu kitaplardan vs fakat Selefiliğin ne olduğunu tam anlamıyla bilmiyordum geçen konuşurken birden sorayım dedim sen selefi misin gülümsedi evet dedi ve bana anlattı birtakım şeyler. Bunun üzerine ben daha da araştırmalar yapmaya başladım Selefilik üzerine çünkü evlilik niyetindeyiz evleneceğim adamın hangi akidede olduğu benim için önemli. İşin en garip tarafı benim ailem cemaate bağlı ve o bunu biliyordu bunu bilerek benimle konuşmaya devam etti. Benim kafamın karışık olduğunu biliyordu bir şeyleri öğrenmeye çalıştığımın da farkındaydı. Ben bir cemaati savunmuyorum ama ailem böyle iken ailemi de değiştiremiyorum çünkü yıllardır bunun içerisindeler artık kalıplaşmış bir düşünce yapıları var. Selefilik ise bunu başlı başına tekfir eden bir topluluk. Ben sevgilimle evlendiğim zaman benim aileme sürekli kafir muamelesi yapar mı? Bunlar ince konular benim dinim en hassas çizgim bilhassa ailemde öyle. Sevgilimi çok seviyorum lütfen ayrıl ilerde sorun yaşarsınız gibi tepkilerle gelmeyin lütfen benim amacım çözüm bulmak …
Sevgilimin selefi olduğunu öğrendim?