İcki masasinda oturmak gunah mi?

Arkadaşımızın doğum günü için mekana gittik.. altı kişi vardık. İki çift bir de arkadaşımızın kardeşi ve arkadaşı. Her neyse iki kisi yemek yediler, ustune raki, bira ictiler. Biz sadece su ictik. Kola dahi icmedik cay bile. Birde meze yedik. Onlar yedi icti. Hesabi 3 e bolduk 1500 odedik. Yahu diyen olmadi siz yemediniz icmediniz, meze yediniz sadece meze parasi denmedi. Ve bu benim cok sinirme gitti. Ortak oducez diyorlar. Ben neden milletin yedigini ictigini odeyim ki ben icki icmiyorum abi yaaaaaa. Ustune esimi de zorluyorlar ic ic bir bardak birsey olmaz. Esimde mesela gaza gelip israra gelip az daha iciyordu ben de baya kavga cikardim.

Her neyse ben bu arkadas grubundan nasil kurtulcam. Biz icmiyoruz yahuuu icmedigim seye tonca para odeyemem. Ve gunahmis ayni masa da oturmak bile bilmiyordum. Simdi iki aya da esinin dogum gunu var yine boyle. Bunlar dogum gununde hep boyleler napicam bizide zorluyorlar ne demeliyim esim bahane buluruz diyo ama bahane ile olmaz bir bahane bulursun iki bulursun ee sonra nasil uzaklasmaliyim
İcki masasinda oturmak gunah mi?