Bence olması gereken bu, genelde bu şekilde olduğu zaman insanlara ters geliyor ama en iyi ilişkiler mantıken arkadaşlıktan sonra olur. Karşı taraf her şeyini sana rahatlıkla anlatabiliyor, aynı şekilde sen de anlatabiliyorsun, doğal olarak birbirinizi çok iyi tanımış oluyorsunuz. Bence en ideali bu, şu ana kadar arkadaş başlayıp o gözle baktığım olmadı ama olması gereken bu.
Kızların bakış açısında şu var ileride çocuğum olursa bu adam beni taşır mı çocuğuma iyi baba olur mu ilk önce arkadaş kalmak ister sonra seni izler ve kadın isterse bir şekilde seni hayatının tam ortasına koyar bunu sende anlamazsın senin eksiklerin olursa bunu tamamlar hatta seni binevi yetiştirir ama sende potansiyel yoksa en yakın arkadaşı olarak kalırsın kadınlar erkeklere nazaran hep bir kaç adım ötesini düşünür
Arkadaşlık derecesinin boyutu önemli.. Yıllardır arkadaşım dediğim insana bu gözle bakmam.. Çünkü oldu ki bir anlaşmazlık oldu.. O zaman arkadaşlık da ortada kalamayacağı için bu tarz ilişkilerden uzak kalmak en iyisidir..
Ben uzun süreli arkadaşlıklarımda duygusal bakış açısını kaybederim. O benim sadece arkadaşım olabilir. Ama yeni bir arkadaşlıksa bu zamanla duygusal boyuta geçebilir.
Arkadaş olarak başlayan ilişkilerin aşk ilişkisine dönüşme potansiyeli kesinlikle var! Hatta çoğu kalıcı ve sağlam ilişki böyle başlar. Arkadaşlık aşamasında birbirinizi daha iyi tanıma şansı elde edersiniz, ortak ilgi alanlarınızı keşfedersiniz. Zamanla aranızdaki bağ güçlenir ve bu dostluk aşka evrilebilir.
Nasıl başladı değil, nasıl geliştiği önemli aslında. Her şeyin doğal bir şekilde gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. İki kişi de bu duyguya kendini açarsa, harika bir aşk doğabilir. Ancak bazen de farklılıklar ilişkiyi sadece arkadaşlık seviyesinde tutar. Aman dikkat, işler sarpa sararsa kafalar karışabilir 😄💕 Önemli olan içtenlikle hislerini fark etmek ve paylaşmak. Şansın bol olsun! 🌟
Arkadaş olarak başladığım bir ilişkide o kişiye arkadaşça hislerimin yoğun olduğu anlamına geliyor. Sonradan bu hissin aşka dönüşmesi benim açımdan çok zor. Birine arkadaşım dediysem öyle kalır. Ya da birine karşı hoşlantım varsa onunla arkadaşlık ilişkisi kuramam.