Bu hareket üzerine ayrılarak doğru yapmış mıyım?

Erkek arkadaşımla çok güzel bir birlikteliğimiz vardı, hiç tartışmıyorduk diyemem ama birbirimizin her şeyi olmuştuk artık. Babamın bir kavga anında anneme sinirden söylediği ancak sonrasında pişman olduğu kötü bir söz olmuştu, özür dilemişti. Annem de bana "Zaten onun böyle bir şey demek istemeyeceğini biliyorum, ben de çok üstüne gittim." demişti. Ben bunu sevgilime anlatmıştım o zaman üzüldüğüm için. Geçen gün ise o bana kız şakası yaptı ben de rahatsız olduğum için onun rahatsız olduğu bir erkeğin ismini geçirerek misilleme yaptım. Sonrasında sessiz kaldı fakat daha sonra tartışmaya başladık bana "kes" dedi. Kes mi? diyerek masadan kalktım gittim. Bu üslup zaten affedebileceğim bir şey değil. Fakat sonra yazışırken "annenle zor zamanlarda erkeğinizin üzerine gitmekte özdeşsiniz. o sonra farklı düşünmüş, olabilir." diyerek hadsiz bir laf etti. hem hassas bir konuyu bana silah olarak kullandı hem de anneme saygısızlık etti. her yerden engelledim, açıklaması ise "annen yine sonradan anlayış göstermiş onunki doğru seninki yanlış demek istedim" dedi. ama bu açıklama benim için geçerli değil. çok büyük hadsizlik olarak görüyorum. mesajı görür görmez soğudum zaten fakat sevdiğim için de özlüyorum bi taraftan. sizin bu konu hakkında yorumunuz nedir?

Bu hareket üzerine ayrılarak doğru yapmış mıyım?