Kızlar bir diplomat ile evlenmek ister miydiniz?

Evet değerli site sakinleri.Dün Dışişleri Bakanlığı Aday Diplomatlık sınavına giriş hakkı kazandığımı öğrendim.(KPSS Puanına göre.) 8 eylül'de sınaav gireceğim.Büyük ihtimalle kazanırım.Dışişlerinde torpil çok işler ama oda tamam.Mülakattan yana hiçbir sıkıntım yok kısacası.Peki şimdi merak ediyorum acaba kimler bir diplomatla evlenmek ister? Sonuçta ülkenizden uzak kalacaksınız bazı sıkıntılarınız olacak.Ancak diplomat eşi olduğunuz için bazı diplomatik ayrıcalık ve bağışıklar kazanacaksınız.Örneğin kırmızı pasaport kullanacaksınız diplomatik dokunulmazlığınız olacak.Vergi muafiyetlerinden yararlanacaksınız.(Market alışverişide dahil olmak üzere her türlü alımda KDV ÖTV benzeri vergi ödemeyeceksiniz.) Üstünüz veya arabanız aranamayacak.Özel eşyalarınız hiçbir şart altında açılamayacak.Konut dokunulmazlığına sahip olacak ve havalimanlarının VİP salonlarını kullanacaksınız.Hiçbir ülkede uzun süre ikamet için oturma izni almanıza gerek kalmayacak.Merak edenler için yeni başlayan bir diplomat ülken,in şartylarına göre değişmekle beraber TL olaraklk ele alırsak 8.000TL maaş almaktadır.Kademe arttıkça 2 yılda bir ortalama 1.000'er Dolar artar.
Kızlar bir diplomat ile evlenmek ister miydiniz?