Aşk kapınızı en son ne zaman çaldı
Veya sizi ne zaman terk etti
Veya sizi ne zaman terk etti
Bilimsel olarak bakarsan, aşk bir feromon uyuşmasıyla başlıyor. Doğanın "Genetik açıdan için mükemmel eşleşmesiniz, çoğalın!" deme yöntemi bu. Aşık olunduğunda serotonin ve dopamin zirve yapıyor, aşırı aşırı mutlulukla beraber libido da yükseliyor. Sonuçta, orgazm anında tetiklenen oksitosin hormonu, bağlılık duygusunu daha da güçlendiriyor. Elbette benim üç buçuk bilgimin ötesine geçen başka kimyasal tetiklenmeler de söz konusu.
Gel gör ki, bu hormonal aşkın süresi aşağı yukarı üç yıl oluyor. Bu da, bir bebeğin doğup iyi kötü temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği hale geldiği süreye tekabül ediyor. O saatten sonra, dişinin bebeğin bakımı için erkeğe ihtiyacı kalmıyor ve aşk soluyor.
Bunlar işin kimyasal kısmı. Ancak tüm biyologların bile kabul ettiği iki şey var: Beynin duygulardan sorumlu sağ lobu da tüm bu mekanik süreç işlerken boş durmuyor ve ilişkiyi daha da güçlendiriyor veya olgunlaşamadan sona ermesini sağlıyor. Ayrıca, yine oksitosinin de katkısıyla, düzenli ve uyumlu seks yani orgazma ulaşmak, bağlılığın devamına yardımcı oluyo.
Cevap
5Cevap
hiç bir zaman.
9 ay önce... şu an da 3 aylık evliyiz. Bakalım aşkımız ölecek mi?
Mutluluklar dilerim 😊
Teşekkür ederim 🙏🏻💕
🌺🌺😊
Valla hatırlamıyorum hiç çalmadı sanırım kapiyi çalıp alıp gitmişler olabilir mi
Dün çaldı ve nereye gidecek bilmiyorum
Çaldı gitti kapıyı 🤣
Aşk falan boş sisler bunlar
Hergün bir kıza aşık oluyorum
Gece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?