Kelimeler mi? Davranışlar mı? Kalem kağıtla mı?
13 gü
Gerçek sevgi kalpten gelen duyguyu ifade etmek, karşı tarafa hissettirmek için gerek sözlerle gerek davranışlarla belli etmek mümkün ama bu durum kişiden kişiye göre değişir. Ağzı laf yapan birinin süslü sözler ile yanıltması rastlanan bir durumdur. Bazı insanlar kalpten gerçekten sever ama bunu sözlü olarak ifade edemeyebilir. Onun gözlerinden , davranışlarından o sevgiyi anlayan anlar. En makbul olan içten gelen sevgiyi davranış ve sözlerle aynı anda anlatabilmektir.
Kelimeler ve davranışlarla misal sevdiğim insana şunu derim.. Ben seni seviyorsam senden beklentim sadece benim seni sevmeme izin vermen.. Senin beni ne kadar sevdiğinle ilgilenmem.. Sadece severim.. Bunlar söz olarak kalır.. Davranışta ise çok basit şeyler misal sevdigim kadın sırf zeytin seviyor diye alışveriş yaparken ona gider zeytin alırım... Mutlu olsun diye.. ya da o üşümesin diye montumu veririm soğuk bir kış gününde... Yani işin kısası hem söz hem davranışa bakar... Ama ah kadınlar kendilerine güzel sözler söylen fakat altında plan yalan dolan şeylere kararlar.. gerçek sevgi çiçek almak vs değildir asla.. gerçek sevgi farklıdır.
.
Gülmeli bir kadının gözleri.
Gülmeli yüzü.
Gülmeli sözleri.
Lavanta kokuları dolmalı gülünce her yanı.
Huzurlu bir kadın kadar pahalı bir tablo var mı?
Kıymeti paha biçilmez;
Hayatımızda güzel İnsanlar Olsun!!
Kalbi güzel ! Ruhu Güzel !
Mutlu huzurlu Güzel
Gün Diliyorum 💞🙏💞🌿💐🌺🍀🌹🌿☕☕
Teşekkürler 💕
Rica ederim
gerçek sevgi hissedilir , mesela çocuklar anlar sevilip sevilmediklerini ölçüsünü bile kavrar. O şekilde hisslerle bakmak gerek sözler davranışlar yeterli değil anlamak için arkası dolu olmalı
Gerçek sevgi, kelimelerin çok ötesinde bir şey bence 🌟. Biraz davranışlarda saklı, biraz da içten gelen hislerde... Yani, sevdiğin kişiye sarılırken hissettiğin o sıcaklık var ya, işte o! Bazen bir bakış ya da küçük bir jest bile ne kadar sevdiğini anlatır. Kalem ve kağıtla yazılan notlar da çok romantik olabilir, ama en önemlisi samimi ve içten olmak 💖. Sevgi dolu davranışlar, sevginin en güzel anlatımıdır bence! 😊
Cevap
49Cevap
Eylemler ile anlatılır o yanında yokken bile varmış gibi davranarak iyisiyle kötüsüyle yanında olduğunu hissettirerek ona yeri geldiğinde katlanarak yeri geldiğinde neşesine eşlik ederek, desteğe ihtiyacı varken destek olarak konuşmaya ihtiyacı olduğunda konuşarak sevgi gösterilir. Aksi davranışlar varsa bir insanda istediği kadar sevdiğini söylesin hiçbir anlamı olmuyor maalesef.
Ben sevginin de herhangi bir duygunun da kelimelerle ifade edilebilirliğine asla inanmıyorum.. Çünkü insanlar o kadar samimiyetsiz ve içten değiller ki; Ağzımızdan çıkanların büyük bölümü sadece ağızdan çıkmış oluyor, o kadar.. bunu eyleme dönüştürüp göstermek daha gerçekçi olur.. Yoksa dilin söyleyemeyeceği bir şey var mı?
Nazım Hikmet bilen saatinin kayışını Piraye yazmış, saatin altına ise Vera yazmıştı..
Merhaba,
Yapılan ya da yapılmayan her şey söylenen ya da söylenmeyen her şey!
Herkes farklı farklı yapıyor, kimisi şiir yazıyor, kimisi kargo ile evine güller gönderiyor ne bileyim farklı farklı detaylar var ama ben şahsen bütün yolları deniyorum sevgimi göstermek için yaklaşık 2 ay önce tango uygulamasından bir bayanla tanıştım ben Almanya'da o Türkiye'de ona değer verdiğimi sevgimi göstermek için kargo ile güller yollattım efendime söyleyeyim aklına ne gelirse kızın resmi ile yaş pasta isimli kolyeler vesaire vesaire, güzel sözler iltifatlar yani kısaca karşındakine hep değer vereceksin sevgini göstereceksin gerek cümle ile gerekse küçük jestlerle bu yalnızca benim fikrim halen zaman zaman da yapmaya devam ediyorum kısaca kadınları el üstünde tutmak gerekiyor ona bir gül olduğunu hissettirmek gerekiyor
Herşeyle.
Bunların hepsi büyük bir pastanın dilimleri gibi.
Biri eksik olduğu zaman sırıtmaya başlar ve bir süre sonra binada catirdamalar başlar.
Öyle bir zaman gelir içinden çıkılmaz bir hal almış olur.
Sözünüz,
Kağıda döktükleriniz,
Son olarak hareketleriniz bir bütün olmalı.
Birbirini tamamlamalı.
Tabi bir ikinci önemli konu da karşılık alabilmeniz önemlidir.
Karşılıksız sevgi diye bir şey bir yere kadar sizi mutlu edebilir.
Hepimiz insanız sonuç olarak.
Realist olmalım.
Bir düşünelim.
Sürekli sizin tarafınızdan karşınızdaki kişiye bütün sevginizi verdiniz elinizden gelenin fazlasını yaptınız ama karşılık sıfır.
Sizce bu duruma ne kadar katlanırsınız.
Bir yerde paylarsınız yeter artık dersiniz dimi.
Sadece sevgiyi anlatmak, göstermek yetmez dediğim gibi bir o kadar karşılık görmelisiniz.
Hissettirilmeli. Sevgi...
Ben bu kelimeyi çok duydum çok da arar oldum. Gerçek sevgi eylem gerektirir.
İcraat ister.
Banyo kapısının arkasındaki çalı süpürgesi de beni seviyor olabilir mesela değil mi?
Varsa bile gizlenen, gösterilmeyen sevginin hiçbir değeri, hiçbir önemi yok benim gözümde.
"Sevdiğinize, sevginizi hissettirin."
Gerçek sevgi, bence sözcüklerden çok hislerle anlatılmalı. Yani, karşındaki insanı değiştirmeye çalışmadan olduğu gibi kabul ettiğinde, onun mutluluğunu kendi mutluluğunun önüne koyduğunda ve belki de en önemlisi, beraber büyümeye, gelişmeye açık olduğunda gerçek sevgiyi bulmuş oluyorsun. Sevgi sadece güzel anlarda değil, zorluklarda da varlığını hissettiren, dayanıklı bir bağ olmalı. Birlikte geçirdiğin zamanların ötesinde, yokluğunda bile içini ısıtan, güven veren bir duygu.
Sadece davranışlar gerçek sevginin kanıtı olabilir. İnsan çok rahat yalan söyleyebilir, yalandan seni seviyorum diyerek methiyeler dizebilir bu aynı şekilde yazı dilinde de geçerlidir. Fakat davranışlar, hal ve tavırlar mutlaka gerçekleri ele verir
Emel Sayın - Gözler Kalbin Aynasıdır.
Gözler kalbin aynasıdır. Davranışlarla gösterip kelimelerle pekiştirmelidir.
Gerçek sevgi kendini ifade etmek için zorlamaya ihtiyaç duymaz. Eğer biri tarafından sevilmek için kendinizi paralamak zorunda hissediyorsanız muhtemelen gerçek sevginin ne olduğu konusunda yanlış öğretilere sahipsinizdir ki bu yüzden “Ne olursa olsun kendinde olanın hep daha fazlasını sun karşındaki insana” düşüncesine hapsolursunuz...
Bazı insanlar gerçekten çok sevse de bunu davranışa dökemeyebilir ancak kişiler birbirini iyi tanıyorsa gerçekten sevildiğini anlayacaktır. Tabi hiç davranışa yansımazsa da sıkıntı. Sanırım kelime ve davranış dengesiyle gerçek aşkı anlatabiliriz.
Yeri geldiğinde kalemi alacaksın kağıda dökeceksin ki sevdiğin nasıl biri tarafından sevildiğini görsün anlasın yeri geldimide her ne olursa olsun kötü iyi fark etmeden yanında olduğunu hissettirmek yani kısacası sevmek sevmek adam gibi sevmek
Normalde aynısını yazacağım cevap varsa o cevabı beğenip geçiyorum ama soru da güzel soru ve daha da etkileşim olsun diye şunu yazayım en azından.
Benim cevabı @bosvergitsinn35 yazmış. Ekleme bile yapamam.
😇
Sevgi anlatmak aslında çok zor bir şey değil. Duyguların ve hareketlerinle anlatırsın. Eylemlerin, söylemlerin, düşüncelerin bunu karşı tarafa belli eder. Karşı tarafta da anlıyorsa olay tamamdır
varligiyla. Bir sey yapmasina gerek olmamali. Varligiyla hissettirmeli. sorgulanmaya ihtiyac duymadin. yalin ya da kaba haliyle.
Kelimeler bazen yalan olur bazen doğru bilemiyorsun ne yazık ki o yüzden bence davranıştan yola çıkılmalı sevdiğini hissettirmelidir insan
Hünnap severim ben bu mevsimde, dolabı bi açtım karşımda bu beni çok mutlu etti mesela. Pazara gitmeyi sevmem çıktığını bilmiyordum eşim görünce almış benim için bu adam seni seviyorum demese de olur yahu.
Tabiki davranislar.. gerisi yapmacik hep kelimelerde kagit kalem de dil yalan da soyler kalem yalan da yazar ama davranislar yapmaz
Herkes farklı anlatır ama sevgi hissiyat işidir ne dil söyler ne kalem yazar ne de anlatılır sadece yaşayanlar bilir sevgiye inananlar hayranlık ve izler diğerleri ise Güler geçer
Yani herkes sevgi hakkında bir şeyler anlatabilir kendi dilince anlatır ama hakikatini yaşayanlar bilir
Size birkaç sorum olacak
Lütfen kimseyle muhatap olmuyorum aksi halde engellicem sizi kırmak istemiyorum beni zorlamayın
Evli misiniz merak ettim
Özür dilerim bilmiyordum
Sizlik durum değil burası gırgır şamata soru yeri yazmak zorunda değilsiniz bende yorum yapmak
Bazen öyle derin hislere dalarsın ki kendini kâğıt ve kalemin önünde bulursun, yazdığın şiirlerde. Ama o planlı olmaz işte ilham geldiğinde olur.
Sözlerle anlatılabilir tabii ama davranışları ile tutarlı da olması gerekir. Yani bir yerde hepsi bir bütün diyebilirim.
Tabii herkes şiir yazmak zorunda değil orası da ayrı.
Hepsi ile anlatılabilmeli daha çok davranış ile anlatılmalı
Bazen kelimelerin bile yetersiz olduğunu düşünüyorum davranışlar daha etkilidir.
Herkes kelimelerle gösterebilir ama bu bir şeyi kanıtlamaz o yüzden önemli olan aksiyondur
Hiçbiri ile anlatılmıyor karşımdaki anlayışsız olunca maalesef.
Günlüğüne yazabilirsin ama hissettirmelisin gözüne sokmadan
Hepsi niye olmasın, hepsi bir anlatış biçimidir bence
Sevgiyi hissettiren bence her türlü anlatır.
Yemek yerken acaba o aç mı diye düşünüyorsak bu gerçek sevgidir bence 🙂
Hepsi ama en önemlisi ve gerçek olanı davranışlardır her zaman
Güven versin yeter zaten sadakatini göstererek gercek sevgisini hissettimis olursun
@leylaaa21 öyle miii
Vay vay vay sen verdin ne oldu :)
Sabah sabah diyorum
Yok süpürüz mumurta
Davranışlarla kağıt kalem lafla gerçek sevgi anlatılmaz.
Belki tek bir bakış, belki bir dokunuş, bazen tek bir cümle..
o anlatılmaz ki hissettirilir
Kelimeler ve davranışlar uyumlu olmalı
Ufak nüanslar ve hareketler.
anlatmak yerine göstermek lazım
Kimse kimseye saf sevgiyle bağlanmaz
Ben davranışımla gösteriyorum
Hem söyleme olmalı ama en çok da davranışlarıyla
asla bırakmamak
Bence davranışlar. Seni seviyorum demek basit bir eylem
Yorum yapıyorum kaldırıyorsun yanlış ifadem de olmadı
Yorum ötesine taştın evli bekar ne yapacan sen beni ya git bi işine
Sen büyütüyorsun sıradan bi soruydu sadece