Eski sevgilim yeni sevgilisi için beni engelledi niye sizce?

2 sene önce ayrıldık. Bir düğüne davetliydim onu da çağırmıştım. Orada biri bana asılıyordu, sonra da o kişi sevgilimin yüzüne dalga geçer gibi gülümseyince sevgilim ona yumruk attı öncesinde uyarmama ve olacakları bilmesine rağmen. Bu olaydan sonra ailem karşı çıktı ve ayrıldık. Ama dönmem için bir şeyler yapsaydı dönerdim kendisi de farkındaydı. Daha önce de bana bir yalan söylemişti madde kullanımıyla ilgili, sonrasında kendim öğrendim ve ayrıldım. 3 ay ayrı kaldık. Bu süreçte bana mektup yazdı ve bir süre sonra geri döndüm. Mektupta seni hep seveceğim yazmıştı. Ama son olayda tamamen bitti. Beraberken ilerisi için evlilik konularını da konuşmuştu benimle. Ben ayrıldıktan 8 ay sonra falan bir ortak arkadaşımıza şu ana kadar onu sevdiğim kadar kimseyi sevmediğimi söyledim. Belki bunu duyunca bana ulaşır diye düşündüm ama o ayrıldıktan 6 ay sonra bana olan hislerini tamamen bitmiş. Birkaç ay önce de biriyle tanışmış internetten onu görebilmek için yaşadığı ülkeye gitmiş sonra da onu kendi yaşadığı yere getirmiş. Ailesiyle tanıştırmış. Daha şimdiden evlilik düşünüyormuş onunla. Ona çok aşık olduğunu, ona karşı farklı hissettiğini, ilk kez birini tanımadığı halde sevdiğini söylüyormuş. Kız birkaç kez onu çok üzecek şeyler yapmış, onu kızdırmak için eski sevgilisine falan yazmış. Erkek arkadaşım ona hayatta kimsenin bu kadar canını yakmadığını söylemiş ama yine de ondan ayrılamamış. Biz ayrılsak bile doğum günlerimizde birbirimize iyi ki doğdun şeklinde mesajlar yazardık. O bunu biz sevgiliyken de eski sevgilisine yapardı. Şu anki kız bunu görünce sorun çıkarmış (o benim doğum günümü kutladığında ilişkileri tam başlamamıştı bile). Eski sevgilim de kızın içi rahat etsin ve üzülmesin diye beni engellemiş. Sizce onu beni sevdiğinden daha mı çok sevmiş? Ya da bu kızdan ayrılsa bana yaptığı gibi 6 ayda unutur mu?

Eski sevgilim yeni sevgilisi için beni engelledi niye sizce?