Evlilik hakkında linç edilecegin bir fikrini söyler misin?
Evlilik hakkında linç edilecegin bir fikrini yaz pic.twitter.com/xQ58EIgqtY
— Kulbe-i Ahzan (@GamHanem) September 15, 2024
Evlilik hakkında linç edilecegin bir fikrini söyler misin?
Evlilik hakkında linç edilecegin bir fikrini yaz pic.twitter.com/xQ58EIgqtY
— Kulbe-i Ahzan (@GamHanem) September 15, 2024
Linç edilecek bir düşünce mi bilmiyorum ama bana göre, evlilik her insan için bir zorunluluk değil. Hatta çoğu insan, evlilik kurumunu yaşamlarının bir dönüm noktası olarak görüyor, sanki evlenince her şey düzelecek, hayat daha anlamlı olacakmış gibi bir beklentiye giriyorlar. Oysa ki, evlilik sadece iki insanın birbirine verdiği bir sözden ibaret değil; bu bir yolculuk, sorumluluk ve kimi zaman fedakarlık gerektiren bir birliktelik Ama evliliği bir başarı olarak görmek bana yanlış geliyor.
Çoğu insan cinsel ilişki için evleniyor
Annem Çerkez kızı olduğu için, babamla kaçmak zorunda kalmışlar :) Evlendiklerinde hemen hemen hiç bir şeyleri yokmuş. Bugün sorduğumda, "yine aynı şeyi yapardım" diyor. Birbirlerini öyle sevmişler ki, günümüzdeki gibi, evliliklerini saçmalıklara ve gösteriş, saçma sapan kavga ve fikirlere boğmamışlar. Atalarımıza bakın, çok uzağa gitmeyin, Osmanlı'nın son zamanlarına ve Cumhuriyetimizin ilk zamanlarına. O kadar yozlaştık ki, aşk, sevmek ve sonucunda evlilik, olması gerekenin çok ama çok dışına sürüklendi, bambaşka bir şeye dönüştü.
Böyle yazmamın nedeni şu, bence: Yasa ve devlet yapısıyla garanti altına alınmış, evlenmek için gereken en temel ihtiyaçları ve çeyizi de içeren, suiistimal edilemeyecek bir sistem...
Evlilik güzel şey harika birey fakat araya 3. kisiler girince hersey kötüye gidiyor.. Bir kere iki kişi olmaktan çıkıp başka insanların lafıyla hareket edilince asıl linç orada başlıyor.. Sonuç durduk yere anlamsız şekilde kavgalar vs boşanmaya gidiyor... Bir daha evlenirim ama yaşadıklarımı tecrübe edinirim ve asla ol lince magruz kalmam..
Ev, ilişki, düzen gibi konularda her iki ailenin de müdahalesini kesinlikle engellerim. Çocukla ilişkilerini de kısıtlarım. Bunu kısmen yapan arkadaşlarım var ve onlara hak veriyorum. Evimi, ilişkimi, eşimi eski kafaların anlayışlarından uzak tutarım.
Cevap
87Cevap
Yasal üreme olayı olmasa dünyanın en gereksiz olayı
Merhaba,
Olmayan şeyi söyleyemem! 😅
Aklıma hiçbir şey gelmiyor!
En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı!
Adamsın
Teşekkür ederim 🌸 gönlünce olsun 🌸
Sen eril ol dediğim abi değil misin ahahshashahshajsha
Evet o yum sonradan fark ettim bir an ayar oldum filan 😅Ama canımız sağolsun 😂
Yaaa ben ayar oluncak insan mıyım aşkolsum sadece ağzımı tutamıyorum ahsbxhabsahxha
Ters şeyler söylersen olurum 😅
Sen benim tersimi bilmiyorsun galiba 😅
Elim çok ağırdır ha 😅
https://m.youtube.com/watch?v=QiDdu6yeBOM
Aşk olsun amin inşaAllah 😅aşk olsun her şey olur tek ihtiyacım olan şey o 😅
bu zamanda aşk kalmadı
Kimisi yalnızlıktan korktuğu için evleniyor kimisi sevilmek istediği için kimisi cinselliğini düzenli yaşamak istediği için kimisi evlenip kadına köle muamelesi çekmek için kimisi evliyim diye kendini masum göstermeye calisip her haltı yiyorlar kimisi aile evinden kurtulmak için kimisi zengin arayışındadir maksat rahat etmek için kimisi akrabalara gösteriş yapmak için evleniyor kimiside evlenmek için evleniyor ama birbirini çok sevip evlenen nadir olduğu kesin nokta •••••••••••••••••••••
Bugün sorusuna yanıt verdiğim kişi tarafından edildim. Demesine göre kocası iyi biri ama boşanmak istiyormuş. İki de oğlu varmış. Ne düşünüyorsunuz demiş. Ben de belanı aramış olduğunu düşünüyorum dedim. Karşı taraf hakaret eder , başkasının gözü önünde küçük düşürür , aldatır, başka kadınlarla kıyaslar vs. de insan soğur ama bunların herhangi biri veya aklıma gelmeyen başka bir neden de yoksa ve hâlâ kişi boşanmayı istiyorsa belasını aramıyor da nedir? Güya âşık olarak evlenmiş. Evlilik , aşk çocuk oyuncağı mı? Bunu deyince olmadığım şey kalmadı. 😂😂
erkeklerin bakire kız istemesini saçma buluyorum. o zaman kendi de bakir olsn. kızın geçmişi kötüyse olmaz evet fakat sırf bir kere hatası oldu diye istememesini saçma buluyorum. düğün yapmayı saçma bulurum. en çok altınları fazla isteyen, damatlık ve gelinliği satın almayı saçma bulurum. insan bunları bırakıp bence güzelce ev arastirmali nerede kalacağım diye
"erkeklerin bakire kız istemesini saçma buluyorum. o zaman kendi de bakir olsn." öylesine cevap vermek için yazıyorum laf etmek için değil. O zaman mantıken kızlarda kısa ama uzun istiyor , az gelirli ama yüksek gelirli birini istiyor bunun gibi düşünebilirsin
Bencede saçma bakire istemekte saçma zaten bakir değilsen dedigin doğru sadece öbür taraftan örnek vermek istedim
Bazı kadınlar mafya tipli erkekler ile evlenmek istediklerini belirtmişler. Gerekçe olarak kendilerini daha güvende hissediyorlarmış. Saygı duyarım. Fakat arkadaşlar modern çağda yaşıyoruz. Sokakta vahşi kurtlar, aslan, kaplan dolanmıyor. İnsanlık doğadan ayrılalı çok oldu.
kırmızı kurdele ile evden çıkıp herkese namuslu kız aldım görün bakire demekle başlamak istiyorum ve artık aşırı saçma gelmeye başladı yani aynı evin içinde sevdiğin kişi var ama bir gün sevmeme ihtimalide var.. bazen anne babamızla bile aynı evi paylaşırken sıkıntı yaşıyoruz gelen 5-6 yıldır tanıdığın kişiylemi iyi kalabileceksin ha birde çocuk mevzusu var aman diyim hemen çocuk yapmayın tek tavsiyem budur saygılar allah isteyene versin tabikide olacak çocuk bende çok severim ama öncesinde çok iyi düşünmek gerekiyor ömür boyu 24 saat çalışmak ve düşünmek gibi
Aşk geçici sevgi kalıcıdır. Bu yüzden aşık olup evlenip sonrasında bu uyumu kaybeden çok insan olduğunu düşünüyorum. Bir süre sonra ne kadar istenmese de monotonluktan ibaret oluyor evlilik. Bu yüzden aşk değil de sevgi, saygı, sadakat olmadığı sürece evlilik biter bana kalırsa.
Erkeklerin hepsi ama hepsiiiii baba olma hayali, huzurlu yuva bilmem ne klişeleri altında sadece libidolarini tatmin etmek için evleniyor. Kadinlar da buna dahil. Libidolari tatmin etmenin resmiyete evlilik adı altında dökülmüş hali.
Kadınlar aile vs şeylerden dolayı evleniyor
para pul altın vs şeyler ile kendini sağlama alma derdine giriyor
oldukları kişi değil iki tarafta olmadığı kişi olup evliliğe giriyor sonra değişiyor ya da uyum sağlıyor
köprüyü geçene kadar ayıyya dayı demek evlilikte
düğün yapmadan da evlenilebilir. çocuk yapmadan da evlilik sürdürülebilir. evin her işi kadına ait değildir, eşler ev işlerini kendi aralarında paylaştırarak düzen sağlayabilir.
Evlilik, bir kadınla erkeğin resmi olarak birbirlerinin cinsel partneri olduğunu insanlara ilan etmesidir. Evlilik=seks demektir, cinsel hayatı kötü olan evlilik sarsıntıdadır, yıkılmaya mahkumdur.
Hocam düşünceniz bu lakin bizde evlilik bu değil ve ilişki bağlayıcı birşeydir ilk defa eşler arası yaşanır ve ölüme kadar gider boşanmalar nadir olur olursa da ilki gibi bağlılık olmuyor genel olarak fakat ikinci bir evlilik oluyor jlla ilki özeldir cinsel hayatı vs boş iş
Kadınlar evlendikden sonra çirkinleṣir, erkekler evlendikden sonra yaṣlanır.
Evlenemeyen kadınlar güçlü değildir ve bu hayatı seçtiği için değil mecbur kaldığı için bekardır kendilerini kandırmasınlar artık.
Kocamın anne babasıyla anlaşamazsam evlerine gitmeyebilirim. O çocukları alsın gitsin anasını babasını görsün gelsin eve geri ben de azıcık kafamı dinlerim. Arada ben de yalnız başıma tek başıma annemlere gidebilirim.
Artik evli ve evlilik hakkında yorum yapmiyorum😂😂😂
Keyfin bilir 😅
@Kim-Bilir-Belkidee Kapattim o defteri ebediyete😂
https://m.youtube.com/watch?v=Wp8PAeT2f5g
İstediğin kadar kapat kaderin üstünde de bir kader var 😅
Keşke elimde olsa ben de kapatsam
@Kim-Bilir-Belkidee uyy istemem😂
m.youtube.com/watch
Böyle aşkı istemem istesen de istemem şaka yapalım dedik işleri çok pis ettik 😂
@Kim-Bilir-Belkidee ay çok severim bunlari😂
Ben de seviyorum sevmek güzel hayat sevince Güzel hak edene sevince güzel sevince çok güzel sevince durma git ardından dörtnala atla gel Ayşe Fatma Öyle de böyle oh oh
Mutlu akşamlar öğretmenim 😅
Düğün.
Boşa harcanan para olduğunu düşünüyorum.
O parayla yapılacak şeyler o kadar çok ki.
Dünyaya getirilecek çocuğunuza harcayabilirsiniz.
Süper bir tatil yapabilirsiniz.
ya da yatırım için kullanabilirsiniz.
Evlilik devletin de yardımıyla bir rehin almadır bence. Mutlu bir evliliğin sırrının da olduğunu düşünmüyorum aşk evliliği de olsa zamanla aşk biticek alışkanlık olucak. Sadece erkek ağzını kapalı cüzdanını açık tutarsa evet güzel olabilir ahahahah
Evlilik iki tarafında özgülüğünün kısıtlandığı ve bileklerine pranga vurulmasından başka bir şey değildir... günümüz sevgililerinin çoğu evlilikte olması gereken neyi yapmıyorlar ki daha sevgiliyken😝
Evliliğin özellikle günümüzde menfaat için yapıldığını ve fırsatını bulan herkesin kendi evliliğine bir şekilde ihanet ettiğini düşünüyorum. Bu illa fiziki bir aldatmak değil yalnız. Artık kimse gerçekten hayat arkadaşını bulmak ya da sadece onunla mutlu olmak için evlenmiyor.
Bekaret önemi ben evlenene kadar kimseyle yatmamissam karsimdakindende onu beklerim evlenmeyeceğin adama veriyorsan gözümde objeden ötesine geçme şansın yok
Bakirelik kültürü olmasa Türkiyede evlilik oranı yüze 10"a düşer.
Bu devirde artık kimse güvenilir olmadığı için evlilikler genelde sadece kağıt üzerinde oluyor sürdürenler de mecburiyetten kaynaklı sürdürüyor ha gerçekten sevenler de olabilir.
Erkek olgun olmalı ve evi açmadan araba almadan evlilik için yeterli parası olmadıkça evlenmemeli diye düşünüyorum. Linç edilicek bir düşünce ama benim için böyle
Madem linç edilecek bir düşünce diyorsun, ediym mi? Dldmdmmdmdld
Evlendiğim adamla arkadaş hayatı yaşamak isterim, sürekli tepemde olmasını istemem, her Allahın günü onu görmek istemem. Çocuk gibi ayak bağı da istemem
Sen evlenmee
@NissanJuke35 Bu şekilde daha uzun ömürlü olacağına inanıyorum
E senn misafirlik gibi takılmak istiyorsun tabiki uzun ömürlü olucakk
cogu cift yapmacik kedi kopek gibi birbirini yerken kalabalikta rol kesiyorlar 😀
ins bi cift darp etmez beni 😀
Ne darp edecek ya haklısın maalesef öyleyiz falan derler bence 😄
madem oyle rol yapmayin bizim yanimizda da yiyin birbirinizi derim 😀
"O ooo onun ihtimali uzayda yok, sana öyle söyliyim." derler 😄 (Kuzey Tekinoğlu repliği)
😀😀
kullanirim bunu 😀
Kullanırsın😄
Bu profildeki kim ya merak ettim
audrey hepburn 😀
Baktım da internetten. Bu kadar eski bir oyuncuyu nereden buldunuz? Filmlerini mi izlediniz? Hiç denk gelmedim de ben.
benim kafa cok eski eski seyleri severim evet filmini izlemistim 😀
Ben de eski şeyleri daha çok severim neredeyse her konuda. Ama bu kadının film çektiği dönem bana bile eski geldi 😄 ben en fazla 70lere dönebiliyorum galiba
Kendi ailemizle baş edemezken birde başkasının ailesini dert alıyoruz başımıza. İnsan anca bile isteye bu kadar yakabilir kendi başını.
Mutsuz olsn çekmesin ayrılsın kimse evliliği kurtarmak için çocuk yapmasın onlar kurtarıcı değil bizim günah keçimiz hiç değil
Eşin ailesine anne baba demek saçma ve onlara hizmet etmemek bir ayıp değildir. Bahsettiğim hizmet zırt pırt yemek, temizlik falan yapmak.
evlilik kötüleşiyor gençler evlilikten soguyorlar böylece zina artıyor. evlilik güzel birsey. Sana hayatı kisayoldan ogretiyor
Çoğu mantık evliliği, heyecan kalmamış çocuklar için sürdürülen birlikteliklere dönmüş durumdalar. Ve aldatma çok fazla
Evlilik düğüne, kınaya, düğün alışverişine,, akrabalara bir şeyler almaya, takılara , kurallarına ve çeyize karşıyım.
çok fazla fedakarlık yapılması çok ciddi sorumlulukların alınması gereken ve bunların insanı ezip bitirdiği bir olay :D
Evlenirsem kocam ne derse yaparım ayaklarını bile yıkarım djjdjd
Söz mü 🤭
@bildiginbekarim Laf ağızdan bir kere çıkar abi
Bak işte abi dedin olayın büyüsü bozuldu 🤭🤣
@bildiginbekarim aynen birader ani demeseydi 3 aya düğün garantiydi djnfldndkdndm
@bildiginbekarim abi*
Bu zamanda fikir bile verilmez, Tecrübe etmeden kimse bilmez evliliğin ne olduğunu. Yaşayarak öğrenirsin.
Aynı cinsiyet de birbiriyle evlenebilir. Kimsenin aşk hakkını elinden alamazsınız şeriat olan bir ülkede değiliz
Tabancanın namlusuna kurşun değilde tabanca sürülebilir gibi tuhaf bir cümle olmuş:)
Haklı haksız bakmadan geri dönmesini bilmelisin. Saniyeler içinde.
Evlenmeden önce insanlar sınava tabi tutulmalı geçmezlerse evlenemesinler. Özellikle ebeveyn sınavına.
Buna katılıyorum ama imkansız çünkü beni sevmediler annem az. Çok babam hiç sevmedi
Dugunleri sacma buluyorum o kadar para vermek gereksiz
Katılıyorum +1 😅
Eskisi gibi bekaret önemsenmiyor. Erkekler artık yeter ki bana sadık olsun moduna girdi. Gerçi bundan linç yenir mi emin değilim. Galiba herkes benimle aynı fikirde.
Evlenmeden önce beraber yaşanmalı veya tatile gidilmeli ve ev hali görülmeli
Her ailenin muhafazakar olduğunu düşünmüyorum, benim ailem değil misal. Bu konuda daha açık fikirli olabilseydik keşke, sonra delilerle bir ömür geçiriyorlar
Ev işi yapmayan, işleri kadının işi, görevi şeklinde sınıflandıran erkeklerle evlenilmez. Doğru fakat bence gayet linçe açık bir cümle
Bu ülkede herhangi bir fikir linç ediliyor zaten o yüzden evlilik çok güzel bir şeydir desem yine linç yerim
Bu devirde görücü üsulü evlenmek, satılmak gibidir. Satılığa çıkmak ile eşdeğerdir.. lincimi koydum. Bakalım ne olacak.
Arkadaşın mıyım böyle terbiyesizce konuşuyorsun?
Sen hiç davalık olmadın sanırım.
@HeyNikiNiki yok ki zaten gorucu usulu diye bisey mi kalmis
Küfür ediyorsun tanımadığın kişilere, görücü usülü var. Olduğu için söylüyorum. Burada açılan konulara bakın. Komşumuzu istemeyen gelen mesela illegal kovalayan aile idi, bir başka tanıdığım kişiye ise fetodan görevden atılmış gelmişti. Her haltı yedikten sonra gidip isteyenler ise dolu olduğu için söylemiyorum. Çürüğü olan bu devirde bu işe gidiyor. Tecrübe ve pratik yapmadığınız konularda fikir belirtmeyin. Kanıt ve fikir getirenleri dinleyip, saygılı olacaksınız. Linçlenmek içinde hakaret olmamalı.
Ne alaka mk dedin yukarıda. Görücü usülünde erkeğin halt yeme ihtimalleri fazla var.
Burada muhattabın benim, sonra konu üzerine işte bazıların ailesi zengindir diye bunun gibileri kabul ediyor ve ettiriyor. Sonra da görücü usülü deniliyor onlar arasında, beş para etmez çocuklar böylelikle evlenmiş oluyor.
Dinde nasılmış söyle de bilelim
Sen bilsen anlatırdın zaten.
5 yıl dolunca tekrar nikah dairesine gidip evli kalmaya devam tamam mı belirtsinler bu gelsin bizim ulkemizede
Bir yaştan sonra evlilik kölelik gibi geliyor. Düştüğümde yanımda olmayan kadın ayağa kalmamı bekledi ise ne gerek var o canlıya ki?
Yakında tarih olacak bir kurum. 😅😅
Avrupa’daki gibi olur mu (?) bilemem ama aile kurumu bitirirler. Sebep olanların … nokta nokta… noktaya ne anlam yüklerseniz yükleyin, okuyucunun keyfine yaklaşımına medeni haline kalmış. 🙂😎
Sorun sadece dıj gujler mi, (?) ülkenin ekonomisinden eğitime, adet, görgü ahlak değerlerinden içi boşaltılan kurumlara, geleceğimizi harcayan siyasilere en az 2-3 nesil enkaz bırakan liderler ses yok mu (?)
Evlilikte bazen erkeklerin hanımcı davranması, bazen de kadınların ataerkil davranması gereken yerler oluyor
Zoruna gidenin gitsin tüm Türk devletleri bayrağı sıra sıra olacak evlilik de düğün zamanı :) linç sebebibu olsun :D
Evlilik artık eşliğin değil dostluğun kurumudur. Dost diye sarılırsın kara toprak olur. Dengin sayarsın dengeni bozar. Engin deniz dersin kaşık suda boğar. Çünkü evlilik ezber değildir. Öğrenme metodudur. Kimse kabul etmez.
sürekli sevişmek isterdim. misafir bile gelmesin. ailelerde gelmesin o derece yani. kocam çok libidolu olsun gelir gelmez 7 24 sıkıştırsın
Evlilik hayatina ipotek koymaktir yarina dair kendine ait bir plan yapamamaktir...
Bence erkekler gerçekten eve kapatılmalı. Ev erkeği olup iş yapsınlar😅😌😌💅🏻💅🏻💅🏻
Çocuk yapmak gibi bir şey olmasaydı, çoğu kişi evlenmezdi
Doğru
Evlilik benim gözümde pilav ve kuru fasulye ikilisi gibidir. Tek yenmez tek yasanmaz
Çok da fifi. Kadın köle erkek sultan oluyor evlilikte buna rağmen millet hangi akla hizmet evleniyor ve 3 vakitte zaten herkes boşanıyor bu akıl alır gibi değil bizim millet aptl
kınamda kırmızı ve türevi renkleri tercih edebilirler
takı&altın muhabbetini hiç sevmem istemeyen takmayabilir buna alınmam herkes eğlencesine baksın
yakınları kuaföre götürme olayı çok saçma geliyor
nikah sarayına giderken çalınan varoş kornalar..
Herkesin yapmak zorunda hissettiği ya da olduğu insanın hayatında yapabileceği en büyük hata maalesef, şimdiki aklımız 20 li yaşlarda üzerimizde olsaydı godikleseler evlenmezdim
Evlilik gerçekten güzel ama ilk seneden çocuk yapmak çok yanlış. Hem maddi anlamda hem tanışma ve anlaşma konusundan dolayı ilk sene korunmalı çiftler.
Evlilik sözleşmesi. En az 10 kadına önerdim hala bekarım 😎
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?