Merhaba bundan 2020 - 2022 2.5 senelik ilişkim vardı ve o zamandan sonra bir daha da ciddi sevgili işlerine girmedim, girmediğim zaman aşırı rahatıma düşkünlüğüm vardı ve zamanla sevgili yapanları uzaktan izliyordum hep aldatılıyor, direkt başta nude konusu açılıyor vs. Ciddiye bağlayan olmuyor.
Aklımda hep şu vardı: eğer evlilik düşüncem yok ise sevgili yapmamın, sürekli sorunlarla uğraşmanın anlamı yok, evlenmeye yakın bir düşüncem olduğu taktirde Gönül kapısını açmak ve hayatıma aldığım kişile yuva kurup, sadece kendi hayatımızı yaşamak gibi düşüncem var.
Hazır evlerimiz var ve düğüne hu harca para verip bir ömür borca girip birbirimizi strese sokup üzüp yıpratmak yerine hayır yapıp, yurt dışına balayına çıkmak gibi düşücem var fakat hâlâ da kimseye çok fazla güvenemiyorum bu da hayatıma alamama sebebi oluyor. Ya da yaşadığım yer de bana uygun olan mı yok?
Hiç bir zaman bu işleri kafama takmadım özel bir çabam da olmadı bu konuda nasip neyse gelir bulur zaten. Çok dert etmeye gerek yok çünkü hayat aşktan meşkten ibaret değil sonuçta.
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Aşk farklı evlilik farklı. Kim genç yaşta evlenirse imanın yarısını tamamlamış olur diye hadis var.
Çevrende olmayınca dünyada da yok sanıyorsun ama var. Bugün bende benzer bir şey düşündüm, ben bu kadar şeyden uzak kalıp mektuplar yazıyorum falan ama boşuna mı diye. Instagramda bir video karşıma çıktı, herkes seni tuhaf buluyordur ama sen gelecekteki eline mektuplar yazıp konuşuyorsundur diye. Yabancı bir hesap ve İngilizce bir içerikti. Hoşuma gitti. Dünyanın bir ucunda bile olsa bizimle aynı inceliğe sahip, benzer fikirde insanlar var. İmkansız sansak da farklı bir ırktan, başka bir dilden insan da nasibimiz olabilir. Sen kendini ne kadar sakınır, günahlardan uzak durursan nasibin de aynı şekilde yaşar
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Amenna gerçekten öyle. Nûr suresi 26 ayette diyor ki, temiz erkekler temiz kadınlara, temiz kadınlar temiz erkeklere layıktır. Diye buyuruyor Yaradan.
gerçekten yaşadığım bir durum, uydurmuyorum. Dün, salondan arkadaşım genel eve gidelim dedi, aklıma direkt Yaradanın rızası ardından bu ayet gelmişti uzak durdum.
Yine pek cevap alamamışsın. Sevgili yapamamak değil de bu imtihanın galiba dksksk
Sevgili yapmamak da tercihin sadece. Senin yaşlarda bu düşüncede olanı şu anda bulmak zor. Bence KS pembelileri seni keşfetmediyse keşfetmeli djdkks
Sen yapamama durumu yaşamıyorsun aslında, sevgili olmuyorsun. Çünkü istediğn şey düzgün, kaliteli bir ilişki. Olumsuz, negatif, rahatsız ve kutsuz edici yani tam anlamıyla zaman kaybı olabilecek bir şey istemiyorsun ve bunda sonuna kadar da haklısın.
Yalnız sevgili olmasan da flört konusuna uzak durma çünkü doğru kişiyi bulman için denemen gerekiyor. Beklersen gelmez.
2
11 Yorumla
Soran
1 yıl
Nihayet aradığım yorum ve beni anlayan birey. Evet olumsuz ve rahatsız edici bir durum bundan ötürü yanaşmıyorum. Flört olayı bana uymuyor, nasıl flörte başlıcağım ona bile uzağım.
Yani bir şeye başlıyormuşsun gibi düşünme. Her tanışma bir flört olsun senin için. Yani acaba o kişi olabilir mi diye bak. Fakat bir ilişkiye başlamışsın hissi oluşmasın. O sadece sevgili tanımı olsun.
Böylece herhangi bir şekilde ne sen kendini kasarsın ne de o ve birbirinizi iyice tanırsınız. Eğer o kişiyse, bingo.
Aslında doğru fakat, kız nerden bulacağım onu bilmiyorum mesela. Cidden 2 sene önce nasıl sevgili yaptım onu hatırlamıyorum sadece hatırladığım tek şey o kızı otobüste görüyor olmak, birbrimize baktığımızı hatırlamak ve yağmurlu hava bunu hatırlıyorum.
Sanırım 2.5 yıllık ilişkiden sonra 2 yıl ara vermişsin ve şimdiden gönül kapısını açtığını, hayatına birisini alırken yine sorun yaşamaktan kuşkulanıyorsun. Bu normal bir durum, dikkat etmen gereken şey karşı kişinin konuşmalarına dikkat edebilirsin.
Kayrgoti uygulamanın saçmalığı öncelikle onların tee. Onun dışında maalesef devir kötü bir sürü faktör bar dediklerine sonuna kadar katılıyorum kral. Bulana kadar içine sineni öylesini biriyle vakit kaybetme ayne katılıyorum sana evlenmek dert gibi bu devirde maalesef inşallah hayırlı insanlarla karşılaştırsın rabbim bizleri. Ben hiç sıcak bakamıyorum :(
@toluca Benim bahsettiğim farklı. Nasip demek zaten kader ile bire bir aynı şey sayılır. Kaderini kendin de değiştirebilirsin bundan bahsediyorum (mesela önüne iki seçenek sunsalar istediğini seçtiğin için kaderini kendin seçmiş oluyorsun)
Evlilik düşüncen yoksa bile insanın bazen aşk duygusunu hissetmeye ihtiyacı oluyor. Bu karşı tarafı kullanmak olmuyor manevi açıdan birbirinize destek oluyorsunuz sadece. Ve ne zaman doğru insanla karşılaşacağını bilemezsin. O yüzden akışına bırak.
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Aşka girersek işin içinden bir türlü çıkamıyoruz maalesef. Uzak mesafe olursa da zor oluyor, güven sadece temeli oluşturur güvensek bile onunla da sınanıyoruz kavuşma olmayınca üzülmek vs.
Acı çekmekten çekiniyorsun ve kaçıyorsun. Ama hayatın zaten böyle bir şey olduğunu unutuyorsun. Ne kadar sevmek sevilmek varsa acı çekmek de var. Kaçmak yerine tecrübelerle yeni bir bakışı kazanmak daha mantıklı bence. Yine de hakkında hayırlısı olsun.
Sorumu okumadığını düşünüyorum. Neden yapamadığımı yazdım. Fırsat var şu an istesem birisiyle flört yaşayabilirim fakat istediğim gibi olmuyor bel altıya giriyor karşı kişi veya hoşlanmadığım konuları açıyor.