+1 yılRasûlullah (sav) Hz. Hatice ile tek eşlilik yaşadı. Hanımı vefat edene kadar kimseyle evlenmedi. Hüzün senesinden sonra ilahi emir ile Hz. Aişe ile evlendi. Daha sonra yine belli amaçlarla (dulları sahiplenme, bazı ulkelerle akrabalık kurmak ) amacıyla severler edindi. Hepsinin rızası vardı. Hz. Ali Hz. Fatıma'nın üzerine evlenmek isteyince Hz. Fatıma buna çok üzüldü ve Rasûlullah (sav) damadının bundan vazgeçmesini istedi tek eşli diğer damadını övdü. Hz. Alinin o kızdan vazgeçme sebebi kızın babasının dini olsaydı babası müslüman Bayka biriyle evlenirdi. Burada Hz. Fatıma kumaya razı olmadığı için Hz. Ali vazgeçti. İslamda çok eşlilik farz ve veciz olmadıgı için kocanın bu isteğine itaat zorunlu değil
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDinen bir azimet değildir Nisa-3'te açıklandığı üzere çok eşlilik Farz vacip mustehab değildir. Ayette tek eşlilik övülümektedir. Bir kadın dini nikahında "kocamın üzerime başka kadınla nikahina razı değilim o da bu şartla benimle nikahlandı ve imzaladı." Yazıp şahitlere ve kocasına imzalatabilir. Bunun sebebi dinimizde çok eşlilik bir azimet değil ruhsat olduğu için bu ruhsatı kullanmak isteyen erkekler bunu kabul eden kadın ile evlenir, tek eşli olmak isteyen erkekler de kocasını paylaşmak istemeyen kadınla evlenir. Böylece huzursuzluk çıkmaz.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 506 cevap paylaştı. Erkek doğası olarak oyle yaratılmıstır da ondan. Yasama amacaı dollemek ve cogalmaktır, tek eslilik ve sabit yasam insan oglunun guvensizliginden ve korkusundan sonra ortaya cıkmıstır, gezgindir erkek, Evlilikte işi düzenlemek, akraba veya kan bağı olan biri ile risk almamak için üretilmiş bir sistemdir. Yoksa erkeğin doğasında bağlılık ve tek eşlilik yoktur zaten.
03 Yorumla- +1 yıl
Doğru, "Insan düşünen bir hayvandır" der Aristo zaten. Biz de temel olarak hayvanız ve içgüdülerimiz var. Icgudulerin olmasa bir kadının cantasını, yanındaki erkegi veya baska bir erkegi nasıl arzuylacaksın ve begenceksin ki? Beyinle hareket ediyor olunsa şu şekilde olurdu, bu kadının yanındaki erkek onun eşi ve ben onu kıskanmıyorum". Fakat durum oyle degil iste, kadınlar ellerindekileri kaybetmekten korktuları için aldatmama çabasındadırlar, fakat erkekler oyle degil, cunku erkek her yerde bir şekilde amacına ulaşabilir.
- +1 yıl
Kuranda veya hiçbir hadiste erkeklerin çok eşlilik fıtratında olduğu yazmıyor. Nisa-3'te açıklandığı üzere çok eşlilik Farz vacip mustehab değildir. Ayette tek eşlilik övülümektedir. Bir kadın dini nikahında "kocamın üzerime başka kadınla nikahina razı değilim o da bu şartla benimle nikahlandı ve imzaladı." Yazıp şahitlere ve kocasına imzalatabilir. Bunun sebebi dinimizde çok eşlilik bir azimet değil ruhsat olduğu için bu ruhsatı kullanmak isteyen erkekler bunu kabul eden kadın ile evlenir, tek eşli olmak isteyen erkekler de kocasını paylaşmak istemeyen kadınla evlenir. Böylece huzursuzluk çıkmaz.
+1 yılaz önce bir kız paylaşmış 2 erkekle evlenmek istiyorum diye
sence erkekler kiminle çok eşlilik yapıyor kendi kendilerinemi kadının düşmanı kadındır bakmasınlar evlilere02 Yorumla- +1 yıl
bende seni ya da kadınları suçlamadım
temiz toplum çağrısı yaptım :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılSecenek cogaltma :D bak simdi biri yemegi iyi yapar biri temizligi biri yatakta iyidir :D bunlarin hepsini birinde bulamayinca onlarda parcalara bolup ariyor :D
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAhahh :D sagol
- +1 yıl
Hepsinin birinde toplandığı bayan varmı?
- +1 yıl
@haskafkas bulsam evlenirdim. Ayrıca yanlış anlama çok eşliliği savunmuyorum sadece ben bulamadım diyorum
- +1 yıl
Nisa-3'te açıklandığı üzere çok eşlilik Farz vacip mustehab değildir. Ayette tek eşlilik övülümektedir. Bir kadın dini nikahında "kocamın üzerime başka kadınla nikahina razı değilim o da bu şartla benimle nikahlandı ve imzaladı." Yazıp şahitlere ve kocasına imzalatabilir. Bunun sebebi dinimizde çok eşlilik bir azimet değil ruhsat olduğu için bu ruhsatı kullanmak isteyen erkekler bunu kabul eden kadın ile evlenir, tek eşli olmak isteyen erkekler de kocasını paylaşmak istemeyen kadınla evlenir. Böylece huzursuzluk çıkmaz. 😊
+1 yılŞahsen sevdiğim kadından başkasını gözüm görmezken böyle bir genelleme içinde kendimi bulmak hoş değil. Basit insanların düşünebileceği bir şey bu.
20 Yorumla
+1 yıligrençlik bunun dogaylada alakası yok bastakı eleman atıp durmus hangı kadın golge olmak ıster kı
20 YorumlaBir kadını yüz kişi ister bir kişi alır. Erkeği yirmi kadın ister erkek yirmisini de alır. Çünkü erkek; yufka yüreklidir, merhametlidir. Oyy kıyamaz hiç birine 😊))
01 Yorumlamerak değil aslında. insan telaşla yaptığı şeyden daha fazla zevk alır hepsi bu. yakalancam mı yakalıcak mı falan... o duygu hoşuna gider erkeğin.
02 Yorumlamerhametliyiz, kırmak istemiyoruz kimseyi..
"ne olursan ol gel (gelemiyorsan adresini ver ben geleyim)" felsefesini baz alıyoruz..02 Yorumla- +1 yıl
İslamda çok eşlilik bir emir değil öyleyse bizler tedbirimizi alırız. Nisa-3'te açıklandığı üzere çok eşlilik Farz vacip mustehab değildir. Ayette tek eşlilik övülümektedir. Bir kadın dini nikahında "kocamın üzerime başka kadınla nikahina razı değilim o da bu şartla benimle nikahlandı ve imzaladı." Yazıp şahitlere ve kocasına imzalatabilir. Bunun sebebi dinimizde çok eşlilik bir azimet değil ruhsat olduğu için bu ruhsatı kullanmak isteyen erkekler bunu kabul eden kadın ile evlenir, tek eşli olmak isteyen erkekler de kocasını paylaşmak istemeyen kadınla evlenir. Böylece huzursuzluk çıkmaz.
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. ben merak etmiyorum merak edene sor bakalaım ne bahanelerle eslılılık arıyolarda ogrneırız sımdı
00 Yorumlahep hormonlarr bebeğim ahahahhaahah
17 Yorumla- +1 yıl
3,,,2,,,1,,,,, start verildi
- +1 yıl
erkek olmadan ne anlatacaksın merak sizde değilki bizde :D
+1 yılmeşru yolda çakabildiğim kadarına çakayım diye düşünyolar :))))))))))))
00 Yorumla
+1 yılbunu burada açıklarım ama çok düşmanım olur sanırım:DD
023 Yorumla- +1 yıl
yok yani ilim bilim ışığında benim anlatacaklarım :DDDD
- +1 yıl
www.edize.com/.../...iye-hazir-degilim-380x280.jpg
biz dostuz :DD - +1 yıl
https://i.capsspot.com/s/6/7/201661.jpg
kurtları evde zor tutoyorum :D - +1 yıl
:))))))))
- +1 yıl
kurtlandım :)
- +1 yıl
@_uppps_ gelsene
- +1 yıl
@_uppps_ gelgel haskafkas burada :))
- +1 yıl
pis dedikoducula bak yaaaa :D
- +1 yıl
saçımı beyazlattınız beeeeeee
bari bir çift yakkabı yollayın - +1 yıl
gelişinden ver gidişinden değil:DD
- +1 yıl
:))) tamam demekki benden de alacaksın kazanç helal sana
+1 yılbir cinsellik , bir de gelenekler de msait daha 70-80 yıl öncesine kadar erkelerin 3-4 karısı olabiliyordu!
sen evli misin bekar mı?02 Yorumla- +1 yıl
Bu bir gelenek olamaz. Islamda bir emir değildir
Nisa-3'te açıklandığı üzere çok eşlilik Farz vacip mustehab değildir. Ayette tek eşlilik övülümektedir. Bir kadın dini nikahında "kocamın üzerime başka kadınla nikahina razı değilim o da bu şartla benimle nikahlandı ve imzaladı." Yazıp şahitlere ve kocasına imzalatabilir. Bunun sebebi dinimizde çok eşlilik bir azimet değil ruhsat olduğu için bu ruhsatı kullanmak isteyen erkekler bunu kabul eden kadın ile evlenir, tek eşli olmak isteyen erkekler de kocasını paylaşmak istemeyen kadınla evlenir. Böylece huzursuzluk çıkmaz.
+1 yılçok eşlilik istemem.
kaslı baldırlı bir kız bulsam ötesine gerek yok.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 490 cevap paylaştı. Ya bir erkkte goruyonuz erkekler oluyo nedir bu kadinardaki yaygaracilik ozamn :)
07 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 313 cevap paylaştı. erkekler bir kaç kadın sever bu kadar net,
02 Yorumla- +1 yıl
Çok saçma bir fikir
+1 yılhep bu skor merakından bunlar.
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 588 cevap paylaştı.
+1 yılyetinememe duygusu sanırım
01 Yorumla Bak bu yaratilisla alakali bence
19 Yorumla- +1 yıl
Bak simdi bir insani kendinden bile iyi taniyan onu yaratandir yani allah. Mesela insanlar kendi elleriyle bazi icatlar yaratiyo buna ornek telefon diyelimbve buna gerekli seyler batarya sin kart sarj aleti vs yani insanin kendi eli ile yaptigi bir seyin neye ihtiyaci varsa biliyo simdi gelelim erkeklere yarata erkegi yaratirken ne gibi ihtiyaclarinin oldugunu biliyo ve kurandada bunu eger sartlar uygunsa erkege 3-4 kadinla evlenmesine izin veriyo yani erkekler yaratilis bakimindan kadinlardan fafklidir kuran aynen soyle diyo size verdigimiz nimetlerden yiyin icin ama israf etmeyin ve erkeklere evlenin deniliyo hatta siz herseyden memnun kalmazsiniz onu icin uc dort kadinla evlenebilirsiniz yani bunu kuran diyo yani yaratan erkeklerin nasil hisler tasidigini ve istediklerini gayet iyi biliyo simdi bu konuyu kurandan bakarsan anlarsin bu erkeklerin yaratilis fitratinda var bilmem anlata bildimmi
- +1 yıl
Fitrat ha demek :)) ALLAH kadınları aldatin zina yapın diye yaratmadi. Ortada kaldıkları zaman sahiplenmeniz icin 4 kadınla nikah düşüyor. Spor olsun diye ya da yuvani dağıtman için değil. Islam kadına aileye değer veren bir din. Bu da kitabimizda açıkça beyan edilmiştir. Fitratimizda var yaparız diye saçma bir savunma olamaz.
- +1 yıl
Ha bak neresinden bakarsan o kadarini anlarsin ben sana aldatma ile ilgili yazmadim ya da onu kast etmedim ben nikahtan bahsettim ama sen nerden anladin fitrat derken ben gidin zina edin karilarinizi aldatin demedim eger sartlar uyuyosa esinde razi ise evlenebilir dedim kitkafali cevabi iyice oku sonra yaz
buna şartladılar zihinleri.
08 Yorumla- +1 yıl
Çok nefs düşkünü olanlar utanmasa ayetteki tek eşliliğin övüldüğü bölümü bile inkar eder Nisa-3'te açıklandığı üzere çok eşlilik Farz vacip mustehab değildir. Ayette tek eşlilik övülümektedir. Bir kadın dini nikahında "kocamın üzerime başka kadınla nikahina razı değilim o da bu şartla benimle nikahlandı ve imzaladı." Yazıp şahitlere ve kocasına imzalatabilir. Bunun sebebi dinimizde çok eşlilik bir azimet değil ruhsat olduğu için bu ruhsatı kullanmak isteyen erkekler bunu kabul eden kadın ile evlenir, tek eşli olmak isteyen erkekler de kocasını paylaşmak istemeyen kadınla evlenir. Böylece huzursuzluk çıkmaz. - +1 yıl
İstediğim kadar kopyalarım seni ilgilendirmez kimsin?
- +1 yıl
Çok eşliliği savunup heryere aynısını kopyalayanlara da tepki gösterdiniz mi?
- +1 yıl
Kusura bakmayın ☺ çok eşliliği savunanlar genel de yorumlarıma olumsuz yanıt verir
Doğasında var ne yapsın
03 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani? doğasında mı
valla benim böyle bir derdim yok olmaz olamaz
00 YorumlaTek kadınla ömürmü geçer
00 Yorumla
+1 yılöyle bir merakım yok
17 Yorumla- +1 yıl
sadık sadık olucaksın ki karşındakininden de sadık olmasını bekliceksin
- +1 yıl
yok bölelerini beğenmiyolar..
- +1 yıl
bilemeiyom artık
+1 yılHayat bos pompalo cos takma salla gitsin ;D
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. çok eşlilik derken
18 Yorumla- +1 yıl
yanlış kişiler birbiriyle evleniyor bunun sebebi bu. ben birde şunu anlamıyorum. millet bu boku yiyor sonra karısı onu aldatınca o aldatamaz diyor ben arasında bir fark görmüyorum. karımı aldatırsam oda beni aldatırsa neden yaptın bile diyemem. ben size şukadarını söyleyim tanıdığım bu tarz hovarda erkeklerin %60 ının karısıda onu aldatıyor.
Sahiplenme duygusu)
02 YorumlaGenetik canim
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım