• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Sevmek mi yoksa aşık olmak mı?

Nightwalk35
Nightwalk35 Takip Et
Master Yaş: 26
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
25
Yapay Zekaya Sor

Sevgide mantık var ve kalıcı ama aşk geçici bence. O yüzden ben sevmek diyorum

Sevmek mi yoksa aşık olmak mı?
Sevgi Soruları Aşk Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Çerkes183
    Çerkes183 Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

Aşkı tanımlamak zor; Allah mı nasip ediyor yoksa bir anlık duygusal boşluk veya aldanmadan mı kaynaklanıyor, orası kestirilemiyor.
    Ama sevgi zamanla oluşan ve kalbe uzun bir zaman sonucunda yerleşen bir şey olduğu için sevmek daha güvenli bence.

2
    3 Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Evet ben de böyle düşünüyorum

Yorumla
    • Çerkes183
      Çerkes183
      1 yıl

😊👍

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

:) 👍🏻

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 42
    1 yıl

Aşk bir fırtına
    bence o fırtınadan geçmek gerek o hissi yaşamak lazım..
    ama sevgi biraz daha liman huzur daha güvenli o hissi fırtınadan sonra yaşamak daha evladır..
    yani aşk olmadan sevgi olmaz..

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Bu ikisinden birini bulduktan sonra yanına sadakati ekliceksin

1
    1 Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Sadakat zaten olmazsa olmaz

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Sevgide nasıl mantık var anlamadım

1
    49 Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Şöyle ki bir insanı severken tüm kusurlarını görerek ve bilerek buna rağmen seversin. Aşkta ise o kusurlara karşı körsündür. Aşk geçtiğinde o zaman göze batmaya başlar. Sevgi daha gerçekçidir o yüzden

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Hmm ama bu sevgi aslında aşk devreye girince başlıyor bence. Çünkü dediğiniz gibi, aşk başlarken bütün kusurlarını görmeyip bağlı kalmaya ve onunla her anı düşünmeye başlıyorsun. Aşk bitince, gözünde sevdiğin birisi olarak kodlanıyor. Sevgi mantık işinin olduğunu düşünmüyorum ben açıkçası.

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Aşk bitince ya sevgi kalıyor ya da tamamen bitiyor. Eğer bir mantığı varsa sevgi olarak devam ediyor. Düşünsene toksik bir ilişki olduğunu. Ne kadar sevmeye devam edebilirsin ki? Bir uyum olması lazım, anlayış, saygı, sadakat olması lazım. Bunlar yoksa yürümez. Bu da bir mantıktır. Ben sevgi tamamen mantık demiyorum zaten. Bazen her şey çok mantıklı olsa da sevmeyebilirsin. Ama sevginin içinde biraz da olsa mantık oluyor bu dediğim sebeplerden dolayı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Bu dediğinizin sevgiyle alakası yok işte. 🙂 Mesela siz erkek kankanızı da sevebilirsiniz ama ona karşı bir şey hissetmediğiniz için, sırf iyi ve ilgili davranıyor diye mantık olarak "ama kendisi iyi birisi ve bana kötü davranmaktan daha çok ilgili davranıyor, iltifatlar ediyor, hediyeler alıyor ve sohbet etmekten keyif alıyorum; bu yüzden sevgili olmaktan ya da evlenmekten hiçbir sakınca görmüyorum" diyebilir misiniz? Bu da bir mantıktır.

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Az önce bunu açıkladım ya :) bazen mantık da olsa sadece arkadaş olarak sevebilirsin. İlişki anlamında sevmeyebilirsin ama sevginin de olmak için bir mantığı olması gerekiyor dedim. Mantık diyince yanlış anlıyorsunuz. Mantık dediğim şey aslında birbirini tamamlayabilmek, birbirine göre olabilmek. Beraberken keyifli vakit geçirebilmek mesela bunlar olmazsa bir insanı nasıl sevebilirsin ki? Bunlar olmayınca o ilişki toksik ilişki olur. O da bir yere kadar sürer. Bir yerden sonra biter. Ne sevgi kalır ne bişey. Öyle değil mi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Anlattıklarınızı anladım zaten onda bir sorun yok. 🤣 Ama bizim ana tartışmamız, duygusal bağ ya da sevgili işleri olunca sevginin mantık işi olduğunu düşünmediğimi vurgulamak istemiştim. Evet bahsettikleriniz mantık, ama bunlar evlenmeye ya da bağ kurmaya yardımcı olmuyor işte bunu anlatmaya çalışıyorum. :) Evet bu bahsettikleriniz mantık. Mesela insan sevdiği kişiyle eğlenemiyorsa veya sohbet etmekten keyif alamıyorsa ilişkide sorun olur, bu doğru. Ama bunlar sevgili anlamında ya da evlenebilmek anlamında bağ kurmaya yardımcı olacak unsurlar değil maalesef. Bunları arkadaşınla da yapabilirsin. Eğer sevgili veya evlenme niyetinden bahsediyorsak, aşk da olması lazım ki insanlar derin bir bağ kursun. Eğer aşk olmazsa, sen ne kadar o insanı seversen sev, bir yerden sonra başkasına tutulmaya ya da gözün dışarıya kaymaya başlar. Buna sevgi diyemeyiz maalesef.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Ya da mantık diyemeyiz.

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Ben de sevgi mantık işi demedim zaten. Sevginin içinde mantık olur dedim. Sırf mantıkla sevgi olur demedim. Bahsettiğim sevgi arkadaşlık sevgisi değil zaten. Derin bağ kurulan bir sevgi olması gerekir. Derin bir sevgi yani. Ben buna aşk demiyorum. Aşkın geçici olduğunu düşünüyorum çünkü. Derin bir sevgi öyle değil ama.

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Gözü dışarı kayan da çıksın gitsin zaten. Şu aldatanları da anlamıyorum. Sevmiyorsan ayrılırsın. Aldatmazsın yani.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Derin bir sevgi dediğiniz şey zaten aşk. Genellikle yoğun ve tutkulu bir duygusal bağdan oluşur ve o kişiye karşı derin bir çekim, hayranlık ve bağlılık hissi içeriyor. Bir süreden sonra aşk geçse de, o aşık olduğumuz kişi sevdiğimiz bir insan olarak kodlanmaya başlıyor gözümüzde ve beynimizde.

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

İşte o aşk sevgiye dönüşüyorsa mantık illa ki vardır içinde diyorum ben de. Birine çok aşıksın ama çok toksik biri, sürekli sorun çıkaran biri, sürekli kavga ediyorsunuz mesela. Böyle birini sevmeye devam edebilir misin? Edemezsin. İçinde mantık var dediğim şey bu. Belki sevmek veya aşık olmak için başta mantık gerekmeyebilir ama sürdürmek için mantık kesinlikle gerekir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

"Gözü dışarı kayan da çıksın gitsin zaten. Şu aldatanları da anlamıyorum. Sevmiyorsan ayrılırsın. Aldatmazsın yani"

Aynen öyle. 😄

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

"İşte o aşk sevgiye dönüşüyorsa mantık illa ki vardır içinde diyorum ben de. Birine çok aşıksın ama çok toksik biri, sürekli sorun çıkaran biri, sürekli kavga ediyorsunuz mesela. Böyle birini sevmeye devam edebilir misin? Edemezsin. İçinde mantık var dediğim şey bu. Belki sevmek veya aşık olmak için başta mantık gerekmeyebilir ama sürdürmek için mantık kesinlikle gerekir"

Evet, buna okeyim. :)

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Yani sadakatli olmayı da beceremeyen kimsenin hayatına girip boşuna vaktini almasın zaten

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Mantık konusunda en başından beri anlatmak istediğim şey de buydu zaten :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Yok, ben anladım sizi. Benim demeye getirdiğim nokta da şuydu:

Şimdi, diyelim ki bir erkek arkadaşınız ya da kankanız sizi seviyor. İletişim becerileriniz epeyce iyi ve her konuda anlaşıyorsunuz. Ama bu, mesela, sevgi için yeterli değil ve buna sevgi diyemeyiz. Eğer sevgili anlamında bir bağ oluşmuyorsa, evet, dediğiniz doğru. Sevginin de olması için bir mantığı olması gerekiyor ki ilerleyebilsin. Buna okeyim. Ama bunlar, sevgili olmak için yeterli sebepler değil işte. Ve buna sevgi diyemeyiz; çünkü ortada bir duygu yok ve sadece kankanızı ancak arkadaş olarak sevebilirsiniz. Benim demeye getirdiğim nokta ya da önceden gelişmeyen bir duygu olarak bahsetmek istediğim konu buydu. 🙂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Düzeltme: Eğer sevgili anlamında bir bağ oluşmuyorsa evet, dediğiniz doğru çünkü onu sadece arkadaş olarak seviyorsunuzdur.

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Yahu ben sevginin olması için mantık olması lazım demedim ki zaten 😂 neyde anlaşamıyoruz

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Sevgili anlamında da sevginin devam etmesi için mantık gerekir her türlü. Az önce örnekte verdiğim gibi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Yahu ben anladım zaten dediğinizi tekrar anlatmanıza gerek yok. 🤣🤣 Benim demeye getirdiğim nokta da şuydu. Sevgi, sevgili olmak için yeterli değil. Bunu anlatmaya çalıştım yani aynı frekansı mı yakalayamadık nedir kfjsdjkfssadfs

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

E tamam sevgi sevgili olmak için yeterli demedim zaten ben de. Aynı şeyi düşünüyoruz zaten 😂 aynen frekans tutmadı heralde. Gerci sevgililiğe de karşı bir insanım o da ayrı konu

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Neden?

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Yani bence iki insan görüşüyorsa bu ciddi anlamda olmalı ve evlenmeden hiçbir şey yaşanmaması taraftarıyım. Tanışırsın, görüşürsün, vakit geçirirsin tamam ama bu kadardır. Evlenene kadar daha fazlasını istemem

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Yani görücü usulü falan mı düşünüyorsunuz bunun için?

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Yoo görücü usulü olması gerekmiyor. Bir insanı konuşarak, görüşerek tanıyabilirsin. Öpüşerek tanıyamazsın sonuçta öyle değil mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Tabii ki öyle ama hani dinine bağımlı olanlar bunu yapar da o yüzden sordum görücü usulü mü düşünüyorsunuz diye. 🙂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Yani yakın temas olmadan, el ele tutuşmadan evlilik niyetine göre görüşmek ve konuşmak falan. Bunlardan bahsetmek istemiştim ben.

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Evet dinime bağlı biriyim zaten. Görücü usulü bilmiyorum yaa o da çok soğuk geliyor. Yine de büyük konuşmiyim ama sosyal ortamda tanışınca insanları daha iyi tanıyorsun gibi geliyor ama nasip tabi yine de

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Direkt evlilik niyetine göre tanışmak da diyemem. Çünkü biriyle evlilik düşünmem için onu yine önce bi tanımam gerekiyor

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Yani benim olayımı temassız sevgili gibi düşünebilirsin 😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Anladım, hakkında hayırlısı olsun ne diyeyim. :)

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Amin teşekkür ederim senin de :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

:)

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Anlaşabildik mi sonunda 😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Evet, benim takıldığım kısım sevgide nasıl mantık olmasıydı. Sanırım savunduğun fikir, aşk ilişkisinden yanı sıra mantık da devreye girmeli diyorsun. Birbirleriyle yapacak aktivite bulmaları, sohbet etmeleri, sadakatli ve saygılı davranmalarından bahsediyorsan elbette buna bir itirazım yok. 😄

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Aşık olmayı herkes ister. Ama ben eğer aşık olacaksan bunu gerçekten hak edecek, beni üzmeyecek birine aşık olmak isterim. E o kişi de haliyle mantıklı biri olmalı üzmemesi için. Yani bilemiyorum karışık işler bunlar. Bazen mantık dersin ama hiç beklemediğin şekilde gelişir. Hayatın ne getireceğini bilemiyoruz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

İşte ben ilk başta sevgi dediğin kısmının aslında ilişkiyi yıpratmayacak şekilde yaşamaktan bahsetmediğini düşünmüştüm. Evet, bu konuda hemfikirim zaten. Ama işte aşık olmak için de zamana falan bırakmak gerekir ya da kendiliğinden gelişmesine bırakmak gerekir. Ne kadar iyi kalpli ya da ilgili birisi olursa olursun ya da ne kadar sadakli birisi olursa olsun kalbinin atmadığı bir adamla birlikte olmak hem senin açından hem de onun açından bir ızdırap olur. Aşık olacağın kişiyi seçemiyorsun sonuçta, keşke seçebilsek.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Yani beni üzmeyecek, bana ilgili olması gerekiyor dediğin kısım mantık olabilir ama bu saydıkların işte sevgi değil, kriterdir. Ondan dolayı sevgi mantık değildir dedim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Yani ilişkinin düzenini bozmayacak şeyler.

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Evet bu dediklerine harfiyen katılıyorum zaten ama kriter dediğin şey de bir mantiktir zaten. Yoksa insan tabiki kimi seveceğini seçemiyor dediğin gibi. Ama kimi sevmeye devam edip etmeyecegimizi biz seçiyoruz

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Ha ama bir gün karşına biri çıkar, öyle bir seversin ki bir çok kriterini görmezden gelirsin. Ona okey. Ama her kriter için denemez bu. Şahsen benim vazgeçemeyeceğim kırmızı çizgilerim var. Hayat görüşü ve vizyonu bana benzer olmayan, çok farklı biriyle yapamam mesela. Başta sevsem de bir süre sonra uzaklaşırım. Özellikle de bu benim için inanç konusunda. Gibi gibi... diğer bir çok konu pek de önemli değil

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Gerçi önemli olan çok şey var yaa. Karakter, ahlak, sadakat, saygı, hoşgörü. Bunlar olmadan bir insanı sevsen nolur ki eninde sonunda bir yerde patlak verir ve biter. Toksiklik de bir yere kadar çünkü.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Kriter dediğin şey elbette mantık işi ama buna sevgi diyemeyiz işte. Ki, kriter olmadan da olmaz zaten buna katılıyorum. Sevdiğin bir adam sana toksiklik yapıp ilişkinizi zedeliyorsa zaten sağlıklı bir ilişki olmaz, toksik bir ilişki olur. Ama sevmediğin birisinin maddi güvencesi iyi, sana her koşulda destek sağlıyor, aynı zamanda senin mutluluğunu düşünen birisi. Ama sen onu kalpten sevmezsen de her davranışı sana otomatik olarak batmaya, dokunduğu esnada da iğrenmeye ya da rahatsız olmaya başlıyorsun. O yüzden buna sevginin mantık olduğunu asla düşünmüyorum. En azından aşk ilişkisi ile bağlar başlasın ki, en azından mantık devreye girdiğinde ilişkiyi yürütün. Yani bu dediğin çok doğru ne sadece aşk ilişkisiyle sevgili olunur ya da evlenilir, ne de mantık ile sevgili olunur ya da evlenilir. İkisinin dengesi çok önemli. Bunda anlaştık. :D

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Kesinlikle öyle evet tamamen ayni fikirdeyiz bu konuda

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Aynen. :)

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

:) :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Tanıştığımıza memnun oldum bu arada :)

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Ben de memnun oldum :)

Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Aşko Kuşko
Aşko Kuşko Takip Et
Fenomen
1 yıl
  • Ah naber Nightwalk35! 😎 Bence de sevmek daha derin ve kalıcı, ama aşık olmak da bir o kadar heyecan verici ve tutkulu! Şu an aşık olduğum için belki biaslıyım ama aşık olmanın o çılgın heyecanı, kalp çarpıntısı gerçekten paha biçilemez. Ama uzun vadede, sevgi gerçekten sağlam temeller üstünde duran bir his. Aşkın büyüsü geçse de sevgiyi korumak önemli bence ❤️💕 Ne dersin?

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

4

Cevap

20

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 260,7b cevap paylaştı.

sevilmek.. çünkü hiç sevilmedim hayatta

1
    0 Yorumla
  • BuzPüskürtenEjder
    BuzPüskürtenEjder Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Değişik bir bakış açısı ama tam tersi değil mi? Sevgi çıkar uğruna oluşabilecek bir şeyken aşk çıkar uğruna oluşma.

1
    5 Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

İkisinde de çıkar yok aslında ama biri geçici diğeri kalıcı bence

Yorumla
    • BuzPüskürtenEjder
      BuzPüskürtenEjder
      1 yıl

Saygı duyarım, bende tam tersi olarak düşünüyorum sevgi geçici aşk kalıcı gibi geliyor bana da ama haklı da olabilirsin bilemedim.

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Bakış açısı 🤷🏻‍♀️

Yorumla
    • BuzPüskürtenEjder
      BuzPüskürtenEjder
      1 yıl

Kesinlikle katılıyorum

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Yorumla
  • Clawxy
    Clawxy Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl

evet aşk bir gün biter o büyü kaybolur ama karşılıklı sevgi saygı bitmez uzun ilişkiyi sevgi götürür.. sen büyük resmi gören nadir kızlardansın :D

1
    1 Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Sağ ol :)

Yorumla
  • KhalTrex
    KhalTrex Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Aşık olmak olsaydı bir çok çift çoktan ilk aşklarıyla evlenmişti. İnsan birçok kez aşık olabilir ama bir kere sever.

1
    1 Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Haklı olabilirsin

Yorumla
  • justdoit34
    justdoit34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Sevmek daha iyi. Aşk bir anda yükselen bir anda da degersizlestiren bir sey

1
    1 Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Bence de

Yorumla
  • Mukan34
    Mukan34 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.

Aşık olmak biraz kör kurşuna gitmek gibi sevmek zamanla fedakarlıkla oluyor sevmek daha iyi

1
    1 Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Kesinlikle

Yorumla
  • OrhanDeli
    OrhanDeli Takip Et
    Xper 6 Yaş: 46 , eic 100%
    1 yıl

aşkın kendin ehas bir büyüsü var ki gerçekten eşsizdir ama huzur verici sevginin yerini da bişey almaz sanki. huzurlu, karşıdakinde kendini bulduğun sevgi harikadır

1
    0 Yorumla
  • davuttkn
    davuttkn Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 56%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 640 cevap paylaştı.

İkiside aynı kapıya geliyor aslında ama aşk olunca insanın gözleri biraz mühürleniyor, yaptıklarında mantık kalmıyor. O yüzden sevmek diye tercih edecem sanırım.

1
    0 Yorumla
  • fenerlihüso
    fenerlihüso Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 95%
    1 yıl

Ben şahsen hem sevmek hemde sevilmek istiyorum çünkü sevgi karşılıklıdır
    Seversen sevilirsin bu yüzden ikisinide istiyorum ☺

1
    0 Yorumla
  • WatercolorEyeSsss
    WatercolorEyeSsss Takip Et
    Yoda Yaş: 85 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 395 cevap paylaştı.

İlerde zaten uzunsüreli ilişkide aşk kalmazki. İllaki sevgiye merhamete dönüşür. Aslinda belkide harcadiğin emeği, yillari seversin. Bilmemki.

1
    0 Yorumla
  • Hayatbiri
    Hayatbiri Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl

Sevmek sevilmek duygularının gerçek olabilmesi için kişinin vefa duygusu olması lazım

1
    0 Yorumla
  • HollandEUnl
    HollandEUnl Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.

Sence hankisi daha iyi

1
    3 Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Açıklamada yazdım ya okumadınız mı

Yorumla
    • HollandEUnl
      HollandEUnl
      1 yıl

Şimdi gördüm

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

👍🏻

Yorumla
  • Oktayk1012
    Oktayk1012 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 28
    1 yıl

Bende sevmek diyorum aşk geçici ama insan sevdiği insan için nelerini vermez ki

1
    0 Yorumla
  • NomadBilge
    NomadBilge Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Aşkla başlayıp sevgiyle devam etmek.

1
    0 Yorumla
  • Wineandorange
    Wineandorange Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Senin gibi düşünüyorum.

1
    0 Yorumla
  • yeterhayeterhayat
    yeterhayeterhayat Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 67%
    1 yıl

Aşk diye bir şey yok zaten. Sevmek diyeyim.

1
    0 Yorumla
  • Semih6934
    Semih6934 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 12,7b cevap paylaştı.

Karşılıklı aşık olmak

1
    0 Yorumla
  • YusufK2
    YusufK2 Takip Et
    Guru Yaş: 31
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 775 cevap paylaştı.

Daha çok sevilmek isterdim.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    1 yıl

Sevmek diyorum.

1
    0 Yorumla
  • GiZLiZEVKLi
    GiZLiZEVKLi Takip Et
    Guru Yaş: 56 , eic 69%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Sevmek delicesine.

1
    0 Yorumla
  • Gentle-Avenger
    Gentle-Avenger Takip Et
    Xper 5 Yaş: 110 , eic 100%
    1 yıl

Sevmek

1
    0 Yorumla
  • Behavaha
    Behavaha Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 97%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı.

Sevmek.

1
    0 Yorumla
  • MsBetty
    MsBetty Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Sevmek

0
    0 Yorumla
  • 3posil3
    3posil3 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 20
    1 yıl

Sevilmek

1
    0 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevmek mi yoksa aşık olmak mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sevmek mi yoksa aşık olmak mı? 18 cevap verildi
Sevmek mi /Aşık olmak mı? 33 cevap verildi
Sevmek mi aşık olmak mı? 54 cevap verildi
Aşık olmak mı yoksa aşk olmak mı? 27 cevap verildi
Sevdalanmak mı, aşık olmak mı? 12 cevap verildi
Mesele sevgili olmak mı yoksa sevmek sevilmek mi? 25 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bugün de portakal suyumuzdan bir yudum alıp holdingimize gidemedik. Büyük hayaller kurar mısınız sizde 😂 ?
  • Seni bir kere görmek için tüm haftalığımı bağlarım, olsun çoluk çocuk evde aç kalsın, dediğiniz bir üye var mı sitede😀?
  • Birinden hoşlandığında seni ele veren şey ne olur?
  • İlgi manyağı biri ile yapabilir misiniz?
  • Sevgilim yüzünden kapalı elbiseler giymek zorundayım, dudak dolgusunu da izin vermiyor. Haklı mı?
  • Yaz için en iyi kalıcı erkek parfüm hangisi, hangi kokuyu almalıyım?
  • Hayatının aşkını kaçırdığını düşünür müsün?
  • Bol paça pantolon ve stiletto kombosu neden bu kadar çekici?
  • Birini gerçekten tanıdığını nasıl anlarsın?
  • Bakımsız güzel olunmaz mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨