Duygularımı hiçe sayıp duygularımla oynadı hayatıma bir konuda çok büyük zararı oldu. Seneler kaybettirdi bana Canımı yaktı sevmediği halde benimle oynadı. Ama cezasını almadı hala da almıyor. Evlendi O kadınla beni rahatsız ediyor. ilahi adalet yok artık çok daha kötü hissediyorum. Allah onu mutlu ediyor ben senelerdir yalnızım bu mu adalet? Bana zarar veren yakınları bile mutlu bir insanın canını yakıp mutlu olunurmuş demek ki.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılSuçsuz günahsız çocukların öldürüldüğü bu dünyada onların çığlıklarını duymayan Allahın senin dualarını duyacağını sanmıyorum kendini yıpratma boş şey bunlar.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Vay be, gerçekten zor bir durum. Negatif enerjiyi üzerinden atman lazım. İlahi adalet bazen hemen görünmez ama inancını kaybetme. Senin iç huzurun ve mutluluğun bu kişiden bağımsız. Kulağa klişe gelebilir ama zamanla yaraların kapanacak ve daha iyi hissedeceksin. Sen bu dönemi atlatırken güçlü kal ve kendine odaklan. 💪🌟 Yeniden mutlu olmayı hak ediyorsun, unutma! ❤️
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
6Cevap
Arkadaşim bence o mutlu rolü çiziyor inan o narisit sabırla bekle bak mutsuz olduğunu onun sana ALLAH gösterecek, insan çok aceleci
00 Yorumla
1 yılBelki de mutlu değilsen mutlu olduğunu zannediyorsun onun beynin Seninle oyun oynuyor belki de
04 Yorumla
Soran1 yılDalga mı geçiyorsunuz ne yazdığınız anlaşılmıyor
- 1 yıl
Belki de mutlu değildir. Onun mutlu olduğunu zannediyorsundur. Beynin seninle oyun oynuyordur belki de...*
Soran1 yılNiye oyun oynasın kadınla birlikte bana bulaşıyor ben mi zannediyorum
- 1 yıl
Peki yavrum
- Aşk İlişkileri konusunda 12,2b cevap paylaştı.
1 yılŞu sana komşu olan, evinize gelen eski sevgili sorusu sana mı ait?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAllahta senin intikamını almaya yemin etmişti zaten, bak yoluna mutluysa mutlu git sende mutlu ol
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİşini Allah'a bırakırsan daha çok sorgularsın. Kendin için çabala ve sen de mutlu ol
0126 Yorumla- 1 yıl
Bu yorum komiğime gitti ahahah
- 1 yıl
Hersey Allah'tan ol deyince olduran başarın vs hersey
- 1 yıl
mutluluğu verende Allah
- 1 yıl
Ne cahil insanlarsınız ya
Cevap sahibi1 yılKusura bakma gördüğüme ve somut şeylere inanıyorum. Ne bileyim ya cariyelik kavramını hak sayan bir dine saygı duyamayacak kadar cahilim. Elimde değil, evlatlığının karısına göz diken biri için ayet inmesine inanamıyorum. Cahilim işte ne yaparsın
- 1 yıl
Evlatlığının karisi derken?
- 1 yıl
Açık konuş bende net konuşayim
- 1 yıl
Okumadan anlamadan bilmeden konuşuyorsunuz ya valla
Cevap sahibi1 yılKur'an'ı hiç mi okumadın? Orada yazıyor. Okumadığın şeye nasıl iman ediyorsun?
- 1 yıl
Hemen 2 ayet görüyorsunuz Allah burada böyle demiş hoo olur mu öyle şey sen Allah'tan dahamı iyi bileceksin? Araştırmadan boş boş konusuyorsunuz
- 1 yıl
Okudum ama tüm ayetleri aklımda nasıl tutabilirim
Cevap sahibi1 yılAhzap 37
Cevap sahibi1 yılGerçi siz ona da kulp bulursunuz
Cevap sahibi1 yılTalak 4 de de çocuk evliliği var
- 1 yıl
Bekle bakacam
Cevap sahibi1 yılNisa 25 ceriyeliği onaylıyor
Cevap sahibi1 yılbakara 256, tevbe5, yunus99, tevbe29, enfal65-66, zariyat49, zümer6, enam143-144 , maide67, azhap37-50-55 bu ayetlere bak. Çoğu birbiri ile çelişir ya da çoğu insanın ahlakına uymayacak şeyler barındırır
- 1 yıl
Ey Peygamber! Hani sen, Allah'ın kendisine nimet verdiği ve senin de azat etmek suretiyle kendisine iyilikte bulunduğun kimseye: “Hanımını yanında tut ve Allah'tan kork!” diyordun. Bunu söylerken, Allah'ın daha sonra ortaya çıkaracağı bir gerçeği içinde gizliyor ve onu açıklama konusunda insanlardan çekiniyordun. Ahzap 37
Bunda ne var? - 1 yıl
Talak 4 ede baktım bisey yok?
- 1 yıl
Bekle bakacam onlarada bekle öyle bilip bilmeden sallayıp kaçmak olmaz geçen birisi yemedi kaçtı
Cevap sahibi1 yılAyrıca köleliği de özendiriyordu ama hangi ayet hatırlamıyorum
Cevap sahibi1 yılBir zaman, Allah’ın kendisine lutufta bulunduğu, senin de lutufkâr davrandığın kişiye, “Eşinle evlilik bağını koru, Allah’tan kork” demiştin. Bunu derken Allah’ın ileride açıklayacağı bir şeyi içinde saklıyordun; öncelikle çekinmen gereken Allah olduğu halde sen halktan çekiniyordun. Zeyd onunla evlenip ayrıldıktan sonra müminlere, evlâtlıklarının -kendileriyle beraber olup ayrıldıkları- eşleriyle evlenmeleri hususunda bir sıkıntı gelmesin diye seni o kadınla evlendirdik. Allah’ın emri elbet yerine getirilecektir.
- 1 yıl
Bak canım sen tam okumamissin dediklerine baktimda normal şeyleri söylemiş?
- 1 yıl
Kadınlara en değer veren din islamdir
- 1 yıl
İllaki 4 tane kadın alacaksın diye bisey yok ki
- 1 yıl
Allah bunu kurandada belirtmiş zaten
- 1 yıl
Eski zamanlarda yokluk sefalet olduğu için başında bir eş bakıcı olması için denmiş olabilir
Cevap sahibi1 yılYarım yamalak araştırma bari Ahzap 37 nin tamamı üstte yazdığım
Cevap sahibi1 yılBen çok evlilikten bahsetmedim zaten ona da kulp buluyorsunuz
Cevap sahibi1 yılTalak 4 de alenen henüz adet görmemiş kız der bu da çocuk evliliği
- 1 yıl
Hangi ayet o biraz önce dediğin bakayım
Cevap sahibi1 yılAllah tğm canlılardan iki cinsiyet yaratmıştır der çift cinsiyetli ve cinsiyetsiz canlılar da vardır. (İnsanlardan değil hayvanlardan bahseyorum)
- 1 yıl
Ya istek atsana mesaj
Cevap sahibi1 yılAyrıca çok eşlilik olayı Arap kadınları için iyi bir şey ama Türk kadınları için değil keza Türk kadınları hem savaşta hem de ülke yönetiminde yer alıyordu. Korunmaya muhtaç değildi. Türkler islamla tanıştıktan sonra kadın hükümdarlar kalmamış hatta kadınları savaşlara yollamamaya başlamışlardır. Bu da kadını toplumdan soyutlamış ve gücünü elinden almıştır
Cevap sahibi1 yılKadınlar ihtiyaçlarını gidermek için geceleri evlerinden çıkar, biraz uzaklaşarak ihtiyaçlarını giderir ve dönerlerdi. Bu durumu fırsat bilen bazı münafıklar ve kendini bilmezler uygun yerlerde durur, kadınlara söz ve elle tâcizde bulunurlar, yakalandıkları zaman da “Biz onları câriye sandık” derlerdi.
Ahzap 59
(Kadınları el üstünde tutuyor evet. Cariye ise taciz edilmesi normal)- 1 yıl
Bu âyette adı geçen Zeyd, Hz. Peygamber'in kölelikten azat ederek evlat edinmiş olduğu Zeyd b. Hârise'dir. Hz. Peygamber, onu halasının kızı Zeynep ile evlendirmişti. Ancak aralarında başlayan geçimsizlik sebebiyle Zeyd, Hz. Peygamber'e gelerek eşini boşamak istediğini söylüyordu. Hz. Peygamber, bu boşanmanın uygun olacağını düşünmekle beraber dedikodu çıkmasından çekindiği için Zeyd'e, eşini boşamamasını söylüyordu. Ancak daha sonra Zeyd, eşini boşamıştı. Bu boşamadan sonra Allah, Zeyneb'i Hz. Peygamber'e eş yapmıştı. O güne kadar Araplar evlat edindikleri kimseyi öz evlatlarıyla bir tutuyorlar, onların boşadıkları eşleriyle evlenmiyorlardı. Bu uygulama Arapların bu âdetini ortadan kaldırmıştır.
- 1 yıl
Bu zamanda 4 es imkansız zaten kimse kabul etmez ve yapmaz bu araplarda çok eski türklerde bile böyle bisey yok yani
- 1 yıl
Yani cariyeye sen bu kadar niye takıldın ki
- 1 yıl
Cariye demekte ne var yani?
Cevap sahibi1 yılKuranın ilk başlarında muhammet de sizden biri diye geçer sonrasında ise bir anda diğerlerinden üstün tutulmaya başlanır. Mehirden muaf tutulur, bilinen 14 eşi vardı (sözde korumak için derler ama bazı hadislerde tek gecede 9 eşi ile birlikte olduğu geçer. Gerçekten güzel koruyor.), evlatlığının karısı ile evlenmek Arap kültüründe hoş karşılanmaz ama ne hikmetse peygamber evlatlığının karısı ile evlenınce ve sahabeler ona karşı çıkınca bir anda ayet iniyor. Bak sen şu allahın işine. Kuranı allah yolluyor zaman ve mekan kavramının dılında olan bir varlıktan bahsediyoruz. Evrensel bir kitapta ebucehile nefret kusuyor. Tekrar belirtiyorum evrensel bir kitap. Herkese hitap etmesi gereken bir kitap ama allah kinci bir insan gibi nefret kusuyor. İnsani duygularla...
- 1 yıl
Cariye ise taciz edilmesi normal diye bisey mi dedik?
Cevap sahibi1 yılCariye dediğin şey cinsel birlikteliğe girilen kadınlar. Sırf müslüman değil diye evli veya bekar demeden adamlar cinsellik için kullanıyor. Kadınları el üstünde tutan dine bak sen.
Cevap sahibi1 yılSen normal demedın ama sahabeler demiş ve kabul edilmiş
- 1 yıl
Bazi konular karışık evet haklısın her bi kitapta bise yazıyor
- 1 yıl
Cariye bu yabancı ülkelerden kaçırılıp özgürlükten yoksun edilerek alınıp satılan ve her konuda efendilerinin isteklerine uymak zorunda olan genç kadın, kadın köle.
Çeviriler ve daha fazla tanım
Cevap sahibi1 yılCariyeler, insan olarak kabul edilmez mal gibi alınıp satılırlardı. Genellikle fuhuş için kullanılırlar, sahiplerine bu yolla para kazandırırlardı. Cariyelerin azat edildikleri nadir görülen bir durumdu. Bir hür ve kölenin evlenmesi yasaktı.
Bu da bir siteden cariyenin tanımı. Düşün zinanın günah olduğu bir dinde müslüman erkek isterse cariyelerle zina yapabiliyor ama cariye olduğu için günah değil. Bunu başka bir dinde okusanız veya duysanız ayıplarsınız ama kıranda geçince bahane uyduruyorsunuz- 1 yıl
Cariye cinsellik için birlikte olunan biri yazmıyor yani
- 1 yıl
Hayır ben bunları bilmiyordum
- 1 yıl
Tam okumadım mealini bir kaç gün önce aldım
- 1 yıl
Sorularıma bakarsanda anlarsın zaten
- 1 yıl
Öyle bi ayet mi var cariyeler ile ilişkiye girmek günah değil diye?
- 1 yıl
varsa atar mısın
Cevap sahibi1 yılKusura bakma ama ben sana bir sürü ayet attım hepsine bahane uydursan bile bir kitapta bu kadar çelişki varsa oturun ve bir düşünün. Evrenin genişleme olayı bilimsel olarak kanıtlanmadan önce ayet biz genişlik sahibiyiz diye çevrilirdi. Bilimsel olarak genişlediği ıspatlanınca bir anda Kuran'a güncelleme geldi ve ayet evrenin genişlediği yönünde çevrildi. Bu da bir çelişki. Ayrıca kutsal bir kitabın özellikle de her çağa hitap etmesi gereken bir kitabın bir kişiye nefret kusması aşırı saçma. Genel olarak müslüman olmayanlara hakaret ediyor zaten. Hadi bunu kabul ettik ama sadece bir kişiye ayrı olarak nefret kusuyorsa bu ancak kinci bir insanın elinden çıkabilir. Ben bugün ebucehili tanımam ama müslüman olmayan insanları ve yaşantısını biliyorum. Müslüman olmayanlara edilen hakaretleri kabul etsem bile ebucehile edilenleri anlamlandıramam. Ayrıca ebucehil muhammeti küçüklüğünden beri tanıyan ve zengin biri. Adamın sözüne tamah eden bir sürü kişi var. Nedense bu adam Muhammed'e inanmıyor ve bu adama nefret kusuluyor. Muhammeti öldürmeye çalışanlar için bile ayrıyetten ayetler yokken sırf inanmadığı ve reddettiği için ona var. Gerçekten şaşılası
Cevap sahibi1 yılİslam'a göre bir Müslüman çok sayıda cariyeye diğer bir deyişle kadın kölelere sahip olabilir ve Müslüman bir erkeğin bu cariyelerle nikâhsız ilişkileri helal sayılır. İslam hukukuna göre bir köle veya cariye, efendisine belli bir özgürlük bedeli ödemek koşuluyla özgür kalabilir.
Cevap sahibi1 yıl"Onlar/ Müminler, mahrem yerlerini günahlardan korurlar. Yalnız eşleri ve ellerinin altında bulunan cariyeleri ile ilişki kurarlar."(Müminûn, 23/5-6). "Eğer (birden çok evlilikte kadınlar arasında) adaleti gerçekleştirmekten endişe ederseniz, bir kadınla veya eliniz altında olan cariyelerle yetinin."(Nisa, 4/3).
Cevap sahibi1 yılElinin altında bulunan cariye... Başka söze gerek yok bence
- 1 yıl
Okucam geldim
- 1 yıl
Haklısın 🙂
- 1 yıl
Çok karışık şeyler ya
- 1 yıl
Kuranda yazıyordu sanki ya hz muhammedi öldürmeye çalıştıkları
- 1 yıl
Ama bir yaratıcı var oda Allah ben karşı gelemem ve bisey diyemem
Cevap sahibi1 yılVe bir işe hükmettiğinde, artık ona sâdece “Ol!” der, (o da) hemen oluverir. (*) Şöyle bir iddia var! Bakara, 117. Ayet, “Allah ol deyince olur.” Derken, Kaf, 38.
Eldeki Tevrat nüshalarında Allah'ın evreni altı günde yarattığı, yedinci gün –yaratmayı bitirmiş olduğu için– istirahat ettiği ve o günü kutsal kıldığı belirtilir (Tekvin, 1-2).
Bu iki ayet çelişkinin daniskası. Hem zaman ve mekan kavramının dışında olan allah insanlar gibi dinleniyor hem de ol dediğinde olmasına rağmen evreni 6 günde ancak yaratabiliyor.
Cevap sahibi1 yılYaratıcı var mı bilemem ama bir yaratıcı varsa eminim kuranı o göndermedi
- 1 yıl
Yaratıcı elbette var o yanılgıya düşme
Cevap sahibi1 yılBırak neye inanacağım bende kalsın
- 1 yıl
sende dediğin şeylerde haklısın cariye filan zina evlenmeden günah böyle şeyler ama kuranda öyle yazıyor
- 1 yıl
Yok ben şuna buna inan demedim ki herkesin dini kendine
- 1 yıl
Kurandada yazıyor zaten bu
- 1 yıl
Zorlama yok
Cevap sahibi1 yılAma Kuran'da böyle yazıyor diyip iman etmek bana mantıklı gelmiyor. Sorgulanmamış hayat yaşamaya değmez. Bence bir düşün. Yine de sana saygı duyuyorum sonuçta inandığın şey için burada dakikalardır upraşıyorsun
Cevap sahibi1 yılKuran'da zorlama yok diyip cehennem ile tehdit ediyor, iman etmeyene hakaret ediyor. Bence zorlama var ama neyse
- 1 yıl
Hakaret nerde
- 1 yıl
cehennem kafirler için günahkarlar için bak helal haram belli sonuçta ama bazı ayetler bir birini tutmuyor dediğin gibi
- 1 yıl
Bende duyuyorum tabiki bir yanlışım oldu ise özür dilerim
Cevap sahibi1 yılKusura bakma ama bana cahil diyorsun ama okumadığın kitabı savunuyorsun. Alenen insanlara maymun diyor. Arapça bilen bir adamın videosunu izlemiştim orada p! ç diye tasvir edildiği yazıyor. Net olarak araştırmadığım için bunu kabul etmesem de bil istedim. Bu küfür yanlış olsa bile hakaret alenen var.
Cevap sahibi1 yılİçinizden cumartesi günü haddi aşanları elbette bilirsiniz. Biz böyle yapanlara “Aşağılık maymun olun!” dedik. Bunu, hem bu hâdiseye şahit olanlara, hem de sonradan gelecek olan nesillere bir ibret ve korunacaklara da bir öğüt kıldık”(Bakara, 2/65-66).
- 1 yıl
Kime p*c diyor nerde anlamadım.
Cevap sahibi1 yılKendilerine yasak edilen şeyler karşısında küstahça diretince onlara, “Aşağılık maymunlar olun!” dedik.
Araf 166
Cevap sahibi1 yılMaide Suresi, 60. ayet:
De ki: "Allah Katında, 'kesinleşmiş bir ceza olarak' bundan daha kötüsünü haber vereyim mi? Allah'ın kendisine lanet ettiği, ona karşı gazablandığı ve onlardan maymunlar ve domuzlar kıldığı ile tağuta tapanlar; işte bunlar, yerleri daha kötü ve dümdüz yoldan daha çok sapmışlardır
Cevap sahibi1 yılP*ç Türkçe çevirilerde yok ama sanırım İspanyolca da o şekilde çeviriliyormuş. Aslında Türkçe'de de böyle çevrilmesi gerekiyormuş aöa bunu sadece bir videoda izlemiştim kesin doğru bilgi diyemem
- 1 yıl
Bak anlamıyorsun işte kendilerine yasak olan şeyi diretince !!
- 1 yıl
Tağut Allah'tan başkasına ibadet haşa
Cevap sahibi1 yılAsıl sen anlamıylrsun. Zaten kafirleri cehennem ile cezalandıracak. Nasıl olur da bir kutsalkitap hakaret barındırır? Ayrıca kötü de olsalar onlar Allah'ın kulu. Allah sonsuz merhamet sahibi olarak geçer. Merhametli birine göre fazla nefret dolu.
- 1 yıl
Her neyse uzatmayalım bir yaratıcı var ben onun Allah olduğuna inanıyorum ve inancım sonsuz kuranda yol gösterici ve çok doğru bir kitaptır Allah seni yoktan var edendir karşı gelemezsin sorgulayamazsın o herseyi en iyi bilendir ve görendir o ol deyince oldurandır.
Cevap sahibi1 yılSorgulayamazsın? Anlıyorum seni.
- 1 yıl
Helak olak halkları ülkeleri araştır taş kesenleri araştır
- 1 yıl
Evet sorgulayamazsın Yaradanı
Cevap sahibi1 yılOl diyince olmamış ama neyse
- 1 yıl
Öldükten sonra Allah verirse sorarsın
- 1 yıl
İzin verirse
Cevap sahibi1 yılSorgularımız sonucu ona ulaşamıyorsak demek ki bir sorun var
- 1 yıl
Bak her şey bir düzen içinde ilerliyor araştır
- 1 yıl
Bak kafirler için cehennem var ama bir uyaricida gelmiş ama onlar inkar edip yalanlamış?
- 1 yıl
Hakaret küfürler etmişler kafirler
- 1 yıl
Sen çok büyük günaha giriyorsun böyle diyerek
- 1 yıl
Gerçi inancın yok günah sevap helal haram umrunda olmaz ben sadece söyledim konuştuk herkes kendinden sorumlu
Cevap sahibi1 yılAma allah evreni 6 günde yaratıp 1 gün dinlenmiş. Sorgu sırasında onu yormak istemem sonuçtan milyarlarca insanın sorgusuna girecek. Zaten tek başına işin içinden çıkamamış ki melekleri de kullanmış. Mesela hava olaylarını kontrol edecek vakti yokmuş (zaman ve mekanın dılında) mikail'i görevlendirmiş, insanların ruhunu almaya üşenmiş azraili görevlendirmiş, senin günah ve sevaplarını unutmamak için kiramen katillerini omuzlarına yerleştirmiş. Kudrete bak beeee. Zaman ve makanın dışında, ol dese olacak bir tanrı için fazla yetersiz geldi ama neyse ya Kuran'da öyle diyorsa öyledir.
- 1 yıl
Evet Allah sonsuz merhamet sahibidir tövbeleri çokça kabul edendir ama Allahı unutup şehvetlerine dalanlar dünya hayatına dalanlar ayetleri inkar edip yalanlayanlar Allahın varlığını yalanlayanlar için kalıcı bir CEHENNEM azabı vardır.
- 1 yıl
Takıldığın şeye bak yazık sana
Cevap sahibi1 yıl
Anlıyorum seni. Sakın sorgulama ve iman et.- 1 yıl
Senin gibiler sorgulanmaz bile direk cehenneme atılır
- 1 yıl
Evet ediyorum zaten😊
- 1 yıl
Sorgulayınca ne olduğunu gördük dinden çıkmışsın ve bir kaç detayı söylüyorsun yok söyle olmuş yok böyle olmuş filan
- 1 yıl
burada böyle demiş şurda şöyle demiş
Cevap sahibi1 yılTakıldığın şeye bak mı? Asıl senin takılmadığın şeylere bak. Hiç yoksa 20 tane ayet attım çoğunu bilmiyordun. Hakaret var diyorum nerede diyorsun, evaltlığının karısı diyorum hani diyorsun, cariye diyorum öyşe bir şey okumadım diyorsun. Sağdan soldan duyduklarınla iman edip bir de beni yargılıyorsun. Haribi üzüldüm senin adına
Cevap sahibi1 yılBen bildiğim için dinden çıktım sen bilmediğin için amin diyorsun
- 1 yıl
Bende senin adına üzüldüm
- 1 yıl
Her neyse ben çıkamam
- 1 yıl
Gene konuşuruz istersen geç oldu
- 1 yıl
İnsanları şaşırtmak için kuranı degistirdiler desem öyle bisey mümkün olamaz bence
Cevap sahibi1 yılBen hayatımı hurafelere göre yaşamıyorum. Benim üzülecek bir şeyim yok. Ben bilmediklerime tamah ettmiyorum. Bu arada yanlış anlama iman ettiğin için seni yargılamıyorum. Bilmediğin şeyi savunduğun için üzüldüm
- 1 yıl
Bak kral ben Allaha inanıyorum ve kuranı tam okumadım evet ama bazı ayetleri okudum inançsız ölmek istemem benim amacım bu gerisi beni ilgilendirmez herseyin de allahtan geldiğine inanıyorum
- 1 yıl
hurafe de sen de
- 1 yıl
Her neyse herkesin dini kendine benim dediğim gibi bu
Cevap sahibi1 yılBen sana inanma demiyorum knk. Sen yine Allah'a inan, sen yine Kuran'a göre yaşa ama bilmediğin şeyi başkalarına savunma. Git oku öğren. Başkalarına savunmak için değil adam akıllı iman etmek için yap. En azından burada savunduğuna değsin
- 1 yıl
Eyvallah sağol baştan sona mealini okumaya başlayacağım.
- 1 yıl
İstek atar mısın arada biseler sorarım istersen tabi
Cevap sahibi1 yılSenin adına sevindim
- 1 yıl
Atsana yemicem seni
- 1 yıl
Şu cariye olayına bakıyorum youtubeden filan
Cevap sahibi1 yılAçıkcası benim bu zihniyetle konuşacak bir şeyim yok. Sen yine araştır ama benim için vakit kaybından başka bir şey değil.
- 1 yıl
Bakıyorum işte kardeşim beni niye küçümseyip hor görüyorsun?
- 1 yıl
Ben bisey demedim ki bakıyorum işte senin dediklerinden sonra artık detaylı bakıp arastiracagim
Cevap sahibi1 yılKusura bakma ama yorumunun altına anlamadan dinlemeden cahil yazan sensin. Aslında en küçük fırsatta küçümseyen de sendin. Zihniyet derken de bundan bahsediyorum. Müslüman olman ya da Kuran'a inandığın için değil kaba olduğun için
- 1 yıl
Bence o dediğin ayetleri iyi bir araştır hangi zamanda indiği ne için indiği bunları araştır ayeti okuyup dine sallama başkada bişe demiyorum yazarsan cevap alamazsın.
Cevap sahibi1 yılEvrensel bir kitaptan bahsediyoruz
Eğer ayetleri o zamana göre değerlendireceksek şu an Kuran'a uygun yaşamanın anlamı yok
1 yılGit terapi al.
01 Yorumla
Soran1 yılNe diyorsun sen abla? Günahtan bahsedince kötüye laf etmeyip bana saldırmayı seçtin herhalde
1 yılTövbe haşa çarpılcan knk
10 YorumlaMerhaba aynı durum bende de var
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılSen bu kafa ile iyi gelmişsin bu yaşa
00 Yorumla
1 yılBu bir isyan çok günah
03 Yorumla
Soran1 yılİsyan evet adalet olmadığı İçin ama
- 1 yıl
Bunu sen bilemezsin
- 1 yıl
Hala hayatta yaşıyorsun adalet hemen tecelli edecek diye bisey yok Allah en adaletli olandır
1 yılBelki de başka bi şekilde çıkacak ahın bilemezsin
00 YorumlaAllah'ın işi gücü yok sizin ilişkiyle uğraşcsk
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kötülük yapanlar mutlu, neden Allah benimle oynayan eski sevgilimi biriyle mutlu ediyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler