Kız Arkadaşım Soğuk Davranıyor?

Merhabalar, ben Bir kamu kurumunda üstdüzey yönetici olarak çalışıyorum. Bulunduğum kurumun farklı illerde de temsilcilikleri var. Kız arkadaşım da bir ildeki temsilcilikte yönetici. Ankara’ya toplantı için geldiklerinde tanıştık. Yaklaşık 1,5 aydır da sevgiliyiz. Bulunduğumuz kurumda benim gibi iki üstdüzey yöneticinin yasak aşk yaşadığı ifşa oldu. Bunun ardından kız arkadaşımın yaşadığı ilgi birkaç kişi görevinden istifa etti ve istifa ederken bu ifşa olan çift hakkında ağır konuşmuşlar. Kız arkadaşım da bu ağır konuşulan ortamda bulunmak durumunda kalmış. Haliyle bizim ilişkimizi düşünerek kendini kötü hissetmiş. Geçtiğimiz gün moralı bozuktu sordum. Bugün sabah konuştuk bana çekincesini anlattı. Tahmin ettiğim gibi kendisi bizim ilişkimiz de bir gün kurumdaki kişiler tarafından öğrenilirse ne olacak diye geriliyor. İlişkimizin açığa çıkması durumunda benim bundan zarar göreceğimi düşünüyor. Ayrıca İlişkimiz ifşa olursa kurumdaki kişilerin kendisine kötü gözle bakacağına, kendi emeğiyle hak etmeden sadece benim sevgilim olması dolayısıyla belirli konumlara getirildiğinin düşünüleceğine dair çekinceleri var. Bu çekincelerinde haklı. Fakat böyle şeylerin olma imkanı da yok. Bugün sabah muhtemelen benden ayrılmayı düşünüyordu fakat sonrasında ben kendisine bu durumu mantıklı bir şekilde açıklayınca konu kapandı aslında içinin rahatladığını söyledi. Gün boyunca konuştuk fakat bana karşı davranışı iki gün öncesinden daha soğuk gelmeye başladı. Mesajıma nispeten geç ve aynı robot gibi basit kelimelerle cevap vermeye başladı. Kendisini çok sevdiğimi söylüyorum tamam diyor Örneğin. Normalde aramızda güzeldi bir cinsel çekim vardı fakat bu konuda da kendisini kapattı bugün. O böyle davrandıkça ben de soğuduğumu hissetmeye başlıyorum. Bugünkü davranışlarından sonra ben de kendimi biraz soğuk hissettim fakat hem onun beni cidden sevdiğini biliyorum hem de ben onu cidden seviyorum. Bizimkisi biraz uzak mesafe ilişkisi, ben Ankara’dayım o ise İstanbul’da. Bu ayın 10’unda Ankara’ya gelecek sırf benim için. Dediğim gibi uzak mesafe olmasından kaynaklı da ben meşgul olduğu durumları yanlış algılayıp da soğuk yaptığını düşünüyor olabilirim. Ya da bugün sabahki konuşmamızın psikolojik etkisinde kaldığım için davranışları konusunda algıda seçicilik yapıp olumsuz düşüncelere kapılıyor olabilirim. Uzak mesafe ilişkimiz olması nedeniyle de bazen sevgi sözcüklerini tüketmek durumunda kalıyoruz hareketlerimizle gösteremediğimizden ve ilişki belki de monotonlaşıyor. Ayrıca şunu da ekleyeyim son olarak, kendisi 1,5 - 2 sene içerisinde evlenmemizi istiyor. 8-9 Ay sonra kendisine evlilik teklif etmemi istediğini biliyorum.

Lafı çok uzattım farkındayım kusura bakmayın, Özetle sorum şudur ki, Ben bu soğukluk algısından nasıl kopabilirim ve sevgilimin artık benle konuşmak isteyip istemediğini veya bu ilişkiye olan inancını yitirip yitirmediğini nereden anlayabilirim?

Kız Arkadaşım Soğuk Davranıyor?