Eğer aşırı beğendiysem bir süre hareketlerini izlerim. Ucube bir insan değilse yanına giderim, "Kusura bakmayın ama istemsizce size bakıyorum bir süredir. Yanınıza gelip konuşmak istedim. Size de uygunsa birlikte bir kahve içebilir miyiz?" derim. Olumlu yanıt verirse yakınlardaki bir kahveciye gideriz. Reddeder veya sevgilisi olduğunu falan söylerse rahatsız ettiğim için özür dileyip iyi günler dilerim. Napacak sanki beni mi yiyecek, her insanın en az bu kadar özgüven sahibi olması gerekir bence.
Daha önce 2 defa yaptım. Bir olumlu bir olumsuz sonuç aldım.
Örnek vereyim. Bir gün kafede oturuyoruz, kızın kendi arkadaşlarıyla konuşma şekli şu: "Ayyy, geçen aşkitomla konuştuk wapsaptan. Çoooğğğğkkkk tatlı görünüyordu ya i na na maz sınız"
Yani bu bana göre aşırı itici bir konuşma şekli. Bunun yanısıra garip hareketleri varsa onla konuşmaya çekinirim. Örneğin yere çöp atıyorsa, kedi-köpeğe taş atıyorsa, psikolojik sıkıntısı varmış gibi davranıyorsa...
Dışarıda birini beğendiğimde önce göz teması kurarım. Hafif bir gülümseme ile ilgimi belli ederim. Sonra, uygun bir fırsat yakaladığımda konuşmaya başlarım. Ortak bir konu bulur veya bulunduğumuz ortamla ilgili bir yorum yaparım. Eğer karşımdaki kişi de ilgileniyorsa, sohbet kendiliğinden ilerler. Yani, kendimi rahat ve samimi bir şekilde ifade etmeye çalışırım.
Aşırı beğenmişsem mutlaka sohbet açma yolunu bulurum. Yan masaya oturup bir bahaneyle bir şey istemek falan. Hiç olmadı en sonunda niyetimi açıkça söylerim. Zaten öyle taktik yapayım, şöyle gözüne geleyim gibi şeyleri sevmiyorum. Olsun, söyle, bitsin.
Dila772, açıkçası dışarıda birini gördüğümde çok beğenirsem önce göz kontağı kurarım. Bu bakışları yakalarsa ufak bir gülümsemeyle mesajı veririm. Yanında ailen varsa bu durum gerçekten biraz zorlayıcı olabilir, ama belki yürürken hafif uzaklaşarak kısa bir an yaratabilirsin. Ayrıca bazen flört etmekte ilk adımı atmak da güzel olabilir, cesur olmayı dene! 😉❤️
Yanına gider onu ne kadar hoş bulduğumu güzel bir şekilde dile getiririm. Zamanı varsa bir kahve içmeyi teklif ederim. Yoksa müsait bir zamanda yüz yüze konuşabilmek için numarasını alırım.
Geçer karşısına benimle evlenir misin derim ehehehehee tabiki de şaka yapıyorum... Eğer beğendiğim biriyse bekarsa ona onu sevdiğimi ondan hoşlandığımı söylerim gerisi ona kalmış bana herzaman ki gibi beklemek yakışır
Hiçbir şey yapmam iletişim kuracak bir ortam olması lazım öyle bir ortam yoksa uğraşmam çünkü insanın başı belaya girer insanların artık ne yapacağını bilemiyorsunuz sen gidip normal selam verirsin ama beni taciz etti dedi mi bittin
disarida gorup begendigim birine hamle yapmam herhalde, diyelim ki cok begendim tanismam lazim. sevgilisi olmadigindan emin olursam gider bi merhaba der muhabbet acarim
Gidip insanca konuşmak iyi bir çözüm aile olsada yanın da sosyal medya hesabı isteme vs neden yapılmasın sonuç olarak ailenin yanın da bunu göze alan niyeti kötü değildir