Evliliğin amacı sadece çocuğun olması mı?

Bence bu şekilde değil. Evlilik, iki insanın birbirinden hiçbir çıkar gözetmeksizin, ömür boyu sırtını dayıyıp güvenmesi ve bağlılık duygusunu paylaşması durumudur. Yani çocuk gibi durumlar ve beklentiler extraya giriyor aslında, çünkü evliliğin asıl amacı hayatına dahil olan kişiyle ömür boyu bir dostluk sürebilmek.
Çocuk olamaz demiyorum, saygım var olmasını istiyorsanız ve sorumluluğunu kaldırabilecekseniz eşinizle karşılıklı olarak istiyorsanız Allah'ın izniyle olsun. Fakat çevrede görüyorum ki eşi kısır kalıyor ve çocuğum olmayacak diye direkt ayrılıyor insanlar, ben bu davranışı onaylamıyorum. Sizin birbirinizi hayatınıza alma sebebiniz, birbirinize ömürlük arkadaş olabilme potansiyelinizin yüksek olmasından kaynaklı ve bu etkenlerde çocuk belirleyici değildi ki ileride belirleyici olsun, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz
Demek istediğim evliliğin çocuktan ziyade öncesinde birçok etmenin olması, sadece çocuk yapmak için evlenen bir insansanız karşınızdaki insanı çok büyük küçümsemiş olursunuz, sadece bir doğum makinesi olmaktan ibaretmiş gibi, sanki sadece doğurmaya yarıyor ya da tercih edilebilmek için kendi karakterinde hiç güzel bir şey yokmuş gibi oluyor
Evliliğin amacı sadece çocuğun olması mı?