Sevgilimin psikolojik bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum lütfen acil yardım?

Merhabalar bir sene önce sevgilimle ilişkimize benim çabamla başladık başlarda çok umursamazdı fakat sevgili olduktan sonra çok ilgili ve güzel davranıyordu daha sonra hiçbir sorunumuz yokken ilişkimizde kıskançlıklar başladı benim açık giyinmem ve dışarı çıkmamdan rahatsız olduğunu söyledi ve benim arkadaşımla en yakın arkadaşımla görüşmemi engelledi dışarı çıkmama engelledi. Sürekli canlı konumumu izliyor dışarı bakkala çıksam bile benimle kavga ediyor. Hiçbir yere tek başına gitmemi istemiyor arkadaşlarım olmasını istemiyor ve kendisi de bu yüzden kendi arkadaşlarıyla görüşmeyi kesti. Ben kendi ailemle tanıştırmama rağmen kendisi beni bir senedir ne ailesiyle ne arkadaşlarıyla kimseyle tanıştırmadı hatta tanıştıracağım diye oyaladı ablasının düğünü oldu beni düğününe davet etti ama düğün zamanı kavga çıkartıp beni düğüne götürmedi benimle bir Story bile atmadı. Ama Instagramında kimse ekli değil. kıyafetin konusunda çok sinirleniyor sinirlenince saçma sapan bağırıyor bir yerlere vuruyo r ve onun istediği gibi giyinmezsem beni eve geri yollayıp kıyafetlerimi değişmemi söylüyor fakat ben bunu yapmıyorum
. Bir keresinde otururken çocukluk travması olduğunu söyledi fakat sadece evlenince açıklayacağını söyledi ben ısrar edince de çok basit bir şeyi söyleyip konuyu geçiştirdi. Onu yazdım bir senede kimseyle tanıştırmadı ben onun doğum günümde elimden gelenin en iyisini yapmışken kendisi benim doğum günümde sadece bir kuru pastayla geçiştirdi ne bir kutlama ne bir hediye hiçbir şey yapmadı. Maddi durumu iyi evleri iki arabaları var son model ama çalışıyor yani ailesi gayet iyi durumda olmasına rağmen bana borçu olduğunu borç ödediğini söylüyor ve hala bana bir doğum günü hediyesi bile almadı. başlarda arkadaşlarımla çıkıp gezdiğim zamanlar kıyafetime falan laf yapmadığı zamanlarda ben ayrılmak istediğim zaman ağlayıp yalvarıp ayrılmamızı istemiyordu fakat şu anda onun için onun için hayatımı değiştirdiğim de artık bir kaybetme korkusunun bile olmadığını kavga ederken çok rahat küfürler edebildiğiğini kavga edebildiğiini gördüm. Dışarı çıktığımız zaman da hep aynı kafeye gidip kahve içiyoruz yaptığımız hiçbir şey yok defalarca bunu söylüyorum ve bir senedir yaptığımız gerçekten hiçbir şey olmadı yaptığımız tek şey kahve içmek onun hakkında kavga ettik bir yerlere gidelim diye ama şort giydiğim için hiçbir şekilde beni bir yere götürmeyeceğini söylüyor ben gezmek istiyorum ama beni ne kendisi gezdiriyor ne de kendim veya ailem dışarı çıkmama izin veriyor. Hayatında başka biri olabilir mi? Onu sürekli canlı konumlardan takip ediyorum sürekli mesaj atıyor sürekli beni arıyor asla bir saniye bana yazmadan geçirmiyor ama davranışları da bu şekilde sizce hayatında başka biri var mı yoksa ve psikolojik rahatsızlığı mı olabilir böyle bir şey yaşayan var mı lütfen yardımcı olun. Ne yapmalıyım neden böyle yapıyordur? Yorumlarınızı bekliyorum
Sevgilimin psikolojik bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum lütfen acil yardım?