İhanet olmayacak onu biliyoruz, fakat tek engel bu da değil. Size göre olmazsa olmazlar nelerdir?

İhanet olmayacak onu biliyoruz, fakat tek engel bu da değil. Size göre olmazsa olmazlar nelerdir?

Aşk ve güven tabi ki de ama her insanın için geçerli değil bu ve her insan da aynı değildir zaten. Yıllar sürecek bir evliliği ya da evlilikle sonuçlanacak bir ilişkinin altın kuralı, tek bir maddeye indirgenmesi zor bir kavramdır. Çünkü her ilişki farklıdır ve her çiftin kendine özgü dinamikleri vardır. Ancak, birçok başarılı ilişkinin ortak paydalarından yola çıkarak bazı genel ilkeleri sıralayabiliriz: Saygı ve Anlayış: Karşılıklı saygı: Her iki tarafın da birbirinin düşüncelerine, duygularına ve sınırlarına saygı göstermesi temeldir. Anlamaya çalışmak: Partnerinizi olduğu gibi kabul etmek ve farklılıklarınıza rağmen birbirinizi anlamaya çalışmak önemlidir. İletişim: Açık ve dürüst iletişim: Düşüncelerinizi, duygularınızı ve ihtiyaçlarınızı açıkça ifade etmekten çekinmeyin. Dinleme becerisi: Partnerinizi dikkatle dinlemek ve anlamaya çalışmak, sağlıklı bir iletişimin temel taşlarından biridir. Güven: Karşılıklı güven: İlişkinin temeli güvendir. Birbirinize güvenmek, kıskançlık ve şüpheleri azaltır. Sadakat: Sadakat, ilişkinin temel taşlarından biridir. Destek: Karşılıklı destek: Zor zamanlarda birbirinize destek olmak, ilişkiyi güçlendirir. Motivasyon: Birbirinizin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak, ilişkiyi canlı tutar. Paylaşım: Ortak ilgi alanları: Birlikte vakit geçirebileceğiniz ortak ilgi alanları bulmak, ilişkinizi güçlendirir. Anılar yaratmak: Unutulmaz anılar yaratmak, ilişkinize renk katar. Bireysel Alan: Kendi alanına saygı: Her iki tarafın da kendi hobileri, arkadaşlıkları ve kişisel gelişimine zaman ayırması önemlidir. Özgürlük: Birbirinize özgürlük tanımak: Partnerinizi kontrol etmeye çalışmak yerine, ona güvenerek özgür bırakmak, ilişkiyi daha sağlıklı kılar. Çözüm Odaklı Yaklaşım: Problemleri birlikte çözmek: İlişkide ortaya çıkan sorunları birlikte çözmeye çalışmak, ilişkiyi güçlendirir. Kırgınlıkları gidermek: Kırgınlıkları uzun süre içinde tutmak yerine, açıkça konuşarak çözmek önemlidir. Romantizm: Romantizmi canlı tutmak: İlişkinin başındaki heyecanı canlı tutmak için küçük sürprizler yapmak, romantik jestlerde bulunmak önemlidir. Sabır ve Fedakarlık: Sabırlı olmak: İlişkiler zamanla gelişir. Sabırlı olmak ve birbirinize zaman tanımak önemlidir. Fedakarlık: İlişki için fedakarlık yapmak, sevginin bir göstergesidir. Unutmayın: Bu maddeler sadece genel bir çerçeve çizmektedir. Her ilişki farklıdır ve her çift kendi için en uygun olan kuralları belirleyebilir. Önemli olan, her iki tarafın da mutlu olduğu, saygı ve sevgi dolu bir ilişki kurmaktır.
İlk önce saygı olabilmeli. Karşıdaki insana sadece insan olduğu için değer verilebilmeli. Sadece var olduğu için mutlu olunabilmeli.
Daha sonra sevgi. Sevmiyorsan, emin değilsen, şüphe varsa güven duymuyorsan evlenme daha iyi. Yani bir kere sınırını doğru çizebilmek. İnsan kendi içinde şunu sorabilmeli? Ben bu adamla/kadınla bir ömür onu severek, güvenerek geçirebilir miyim? Bu bir özeleştiridir. Ve sağlıklı ilişkilerin olmazsa olmazıdır diyebilirim.
İletişim. İletişebilmek, anlaşabilmek. Hatta bu diğerlerinden çok daha önemli. Sevebilirsin, saygı duyarsın ama iletişim kuramıyorsan, anlamıyorsn anlaşamıyorsanız onun yerine koyup karşındakini anlayamıyorsan, çünkü iletişim de empati kurabilmekten geçer olmuyor. İnsan bir yere kadar tahammül edebiliyor. O yüzden iletişim bence çok önemli.
Ayrıca suçlama. Aile evinde alamadığın sevginin değern suçlusu eşin değil, o yüzden onu suçlamamak, değersizleştirmemek gerekiyor. Bu da en başta bir birey olmayı gerektiriyor. Ailesinin haricinde, eş olma haricinde, rollerinin haricinde kişinin kendi başına karar verebiliyor olması gerekiyor. Çünkü böyle olursa daha sağlıklı çocuklar da yetişir. Bu şekilde.
Bu toplumumuzda ne kadar çok bu tamamen bir tartışma konusu. Çünkü toplum olarak anne babaya ebeveyn olmuş küçük yaşta hızlı büyümüş çocuklar var. Anne ve babanın baskısından, hayatına müdahalesinden kurtulamamış çok insan var. Bilinçli olmak çok önemli. Sağlıklı bireyler için çok önemli. Yani bana göre bu şekilde.
Yıllar sürecek bir evliliğin ya da uzun süreli bir ilişkinin altın kuralı, güçlü bir iletişim ve karşılıklı anlayıştır. Duygularımı ve düşüncelerimi açıkça paylaşmak, karşımdakinin bakış açısını anlamaya çalışmak benim için çok önemli. Birbirimizin farklılıklarına saygı göstermek ve ortak hedefler doğrultusunda birlikte hareket etmek, ilişkinin sağlam temellere oturmasını sağlıyor. Bu şekilde, ilişkinin uzun ömürlü ve sağlıklı olacağına inanıyorum.
Sevgi, saygı ve sadakat iki tarafında birbirlerine karşı verilen sözleri de tutması gerek
Teşekkür ederim
Cevap
7Cevap
İhanet yazayım mı, az gıcık olursun ahdjs neyse saygı, kuvvetli bir iletişim
eyvallah koç :D
Sevginin her zorluğu aşacağına inanmak pes etmemek
Sevgi aşk Yetmiyor şimdi neden diye soracaksin burdaki Ergenler hepsi Zengin olsun mutlu olurum Kafasinda tamam olursunuz aynen ama kendinize bakin bir önce sizi isteyen olur mu diye haksizmiyim? Bir kiz bir erkekten her şey bekliyorsa Erkekte kizdan her şey bekler
Benim için yalan değil güzellik çok önemli yanima yakişmasi lazim karakteri saymiyorum bile olmasi gereken ve evlilikte kriterim sorumsuz biri Tembel biri olmamasi lazim işi gücü olmasi lazim milyoner Acun ilicali beklemiyorum veya Hakan sabanci ama işi gücü olmayan biri ile istemem Eve her akşam sarhoş gelen bakimsiz olan biriyle evlenmem net iğrenç bir şey Ha yabanci olduğum icin de benim olduğum gibi kabul etmeli yabanciyim Kültür farkı olabilir
Kesinlikle iletişim ve karşılık anlayış. Akabinde kişilerin birbirine dürüst ve samimi olması.
Sevgi, saygı, güven, anlayış, uyum ve çözüm odaklı olmak. Elbette sorunlar olacaktır ama bunlar olduğu sürece güzelce çözülür. Bu yüzden temelde olmazsa olmazlar bunlar bence.
Erkeğin adam olduğu her iliski devam eder surer evlilikle biter zaten 😅 saygı sevgi en büyük kriterim
Birbirinden şüphesiz olmak ve kâlbi hiç kırmamak. Kâlp kendisini kıranı affetmez ve bedelini ödetir mutlaka.
her konuda KOŞULSUZ SADAKAT
bunu düstur edinen bir çift her konuda dürüst ve sadık olur. bu da her sorunu çözer bir şekilde
Karşılıklı anlayış, empati kurma ve öz saygı.
Saygı, anlayış, sorunları ertelememek&başkasına anlatmamak...
Saygisiz elbette olmamalı bide sorunları oturup konuşmalı
Saygı sadakat güven
Ve yerine göre her şeyi olabilmek
İhtiyaç duyduğu her rolde ona yaklaşmak
Saygı olmazsa olmaz. Çiftler birbirini düşünmeli
Güven, sadakat, dürüstlük, gönül almayı bilmek, affetmek, kinci olmamak, yerine göre özür dilemek, empati...
Sevgi yazmamısım ama o zaten en başı ceker bakin aşk demiyorum sevmek ve sevilmek zaten o yoksa ilişki yoktur
Saygı ve küvetli bir iletişim kesinlikle. Hem arkadaş hem eş olabilenler çok şanslı
Cinsellik ve güçlü iletisim kurabilmek.
Cinsellik belli bi zaman sonra monoton hale gelecek ama
Empati ve saygı
Saygı, sevgi, güven, sadakat.
Sevgi, saygı, mutluluk ve güven bağlar
Evlilik varsa kaç mantığı 😅
Söylemeyiz yaşayarak görün 😁😂
Anlayışlı sadakat sevgi güven
Saygı, sevgi, sadakat ve fedakarlık.
Saygı, sevgi, anlayış, sadakat, tutku..
En yakın arkadaşın olmalı aynı zamanda.
Ruh eşi bulursan anca o zaman olur.