Aşk bir yalaktır içine düşen canım?

Size benden en büyük tavsiye aşkın saçmalık olduğunu düşünmeniz. Behlül ile başlamışken Firdevs Hanım ile devam edeyim. ‘Heyecan her yaşta güzel bir şeydir ama her durumda sonu güzel bitmez. Tutkuyla atılan yanlış adımlar insanı felakete sürükler. Bazen anlık heyecanlar ömür boyu yük olur insanın sırtında. Pişmanlık olur utanç olur vicdan azabı olur ki çekmesi çok zor olur…’ bende aşık oldum arkadaşlar. O zamanlar bu aşk-ı memnu izliyordum. Bu sahneyi bir kez izlememe rağmen. Firdevs Hanımın dedikleri kafama dank etmişti ve lafı anında ezberlemiştim. Kalbimin sesini dinleyerek atacağım adımlara bu söz ile engel oldum. Size söyleyeyim ben çok uğraştım onun için. Beni sevmesi için elimden gelen her şeyi yaptım ama sevmedi. Sevmemekle kalmadı gözlerimin önünde başkasını sevdi. Beni en çok üzen de buydu. Onunla olacağımın hayalini her gün kurardım. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ama benim sadece canım yanmıştı. Başkasıyla mutlu olduğu hali gördükten sonra 2 hafta kendime gelemedim. Neden ben değildim diye sorguladım sürekli. Yanlış anlaşılma olmasın kızı kıskanmıyordum. Sadece olabilme ihtimalimize yanıyordum. 2 hafta sonra kendimi toparladım. Ve sonra aşk için hiçbir şey yapmadım. Onu hala seviyorum. Ama onun için parmağımı bile kımıldatmam artık. Yapmak istemediğimden değil, yapmayacağımdan. Siz siz olun aşka, sevgiye bağlanmayın. Mümkünse aşık dahi olmayın. Hayatınıza, akademik kariyerinize odaklanın. İnanın bana iş hayatında falan başarılı olduktan sonra her şey boş geliyor. O başarı duygusuna öyle bir kapılıyorsunuz ki. Hep daha fazlasını istiyorsunuz. Aşkı düşünecek zamanınız kalmıyor. Bu kadardı içimi döküp biraz rahatladım. Ve belki bu dediklerim size yardımcı olur. İyi günler.

Aşk bir yalaktır içine düşen canım?