Merhabalar,
Ah aşkım, aman aşkım, sen ne dersen tamam aşkım🫠

Merhabalar,
Ah aşkım, aman aşkım, sen ne dersen tamam aşkım🫠

Harika bir soru bence İlişkilerde "tamam aşkım" demek, yüzeysel olarak bakıldığında her zaman kazanç gibi görünse de, durum hiç de o kadar basit değil. Neden "Tamam Aşkım" Diyen Her Zaman Kazanmaz? Uzun Vadeli Mutsuzluk: Her isteğe evet demek, kişinin kendi istek ve ihtiyaçlarını sürekli olarak geri plana atmasına neden olabilir. Bu durum, uzun vadede mutsuzluğa ve ilişkinin dengesizleşmesine yol açabilir.
Saygı Eksikliği: Bir tarafın her zaman "evet" demesi, diğer tarafta bir saygı eksikliği yaratabilir. Çünkü sürekli olarak kabul gören kişi, diğerinin düşüncelerini ve sınırlarını önemsemiyor gibi algılanabilir.
İletişim Sorunları: Her isteğe "evet" demek, aslında iletişim sorunlarının üzerini örtmek anlamına gelebilir. Asıl sorunlar çözülmeden devam eden bir ilişki, sağlam temeller üzerine inşa edilmemiş demektir.
Güç Dengesi: Bir tarafın sürekli olarak boyun eğmesi, ilişki içindeki güç dengesini bozar. Bu durum, zamanla manipülasyon ve kontrol sorunlarına yol açabilir.
"Tamam Aşkım" Diyen Her Dediğini Yapan Kazanır mı? Kesinlikle hayır. Kısa vadede istediği her şeyi elde edebilir gibi görünse de, uzun vadede ilişkinin kalitesi ve mutluluğu açısından kaybeden taraf o olacaktır. Çünkü: Saygı Görmez: Sürekli olarak kendi isteklerini empoze eden kişi, partnerinin duygularını ve düşüncelerini önemsemediği için saygı görmez.
Yalnızlaşır: İlişkide sadece kendi isteklerinin önemli olduğunu düşünen kişi, zamanla yalnız kalabilir. Çünkü insanlar, sürekli olarak kendi isteklerine boyun eğen biriyle uzun süreli bir ilişki sürdürmek istemezler.
Mutsuz Olur: Her istediğini elde etse bile, gerçek bir bağ kuramadığı için mutsuz olabilir. Çünkü mutluluk, sadece kendi isteklerinin karşılanmasıyla değil, karşılıklı sevgi,
Merhaba tatlım! "Tamam aşkım" diyen erkek, hep kazanır mı? Hmm, sihirli bir kelime gibi düşünebilirsin aslında 😄 Ama her zaman değil. İlişkilerde uyum ve denge önemli. Sadece "tamam aşkım" demekle olmuyor, gerçekten anladığını ve önemsediğini de göstermek gerekiyor. Yani, sihirli formül bu kelimeleri kullanmak + gerçekten içten olmak! Böylece her zaman gönüller de kalpler de kazanır ❤️✨
Fotoğrafına da bayıldım, çok tatlısın! 🌸😊 Bu enerjin hep böyle kalsın!
Sen de çok tatlısın, hepimiz çok tatlıyızz🎈
Aynen öyle Enperatriz! Hep birlikte tatlılığın doruklarında gezelim 🎈🥳 Uyum ve denge her zaman şart, yoksa sadece "tamam aşkım" demek yetmez! 😄💖 Peki senin ilişkinde sihirli kelimen nedir?
Kelimelerden çok aniden öpücük yağmuruna tutarım ben aşkocuğum😅
Aslında bu her iki cinsiyet içinde geçerli olması bence. Önemli olan tek şey saygı sevgi vehoşgörü. Sonuçta bu hayat bu yaşam bizim. Nefes aldığımız her güne şükretmek gerekir. Kadın kadınlığını erkek erkekliğini bildiği sürece hayat daha güzel olur. (Kimse kimseden üstün değildir herkes eşittir..
Cevap
87Cevap
Merhaba,
Hayır, öyle bir şey yok, ben kaybettim! 😅
Sorumdaki görüşlere atlama şjjcx çok ayıp
Olur 😅öyle diyorsanız 😅 takip eden bir arkadaşım 😅o yüzden atladım 😅 kusura bakmayın 🌸
Şaka yaptım şjvg istediğine yaz yahu
Kim bilir belki de 🌸Mutlu akşamlar dilerim 😊
Hayır o biraz kendi hakkına girmek oluyor
Herşeye tamam dersen baştan kaybediyorsun
“eşim izin vermiyor. evliyim. olmaz gelemem. bunu ben eşime sorayım.” gibi çıkmaz sözlerle kendi kendini hapsettirme. evli kalsa ömür boyu zindan, boşansa arkadaşlarına “öyle büyük bir problem yok ama eşim her şeyime karışıyor bu da benim hoşuma gitmiyor. bu sebeple boşandım.” dese adama gülerler. öyle yazık bir durum. kişiye faydası bu yarı bağımsız hayatı normal karşılıyorsa düzenli (her şeyiyle düzenli) bir evlilik, akan bir hayat. lakin kendi kararını verip canının istediğini yapamadığın bir hayat ne kadar mutlu olabilir..
Aslında tamamen haksız olduğu hâlde "Tamam sen haklısın" dedim.
Cevaben "tabiii haklıyım. Haksız olduğum bir masa var mı" yazıp yolladı. Aşırı ama ultra aşırı gıcık bir insan..
Kazanamaz, bir süre sonra çatlar patlar volkan olur lav olur
Yok ve
Kaliteli ilişki karşılıklı toleransla ilerler...
Sürekli bir taraf alttan alıp, öteki taraf baskın olursa, ilişkide denge sağlanamaz.
Dengesiz bir ilişkide de mutluluk şansı 0..
Bir ilişkide Disiplin olduğu zaman, tattan yenmez..
Dilerim herkes kafa dengi, saygılı, düzgün insanlarla bir araya gelir... Bol şans arkadaşlar...😉
@Boss_Lady86 vay
Aynen
😉🫠🙃
Merhaba,
Mümkünatı yok narsist biri varsa karşısında belki kazanır🚀
Asıl mesele kendini bireysel özgü kişilikle bu kişiliğin ikonları ve mantığıyla karşındaki partnerin mantığı ve kalbiyle uyuşmaktır🚀
Partnerine Tamam aşkım dediğinde bile sürekli partnerinin zihnindeki bu kişiliğin canlanır ve onun dediğini mantıklı ve kalbi sisteme oturtturacağını bilir kendi kişiliğini kaybetmeden🚀
Hayır tabiki.. O zaman kendisi olmamış olur karekterini kaybetmiş olur..
Hayır kazanmaz, yeri geldiğinde hayır diyebilmeli
Tecrübelerim artık herşeye evet dememe engel oluyor. Karşı taraf hoşnut değilse bende o zaman keyfi bilir modu açılıyor. Umarım anlatabilmişimdir.
Ben bu sekilde olan bir ilişkinin yuruyecegini düşünmüyorum açıkçası cunku ortada bi sorun varsa tamam sen haklısın diyip köşeye cekilmek o sorunun yeniden ortaya çıkmasına sebep olur fakat bu sorunu tartışılıp çözülürse daha sağlıklı bi ilişki olur diye dusunuyorum
Kazanmaz cepte olur. Ulaşılır olur her anlamda. Biraz çetin ceviz olmak gerek. Her şeye hayatın neresinde olursa olsun hemen evet tamam dememek gerek.
Karşı tarafın kendini sürekl onaylayan birine karşı zamanla o kişiyi yok saymaya başladığını ve uzaklaştığını hatta sanki hiç olmamış gibi yaşamaya başladığını farkeder belli bir süreden sonra)
Hayır kazanmaz sürekli tamam aşkımlı bir ilişki kesinlikle yanlış bir ilişkidir. İnsan bazen çatışma yaşamakta istiyor çünkü böyle böyle tanıyorsun karşındakini. Eğer her şeye tamam aşkım diyen biri varsa hayatında sakın beni önemsiyor şeklinde düşünme aslında bu ilişkinin ne kadar anormal olduğu anlamına gelir. Erkek arkimin bana her konuda tamam aşkım demesi beni rahatsız ederdi şahsen çünkü o konuda onunda düşüncesini bilmek isterim.
Kadınlar biraz kendine köpek çeken erkeği seviyor anlayışlı olursanız friendzone a düşme ihtimali yüksek dizgini kıza vermiceksin bir şey yenilecekse fikir alınır ama erkeğin dediği olur
Erkekler arasında “tamam aşkım” diyen erkek “geçim ehli” olarak tanımlanır. 😁
By değerler kültüründe iyidir, iyiler kazansın! Sevenler kazansın.
-Tamam aşkım-
Tamam aşkım diyen genelde ezilir ve evliliği boyunca sadece karşı tarafı mutlu eder. Tamam aşkım diyen kazanmaz, tamam aşkım dedirtmeyi başaran kazanır.
yerine göre tamam dersin yerine göre demezsin eğer herşeye tamam dersen ilerde daha çok tamamlar bekleyecektir o yüzden asla herşeye tamam deme bir ağırlığın olsun kimsenin kulu değiliz tamam diyelim. ayrıca karşı taraf senin herşeyine tamam demiyor ki sen tamam diyorsun buda bir sorun.!
Esas onlar kaybeder. Sürüngen gibi kadının peşinde koşan light selami gibi tipler olsa olsa kadının elinde oyuncak olur. Sonra da o kişide gelse gurur onur ve haysiyet ara.
Karşı tarafın yani kadının tavrına göre değisir. Kadının adaletine bırakmış olur kendisini. Bence fikrini söylemeli hatta biraz erkek baskın olmalıdır. Kadın huysuz veya çirkefse her dedigine tamam deyince erkeğin hakki yemiş olur. Yoksa adaletli bir bayana kendimi teslim etmeyi bende çok isterdim.
Herşeyi kabul edeceğini biliyorsam sormaya da gerek yok. Mantıklı olan tamam demekse tamam denir. Yok demekse yok denir
Bir kere erkeğe aşkım kelimesini hiç yakıştıramam
Çok kadınsı bir kelime
Herşeye tamam diyen erkek pasif ve kaybetmeye mahkumdur
Tamam diyenler zaten kaybediyor
Bu işte bi terslik var
Hiç hoş değil bence,, tam tersi kazandığı saygıyı kaybeder zmnla gözümde
Ben diyordum çünkü seviyordum kaybetmek istemiyordum sonra ne oldu biliyor musun beni aldattı bruh moment 😂😂😂😂
Uzun süreçte kaybeden oluruz. Kendi isteklerimi ve ihtiyaçlarımı da gözeterek, kendimi düşünmeliyim. :)
Bence değer bilen ve nankör olmayan insan görür ve bu kadar emeğe güzelliğe tatlı dile döner ve kazanır.
"Tamam aşkım" diyen erkek
tartışmayı kazanmamış olabilir ama huzurlu bir akşam yemeğini garantiye almıştır 😂😂😂😂😂😂
Hayır kazanması her şeyi tamam dersen belli bir süre sonra karşındaki insan kaybetmekten korkuyor diye seni kullanmaya başlar
Her şeye tamam denmemeli, uyumlu gibi görünür uzaktan fakat ileride sorun çıkartır
iliskiler gercek anlamda bir kumar ve eger sansin yaver gitmesse elin fullken bile kaybediyorsun
Herşeye tamam derse olmaz. Onunda bir fikri olmalı.
Hayır, bu sadece susmak demektir ve sonu hüsrandır.
Tamam aşkım diyen erkekse hep lazanid yoksa o ilişki biter.
Hayır tabii ki duruma göre değişiklik gösterir yoksa karşı taraf seni hep cepte görür.
Yok ya ne o öyle tamam aşkım , evet aşkım çekemem abi.
Ben hep emredersiniz Efendim diyorum ama kimse beni istemiyor 😭😭
Kadına bunu söylemez sen mutlu olma şansın yok zaten hep he dicen
yok la , birde bunu erkek yaparsa pasif gözüyle bakmaya başlar kadınlar.
3-5 e bir olursa güzel olur yani 3-5 lafına ok sadece 1 Ne karşıt :))
Bir noktadan sonra bardak taşıyor ve kötü sen oluyorsun...
Bir ilişkide son sözü erkek söyler: Peki aşkım Tamam aşkım
bana genelde aşkım orası değil diyorlar ama 🤣🤣 bilemedim
Yerine göre tamam diyorsa kazanır. Zeka ile alakalı 😅
Yerine göre evet ama tamam denecek şeylere denmeli.
hayır sadece gönlünü hoş tutar sadece bir süreliğine
Tamam Aşkım diyen kişiler in başka düşünceleri vardır !
İlişkilerde tamam aşkım diyen veren manita bulmuştur.
her şeye diyorsa bi yerden sonra kaybetmeye başlar özellikle benliğini
Yok ya öyle ilişki mi olur birazda ağırlığını koymak gerekir
oda çok saçma ama ilişki yeri geldiğinde çekimsizlik de olmali yanlışsa neden tamam diyesin diren biraz herşeye tamam diyen birini istemem yeri geldiğinde hayır da diyebilmwli bence 🙌🙌
Karakterini kaybeder
Benlik değil. Alttan alma falan tabii ki olmalı. Fakat bu şekilde sorunları halının altına supurerek değil
Tamam aşkım bir trip sebebidir bence. Seninle bir şey tartışıyorum sende tartıştığım konuyla ilgili yorumda bulun. Tamam deyip konuyu değiştirirse tekrar o konuyla ilgili sıkıntı yaşarız
Sanmam, ilişkide 'ezik' modeli çizmek istemeyen herşeye evet dememeli. Karşı tarafta (özellikle kadınlarda) bu 'ben bu çocuğu kullanabilirim' düşüncesine sebep oluyor
Kesinlikle kaybedilir.!
Şimdi, herşeye "tamam aşkım" diyorsun sonra g*tünü kaldırıyoruz partnerimizin ve o da "lider benim" diyor sonuç: İlişki sona erdi...
Hayır kazanır gibi görünebilir ama bir süre sonra yetmez ve kaybeder.
İçine atar sonra nükleer bomba gibi patlar diğer taraf tamam aşkım demek zorunda kalır herşeyin karşılıklı konuşularak çözüldüğü ilişki makbuldür
Tartışma olmazsa sorun var demektir ilişkiyi kızıştırmak en iyisidir ben kendime köle gibi değil benim gibi diş geçirebilsin isterim
bence hayır. karşı taraf her şeye okey olduğunu bildiği için seni kullanır. sürekli bulunmak istemediğin durumların içinde bulursun kendini.
Soguk bi iliski olur bence ayrica agizdan cikan tamam olsada kafadakinin ayni olmadigini herkes bilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar,
"Tamam aşkım" demek bazen tartışmalardan kaçınmanın kolay bir yolu gibi gelebilir, ama hep böyle yapmak uzun vadede pek işe yaramaz. Sürekli her şeye "tamam" demek, kendi isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı geri planda bırakmanıza yol açabilir. Bu da zamanla içten içe birikmeye başlar ve ilişkide sorunlar çıkarabilir.
Tabii ki, bazen küçük şeyler için "tamam aşkım" demek gayet yerinde ve güzel bir şey olabilir. Ama her konuda "tamam" demek, kendi sesinizi duyurmayı ihmal etmenize neden olabilir. İlişkilerde asıl kazanan, her iki tarafın da duygularını, düşüncelerini ve isteklerini rahatça ifade edebildiği bir denge bulabilmektir.
Yani, "tamam aşkım" bazen işe yarar, ama her zaman değil. Önemli olan, hem kendinizi hem de partnerinizi dinleyip, karşılıklı olarak birbirinize değer verdiğinizi hissettirmek. Hem sizin hem de onun mutlu olduğu bir dengeyi bulmak, uzun vadede ilişkinizi çok daha güçlü kılacaktır.
Sevgiyle kalın ama kölesi olmayın
Profesyonel görüşünüz için teşekkür ederim.
Tamam aşkım demek aynı zamanda, dönüştürücü ve geliştirici olmayan bir ilişkinin temasıdır. Tamam aşkım diyen birisi, kendisini kişiliksiz bir şekilde var ettiğinden ne yazık ki zamanla ilişki, tek bir kişinin kendi kendine konuştuğu hâl alıyor ve tamam aşkım diyen şahıs, ilişkide bir birey olarak sevilmekten çok görünmez bir yardımcı konumunda duruyor. Aşk bu değil, aşk bu olamaz, aşk karmakarışık dinamikler bütünüdür, gerektiğinde çatışmak ve kafa tutmaktır.
Sevgiyle kalın :)