Aklım almıyor şu konuyu düzgünce anlatacak birisi var mı?
Ama kendine göre değil olması gerektiği gibi anlatacak bana
Ama kendine göre değil olması gerektiği gibi anlatacak bana
Merhaba,
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır!
Bana göre en güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı!
Herkes herkese benzese de herkes herkes değildir!
Sen sensin, bende ben!
Herkesin hayatına kimse karışamaz!
Zevkler ve renkler demişler...
Evlilik acizlik değildir bana göre ihtiyaç şöyle bir ihtiyaç olabilir..
Mesela aşka aşığım, sevmeyi seviyorum. Aşk hayatımın anlamı, anlamlaştıranım, sevinçlerim, mutluluklarım, yaşama sebebim gibi, gülüşlerim sonsuz güç kaynağım aşk, aşka olan inancım, aşkım aşamayacağı engel yoktur, yıkamayacağı duvar yoktur!
Aşk varsa imkansız yoktur, imkânlı olur..
Sevginin gücü sınırsızdır...
Evlenmek istiyorum, helal bir aşk istiyorum, ahirete inanıyorum, ahirette de nasip oluesa bu dünyadaki eşimin eşim olmasını istiyorum!
Huri muri istemiyorum, mutlu bir sonsuzluk istiyorum!
Aşka ihtiyacım var! 😅
Fiziksel olarak değil, ruhsal olarak, manevi olarak!
Fiziksel olarak olsa olsaydı zaten istediğimi yapabilirim ama istemiyorum..
Daldan dala değil, geçici değil, heves değil, hani biri olsun, son değil sonsuzluk olsun istiyorum!
Hayatımız birlikte kuralım, biz bir bütün olalım istiyorum!
Aşkımı mutlu etmek istiyorum. Herkes için elimden geleni yapıyorum ama yeter artık, herkes için değil, ailem için, en çok da aşkım için çalışmak çabalamak istiyorum! 😅
Örneğin doğma büyüme İstanbul çocuğuyum ama henüz gezmedim. Gezmek istemiyorum. Hep eşimle dedim eşimle gezerim birlikte gezeriz nasip olmadı!
Nice hayallerim var hepsi aşk aşkımla..
Örneğin bazıları,
El kızartmaca, su savaşı ebelemec ve körebe oynamak
Kırlarda piknik, birbirimize koşmak etrafımda döndürmek
Rengarenk çiçekler toplamak papatyalardan taç yapmak
Sinema, luna park ve boğaz turuna gitmek
Sahilde balık ekmek ve el ele yürümek
Kız Kulesi'ne karşı kayalıklarda semaverde çay içmek
Ona şarkı şiir okumak, güzel slow bir müzikte dans etmek
Birlikte PC oyun oynamak, motosiklet ile gezmek tura çıkmak
Tatlı tatlı kavga etmek bile istiyorum
Parka gidip salincakta sallamak ve tahterevalli
Salıncağı kendi ellerim ile kurmak isterim halatla
Çocuklar ile birlikte oyun oynamak istop yakar top
Birlikte ip atlamak, deliler gibi bağırmak çağırmak hatta
Ona kendi ellerim ile kahvaltı hazırlamak
Birlikte yemek hazırlamak sofra kurmak ve toplamak...
Yalnızlık kalabalıklar arasında yalnız kalmaktan daha iyidir yanlış kalpte olmaktan ama yalnızlık iyi değil!
İki göz var iki kulak iki el iki kaş iki ayak her şey çifter çifter ama bir kalp var!
Bence sevilmek herkese göre bir ihtiyaçtır Evlenmek, yüzyıllar boyunca toplumların temel bir kurumu olmuş ve bireylerin hayatlarında önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilmiştir. Ancak, modern dünyada evliliğe bakış açıları oldukça çeşitlenmiş ve bu kurumun anlamı üzerine farklı tartışmalar ortaya çıkmıştır. Bağımsızlık kaybı: Bazı kişiler evliliği, bireysel özgürlüklerin kısıtlanması ve bağımsızlık kaybı olarak görür. Toplumsal baskı: Evlilik, toplum tarafından beklenen bir norm olarak görüldüğü için, bazı insanlar kendilerini bu beklentilere uymaya zorlanmış gibi hissedebilirler. Alternatif yaşam biçimleri: Günümüzde evlilik dışı birliktelikler, bekarlık veya çocuk sahibi olmadan yaşama gibi alternatif yaşam biçimleri daha kabul görür hale gelmiştir. Bu nedenle, evliliği bir zorunluluk olarak görmeyenler de vardır. Evlenmenin İhtiyaç Olarak Görülmesi: Psikolojik ihtiyaç: İnsanlar, sevgi, güvenlik ve ait olma gibi temel psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak için bir ilişkiye ihtiyaç duyarlar. Evlilik, bu ihtiyaçları karşılayabilecek bir çerçeve sunar. Sosyal destek: Evlilik, zor zamanlarda birbirine destek olan bir partner bulma imkanı sağlar. Çocuk sahibi olma: Çocuk sahibi olmak isteyen birçok çift için evlilik, yasal ve sosyal bir gerekliliktir. Ekonomik güvence: Evlilik, ortak bir bütçe oluşturarak ekonomik güvenliği artırabilir. Sonuç olarak: Evlenmek, bireysel tercihler, kültürel değerler ve yaşam koşulları gibi birçok faktöre bağlı olarak acizlik ya da ihtiyaç olarak görülebilir. Evliliğin anlamı ve değeri, her birey için farklıdır. Bu nedenle, evlilik kararı verirken, bireylerin kendi değerlerini ve önceliklerini göz önünde bulundurmaları önemlidir. Evlenmek ile ilgili karar verirken aşağıdaki soruları kendinize sorabilirsiniz: Neden evlenmek istiyorum? Evlilik benim için ne ifade ediyor? Evliliğin hayatıma nasıl bir etkisi olacağını düşünüyorum? Eşimle olan ilişkim evliliğe hazır mı? Evlilik dışı alternatif yaşam biçimlerini düşündüm mü? Özetle: Evlenmek, kişisel bir karardır ve bu kararın doğru veya yanlış olduğunu söylemek mümkün değildir. Önemli olan, bu kararı bilinçli ve özgür bir şekilde vermektir. Bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz, bir uzmana danışabilirsiniz.
Hacizlik değil de ihtiyaç ya da tercih diyorum çünkü her insan yalnız kalamaz bir gün çevresindeki insanlar aile büyük insanları vefat ettiği zaman yalnız kalma bir başına kalma durumunda söz konusu daha aşağı gidiyorum da evlenmek zor geçinmek zor kabul ediyorum ama evlilik tamamen kötü değil böyle evlendiğin kişiye bağlı evli değilim ama yaptığın seçimlere bağlı olduğunu düşünüyorum
Haklı değil benim 50 yıl tanıdığım çok mutlu evlilik yapan insanlar var rahmetli annem dedemin ölümünden Bir sene sonra üzüntüden öldü o yüzden evlilik bu kadar da kötü bir şey değil yani şöyle düşün hiç evlenmiyorsun çevrendeki insanlar evleniyor bir hayat kuruyor annen baban ölüyor yalnız kalıyorsun herkes çoluk çocuk torun sahibi olurken senin hiçbir şeyin yok bayramda kapını çalan Yok Bir de olaya bu yönden bakmak gerek
Galiba bunu biraz kafamda şöyle oturttum ben
Bunları istemek bir tercih meselesi
Örneğin bazı çiftler var ben anne olmak istemem der duymuşsunuzdur
Yani şimdi evlenip anne olmamak demek senin saydığın tüm iyi aile tablosunu bir anda yerle bir ediyo gelecekte ne bayram kaldı ne de torun sevgisi vs
Evliye de bekarada iyi yaklaşmak gerekir herkesin düşüncesi ve o zaman bu hayattan ne istediğinle alakalı bir şey çevremde iki çocuklu arkadaşım var ama ben yalnızım
Olabilir yani ben hayatı böyle seviyorum demek ki onlarda öyle seviyor
Aynen öyle zaten demek istediğim tam da buydu sen güzel açıklamışsın herkesin hayatı yaşam şekli tercihleri kendisini ilgilendirir yani evliliği kötülemek veya çocuk sahibi olmayı kötülemek kişileri etkilemek ben bunları doğru bulmuyorum, çünkü herkesin hayatında neler yaşadığını bilemeyiz Ama mesela hiç evlenmemiş birisi evlilik kötü demesi saçma çünkü yaşamadığın bir şeyi bilemezsin. Çocuk sahibi olmamış birisi çocuk sahibi olmak saçma demesi bana mantıksız geliyor yani şöyle bir şey yaşamadığın bir şey hakkında yorum yapmak bence yanlış bir şey ama ben hiç istemiyorum dersin o da senin tercihin
Evlilik toplum baskısından kurtulmak için bi çare artık günümüzde çok da takan yok medeni ülkeyiz ya bence saçma o imza olayı gerçekten anlaşmak ta zorlandığın biri olunca kopması çok yoruyor insanı resmiyet olmayınca çek resti oh mis
Cevap
12Cevap
Evlenmek iki insanın evrenini dünyasını birleştiriyor bir haline geliyorsun bir nevi hayatları birleşiyor iyisiyle de kötüsüyle de beraber yaşayıp beraber yaşlanmak amaç hayat arkadaşı yoldaş ama günümüzde insanlar sadece cinsel tatminlik için evleniyor çünkü dinen helal olması vs gibi pek çok etken var ya da yalnızlık korkusundan ötürü
Evlenmek için evlenilmez. İki bütünün bir olması gerek. İhtiyaç da olabilir. İki kafanın saygısı ile güzelleşir bu.
Evlenmek erkek için zulüm kadın için başarıdir günümüzde böyle
Evlenmeyi acizlik olarak görmüyorum ihtiyaç olarakta görmüyorum iki insan birbirini sevmiş evlenmiş
İkisi de değil sanırım.
Bir yuva ve hayat kurup devam ediyorsun işte.
Rituel gibi birsey
Anlasamamak tahammülsüzlük en önemlisi de birbirini iyice tanıyıp etmeden evlilik kararı alma vs...
İhtiyaçtır. Tanrı her iki cinsi de birbirine muhtaç yaratmıştır. İnsanların çoğalmasını istemiştir. Nikah ise hukuki haklar için gereklidir.
İhtiyaç tabiki de ama doğru kişiyi bulmadan evlenmek de işkencedir
Niye evlendiğine bağlı
Sevişmek ve çocuk yapmak için ya da yanlız yaşlanmamak için
Evlenmek niye acizlik olsun kafayı mı yediniz yaa
Temel ihtiyaçlar bunlar
Yaratılış amacı bu...
Kafanı yorma Aybike, benimle evlenir misin
Pratikte öğren diye
Ikiside değil
Gereksizdir
ihtiyac
Yo ne alaka