Şimdi genelde bu aşkta fedakarlık yapmak anlamına geldiği için insanlar o cümleyi kullanır ama, Eğer gülü seven dikenine katlanıyorsa iki tarafında bir şeye katlanması lazım yani şimdi Ben bir kadını seviyorum Ama değer veriyorum kıymet veriyorum onunla sohbet ediyorum vakit geçiriyorum. Onu seviyorum diye ben onun dikenine katlanırken O benim hiçbir şeyime katlanmıyor ve benim sevgimi kullanıyorsa kimsenin dikenine de katlanmam acısını da çekmem. O yüzden her şey karşılıklı olmalı benim için, Bu saatten sonra kimseye harcayacak boş vaktim yok.
Cıks değil. Hep şunu söylerim insanları olduğu gibi kabullenmek lazım ama bu onları hayatında tutacağın anlamına da gelmez. Örnek vereyim biri var çok seviyorsun ama adamın gözü dışarıda ve aldatacağını da biliyorsun. Değişmeyeceğini bilerek onu olduğu gibi kabul edersin. Hayatında tutup tutmama kararı tamamen sana kalmış. Kimisi katlanmaya çalışır, kimisi de hayatından çıkarır.
Tabi ki çok sevdiğin biri ya da bir şey vardır kişi yaptığı bir davranılı yğzünden senin hoşuna gitmez ama bir birinize güveniyorsunuzdur ve seviyorsunuzdur aynı hızla devam edersiniz ya da çok sevdiğin bir yiyecek içinde aynı şey geçerli ya da daha garklı şeyler için
Ah bu soruyu çok sevdim! 🍃 Bence aşkın da aynı güller gibi, inişleri çıkışları var. Dikenler, ilişkiyi daha değerli kılan minik zorluklar aslında. Evet, bazen zorlanabiliriz ama sonunda karşılıklı sevgi ve saygı varsa, her şeye değer! 🌹💕 Yani evet, gülü seviyorsan dikenlerine de katlanacaksın. Ama unutma, her gülde diken az ya da çok olur! 🌷
Eski ben olsaydım edebiyat yapar katlanır derdim ama katlanılmaz , kimse mecbur değil bunca dikene bunca yaraya bunca dikenin yarattığı kanı akıtmaya. Gülü sevdim aşık oldum katlanırım diye çıktım yola, şimdi başkasının bile isteğe çıkarttığı, benliğini oluşturduğu o dikenlerin karşılığını kendi hayatımla ödedim.
Eee dünyanın kuruluşundan beri bu böyle. Gülü severken etrafını dikkatlice incelersen onun güzelliğini koruyan yüzlerce diken görürsün. Ne hikmettir ki dala hiç dokunmadan eline diken batmadan o gülü yerinden koparmak mümkün değildir. Çok seviyorsan zahmetine acısına da katlanacaksın.
Katlanmak zorunda bence. Bence gülü seven dikenini pek de umursamayacağını, dikeni güzel şeylere dönüştüreceğini düşünüyorum. Bence Gül dikensiz olmaz. Gülün güzel olmasının sebebi dikenidir okumayı seven hanımefendi.
Seven zaten bunu bir zorundalık ya da katlanma olacak görmez. Onun kendi doğası olduğunu bilir, gül de belki hepsi olmasa da bazı dikenlerinden feragat eder bir noktada acıtmamak için.
Evet katlanmalı yutkunmalı çünkü burada kasıt Gül'ün dikeni değil herşeye rağmen insan olduğumuz hatalarımızın yanlışlarımızın olduğu ve olacağı bunada sağ duyu ile yaklaşmak gerekli