Bende sizin gibiydim. Baktım olmuyor, artık doğru kişiyi beklemeyi bıraktım. Gelirse de canı sağolsun gelmezse de. Umutsuzluktan ziyade artık ne bekleyen ne de ki o uğurda çabalayan olmak istiyorum. Kendimi doğru biliyorum kâfi. Bir şekilde bir gün karşıma çıkarsa ne âlâ diye düşünüyorum.
03 Yorumla- 1 ay
Kader kulun çabasına bağlıdır nasip kısmet şans kişinin kendisidir
Boş boş beklemek istemek ile hiçbir şey olmaz etki tepki çaba şart - 1 ay
@Kim-Bilir-Belkidee şansa inanmam. Ayetin doğrusu da kaderinizi cabaniza bağlı kıldık. Etkisi de kalsın tepkisi de benden yana.
- 1 ay
İnanmayabilir. Sadece şans yazmadım.
Nasip kısmet şans yazdım.
Ayetin doğrusunu bırak.
Kader ikiye ayrılır ihtiyari ve ızdırari kader. Izdırari kader de kulun hiçbir etkisi yoktur ihtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır. Cüzi irade de denir
Evlilik iş ilişki bunlar cüzi irade ihtiyari kaderdir
En İyi Cevaplar
- m1 ay
Merhaba,
Sebebi sensin!
Öncelikle, kader ikiye ayrılır ihtiyari ve ızdırari kader. Izdırari kader de kulun hiçbir etkisi yoktur. İhtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır. Cüzi irade de denir..
Evlilik ilişki sevgili bunlar cüzi irade ihtiyari kaderdir!
Boş boş beklemek istemek ile olmaz. Armut piş ağzıma düş yok. Sadece dua etmek ile de olmaz..
Sosyal atik atılgan ve özgüvenli olmalısın. Adım atmaktan çekinmemelisin..
Günümüz ilişkileri menfaat ve çıkar üstüne heves ve zevk peşinde tükeniyor tüketiliyor..
İnsanlar menfaatçi ve çıkarcı oscarlık oyuncu göründüğü gibi değiller olduğu gibi görünmüyorlar ve nesilden nesile daha da kötüye gidiyor insanlar ve insanlık!
Köprüyü geçene kadar herkes melek rolünde oynuyor!
Umudunun kırılması normal benim de çok umudum yok ama hayırlısı fakat boş boş beklemiyorum, hem dua hemde çaba!12 Yorumla- 1 ay
Daha çok beklersin hemde baya çok
- 1 ay
Nerdesin 😅
- 1 ay
Senin aslında istediğin şey bir insanla tanışıp seviyeli Bi şekilde belki Bi kaç yıl sohbet edip evlenmek mi?
08 Yorumla- Soran1 ay
Aynen öyle kardeşim👍🏻, noldu beğenemedim mi?
- 1 ay
İyi ama o insanın da Bi hayatı var sonuçta. Seninle tanıştıktan belki 1-2 ay sonra sevgilin olmak isteyebilir. Sevilmek ilgi görmek isteyebilir, arkadaşlığın ötesinde olmak, sevdiğin tek erkek olduğunu bilmek isteyebilir. Sevgili olmadan yıllarca arkadaş olup sonra nasıl evleneceksin ki? Kim bekleyecek o kadar süre?
- Soran1 ay
Keşke bunu gelmediğini zamanda düşünseydin, keşke.
- Soran1 ay
@tutuyum Tutusmuyorum zaten erkeerden nefret ederim ama nasibini istemek tek suç degil ysni
- 1 ay
Ben mi gelmedim? Nasıl yani anlamadım?
- Soran1 ay
Yani sen diyorsun ya kavuşamadığı zaman sevgili olmak ister diye inana hiç goremeyip karşılaşmamak, arkadasken kavuşmak istemekten daha abi olduğunu keşke görsen diyorum, senle alakasi yok ne alaka.
- Soran1 ay
Abi degil acı olacak
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- 1 ay
Evet dua etmen güzel ama biraz da yeni insanlar tanıman gerekmez mi doğru kişiyi oturduğun yerden bulmazsın.
11 Yorumla- Soran1 ay
Nasil arayayım, evlilik yaşında degilim ve sevgili olmakta günah, bu yaşta her kim erkekle arkadaşlik hariç baska bir amaçla konuşursam o kişi zaten bana haram olur, o yüzden yapacağım tek şey beklemek ve arkadas olarak simdilik ve sonrada ileride evlenmek bu kadar.
- 1 ay
Bende doğru kişiyi bulacakmişım gibi hissediyorum bazen...
10 Yorumla Beklemekle olmuyor istediğin gerçekleşmesi için pekçok insan tanıyıp insan sarrafı olmak gerekir.
13 Yorumla- 1 ay
Katılıyorum
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Ben artık nasip diyerek yaşıyorum nasibe inanıyorum bir şey varsa olur yoksa olmaz elimizde olduğuna inanmıyorum pek öyle olsa bu kadar istekle olurdu
135 Yorumla- Soran1 ay
Ben zaten her nazda ağlayarak kalbim sıkışarak Allaha dua ediyorum ve halada dua etmeyi bırakmak istemiyorum, ve Allah nasip etmeyeceği şeyi dua ettirmezmis bu da mi yanlışa hasas ve ben umudumu isteyerek kaybetmedim istwmsizce kaybettim ama kaybetmek istemiyirum
- 1 ay
Nasip kısmet şans kişinin kendisidir. Kader kulun çabasına bağlıdır. Evlilik sevgili iş ilişki bunlar cüzi irade ihtiyari kaderdir. Sadece istemek beklemek ile olmaz, çaba şarttır..
Durup dururken ne olur ki? Etki tepki önemli
Örneğin çay iste dua et gelir mi 😅
Biri verirse olur isteyecek biri var ise ya da kafede ya da kendin demlersen - Cevap sahibi1 ay
Tabiki et dua sadece kendini böyle şartlandırma
- Cevap sahibi1 ay
@Kim-Bilir-Belkidee madem öyle erkekle konuşmak haram deniliyor nasıl olacak diğer şekildede olmuyor aileye laf gelit biri görür aile kısıtlaması falab
- 1 ay
Erkekle konuşmak nasıl haram? Nerde yazıyor o?
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır
En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı
Tanıma tanışma sohbet muhabbet uygundur sevgili haramdır haramdan uzak helale yakın olmalı
Hayırlı işin acelesi makbuldür uzaktıkça bozulur bozmak isteyenler olur tadı kaçar
Aile kısıtlaması şöyle
Ana kuzusu kişilerden eş olmaz erkeği kadını fark etmez uzak durmak lazım
Aile çocuğa karışır yetişkin evlilik çağındaki kişilere karşılmaz
- 1 ay
Mesela şöyle düşün 😅
Ben sana nasıl gelebilir tanışabilirim senden çaba olmaz ise
Günümüz kötü sapik yaftasi var ben hiç bir kıza selam verip de tanışmam şahsen 😅onlar gelirse tanışırım
İlk adımı erkek atar diye bir şey de yok
Görücü beklemek de riskli çünkü aileler çocuklarının sadece iyi huylarını söyler kötüleri saklar gizler evlenince düzelir der - Cevap sahibi1 ay
@Kim-Bilir-Belkidee öyle şeymi olurmuş gidip adama selam tanışalım dersem adam diyecek bu yollu
- 1 ay
Şimdi hanfendi o kadar şey yazdım onu mu anladınız 😅ışık lazım ışık 😅
- Cevap sahibi1 ay
@Kim-Bilir-Belkidee geçen hastanede bir çocukla karşı karşıydik o bakıyor ben bakıyorum o bakıyor ben bakıyorum şimdi o erkek ben bayanım ben nerden biliym adam ne niyetle bakıyor belki öylesine belki birşeyi garip görüyor belki sinirden giidp konuşsam rezil olma durumu olur. Jsisood
- 1 ay
Bana nicesi geldi hiç öyle düşünmedim. Hatta ilk tanıştığım kız gizli numaradan arayıp parka çağırmıştı beni, sonraki facebooktan yazmıştı örneğin 😅sokakta da gelip tanışmak isteyenler oldu ayıp değil ki ya da hoşuma giden kız olur ben bakarım o da bana bakıyorsa 😅 birazcık bakıştıktan sonra birkaç gün 😅gidip tanışabilirim 😅
- 1 ay
Sende haklısın 😅burda sana düşen hoşuna gidiyorsa sende bak 😅bu bir adımdır 😅fark edilir ol farkettir kendini her daim özellikle kışlık ve karakterini
- Cevap sahibi1 ay
@Kim-Bilir-Belkidee neyse soru sahibi görürse oda bir yorumunu yapsın bakalım iyi geceler
- 1 ay
İyi geceler dilerim hoşçakalın
- Soran1 ay
Ama ben umutsuzluğa düşmek istemiyorumm
- Soran1 ay
Siz cabalayin diyorsunuz ama güncellemede yazdim zaten erkege mi yazayım gidip napayım olmuyor öyle maalesef
- 1 ay
Görüşüme gelmeniz lazımdı o kadar emek verip yazmıştım. Siz emeğimi görmezken sizi neden görsünler ki
- Soran1 ay
@Kim-Bilir-Belkidee Yok daha okumadım simdi okuyorum
- Soran1 ay
Evet okudum simdi evet doğru yazdiklarim ama dediğim gibi benim istedigim evlilik olsa zaten cabalardim ama obyasta degilim ve arkadas olarak nasibim gelsin istiyorum çünkü dayanamıyorum ama umutlanmak istiyorum gerçekten ama yokki, sankinicimden bişey bana kustun hadi umut lan diyorum yokk
- 1 ay
Yaşın kaç? Yaşını da yazsaydın ona göre yazardım ayrıca direkt görüşüme yazmak iki çift emeğe saygıdır
- Soran1 ay
@Kim-Bilir-Belkidee Görüşüne mi nasil yani anlamadım
- 1 ay
Ben görüş attım ya hani 😅
Sana özel yazdım ya senin için sorun için bu görüşe yorum yaptığım gibi benim görüşüme de yorum yapabilirsin 😅 - Soran1 ay
Yani evet haklısın bahsettiğim seyler doğru teşekkür ederim baya da çok yazmışsın teşekkür ederim ama bana bir huzursuzluk geldi umutsuzluk ama ben umut kesmek istemiyorum niye Boyle oluyor ven istemiyorum umut kesmek ama umut kesmisim istemsizce huzursuzluk var yani
- 1 ay
Yaşın kaç?
- Soran1 ay
@Kim-Bilir-Belkidee tamam veririm sonra
- 1 ay
Teşekkürler 🌸
- Soran1 ay
@Kim-Bilir-Belkidee Senin sordugun sorular genelde bize olduğu için öyle yaptim
- Soran1 ay
Rica ederim
- 1 ay
Ben sorun için yazdım valla ne ise onu yazdım ne kadar detay ona göre yazarım da yaşın 18 altı mı 😅
- Soran1 ay
@Kim-Bilir-Belkidee öyle bişey ama dediğim gibi yani sen dedin cabalaman gerek ben kendi isteğimle umudumu kesmedim ki yanlış anladin, istemsizce oldu sana bunun neden olduğunu sordum sadece ama yinede tesekjurler
- Soran1 ay
Huzursuzluğu nasil giderebilirim yani umudunun kesilmesini
- 1 ay
Öncelikle yaşını doğru girip sormalısın bu soruyu...
- 1 ay
Detaylı olarak kendi görüşüm de görüşelim yarın hatta öğlen bugün
- Soran1 ay
@Kim-Bilir-Belkidee Yani yaşım gidilirse tabii
- Soran1 ay
@Kim-Bilir-Belkidee Ne siyon abicim
- 1 ay
Görüşüme gel abisi yorumuma gel 😅 karışıyor yahu burada 😅
kanka sizin bu erkek arayisinz beni bitiryo yani cok mu önemli bir şey. hayatinda olmazsa olmaz mi ya. kendinizi nie degersizlestiriyosnz anlam veremedim. bu hayata erkek jcin gelmedik baska seylerde var hayatini yasa
14 Yorumla- Soran1 ay
Yok CANIM tabikide önemli veriyorum ve erkek için eyasamiyorum bana gore doğru olan nasibimin gelmesini istiyorum yani suc mu?
- SoranYeni 1 ay
Nasil yani anlamadim ne problemi
- SoranYeni 1 ay
Bidw benim istedigim duygusal evlilik yani problem heralde dolacak sonzuz mutluluk yok uzuntude yani ama sen öyle bur dedin ki sanki sıkıntıdan gebercen
- 1 ay
deli dikmiş kimselerin zaman zaman böyle sanrılara tutulması doğaldır.
00 Yorumla Gelmeyecek bekleme. İnsanları yanlışlarıyla kabul etmek önemli
00 YorumlaAh be kardeşim ben 8 aydır bekliyorum ne geliyor ne yazıyor ne arıyor.
10 Yorumlagelmezse gelmesin diye düşünmeni öneririm. hem zaten sağlıkla inşa edilen ilişkiler vardır. tanışmak bağ kurmak vardır gerçek hayatı öneririm dostum
20 Yorumla- 1 ay
İllaki bir gün çıkar sen umudunu kaybetme
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 898 cevap paylaştı. Zaman geçtikçe insan umutsuzlaşıyor
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 12,4b cevap paylaştı. Doğru kişi olmadığınız için olmayacak
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 555 cevap paylaştı. Kaç aydır veya yıldır bu haldesin?
00 Yorumla- 1 ay
selam ben doğru kişi :)
00 Yorumla doğru kişi yakında gelecek umudunu kırma
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 ay
Hangi şehirde yaşıyorsun ki
00 Yorumla Bazen yoruluyor insan
12 Yorumla- Soran1 ay
Ne alakasi var kii
Daha çok beklersin kalmadı öyle biri
00 Yorumla- 1 ay
Sen kafayı yemişsin belli
00 Yorumla