Hayatımı karartma derdinde herhalde.
Bütün bekar kızları evlendiriyor kendisi evlenmiyor şu an
Şu an düşünüyorum sahte ilişkiler aldatmalar Bu kadar yaygın ki bu korkuyla bir de nişanlanacağım ciddi ilişkim olsun sonsuz olsun kafasındayım ama benim kuzenim erkekler böyledir dedi biliyorum zaten böyle olduklarını ama şimdi 25 yaşında evliliğe hazır olur muyum bilmiyorum benimki takmış kızım olacak yuvamız olsun diye çocuk bir de benden 2 yaş küçük olacak o hazırken ben 25 yaşında hazır değilim 😂 Bir tık korkuyorum 25 yaşında evlilik kararı almak cidden mantıklı mıdır sizce?
Evlilik için çok erken bir yaş değil. Fakat evlilik meraklısı olanlar için tehlikeli. Sadece evim olsun çocuğum olsun diye evlenilirse mutlu olunmuyor. Erkeklerde de sadece alakası yok. Kadın erkek herkes aynı
Onun için değil ona bakılırsa o beni seviyor fakat benim ona karşı bir hissim yok
Sadece sevgisini seviyorum ve ciddiyetini ve onu yönetiyorum her konuda, hoşuma gidiyor. Normalde kimsenin sözünü dinlemez ama benim sözüm onda değerli
Size nasıl söyleyeyim 3 yılda çocuğu o kadar değiştirdim ki ben ondan sıkıldım o benim peşimden gelmekten hiç sıkılmadı
Beni o evliliğe ikna ediyor şimdi
Yani ikna ederek evlenilmez. Kimseyi değiştirerek de evlenilmez.
Cevap
6Cevap
Neden pişmanlık olsun bence geç bile sayılır
Oha 😂 18'de evlenmez herhalde insan
Ben 30 yaşına falan bekliyordum evlenmek için
Evlenip mutlu olan çok askerde çok denk geldim adam 16 yaşında bile evleneni var 20 sinde askere gelmiş gayette mutlu hakinden
Daha 25 yeni olucam o zamana düğün diyor bir tık korkuyorum
Korkulacak bir yani yok 16 sında evlenen insanlar senden üstün mü onlarda insan sende
İlk baslarda heyecanı oluyor zamanla aşk denilen sey biticek illaki ama karşımdaki insana tahammül edebilicek miyim evresi var bizde bir kere evlenir insan o kafadanız hani aldatma vs ilişkide olmadı şiddetli geçimsizlik ve engelliyordum sürekli. Adamı engelledikçe şimdi evlenicem diyo beni ikna ediyor tanısma oluyor bu hafta içinde nişanda buna yakın tarihlerde olucak ve yaklaştıkça da stres yaratıyor bana ailesi daha beni sevicek mi isticek mi kafamda binbir türlü sorular ve ev isi bilmem hamarat değilim bana iş ayarladık daha okuyorum evliliğe engel değil ama karar ver ya okul ya iş dedi eğer evlenirsem isi bırakır hemşirelikten devam okurum dedim arkandayım dedi o konuda ailede sorun çıkarmadı ve kızımı sana verirsem basta sart kosuyorum bu kız okucak dedi annem oda ben her türlü destek olurum bunun için dedi
Daha ne istiyorsun kral şu an çözemedim her şey olumlu bir sen olumsuzsuz bu konuda azıcık özgüvenli ol bence
Tabiiki orası öyle ama 16 yasındaki çocuğu adam yerine koyamıyorum Şu an 20 yasında kız kardeşim var hala gözümde bir bebek..
Ama senin almaya korktuğun sorumluluğu alıp ev geçindirip düzenini kurmuş o çocuk dediklerin sen onların yaptığını 25 inde yaomaya korkuyorsun
Evet ya korkuyorum cidden.. nedenini bilmiyorum. Sen kaç yaşındasın sanki evlenmişsin gibi anlatıyorsun?
Ben 22 ye giricem 18 imde evlenmek istedim ama istediğin kritere uyan birini bulamadılar henüz nasip işte olmayınca olmuyor yakışıklı efendi işinde gücünde biriyim ama çevremde pek istediğim gibi biri yokmuş kriterlerimde (tesettürlü namaz kılan ahlakı düzgün biri olsun yani) bu kadar yani
Evet ben aileye bağlı yasadım çünkü bunca zaman ve aile okutma derdindeydi fikrim küçükken çok sorulmadı bana. 21 yasında iken ilk iş hayatına atıldığımda hatırlıyorum da babamdan 1 hafta gizlemiştim çünkü izin vermiyordu
Belli bir yaştan sonra aile evi olmaz zaten günümüzdeki aile içi kargaşa nedense hepsi aynı sebepten kısıtlama çocuğa karışma seni birey olarak saymazlar istersen 40 yaşına gel evli değilsen çocuksun ondan belli yaşa gelince yuvadan uçmak lazım yoksa sen çocuk kalmaya devam edersin sorumluluğu ne kadar geç alırsan o kadar zor olur aileye ne kadar bağlanırsan kopmak o kadar ağır gelir ailevi sorunlar olsa bile
Senin istediğin de zormuş benimkide açıklığa karısmıyor ama sortuma croba laf ediyor telefonda bağırdı çağırdı nişana kadar karısma demiştim saygı duydu Şu an . Olduğum gibi kabul ettircem yoksa zor beni değiştiremez ya güvenmiyorsa evlenmesin
Camide görmemişti beni ama kaldı ki onunlayken 3 senedir bir kere aldatmadım biliyor beni ben hayatımda biri varken ona sadık kalırım
O kadar haklısınız ki.. şu an mağazada çalışacağım güvenim tam kendime diksiyonumda düzeldi ama olgun karar verme konusunda Kendi adıma çok büyük kararlar vermekten korkuyorum hala öz güvenim o kadar tam değil..
Yani ilerleyen yaşlarda fark edeceksin cropmuş şort muş ne kadar yakışıksız durduğunu bunlar bence insanın eşine özel olan yerler hani diğer erkeklerin şehvetle baktığını bile bile neden giyilir ki hava sıcak vb diyorsunuz ama hani şu zmaanki erkekler bile kadınlar kadar açık gezinmiyor (istisnalar ayrı özellikle şu Spor yapanlar heryerini gösterme derdinde) yapıyorsan sağlık için yao yani şov derdinde düşme diyesim geliyor onlara da
Afedersin camide tanışmadınız ama gece clubünde de tanışmadınız yani biraz sert gelebilir sözümü üstüne alınma bu cevabı veren çok var sakin bir şekilde düşün düşmanlık etme sert yorum yaparsam ondan seni düşündüğüm için diyorum
Korkumun asıl nedenide su aslında büyük zengin bir aşirete gelin gidiyor olmam. Adamın ne benim parama ne mesleğime ihtiyacı var. İsteyebilceğim herşeyi önüme seriyor. Ben bir erkeğe bağımlı olamam bu hayattan en büyük korkum bu. Ve bu yüzden okulum var acele etmeyelim demiştim ama biz anlasamıyoruz ben ilişkimi rahatça yasamak istiyorum senle olmak istiyorum dedi birde kızımız olsun diyince bir terledim stres oldum orada. Kız arkadaşım şey dedi istemiyorsan yapma diye bu tam olarak böyle bir şey değil
@Resull25 hesabım bu KS deki ekleyebilirsin aklına takılan bir şey olursa yardımcı olurum severim akıllı insana faydası dokunacak bir tavsiyede bulunabilmek bende bazen bazı konularda tereddüt yaşıyorum insanlık hali
Gelinin düğünden önce yasadığı bir stres korku mu desem çok üzerime de gelmiyor beni sevdiğini hissediyorum ama kafam çok karışık nasıl anlatılır bu durum bilmiyorum
Bigün herkes evlendigine pişman olacak
Evli misin abla
Evet evliyim
Çocuk var mı
Var tabi 2
Severek mi evlendiniz basta
Napim hayat hikayemimi yazayım ulu orta yerde
Sende haklısın abla kusura bakma merak ettim sadece
Tamam da bura uygun degilki canisi özel hayat sonuçta
Anlıyorum dönerim size dinlemeyi çok isterim..
Bence tam yaşı 25 evlenilecek
Kocam 23 yaşında olacak ama
Benden daha olgun bakıyor ben ondan daha küçük çocukmuşum gibi duruyorum her konuda
Erken anlattıklarına göre
Devir kötü kolla ….
Nereyi dkdkdjs
Hemşire misin
Hayır neden sordunuz
O grup erken evleniyor ondan
Hayır ablaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?