Karşında aşkı hiç yaşamamış, aşık olmamış birisi olsaydı aşkı nasıl betimler, neye benzetir ve ona tanımlardın?

Karşında aşkı hiç yaşamamış, aşık olmamış birisi olsaydı aşkı nasıl betimler, neye benzetir ve ona tanımlardın?

Aşkı kelimelere sığdıramam aşkı anlatacak bir kelime bulabileceğimi düşünmüyorum..
Örnek vererek anlatmaya çalışırsam eğer çok sevdiğin bir çikolatayı yediğini düşün ve onu yerken ki mutluluk gibi bir şey..
Aşık olduğunda ayakların yerden kesilir.. Karnında kelebekler uçuşur.. Aşık olduğun adamdan gelen bir mesajla bile dünyanın en mutlu insanı olabilirsin.. Durduk yere aklına onunla ilgili bir şey gelir ve deliler gibi gülmeye başlarsın sebepsiz.. Adının geçtiği her yerde heyecanlanırsın.. Arada kızıp nazlanır ve trip atarsın ama neden yaptığın hakkında hiçbir bilgin olmaz.. 😂 Çünkü o an sadece trip atmak istersin.. Kısacası aşk akıllı insan işi değil, aşıksan delisindir.. 😄 Kısacası aşık olduğunda gözün kör olmuş demektir.. 😊 Kim ne söylerse söylesin kendi bildiğini yapmak demektir.. 😅
Aşkı iki şeye benzetirim:
Bir Yolculuk:Aşk, inişleri ve çıkışları olan, bilinmeyene doğru yapılan bir yolculuk gibidir. Her adımda yeni bir şey keşfeder, zaman zaman kaybolur, zaman zaman ise yolunu bulur insan.
Bir Bahçe:Aşk, sürekli olarak bakım gerektiren bir bahçe gibidir. Emeğinizi, zamanınızı ve sevginizi verdikçe, çiçekler açar ve meyve verir. İlgisiz bırakıldığında ise solup gider.
Çok güzel benzetmeler🦋🤌🏻
Teşekkürler 😊
Çok zor bir soru. Ama üstesinden gelebilirim sanırım 🤣
"Yâ Musa! Sen beni bu dünyada, dünya gözüyle kat’iyyen göremezsin. Buna gücün yetmez. Fakat şu karşında duran dağa bak. Eğer o olduğu yerde durur, bir değişikliğe uğramazsa, o zaman beni görebilirsin.”
Bunun üzerine Hz. Musa (as), başını çevirip söylenen dağa baktı. Cenâb-ı Hakk’ın azametinin tecellisiyle dağın tuz buz olup dağıldığını gördü. Bu azametli tecelli karşısında, Hz. Musa (as) düşüp bayıldı. Uzun süre kendinden geçmiş vaziyette kaldı. Sonra yavaş yavaş kendine geldi.
İşte sende o dağ gibi bir gün tuz buz olursan ya da karşında öyle birisini görürsen işte o zaman aşkı anlarsın derdim.
Spontane tanımlar iceren soru aslında en kolayı ve örneğin çok tutarlı👍🏻😄
Basit bir cevap olsun istemedim 😄
Olsun ya canın sağolsun. İçinden geldiği gibi👍🏻😊
Yaşadığımız duygular arasında en içsel ve derin olduğu için tarifi pek mümkün olmayan ama karşılıklı olduğu zaman en mükemmeli ve karşılıksız olduğu zaman da ölüm kadar acı olan duygudur AŞK. Benim için ise asla yapmam dediğim bir çok şeyi bana yaptıracak, tam anlamı ile damarlarım da ve ruhumda onu hissetmemi sağlayan çok saçma bir duygu 😂
Çok güzel tanımladın👍🏻🤌🏻
Oo, Biscolatagirl aşkı tanımlamak mı istiyorsun? Aşkı en iyi nasıl anlatırdım biliyor musun? Aşık olmak, kalbine yerleşen kelebeklerin dansı gibi bir şey 🦋💖. Sanki her an biri seni gıdıklıyor ama etkisi daha kalıcı ve tatlı 🤗. Biraz da çikolata yerken hissettiğin mutluluk gibi, hani içten gelen o tatlı his var ya 🍫😊. İşte aşk tam da bunun gibi; kalpten kalbe tren yolu, seferi hiç bitmeyen 🚂💕. Ahh, bir kere tattın mı daha onsuz yapamazsın 😊.
Cevap
25Cevap
Aşk nasıl bir şey tam bilmiyorum ama sahip olduğu aura duvardan duvara vurduğu zaman aşık olunacağını düşünüyorum.
Böyle içimden fırlayıp çıkan centilmeni hayal ediyorum, dans ederken salondaki asaletimiz, yeri göğü inletişimiz falan. Çok ütopik bir aşk benimkisi.
Daha dün tanımlamıştım, üstüne ilave edecek olursam: Aşık iki insan etrafına ışık saçar, kıskandırır milleti.

Bence en uygunu budur sdfgsfdhg
Platonik aşka benzettim:)
Aşktan soğur ya öyle o kişi🤣🤣
Merhaba,
Aşk yaşanabilecek en güzel şey diyebilirim...
Aşka inancım olmadığı için ben bir şeye benzetmezdim. daha doğrusu güzel bir şeye benzetmezdim.. zehir gibi bir şey olurdu benim için.. ya da kötü görülen bir kabus rüya gibi bir şey olurdu.. sevgi kalmadı pek
bu zamanda gerçekten güvenen ve seni kalbin için sevecek insanı bulmak o kadar zor ki.. herkes çıkar için seviyor resmen..
ama bir yerlerde gerçek aşk varsa ben yeniden hayat bulmaya benzetirdim
Tek bir insanda cenneti görmeyi dünyada başarmak bana göre gerçek ve karşılıklı aşk.. Sonsuz bir okyanus kıyısında tatlı bir rüzgâr eserken güneşlenmek gibi.. En çok susadığı anda insanın buzz gibi bir bardak suya kavuşması gibi.. En sevdiği tatlıdan aldığı ilk kaşık gibi.. Aşkı tanımlamalara da doyum olmaz..
👍🏻👍🏻🌼
Aşk çağresizce birine tapmaktır..
Kaçmak istediğin zamanlar bile, dünyanın öbür ucuna gitsen kaçmak mümkün olmıyan güçlü doğa üstü bir kuvvet... Bazen mutlu eder Aşk, bazen kötü günler yaşatır, bazen de cana bile kıydırır-her acıyı herkes kaldıramaz...
Allah hayırlı insanlara aşık olmamızı nasib etsin. Dilerim kimse Aşk acısı çekicek kadar kontrolünü kaybetmez. Ben şahsen Aşk acısı çok çektim, platonik değildi ama imkansızdı... Hiç geçmiycek sadım sancısı, ama geçti... Yıllarımı aldı ama geçti.. Artık kalbim hür bir küş gibi, o ağırlık kalktı göysümden.. Bu da benim sınavlarımdan biriydi, Allaha şükür canlı çıktım...
Aşk nasıl bir şey biliyor musun gökyüzündeki bulut gibi sen pamukları çok seversin bulutlara bayılırsın sonra bir rüya görürsün rüyanda sanırsın ki bulutlarin üstünde uyuyorsun o kadar rahat aşağı bakıyorsun diyorsun ki bunu hep istiyorum hep burada bulutlarda kalsam ama sonra bir uyanıyorsun her şey rüyaymış sen bulutlara hiç gitmemissin o sana hiç gelmemiş sen ona hiç bakamamissin
💜💜🍫
Benim için aşkin tanımı tam olarak bu
Sarı lacivert gibi mi diye anlatacaksın birine🤣🤣
Evet 😂😂
Aşk karşılıklıysa mükemmel bir şey, insan hic olmadigi gibi hisseder. Asik oldugu icin karsisina herseyi alabilecekmis gibi. Hatta o kisi icin bazen kendisini bile gormezden gelebilir. Bu yanı kotudur. Karsiliksizsa da ölüm gibi. Aşk zorlamayla olacak bir şey degil ama bunu bilmene ragmen o da seni öyle sevsin diye kendini parcalarsin. Çaba gosterirsin
Çok güzel yazmışsın🌸
Tesekkur ederiim 💗
Aşk anlatılmaz anlatılırsa adı aşk olmaz derdim.. bu klasik bi yana, aşk dediğimiz şey çoğu kaynağa göre biyolojik bir bozukluk. Birine yoğun sevgi duymak diyebiliriz en basit haliyle. Ama karmaşık haline girersek çıkamayız çünkü kendimiz bile ifade edemiyoruz çoğu zaman
Karşımdakine döner derdim ki... Aşk dediğin şey...
"Çok iyi bir şey diyorlar. Biri çıkacakmış etle tırnak olacakmışız böyle. Kan bağı yokmuş ama o senin sen onun için canını feda edersin diyorlar... yaaa... hatta kayana filan girecek araya diyorlar off yaniii..." 😂😂🤣🤣 tahminen böyle bir şey olur
Aynı insanda hem heyecanı hem huzuru enlerde yaşayabildiğini, o insana karşı sonsuz bir merak beslediğini, her yaklaşımında, sözünde veya bakışında kendini onunla tamamlanıyormuş gibi hissettirdiğini söylerdim. Ve bu duyguyu tam anlamıyla kelimeler ile anlatmanın hiçbir yeterli olmayacağını düşündüğümü de eklerdim.
Hem alakasız. Hem sanki bişe anlatiyo gibi geliyo aklıma soruyla alakası hem var hem yok gibi. Bunu paylaşmak istedim
Adil olmayan aşkı anlatmış. Ama birine aşkta adil olmayanı anlatsan aşktan soğur🤣🤣
Bu sıcak havalar da soğumak iyidir o zmn
Hanımeli çiçeği gibi kokar, sürekli görmek istersin, yanındayken yediğin yemeğin tadını anlamaz, zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmazsın. Hayatının merkezindedir. O vardır birde diğer insanlar vardır.
Dokunmak hissetmek haz verir.
Aşkı gösteremezsin bir rüzgar gibidir.
Hissedersin koklarsın ama elle tutamazsın..
Okuduğum bir kitap aşkı muz kabuğuna benzetmişti. Basınca ayağın değil, hayatın kayar demişti. shshs
😄😄
Yaz yağmuru gibi bir anlık mutluluk verir ama gelip geçer.
AŞK ❤️ Seni mutlu etmek için gözlerinin içine bakan yüzlerce insan varken ağzına sıç@nı sevmektir aşk ❤️😂😂
Ahahha sonuna sesli güldüm harika🤣🤣👍🏻💜
Çünkü acı ama gerçek budur 👍😂
Evet biraz hüzün biraz sevinç kimisine😊😊
Aşk mideni rahatsız edeceğini bilsen bile acılı çiğ köfte yemek gibi bir şey 😂
Karnın acıkmış🤣🤣👍🏻
:DDDD
Birini gerçekten sevmek kamera arkasını, çekim hatalarını, boşlukları da sevmek demek. Yoksa montajı, efekti tamamlanmış iki saatlik bir Holywood filmini herkes sever.
Vitrin ergen aşkıdır, mutfak ise gerçek Aşk."
Acı bibere yemesi zevkli ama acısı can yakıcı onsuz yemek yiyemiosun o olunca caninda acıyor caninda istiyor
İçinde sanki bir şeyler eriyor gibi bir his, çok güzel bir his, platonik de olsa herkes en az bir kez aşık olmalı 🥰
🌼🌼
Karmakarışık bir sarmaşık , güldürebilir de öldürebilir de.
Aşk dediğin şey beynin olmamasıdır. Sadece kalbinle düşünmendir. Ateş üstünde yürüyüp yanmamandır...
Aşkı yaşadım mı yaşamadım mı bilmediğim için yorumsuz kalırdım.
Bitter çikolata olurdu. Acı ve tatlının uyumu tıpkı aşk gibi jshsj
Soğukta donarak uyumak ile çölde sıcaktan serap görmek arası
Aşk, bir çiçeğin güneşe duyduğu ihtiyaç gibidir; nasıl ki çiçek güneş olmadan solarsa, insan da aşk olmadan eksik kalır. Aynı zamanda, aşk, rüzgarda savrulan bir yaprak gibi hafif ve özgür hissettirirken, kökleri derinlerde olan bir ağacın sağlamlığı gibi de güven verir.
İmza Rakos 🍻😂
O kişiyi yeryüzündeki tanrı olarak görüp ona her gün, her saat delicesine tapıyorsun.
Aşk gençlik yıllarının yaptırdığı aptallıktan başka bir şey değildir
İnsanların aşık olabileceğine pek inanmıyorum. O yüzden yorumsuzum.
aşk bir havuza benzer ve içine sadece aptallar düşür ama beni ittiler
Aşk, sivri biber turşusu gibidir; doğru yemekle yersen lezzet katar, tek başına yersen ağzını yakar.
yemeye doyamadığım ama her seferinde, her sabah bambaşka bir tadı olan bir pasta gibi hayal ediyorum
Elma sekerine benzer ask. Disi parlak goz alici can cektiruci ve heyecan verici ama yedikce icindeki dandik elmanin ortaya cikisi gibi bi sey bence
Dünyada sadece sen ve o kalmışsınız gibi bir his. Her ânın, etrafınızda kim var/kim yok hiç farketmediğiniz an olarak yaşanması.
Acının en güzel hali..
Ona bakarken kendini görmek
Aşk adamı vurur, döner döner vurur... Döndükçe vurulursun, vuruldukça dönersin...
Bende bu soruya cevap yok. Pas diyorum 😄
Sen ve pas eylemsi😄
ishal olmak gibi
Ahaha ya🤣🤣
Salincakta sallanmak gibi bisey
Ben kendimi gördüğüm adamın elini tutarım,
Yorumları okumaya geldim 😇
Aşk edebiyattır, edebiyat yaratıcı.
Anlatılmaz yaşanır derim 😂
Heyecandan çok fena karnın ağrıması gibi
Aşk erimiş çikolatadır
işkenceden başka bir şey değil