A-Ben öderim, karşı taraf nezaketen teklif ederse hoşuma gider
B-Ben öderim, karşı taraf teklif etmezse ikinci buluşmayı yapmam
C-Karşı tarafın cüzdanına yeltenip yeltenmediğine bakarım ona göre öderim veya alman usulü teklif ederim
D-Direkt alman usulü teklif ederim, kabul etmezse ikinci buluşma olmaz
E-Kıza ödetirim (cüzdanımı unutmuşum derim)
F-Kıza ödetirim (bahane sunmam)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İlk varan öder. 1-2-3 koş jxjsjs bunu yaptim ya nxjsb
Şimdiye kadar hepsinde ben ödedim bu konu memleket meselesi olacak yakında
G herkes kendi yediğini-içtiğini öder...
Peki kız cüzdanım yanımda değil derse 😯
Bir seferlik öderim, yine yanında değilse kuruş ödemem çünkü saygısızlık olarak görüyorum hesap kilitleme mevzusunu
Klasik dinamik :D :D
Klasik dinamik değil daha çok feministlerce desteklenen saçma bir konu
Ne alaka kanzi yazdığımı okumadın herhalde
Başkasına yazdığım şeye kendi cevabının altında yorum yapıyorsun
Engellemiş çunku
Okudum ve cevap aynı, bunun maddi durumla da ilgisi yok; kardeşim gibi olan en yakın arkadaşım bazen ödemeye kalksa bile çok rahatsız olup ilk fırsatta bende ısmarlayıp geri öderim ve neredeyse full herkes kendi tükettiğini öder ve can dostum gibidir
Tamam ben de davet eden ödesin, ikinci buluşmada da diğer taraf ödesin diyorum. Seninkinden çok da farklı değil.
Zaten sevgili olunduktan sonra böyle hesaplar hiç yapılmıyor. Bu bahsettiğim şey ilk buluşma.
Aynısı değil aslında çünkü bizde çok ufak bir kısım ismarlanir ve karşılığı olur, çok nadiren bilet vb şeyler ismarlanir.
Ve hiçbir zaman birisi hesabı komple ödemez
Bu samimiyete de 2-3 senede gelirsin çünkü saygıdan gelir
Bizde kankilerle öyleyiz zaten, ama flörtlerde biraz kibarlık, nezaket, feraset falan filan için böyle şeyler yapılıyor işte. İş sevgililik boyutuna gelince bir de karşı tarafın paran için seninle olmadığını biliyorsan, yeri gelir sen ödersin, yeri gelir o öder. İş evliliğe doğru giderse bunu da deneyimlemek lazım çünkü. Evlilikte senin paran benim param olmayacağı için.
Bu yüzden yiyici kadın seçmeyin mesela. O yüzden açtım başlığı zaten.
Anladım onun ayarını iyi oturtmak lazım
Hepsi bitti hesabı kimin ödeyeceği mi kaldı? 😁
Evet shshs
Kasılacak bir durum değil bu, ben öderim zorlarsa alman usulü öderiz. Ama bağyanın ödemesi taraftarı değilim
Peki ya bağyan elini cüzdanına hiç atmazsa?
Cüzdanın mı yok derim heheh bir de 2000 senesinden kalma para çıkarırsa hiç şaşırmam nfjddhe
Shshsh
Bağyanın durumu mu yok
Bağyan toplumsal cinsiyet rollerine göre hareket ediyor
Toplumsal cinsiyet rolleri derken? Hangi toplum o? 😁
Evrensel kabul gören roller skdjs
Kadına düşen rol ne? Hahsh
@myphonex
Enayilik :D
Eline cüzdanına atmamak, erkeğin ödemesini beklemek vs kadın erkek ilişkilerindeki klasik dinamikler işte
Erkeğin rolüne okeyim, kadının rolünü tartışmak için sizi müzakereye davet ediyorum 🙌
Ben tartışmak için açmadım ama başlığı. Ben zaten (meblağ büyük değilse) davet edenin ödemesi taraftarıyım (kadın erkek fark etmez) meblağ büyükse alman usulü yapılabilir (kişiye kalmış)(ilk buluşmada da çok lüks bir yere gitmemek lazım bence)
klasik “ikinci buluşmada da sen ödersin kıps “ kozu oynanabilir.
İlişkide erkek ve kadının rolü adlı sempozyumdan bahsediyorum 😁 var mısın düelloya
Bir sempozyumda ders verebilecek kadar ehil değilim sjsjs
Roller diyordun ne oldu 😁
Ben klişe ilişkilere erkeklerin bakış açısını öğrenmek için açtım bu başlığı. Roller de klişe ilişkilerden örnek.
Tamam işte klişe ilişkilerden örnekleyelim, mesela erkeğin rolü cepte. Peki ya kadına düşen roller?
Klişe bir ilişkide kadının rolü süs bebeği olmaktan başka bir şey değil. Erkeğin yanında güzel gözüken, etrafa “bu kadın benim” diye hava atabileceği bir kadın. Böyle bir kadın fazlaca talep görür, talebe uygun bir şekilde bazı istekleri olur (karakteri olmayan bir süs bebeğinden bahsediyorum)
Peki sen nesin?
Ben mikemmel bir bağyanım, paraya bakmam, fakir ve çirkin bir erkeğe aşık olup, çalışıp evimi geçindirmek, çocuk yapmak, usturuplu giyinip kocamın sözünden çıkmamak istiyorum.
Anaaaam bana araba da alır mısın üstü açık olsuuunn
Alırım tabi 🫡
Nereye imza atıyoruz ✍️
✍🏻 hayırlı olsun, Allah bereket versin
Allah tamamına erdirsin denmiyor muydu 🥲
Daha çok alışveriş yaptık gibi oldu
Ticaret mi, çiftler arasında mı, çok ayıp
Değil değil
Heh anlaştık, ne içiyoruz? 🥲
İki demli çay
İkisi de acık olsun, sen bana lazımsın