İnsan hayatında biri varken neden başka birine aşık olur?

Hassas bir konu olduğu için lütfen gelişigüzel yorum yazmayın. 16 yıllık evliyim ve bu evlilikten de 2 çocuk sahibi bir anneyim. Eşimle uzaktan akrabayız ve görücü usulü evlendik ama aramızda ki bağ hep çok kuvvetliydi erkek kardeşi evlene kadar. Kaybımın eşiyle ilk tanıştığım andan itibaren onu sevmedim beni hep huzursuz eden şeyler oldu. İstemeden hep tepkili davrandım ve sonuç olarak hep ben suçlu durumuna düştüm. Onlar da yaklaşık 10 yıldır evliler ve onların da iki çocukları var fakat ben ne ilk çocuklarına ne ikinci çocuklarına gitmedim sadece eşim gitti çünkü görüşmüyoruz hiç bir şekilde. Karşılıklı olarak birbirimizi yok sayıyoruz. Eşim ilk başlarda bana karşı çok anlayışlıydı fakat son bir kaç yıldır benim çok fazla gereksiz takıntı yaptığımdan bıktığını söylüyordu fakat ben bu kadarını tahmin bile etmezdim. Eşim çok duygusal bir adamdır günlük tutar şiir defteri tutar. İş yerinde sakladığı bir ajandasını farketim ve içine bakınca günlük olduğunu farkettim. Sayfaları atlaya atlaya okudum ve nefesim kesildi. Defteri aldım hepsini okumak için. En başından beri hep beni haksız bulduğunu benim kıskançlık yaptığımı düşünmüş. Bir keresinde büyük bir tartışma yaşamıştık orada onlar gittikten sonra hayatımıza bakalım falan demişti ama aklından geçen bunlar değilmiş. Asil bir insanın kendisini savunacağı bir yakışıklıkla kendini savunup beni tarumar etti falan yazmış. Ona karşı duygularını yazmış. Ben bir kaç gündür kendime gelemiyorum. Boşanmak bizim kültürümüzde çok ayıp çok imkansız bir şey. Ama ben ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum. Eşime henüz farkında olduğumu belli etmedim. Bu günlüğü boşanma davası için kullanabilir miyim?

İnsan hayatında biri varken neden başka birine aşık olur?