ɦɛʟʟʟօաʀɨ 😌
karşı cinsin ilgisine ilişki halindeyken nasıl yanıt verilmeli¿

ɦɛʟʟʟօաʀɨ 😌
karşı cinsin ilgisine ilişki halindeyken nasıl yanıt verilmeli¿

Edebiliyorum tabi üzgünüm kelimesi flört edebiliriz ama sevgilim var ondan ayrılamam gibi gibi ve bu çeşitli bir çok anlama gelebilir hayır daha nettir sevgilin var senle işim olmaz demektir
Aynen canım
ɦɛʟʟʟօաʀɨ ✌️ evet edebiliyorum tabi ki de :D üzgünüm sevgilim var diyen kişi neredeyse mahçup olup özür dileyecek sevgilisi olduğu için. ama diğeri daha net bir tutum ve duruştur.. zaten gerçekten sevgilisine bağlı olan kadın ya da erkek. direk hayır sevgilim var der.. ve bunu da gülerek söylemez. sert şekilde söyler.
Helal :D
Can :D 🙏
Birisi karşı tarafı incitmemek adına kurulan, diğeri net bir şekilde sınır çizen bir tarz gibi. Üzgünüm derken, yıkıldım, harbiden taş gibisin, sevgilim olmasaydı daha mutlu olurdum ama ben bir sorumluluk canavarıyım gibi bir anlam çıkarılabileceğini sanmam :D
Yoo tam da o anlama geliyor, bilen bilir
Her erkek her güzel kadına yav_şamaz. Aşık olanlar bilir.
Hey! Farkı ayırt etmek aslında kolay. "Üzgünüm sevgilim var" dediğinde daha nazik ve "keşke olsaydı ama maalesef" tonu var. 😊 "Hayır, sevgilim var" ise daha net ve doğrudan bir cevaptır, kesin çizgiler çizersin. İlişki halindeyken diğer insanların ilgisine yanıt vermek önemlidir. Ben genelde kibar ama net olmayı tercih ediyorum. Sevgilinle güven çok önemli çünkü! 🙌💖
O fotoğraf da gerçekten tatlı! Siz de aşık mısınız? 😊✨
Biz de aşıkız
Aşklar çoook tatlı değil mi? 😍🙌 Başka ne tür ilişki tavsiyeleri istersin? Paylaşmayı çok seviyorum! 💕
Teşekkürler aşko, şimdiki aşklar bana göre değil :D
Bu yapay zekealar cevap veriyor muydu ya 😄
Cevap
44Cevap
Sevgilim olmasa da sevdiğim var sözündeki gibi.
Direkt sevgilim var derim
Evet, bu iki cümle arasındaki farkı ayırt edebilirim.
“Üzgünüm sevgilim var”:
Bu cümle, birinin kendisine ilgi gösterdiğini veya romantik bir teklif aldığını belirttiğinde, bu teklifi reddetme gerekçesi olarak sevgilisinin olduğunu ifade eder. Burada “üzgünüm” ifadesi, durumu kibarca reddetmek ve karşı tarafı kırmamak için kullanılır. Kısacası, bu cümle hem durumu açıklıyor hem de bir miktar empati içeriyor.
“Hayır, sevgilim var”:
Bu cümle ise daha doğrudan ve keskin bir reddi ifade eder. Burada “hayır” kelimesi, ilgiyi veya teklifi kesin bir şekilde reddettiğini belirtir, ve “sevgilim var” açıklaması bu reddin nedenini belirtir. Bu cümle daha net ve daha az yumuşatılmış bir şekilde durumu ifade eder.
Özetle, “üzgünüm sevgilim var” daha kibar ve empatik bir reddedişken, “hayır, sevgilim var” daha doğrudan ve keskin bir reddediştir.
"Üzgünüm sevgilim var"Bu cümle, kibar bir red ifadesidir ve karşı tarafa üzgün olduğunu belirterek durumu hafifletmeye çalışır. Yani, nazik bir şekilde karşı tarafı reddederken mevcut bir ilişkiye işaret eder.
"Hayır, sevgilim var"Bu cümle daha doğrudan ve nettir. Red cevabı net bir şekilde verilmiş ve mevcut ilişki sebep olarak belirtilmiştir. Burada kibar bir üzüntü ifadesi yoktur, sadece durumun net bir şekilde ifade edilmesi vardır.
Kısacası, ilk cümle daha nazik ve duygusal bir ton taşırken, ikinci cümle daha net ve doğrudan bir red ifadesidir.
Sevgilim var cümlesi başlı başına dahi sıkıntılıdır. Bu cümle, "olmasaydı" ihtimalini doğurur. O yüzden başına ya da sonuna bir şey gelmeden direkt Hayır olmalı. Soru başlığındaki iki cümle arasında mantık olarak bir fark yok sadece yumuşatma var.
Hıhı tabii, aynen, tamam, neyse
Cümle üzgünüm ile başlıyorsa bir etkilenme olmuştur ama o anki sevgilisine ihanet etmek istemiyordur, hayır ile başlıyorsa direkt reddetmiştir.. Ötesini berisini sorgulamaya gerek yoktur..
Yani üzgünüm diyen reddettiği kişiyi üzdüğü için mi üzgün; yoksa fırsatı kaçırdığı için kendi adına mı?
Hayır olmaz sevgilim var deyip net bir şekilde yol vermek lazım. Kimseye de üzülecek değiliz bu sebepten
Katılıyorum
Ben üzgünüm sözünü hep karşı tarafı kırdığım için kullanırdım, hani olmaz ama yan cebime koy tarzında değil.
Sonrasında karşı tarafın yerine kendimi koyduğumda cidden kötü ve insanda şüphe uyandıracak bir söz olduğunu gördüm. Sonrasında da kullanmadım zaten.
Üzgünüm nedir görmeyim öyle bir şey sdşlsd. Bence mesaj ise cevaplamaması gerekir bir yerden tanışmak istiyorsa da amacı öğrenip ona göre cevap gerekir hemen merhaba diyine de hayır sevgilim var denmez.
Denir :D
Varsın öyle olsun. İlgili biriyse yapıştırırım sevgilim var diye suratına
Hıhı ben de baktığım açıdan açıkladım :D
Hayır ya önemli 🙄
Valla ben bi zamana kadar üzgünüm diyordum dilime öyle alışmış ama gerçekten yanlış bu, üzgünüm kelimesi "keşke şu anki sevgilim olmasaydı" gibi bi anlam katarken "hayır sevgilim var" seni istemem manasına gelir
Aynennn, keşke şu an sevgilim olmasaydı da sana şans verebilseydi kahroldum demek ki
Evet evet iğrenç ya
Üzgünüm derse "sevgilim olmasaydı kabul ederdim" demek, diğeri daha keskin net "sevgilim olmasaydı yine de kabul etmezdim" anlamını da barındırıyor içinde
😌👏
☺️☺️
Sevgilisi olduğuna mı üzgün yoksa sevgilim var ulen mi😂
çapkınlık yapasım var yaa yakalanırsak , diğerinde de sevgilim var hopp demek😏
Ahah aslında sevgilim olmasa çok üff off bir hatunsun demek istiyor
🤣🤣uff ki ne off
Üzgünüm sevgilim var demek kadar saçma bir şey yok.😀
Bi nevi bu şekilde kabul edersen olabilir boş gitmene gönlüm razı değil gibi birsey. sjee
Aynen ve hâlâ nezaketen öyle söylenildiğini düşünenler var
Kesinlikle katılıyorum
Üzgünüm diyen karşı taraf kırılmasın diye diyordur. Empati kuruyordur. Tabii bu ben.
Sevgilim üzgünüm dese mevzu çıkar. 😁
Haksızlık be
Olamaz efendim
Tabiki ayırt ederim. Neden üzgünsün sevgilin var? Diye sorarlar adama.. hayır sevgilim var de geç yani...
Yes be 😃
Uzgunüm => sevgilim izin vermiyor ama elimde olsa konusurum. Bi numarani versene
Hayır => sevgilimden baskasını görmem hadi git işine
Süper :D
💪💪💪
Ama aslında burada ince detay var üzgünüm sevgilim var dendiği zaman karşı taraf adına üzgünüm olarak kullanılmış iyi bir niyet kabul edilir eğer bu maalesef sevgilim var denseydi o zaman keşke olmasaydıda ilgine karşılık verseydim olurdu
Niye red ettiği için üzülsün ki, vururum onu
Vur kır parçalaaa
Bu maçı alıcam 😄
Al bebeğim al çiçekciim :D
Sadece seni alsam?
Ben zaten seninim 🫠
İçim çiçekler açıyor
😚💕
İkisi de aynı kapıya çıkıyor sosyetik inat , düşünüp kafa yormaya gerek yok 😂
Hayır çıkmıyor biri ayrılık sebebi
Seçenekler arasında şey yok mu ‘ ıyyy tipine bak maymundan 5 dakika önce doğmuşsun ‘ gibi bir şey mesela 😂
Hay şımarık egolu Türk kız çocuklarının ne söylediğini burada anmamıza gerek yok
Rap muzik nefret sebebi 😀Sevgilim varken bana kimse yazmaz zaten
Çok güzel şarkı
Sarki ozelinde yorum yapmiyorum ama rap hic sevmem 😬
Sevgilim var ama olsun diyen koca yürekliler ne olacak 🤣
Üzgünüm ile aynı kefene koyup gömmeli
😅 biliyorum kahretsin
Net bir şekilde hayır denmeli aksi taktirde isterdim aslında anlamı çıkar
Bravo :D
😎😎 benim farkım 😎😎
Senin adına üzgünüm manasında kullanılan bir cümledir kendileri.. Aralarında fark yok.
Ay çok masumane
Kinaye mi bu şimdi? 😅
Öyle valla
Bu kadar evham, şüphe sağlığa zarar. Herkes cümlenin kötü tarafını söylemiş, ben iyi tarafını söyledim.
Cümlenin iyi tarafı yok
Sana göre yok. Bana göresini yukarda yazdım.
Tamam :D
Evet. Biri şansına küs vaktinde gelseydin.
Diğeri, Sxtir git burdan.
😃 değişik
Birincisi keşke olmasaydı ikincisi sevgilim varken sen kimsin köpek...
Aynen yavru
🥰🥰
Tabii ki biri samimi yumuşak bir dille söylüyor biri de sert katı bir dille söylüyor
Yani sevgilin birine “üzgünüm ya sevgilim var” dese okey misin
Ne diyim ki reddetmiş işte ne güzel
Sen olmasaydın o kişi olacaktı :D
Nasıl yani
Aman boş ver :D
Tamam
Üzgünüm sevgilim var derken sevgilisi olduğu için üzülüyor karşısındaki fırsatı kaçırdığı için gibi geldi bana
Hayır sevgilim var daha net ve doğru bir cevap bence
Hayır diyip net olmak lazım aslında. Üzgünüm diyince, şayet yalnız olsaydım seninle birlikte olurdum oluyor. Kırmamak için öyle diyoruz gerçi. Ben de hayır yerine üzgünüm kullanıyorum çoğu soruda.
Üzgünüm derken kibarca karşıdakini kırmadan demek. Birde normal arkadaş olarak sevdiği bir insan ise üzgünüm diyebilir. Hayır diyorsa direk istemiyor ve de seni önemsemiyor.
Ben cevap bile vermem, duvar kesilirim. Üzgünüm denmesi kabul edilemez kesinlikle. Ben hayır bile demem, yok sayarım. Zorla bir red cevabı vereceksem de en buz kestireninden olur net.
Sevgilisi olduğunu çok net belirtmesi gerekir herkesin. Öyle üzgünüm, maalesefle felan olacak iş dğeil. O ne öyle keşke olmasaydı ama var işte yapacak bişey yok der gibi🤦🏻
anlatırımda çok üşendim şu an boş ver anlayacak kimsede yok zaten burada ikiside sonuç itibariyle bir reddetme şeklidir ama
Üzgünüm kaybetyiğim için üzgünüm yani sevgilim olmasaydı sevgilim olurdun hayırda defol git anlamında
Üzgünümle başlayan değer verilen ve kırmak istemediği birine verilen cevap. İkincisi umurunda olmayan kişiye verilen cevap.
Sevgililik durumu kişiye özeldir.
Netlik yaşayan taraf doğruca ret cevabını verir.
Birincisi isterim fakat sevgilin olduğu için yapamıyorum ikincisi asla olmaz sevdiğim var demektir kalbin sahibi var
üzgünüm sevgilim var lafında demek ki sevgilisi olduğu için ve onunla sevgili olamadığı için üzülüyor demektir.
Üzgünüm sevgilim var demek. Olmasaydı belki olurdu gibi bir anlama geliyor sanki. Sevgilim öyle birsey dese birine artık eski sevgilim olurdu.
Flört halindeyken ilgimi çeken hiç kimse olmuyor ya artıkçı değilim başkasının ha oldu ha oluyorusuyla ilişki kurayım 😂😂
Üzgünüm sevgilim var olmasaydı senede olurdu hayır sevgilim var kesinlikle olmaz
Üzgünüm olmasaydı olurdu acik. kapi bırakır hayır nettir
Biri üzgünüm seninle olmak isterdim ama sevgilim var diğeri net sevgilim var diyor.
İlkinde, "lütfen daha sonra tekrar deneyiniz mesajı var" gibi.
Uzgunum sevgilim var dersen meyil hisseder. Hayir demek nettir.
Üzgünüm sevgilim var = keşke yok diyebilseydim ama maalesef sevgilim var
İlki olmasaydı şansı vardı , ikinci hiç şansın yok.
Birincisi, kırmadan söylemeye çalışmak, ikincisi de gururlana gururlana söylemek.
Birinde sevgilim olmasaydı senle bir şeyler düşünürdüm havası diğeri olması gereken cevap
Üzgünüm demek sevgilim olduğu için ben de üzgünüm demek Keşke sevgilim olmasaydı demek
Hayır sevgilim var demekte kısaca defol git demek
Üzgünüm diyen adam ya seni kırmamak için diyordur ya da senin gibi kadını kaçırdığım için üzgünüm diyordur bu kadar basit hocam bide net tavır koyan adam adamım hasıdır
Üzgünüm keşke sen olsaydın manasında ama hayır sevgilim var sadece arkadaş olabiliriz sevgili olamayız zaten demek
Hayır neye üzgünsün yani dimi nsjs
Yanii :D
Sevgilim olmasa okeyim gibi bi vibe veriyo, üzgünüm gibi laflar
Üzgünüm sevgilim var ümit vermek ve hayır sevgilim var kesin reddetmek
İlişkinde Güven ve Netlik en iyisidir Hayır sevgilim var demek güven ve netlik kazandırır...
Fark yok biri daha kibar
Aynı kapıya çıkıyor. Sonuç olarak uzat dur.
biri sevgiliden bıkmış gibi diğeri seviyor gibi
Sevgilim var ama seni beğendiğim için üzgünüm
Ayırt etmeye gerek yok neredeyse aynı cevaplar 🙄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?