Bir erkeğin sevmediğini nasıl anlarım?

9 aylık bir ilişkimiz var. İlişki boyunca onun 100/100 haksız olduğu konularda bile genellikle o “özür dilerim” diyip giden taraf, ilişkiyi kurtkarmak için arayan, yazan, çabalayan benim. Genellikle mesajlarıma geç cevap veriyor, bir şey yazıyorum aktiv oluyor arkadaşlarıyla konuşuyor ama benim mesajıma bakmıyor bile. Sanki günlerle bana yazmasa aklının ucuna gelmem bile. Kendisi de defalarca “evet sen ilişki için daha fazla emek harcıyorsun biliyorum” diyor. Seni çok seviyorum, herşeyimsin falan diyor, tüm ailesi beni biliyor (yüz yüze tanışmamış olsakta). Daha önce arkadaştık, sonra sevgili olduk. İlişkinin başlarında sürekli “ayrılırsan arkadaş kalalım, seni arkadaş olarak kaybetmek istemiyorum” diyordu. Şimdi sanki beni arkadaşca seviyorda, sevgili gibi sevmiyoe gibime geliyor. Bu yüzden ilgi, değer vermiyor sanki. Bunların başka bir açıklaması olabilir mi? Sorunları olduğu için ve benzeri şeyler yoksa böyle davranan bir erkek sevmiyor mudur? Sevgi, ilgi ve değer için yalvarmak istemiyorum artık.

Bir erkeğin sevmediğini nasıl anlarım?