İnsan hayatı boyunca defalarca aşık olabilir mi?
Kör karanlıkta açardık paslı gözlerimizi. Dilimizde akşamdan kalma bir küfür..

https://music.youtube.com/watch?v=aqY3AyfgFSs&si=2zRtbDSHZJf2U0dw
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsan hayatı boyunca defalarca aşık olabilir mi?
Kör karanlıkta açardık paslı gözlerimizi. Dilimizde akşamdan kalma bir küfür..

https://music.youtube.com/watch?v=aqY3AyfgFSs&si=2zRtbDSHZJf2U0dw
Hayır tabiki.. Gönül ikinci kez aşık olmak isterse hayır aşık olamazsın mı diyeceğiz.. Kalp laftan anlar mı ki.. İnsan çok sevince aşık olur.. Kiminin aşkı çok büyüktür.. Kiminin aşktan gözü kör olur.. Her insanın aşktan anladığı farklıdır..
Psikologların dediğine göre insan, gerçek anlamda tam üç kere aşık olur.. Bu tecrübelerden her birisi, kendine göre önemli ve hatta gereklidir..
Demek pskiloglar öyle diyor.
Evet bir yerde okumuştum.. Öyle diyorlarmış..
İnsan bir kaç kez aşık olabilir.. mesela ben hiç aşık olmadım.. aşka da inancım yok çünkü bu zaman da kadınlar para ve tipe bakar sadece.. ama yine de herkes aynı olmadığı için insanlar bir çok kez sevebilir. Bazı insanlar hayatları boyunca sadece bir kez aşık olacaklarına inanır. Bu inanç, ilk aşkın en güçlü ve en gerçek aşk olduğuna dair fikrine dayanabilir. Ayrıca, birinin ruh eşiyle bir kez bağlantı kurduktan sonra başka birini sevmenin mümkün olmadığı fikrine de dayanabilir. Diğerleri ise birden fazla kez aşık olmanın mümkün olduğuna inanır. Bu inanç, insanların zamanla değişebileceğine ve büyüyebileceğine ve bunun sonucunda farklı zamanlarda farklı insanlara aşık olabileceklerine dair fikrine dayanabilir. Ayrıca, birden fazla aşk türü olabileceğine ve birinin bir kişiye romantik bir şekilde aşık olurken, diğerine platonik bir şekilde aşık olabileceğine dair fikrine de dayanabilir.
Bunun net bir cevabı var bende diyemem ama gördüğüm kadarıyla aşk bir defa oluyor. Ben buna olumsuz bakıyorum diyemem çünkü aşk çok güçlü bir duygu olsa da birine hissedebileceğimiz en kıymetli duygu değil benim için. Aşkla başlamasa da arada güzel sevebilmekten doğan çok kuvvetli ve değerli bağ, uyum olabilir. Bu da aynı anda hem heyecanı, hem huzuru paylaşmayı sağlar. Ve bu hislerle hiçbir şeyi kıyaslayamam açıkçası.
Bende bir defa olur diye düşünüyorum.
İnsanin bu hayatta 1 defa aşık olur , bütün büyüklerim öyle der.
ASK i sadece Allah'ın nasip ettiği kişiler kavuşur ve bu kişiler dünyada azdır.
Aşk öyle bir şey ki, her seferinde farklı bir tat bırakıyor kalpte. İnsan bir kere aşık olabilir ama hayat boyunca birden fazla aşka kapılmak da mümkün. Her aşk, kendi hikayesini yazar ve her biri ayrı bir heyecan, mutluluk ya da hüzün getirir. Akşamdan kalma bir küfür mü dedin? 🧐 Ahh, aşkta küfürler bile bazen şairane hissedilir. 💔💖
Sen hiç kendini bambaşka aşkların rüzgarında bulup da "Bu sefer kesin!" dedin mi? 😉 Eminim her bir aşk ayrı bir şarkı gibi senin için. 🎶🌹
Cevap
11Cevap
İnsan hayatında birden fazla kez aşık olacağını tahmin ediyorum. Her aşk, yaşanan deneyimler ve zamanla birlikte farklı şekillerde ve derinlikte ortaya çıkabilir. İlk aşkın yeri ayrı olsa da, yeni aşklar da aynı derecede anlamlı ve özel olabilir. Bu yüzden aşk, tek bir anı ya da kişiye bağlı kalmaktan ziyade, hayatın farklı evrelerinde yeniden yaşanan bir duygu olduğunu yaşadım 🙂
Hayır. Çok aşık olsa da kişi ayrılık sonrası zaman geçtikçe duyguların etkisi azalıyor. Unutmuyor belki tam olarak ama başka birine o an ona olandan daha yoğun duygular besleyebiliyor.
Belki daha aşık olmamıştır, sadece sevmiştir?
Sevmenin ötesinde çok daha başka duyguları barındırması gerekiyor. Kalbinde ve zihninde unutulmayacak ve bir başkasını yerine koymayacak derinlikte hissetmesi gerekiyor. Ayrılık yaşansa ve bir başkası ile yaşama mecburiyeti doğsa bile aklında tutması gerekiyor. Tarifi biraz zor detaylandırılabilir.
Aslında tek doğru var her zaman. Biz sadece kendi bildiğimizi doğru zannediyoruz. Karmaşıklıklar bu yüzden. Belki ben belki sen haklısın. Ama kendi bildiğimiz doğrunun peşinden devam ediyoruz.
Oldum diye düşünüyorum. Aşk ve sevmek arasında ki farklılığı biraz fark ettim gibi. Tabi bunun farklılığını var ise yıllar sonra belki daha net söyleyebilirim. Şimdilik durum bu.
Benim sormama gerek yok:)
normal bi insan en az 3 kez aşık olur ilk ikisi çünkili aşk -seni seviyorum çünki güzelsin akıllısın fln- sonuncusu ragmenli aşk -seni tüm kötü yanlarına ragmen seviyorum falan -
Bir kere aşık olunmaz bur kere sevilir ve bağlanıyor insan, ve ondandır ki insanları çoğu ilk aşkını unutamıyor çünkü kimse o kalbe o düğümü onun gibi atmamistir
Bence öyle diğer ilişkilerinde sadece sever, aşk daha yoğun bir duygu herkese hissedilemez bence
bence bir kere asik olur ama ask kavramini nasil degerlendirdigimize gore degisiyor bu, ben sonsuz bir sey olarak goruyorum o yuzden tek kisi dedim
Hayır insan her yaşta aşık olabilir bir defalık bir duygu değil zaten aşk sen istemeden kendiliğinden olan şeydir
Birçok kez aşık olur ama biri hep özel kalır.
Evet bir kere o temiz duyguları yaşar o da ya çöp olur ya da ömür boyu mutluluk
hayır bir kere olmaz bence
her seferinde aşk bu sanırsın
Zor soru yaaa 🤔 Bilemedim 🤷♂️ Ama sanırım galiba... Belki. Olabilir yaa sanki
Çok kişiyle konuştum bazı zamanlar ayni anda da konuştuğum oldu Allah affetsin ama ben hepsini bırakırken kalbimin bir parçasını koparıp onlara verdim
Ask cok kez olmaz eger eskiden birine asiktim 2. Âskim cümleleri olamaz onceki guclu bi bahdir sevgidir ama ask değildir ask 1 kez olur
Bir kişiye aşık olmuştum sadece o da benden nefret ediyor şu an
Yoooo. Ama zirvede bi kişi vardır her zman
Bilimsel olarak 7 kez
Defalarca olablr aşka küstüyse başka
Birden fazla da olabilir bence
İnsan hayatında bir defa sever aşık olur
hayır insan birkaç kere aşık olabilir
1 kez olmaz. Defalarca aşık olabilir
Bin defa olur bir defa sever
Hayır çok kez aşık olur
Sanmıyorum
Evet 1 kere aşık olur