Ayrıldıktan sonra duygularını göstermek neden acizlik?

Bu konu çok kafama takıldı. İki ay önce ilişkim bitti ve gerçekten çok acı çektim hala çekiyorum. İnleyerek ağladığım, bağırıp çağırdığım, hiçbir şeyi düzgün yapamadığım bir süreç yaşıyorum. Sosyal medyada paylaşımlar yapıyorum tabi görmüyor hiç asıl amaç görmesi de değil ama ortada yaşanan bir acı var. O kadar emeğin zamanın ve çabanın karşılığının bu olması insanı paramparca ediyor. Düzeltmek istedikçe karşı taraf istemiyor ve çocukça davranıyor sen daha yıpranıyorsun. Engelleniyorsun, onemsenmiyorsun, el emeği ile aylarca uğraştığın hediyelerin bile geri gönderiliyor. Hala bir şeyler yapmak istiyorsun ama herkes sana karşı gibi yeter bırak artık falan istemiyor falan diyor.

Kafam takılan kısım şu neden bunlar önemsenmiyor? Neden herkes beni terk etti geri dönmesini istiyorsan hiçbir şey yapma, gül, eğlen, onsuz yapabildiğini göster falan diyor. Bunlar bence hiç doğal değil ve diğer türlüsü yani terk edildiğinde hemen giden insanda doğal değil. Kendine saygısı var diyebilirsin ama sana karşı hiçbir şey hissetmemiş bence böyle biri. Demek istediğim şu ortada yalvarma yok, ayaklara kapanma yok. Biri sizin için sizi kaybettiği için gerçekten derinden üzülüyor ve siz bunu bir acizlik olarak görüyorsunuz oysa ben bundan çok etkilenirdim. Beni ne kadar hayatına dahil etmiş ne kadar kalbinin derinlerine koymuş derdim. Kıyamazdım konuşuruz sorunları hallederdim, en azından iyi olması için çabalardım. Kalp kırmak, insanların duygularıyla oynamak onları, hiçe saymak, hayaller kurdurup, sözler veril bırakmak işte asıl acınası olan bunlar. Bir insanın size en saf duygularını göstermesi onu aciz yapmaz, ağlamak bir zayıflık değildir. O insan belki sizi evi gibi çok sevmiştir, insan evini kaybettiğinde nasıl hisseder? Neden herkes birbirine taktik yapıp gerçek duyguları acınacak hale getiriyor. Gerçekten seven acı çekmez mi? Gerçekten kıymet veren... Bence sosyal medyada imali paylaşımlar yapanlar bile aciz görülmemeli, insanlar duygularıni bazen bir çizgifilm bazen bir film, dizi, şarkıyla ifade eder. Saçma canım şeyler değil tabi... Garip ve itici olanları var o da doğru da..

Ayrıldıktan sonra duygularını göstermek neden acizlik?