İlişkide belli sınırlar, çizgiler olmalı mı?
Bunlar ne olmalı, olmamalı?
Bunlar ne olmalı, olmamalı?
Kesinlikle insanın neredeyse kendiyle bile bir sınırı olmalı. Mesafe ölçülü olduğu, yerine göre korunduğu her ilişkide can kurtarıcıdır. Bir kova burcu olarak ben hep mesafeliyimdir
İlişkilerde sınırların önemi büyük. Sınırlar, bir ilişkide sağlıklı iletişim ve saygıyı korumaya yardımcı olur. Her çiftin sınırları farklı olabilir, ancak genel olarak, karşılıklı anlayış ve rahatlık sağlamak için belirli noktalar üzerinde anlaşmak önemlidir.
Örneğin, kişisel alan ve özgürlükler konusunda sınırlar belirlemek, her iki tarafın da özgürce nefes almasını sağlar. İletişimde dürüstlük ve açıklık sınırları, güveni ve bağlılığı güçlendirir. Ayrıca, duygusal ve fiziksel sınırların belirlenmesi, her iki tarafın da rahat hissetmesini sağlar.
Sınırlar aynı zamanda olumsuz davranışları önlemeye de yardımcı olabilir. Örneğin, manipülasyon, şiddet veya güvensizlik oluşturan davranışlar, belirlenmiş sınırlarla sınırlanabilir ve ilişkiyi daha sağlıklı hale getirebilir.
Ancak, sınırların belirlenmesi ve uygulanması, her iki tarafın da kabul etmesi gereken bir süreçtir. Karşılıklı anlayış ve saygıyla belirlenen sınırlar, ilişkinin güçlenmesine katkıda bulunabilir
Bahsettiğin sınırlar cinsellikte ise bence olmamalı. Genel anlamda tabi ki olmalı, insanlar bir birine saygı çerçevesinde alan bırakmalı.
Duygular araya girdiği için o çizilen sınırlar ister istemez karşılıklı olarak çiğnenir çünkü duygunun sevginin önüne bir şey geçemiyor
Cevap
20Cevap
Bence sınır olması gerekiyor.
Mesela sevdiğinin telefonunu almaya çalışmak demek ona güvenmediğin anlamına gelir oncin.
Telefonunu ellemeycen
Sosyal medya hesaplarını istemeycen
Onu çok fazla bunaltmaycan
Fazla kıskançlık yapmaycan
Sevdiğine güvenmeyi öğrenecen
Özel hayatını fazla sorgulamaycan
Hassas olduğu konulara girmeycen
Herkesin sinirlari vardir onemli olan bu sıniralra uyumlu olanla olmak.
Keşke birde sinirlarimiza saygi duyabilip bencil olmasak...
Saygi olacak durustluk ve seffaflık olmali...
Günümüzde kaybedilen değerlerden biridir.
Ne diyelim. Umarim hayatlarimizda saygili ve guven duyacaklarimizin girmesi soytari ve palyocalrin uzak durmasi dileğiyle...
Duygular devreye girdiğinde sınır çizgi hudut kalmaz
Her zaman herkese karşı sınır olmalı anana babana bile
Herkesin belirli bir çizgisi olmalı yoksa saygı diye bir şey kalmaz
Kadın sınırları belirler nazik ve kibar erkekte sınırları kabul eder uygular
Bence sadece birşeyin olması kâfi.
Eğer buna bir sınır demek gerekirse.
Kendine yapılmasını istemediğin birşeyi , bir başkasına yapma.
Bu kadar basit.
Saygı olmalı , samimiyet, dürüstlük , olduğun gibi kabul etmeli , nezaket olacak. Yalan soylemeyecek, eleştiri yapıcı, açık , şeffaf, geriye dönük bir şey olmamalı.
Tabiki herzman vardır. Sınırlar aşılmamalı, saygı gösterilmeli. Özel alanı olmalı her kişinin yoksa ömür geçmez
İlla olur. Bunu da partnerim ile beraber belirleriz
Bana göre cizgi şudur 2 tarafında hayati var o sınıra saygi duyulmali ama bu saygi duyarken sorumsuzluk ve ilgisizlik olmamali
Sınır iyidir kim. okursa olsun belli bir yere kadar belli bir yerden sonrası kapalıdır...
Her şeyin bir sınırı vardır o yüzden normal karşılıyorum.
Mutlaka olmalı edep , haya, ahlak, kişinin kişilik hakları
sevglyken olabilr. evliyken olmamalı. ben evliyim sınır yok öyle olmalı
Saygı ve sevgi olduktan sonra sınır olmamalı
Herkesin değer yargısı, fantezi dünyası farklıdır, bu hususlar kişiye özel olup, genel olarak bir tarifi mümkün değil maalesef.
Başlıca saygı..
Kesinlikle, yoksa; ilgin bile yoksa yürümez.
Hepsi ondan doğar
Sınır kabul etmeyen biriyim
Sınır yok bende yanlış yapsınlar bana bisey olmaz
Tek başıma karar veremem
Saygı
Olmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?