Hayatınızın herhangi bir dönemi için şöyle bir şey olmamış olsaydı çok farklı bir yerde olacaktım diye düşündünüz mü?

Hayatınızın herhangi bir dönemi için şöyle bir şey olmamış olsaydı çok farklı bir yerde olacaktım diye düşündünüz mü?
Hayatımın bir dönemi zirvedeydim. Yani spor yapan , kendine bakan , yediğine içtiğine dikkat eden , yürüyüş yapan , çıkıp gezen dolaşan , kitap okuyan , çalışan , yalamaktan keyif alan bir insandım. Ta ki onu görene kadar. Hani bazı insanlar vardır. Beğenilmeye , hoş söz duymayı , hayatında değer görmeyi isteyen biri. Hayatıma girdi. Sporu bıraktım , çok belirsizdi , birgün uçurumun kenarın da buldum kendimi. Ne yapsam olmadı. Sonra baktım , tükenmişim. Şiir yazdım , sözler yazdım , düşünün ki onu öyle tanıdım ki , ne yer ne içer kaçta yatar , kaçta kalkar her şey ama herşeyini ezberlemiştim. Ama sessizce gitti. Ve bu çok koydu. 1.5yıldır çalışmıyorum. Spor yapmıyorum. Hiç tadım tuzum yok. Kadınlara olan saygımı yitirdim. Yine konuşur sohbet ederim arkadaşlarımla. Ama evlilik hayaliyle yaşardım , o hayalim katledildi. Ölüm düşüncesini yendim. Ama mutlu olamıyorum. Bazen oturup ağlıyorum. Hani şöyle sözüm vardı. Yüreğim de yer edine edine kendime yer kalmamış. O kadar ağladım da , gülecek vaktim kalmamış.
Şöyle ifade edeyim. Özetle. Kızın ailesinin sağlık sorunları vardı. Üniversite okuyor. Ben bunları öğrendim ve dedim mi daima destekçin olurum. Ne gerekirse. Ve inanın bir küsur hiç işlemedim. Sadece şunu anladım o egolu biri. Birisinin onu sevmesine ihtiyacı varmış. Kadınları çok iyi tanırım. Ben onun yüzü gülerken bile kim kırdı seni dediğim de şaşırmıştı. Veya 1 ay öncesinden ayrılacağı günü de bilmiştim. Ama sonra kendisi konuşmak istedi. Birgün geldi , yazmaz etmez oldu. hiçbir şey yokken. Sonra ben yazdım , neyin var derdin mi var veya bir sıkıntı mı var dedim. Kendimle kalmam lazım dedi. Tamam dedim , bir şey olursa yazarsın dedim. Hiç yazmadı. Aylar geçti. Benim burada çalışıyor oturduğum sokakta. Şimdi bakışları pişmanlıkla dolu. Ama dediğim gibi , yanlış insana denk geldik ve kendimi kaptıracak kadar çok sevdim. 8 ay ağladım ben. Çünkü ; ilk defa evlenmeyi hayal etmiştim. Hayali olmayanın geleceği olmaz derler ya , bu yüzden artık bir ön yargım var , kadınlara karşı. Samimiyete gelindiğin de orada dur diyorum.
Bütün herkes biliyor bu durumu. Dedikleri tekşey de islamı kaybettiğine çok pişman olacaksın. Bir ablamla konuştum. Onun şu sözleri beni ferahlattı ve toparlamaya başladım. ‘ İslam kb da o seni kaybettiğine yansın , sen değil. Bu devirde sigara alkol kullanmayan , karakteri olan , vicdanı ve merhameti olan , yüreği zengin olan bir adam bulmak çok zorken o seni elleriyle itti. Bunu diyen arkadaşımın ablası. İntşhara gittiğimi duyunca onunla konuşmuş. Ya sevdiğini ya sevmediğini söyle diye. 4 ay bu belirsizlikle yaşadım. Seviyorum da demiyordu , olmaz da demiyordu.
Bu hayatta hiçkimse canına yıkmayı göze alacak kadar değerli değildir. Tamam sevebilirsiniz insanları ama kendinizden vazgeçecek kadar değer yükleyemezsiniz. Hiç kimse bu boyutta değerli değildir çünkü
@Nightwalk35 öyle tabiki ama insanın cenneti sevmektir. Yani sevmek cennete köprüdür. Bizler bu dünya da manevi şeylere çok önem veririz. Zaten günümüz o kadar kirlenmiş , menfaat , çıkar , kin , nefret dolu insanlarla dolu ki böyle bir sevgiyle tanıştığımız da kendimizi kaptırdık. Güzel sevmeye çalıştık her zaman , ama farkında olmadan sevgi verirken aldığımız bir değer olmayınca kendi kendimizi yitirdik. Bilmiyorum ama , artık bu hayat keyif vermiyor. Tadı tuzu yok. Bakalım bu ruh halini de yendiğimiz de , Allahın izniyle düzelecez. Ama şöyle bir sıkıntı doğuyor. Biz kime güvenicez, yeniden sevebilecek miyiz , hani hasar aldığımız her nokta daima kendini hatırlatacak. Bu yüzden herşeyden uzağız.
Bu hayatta her acı geçer. İnsanoğlu hayatta her şeye alışacak şekilde yaratılmış. Sadece biraz zaman gerekiyor. Bugün aşık oldum dediğiniz biri yarın sizin için bir hiç olacak. Çünkü hak etmedi. Sonsuza kadar unutamayıp acı çekeceğini düşünme. Sevmek, sevilmek, manevi duygular tabiki önemli ama hangi maneviyata daha çok önem verdiğiniz daha önemli. Belki de Allah ona kendisinden daha çok değer vermeni istemediği için ayırdı seni. Bilemezsin. Aşk insanı Allah'a götüren bir araç değil de kendini yiyip bitiren, kendini başkaları için hiçe sayan birine dönüştürürse o aşk zararlıdır. Bitmelidir zaten ve iyi ki bitmiş diye de şükretmelisin bence
@Nightwalk35 şükür kalpte de akılda da tüketmediğim için daima dilim de vardır. Tabiki Rabbim veriyorsa da şükür alıyorsa da. Bizim göremediğimizi görür , duyanadığımızı duyar , bilmediklerimizi bilir. Ben sadece verdiklerine değil , aldıklarına da şükür ederim. Hani şöyle diyeyim , kimi insan şöhret ister , kimi makam , kimi mal mülk ister , kimi de sadece huzur be mutluluk. Bizler bu dünya da kiracıyız. Bizi insan yapan sevmek ve sevilmek. Tabi saygı duyarak güzel sevmek. İnsanlar sevmeyi de bilmiyor. Saygı duymayı da. Ama benimsediğim şey bence zenginlik dediğimiz şey bu.
Bahsettiğin konuyu da yıllar öncesinden bilirim. Bazen öyle kaptırırız ki kendimizi
Sevmeye , bu sevgi Allah sevgisinin önüne geçebilir. Ben tabiki Rabbimden çok kimseyi
Sevemem , Rabbimi sever ve ondan korkarım. Ama insan işte şunu da öğreniyor. İnsanlar severken güçlenirken , aynı zaman da kendini de yitirebiliyormuş. Şimdi o duygudan eser yok dddiğiniz gibi. Ama sevmeye de cesaret yok. Bizde Amaan o olmazsa şu olur diyemiyoruz. Ama işte sevdiğimiz insanı da seçemiyoruz.
Kimi seveceğini seçemezsin ama severken kendini tüketmek zorunda da değilsin. Sevmek demek kendinden ödün vermek demek değildir. Bu ayrımı yapamadığınız için bu kadar tüketiyosunuz kendinizi. Bir insan sevse dahi kendine olan saygısını yitirmemeli. Sevgi böyle bir şey değil çünkü. Bu sevgiden çok takıntı boyutuna doğru gidiyor çünkü
@Nightwalk35 ama bu durum onun kararsızlığı sonucun da oldu. 1 yıl olacak zaten ama mesela konuşmak istemediğini dersleriyle alakalı söyledi. İşte aile sağlık sorunu vb sıkıntılardan dolayı ilişki istemediğini söylemişti. Bende saygı duydum. her şey için teşekkür ederim umarım hayatta dilediğin heşreye sahip olursun diyip sonlandırdım. Ben severken karşılık beklemedim dedim. Sonra birden işte yazacaksın konuşucaz felan demeye başladı. Hani süreç böyle oldu. Aslında arkadaşının kurbanı oldu. Ama geçti bitti. Evet kendime de çok haksızlık ettiğim oldu. Olmuyorsa vazgeçmeyi bilmek gerekiyordu. O takıntılık zaten uçuruma sürükledi. Ama şükür atlattık. Söz , deneme türleri yazıyorum. Bu yazılar da beni kurtarıcı taraf kıldı.
Anladım. Hakkınızda hayırlısı olsun
@Nightwalk35 teşekkür ederim dinlediğiniz anladığınız ve alakadar olduğunuz için. 🤲
Rica ederim. İyi günler :)
@Nightwalk35 teşekkür ederim. Hayırlı günler. 🤲
Bir ilişki bittikten sonra bunu düşünmüyorum ancak yıllar geçtikten sonra düşündüğüm oldu. Onun bazı kıskançlıklarını önemseseydim muntemelen onun ve benim hayatım çok başka yerde olabilirdi. Burada ben kendimi kabahatli buluyorum ve ben onu zamanında hiç anlamamışım.
Yalnız bunlar tabi geride kaldı. Bu benim güncel özelleştirim. Unutulmuş birinden kendime ders olarak kayıtlarıma aldım. Bundan sonrası içinde aşkın dinamiğinde arzu ettiğim şey anlamak ve anlaşılmak oldu..
Hayır olmuyor, sen ben herkes o hataları hayat geçişinde yaptı ve yapmaya devam edecek. Sende kusursuz değilsin kimse de değil.
Geçmişte haksızlıkta yaşarız haksızlıkta yapabiliriz. Burada önemli olan bir sonrakine hazırlık. Örneğin benden önceki de benim hayalimi başkası ile yaşıyor. Yani yapacak çok şey yok:)
:))
Evet diyorum ve ona değer verdim o benim çocukluk masum sevdiğimki ilk ve orta okulu aynı sınıfta okuduk bana karşı duyguları vardı bnmde ona taki lise gidince aynı okuldaydık çevre yüzünden değişti bnde çok sinirlendim ona o yinede beni seçti ama bn sevdiğim halde o hataları yüzünden sanki sevmiyorum ayağına yattım. ah keşke yapmasaydı o zmn yanım da olurdu
Üzülerek bir yere varılmıyo onun yüzünden bn de hatalar yaptım sinirimden yinede bazen halen aklımda ve rüyalarıma giriyo
Cevap
12Cevap
Geçmişe dönüp bakmayı ve olasılıkları değerlendirmeyi sevmem..
Çok... kalbınden sılemedıyse hangı hata olmasaydı sonumuz boyle olmazdı diye ayrı dusunursun, sonumuz güzel olsa mutlu olurmuyduk dıye ayrı dusunursun

bence o hata iyi ki olmus diyenlerdenim.
Almanyaya kacak gelmem cezaevine girmem ve cikmam ve onun olmayisi hayat daha güzel.
Bir dönem bunu çok düşünüyordum. Ama bazı hal ve tavırlara şahit olunca iyi ki fazlası olmamış diyorum.
Yoo düşünmem, ne mal olduğunu öğrenmiş oldum, iyi oldu derim🦎
Geçmişe yönelik bir şey düşünmüyorum, geçmiş geçmişte kalmıştır. Yaşanmadı gereken yaşanmıştır, olması gereken olmuştur...
Düşünmezdim sanırım demek ki o hatanın olması gerekiyormuş ki bitmesi gerekiyormuş
Evet sık sık hemde
Düşünmüşümdür.
Yoo başka hata yapardı
Gözlerine daha derin bakabilirdim eğer olmasaydi
Yok demem hepsi belli etti ne halt olduğunu
Hayır olduysa yapck bişi yok
Olan oldu ölen öldü çok da şeytmemek laızm
Yiyip bitiriyor beni o hatalar
Bir kere evet
Neden?
Ha yok ben genelde hata yapmam
Yok.