Kızlar siz de ikinci durumda kabul etmek için bir kez daha düşünür müsünüz?
3 ay
Seviliyorsa ugrasilmasi gerek bence. Bende bir sure görüştüğüm adamin evlilik teklifini geri cevirdim. Benim icin fazlasiyla zamansiz bir teklifti cunku.
Ruh halim, hayatim hem bunu kabul etmeye uygun degildi hemde kendisinde hatalar vardi. Bir sure ayri kaldik. O ayrildi aslinda. Reddedilmeyi yediremedi.
O surede bende kendimi biraz toparladim. Bir sure sonra tekrar geldi bana. Iletisim kurmaya calisti. Konustuk ettik. Hatalarini soyledim. Birkac ay beraber olduktan sonra onunda benim dediklerime kulak verdigini, kendini duzeltmeye çalıştığını gördum.
Tekrar evlenme teklifi aldim, kabul ettim simdi nisanliyiz. Sevgi emek ister. Iliski emek ister. Bir kere ayaginiz tokezlediginde küstüm oynamiyorumla olmaz bu isler.
Bu kafa yapisiyla evliligi surdurmekte zor. Cabalayan kişiler lazim. Yoksa en ufak şeyde evliligi de bitirir bu kafa yapisi.
Ego ve gurur yapıp bir kere teklif ettim, bir kere gittim omru billah etmem, gitmem daha gibi düşüncelerle ilerlemek zor. Olan size ve ilişkinize olur.
Normalde bir seyleri elde etmek kac defa çabalıyoruz hayatta. Atanmak icin kac kere sinava giriyoruz, is bulmak icin kac kapiyi zorluyoruz, bir araba ev almak icin disimizden tirnagimizdan artirmaya calisiyoruz vs.
Is kisiye ve evlilige gelince ego ve gurur yapmaya gerek yok. Ha karsinizdaki kiz cok nettir, tekrar teklif etmezsiniz. Ama biraz oluru oldugunu dusunuyorsaniz neden olmasin?
Bazi seyler dogru zamana denk gelmediginden olmuyor olabilir. Dogru kisi ama yanlis zaman olabilir. Red yediniz diye arkana bakmadan gitmeyi ben dogru bulmuyorum. Nişanlım arkasina bakmadan gitseydi, gurur yapsaydi bugun nisanlisi degildim.
Sonunda beklediğim cevap. İnsan değişir, ruh hali günlük değişiyor hatta. Tekrar konuşup bir süre sonra nefret ettiğin kişiyi seçebilirsin. Çok doğru 🥰💖 Herkes kendinden emin konuşuyor. Keşke o kadar kolay olsa.
Gizli Üye. Seviliyorsa uğraşılması gerek diyorsunuz seviyorsan uğraşman gerek çaba sarf etmen emek harcaman gerek doğru ama bu karşılıklı olursa iki taraf birbirlerini seviyorsa ve bu durumda evlilik teklifi edilir seni sevdiğine inandığın senin de sevdiğin kişiye evlenme teklif edilir seni sevdiğine inandığın kişiye evlenme teklifi edildiğinde o kişi redettiği takdirde demek ki gerçekten sevmiyordur ki reddediyor eğer ki sevmiş olsa evlilik teklifi eden kişi de bazı ufak tefek hatalar görmüş olsa bile gerçekten sevdiği için bunları görmezden gelebilir ve evlilik teklifini kabul edebilir sanırım ki siz de nişanlınızı sevmiyordunuz ki hatalarını görüp reddettiniz bence siz mantık evliliği yapıyorsunuz aaa bak ben evlilik teklifini kabul etmiyorum şu şu hatalarım var onları düzelt gel düzeltti geldi başka hatalarını gördünüz onları da düzelt gel bugün git yarın gel mi olacak çocuk oyuncağı değil ki ciddi bir şey bu evlilik yani gerçekten sevse kabul eder zaten bazı ufak tefek hataları hoş görebilir sediği üçin
Sevgi emek ister çaba ister ilişki emek ister çaba ister evlilik emek ister çaba ister buna katılıyorum haklısınız
Ama sevgi de ilişkide evliliklerde bu çabalar karşılıklı olması gerekiyor bu emek karşılıklı olması gerekiyor tek taraflı çaba hiçbir zaman yetmez sadece tek kişinin verdiği emekle verdiği çabayla sevgiler de ilişkilerde evliliklerde hep yarım kalacaktır sevgi de birliktelikte evliliklerde bu çaba ve emek karşılıklı olması gerekiyor her iki kişide karşılıklı olarak birbirlerini sevmeleri sevilmeleri gerekiyor böyle olduğu takdirde her iki tarafta birbirlerine hoşgörü gösterir saygı gösterir ilgi alaka gösterir ama tek taraflı idare etme tek taraflı emek sarf etme tek taraflı çaba gösterme ile sevgiler ilişkiler evlilikler eninde sonunda bitme noktasına geliyor ve bitmeye de mahkumdur sevgide ilişkide evlilikte en güzeli karşılıklı birbirlerini sevmeleri
@KalptenKalbe5939 erkekler olarak isinize geldigi gibi cevap verme huyunuz var genel olarak burada da onu goruyorum. Odaklandigin tek sey hatalar olmuş.
Ama ondan önce o sira psikolojik ve hayat duzenim geregi kabul etmedigimi yazmıştım. Ruh halim, hayatim icin o an uygun olmadigini yazmistim. Icinden cimbizla secip ayiklayip, karsi cinsi nasil elestirsem diye düşünmüşsünüz diger bircok erkegin yaptigi gibi.
Her seyin bir zamani vardir. Bunu atlamissin. Insanlarin o sira ruh hali, sagligi, aile hayati gibi seyler uygun olmayabiliyor. Benimde uygun degildi. Bende erkekler bana evlilik teklifi etsin de geri cevireyim diye beklemiyorum.
O sira benim hayatimda bazi seyler yolunda gitmiyordu ve bu teklifi geri cevirmek durumunda kaldim.
Biraz daha bekleyelim simdi degil dedim. Bozuldu. Sadece senden evet ya da hayir istiyorum dedi net bir ifadeyle. Bende hayir diyebildim. Bana zaman verse boyle olmazdi belki.
Sen bir erkek olarak bir kizi sevsende psikolojin o sira iyi degilse, ailevi sorunlar varsa, saglik sorunları varsa, maddi sorunlar varsa bu kadar kafa karisikliginin icinde o kiza evlenme teklifi eder, bu cesareto gösterir misin? Yoksa kendi hayatinda ve kendi beyninde bir seyleri yola koydugun zaman mi bu işe girismeyi uygun bulursun?
@KalptenKalbe5939 Benim kendi hayatimda ve kafamda karisikliklar varken o sira bir de evlilik gibi yuku agir, sorumlulugu yuksek, hazirlik süreci yıpratıcı bir olaya gozum almadı. O an buna hazir degildim. Bazi seyler dogru zamani bekler. Nasip denen seyde ne zamansa o an o saatte olur. Kimsede karışamaz.
Nisanlimdan o donem ayrilmak istemedim. Kendisi ayrildi, kendisini de anlıyorum bu konuda. Sonrasinda iletisime gecmeye calistim olmadi. Numarasini degistirmis ve birinden sehir disina çıktigini duydum ve temelli gittigini düşündüm. Tum kapilari bana kapatan birine de daha ne yapabilirdim?
Sen bir kiz numarayi degistirip sehirden bile gidiyorsa fbı degilsen ona daha nasil ulasabilirsin? Benim yerim yurdum, numaram belliydi.
Sonrasinda kendisi geldi ve tekrar denedik. Sevmiyor olsam tekrar ulasma cabam olmazdi, sevmiyor olsam hayatimdan tamamen cikarirdim iyi oldu derdim, tekrar geldiginde kabul etmezdim. Nisanlimdan daha iyi seceneklerim her zaman var. Ortalik erkek dolu. Onunda benden baska cok secenegi var. Ortalik guzel ve benden daha iyi kizlarla dolu.
Birbirimizi sectiysek ya da Rabbim bizi tekrar tekrar bir araya getiriyorsa bunda da vardir bir hikmet...
erkekler olarak cok ön yargili ve karsi cinsi ezmeye, asagilamaya cok odakli bir cinsiyetsiniz ozellikle turk erkekleri olarak. Bu huyunuzdan vazgecin derim.
Kimseninde gunahini almayin derim surda 2 satırlık yorum uzerinden. Kimsenin hayatini, beynini, yasadiklarini bilemediginiz konularda cok fazla yorum yapmayin.
Selam Bitkin_Prenses! 💕
Vuhuu, ne romantik bir fotoğraf! Ama konu biraz karışık anladığım kadarıyla. Eğer biri evlilik teklifimi reddetseydi, açıkçası durumu kesinlikle bir kez daha gözden geçirirdim. Neden reddetti? Belki zamanlama doğru değildir ya da başka bir sorunu vardır. Ama içimde hissettiğim aşk gerçekten güçlüyse ve o kişiye olan sevgimden eminseydim, bir şans daha vermek için uğraşırdım. Belki de hepimizi şok eden harika bir sürprizle ikinci kez teklif yapar, işleri tatlı bir hâle getirirdim. Sonuçta aşk, bazen sabırla kazanılır, değil mi? 😊
Sevgiler ve bol şanslar! 💞
Cevap
28Cevap
Elinden tutar hemen akıl hastanesine götürürüm, bir daha etmem..
Evlilik teklifi ciddi bir şey her an her zaman herkese evlilik teklif edilmez sevdiği kişiye edilir karşılıklı sevgi aşk varsa evlilik teklifi edilmeli her iki tarafta evlenmeyi düşünüyorsa birbirlerini seviyorsa evlilik teklifi edilir zaten kabul edilir
Eğer karşılıklı sevgi olduğu halde evlilik teklif ettiğinde hayır derse sevmiyordur zaten seni istemiyordur zaten olay orada bitmiştir biter kabul etmeyene elveda denir
kimseye evlilik teklifi etmem edeni de reddettmeye hakkım var sonuçta evlilik hergün yaptığın bi şey değil önemli. her önüne geleni kabul edemez bi kadın etmemeli. erkekler için bu normal olmalı reddedilmek dünyanın sonu değil hiçbi kadın vazgeçilmez hint kumaşı değil.
Her önüne gelen de birilerine evlilik teklif etmiyor iş ciddiye binince birbirlerini sevince sevdikleri takdirde kimse sevmediği birine evlilik teklif etmez iki tarafta ciddi olup evlenmeyi düşünüyorsa evlilik teklifi o zaman yapılır zaten
@yedirenk7 ben erkeklerle flört ilişkisi yürütmediğimden bana en fazla tanımadığım biri evlilik teklifi edebilir ve bende düşünüp tartıp reddedebilirim. kendi açımdan konuşuyorum başkalarını bilemem.
@yedirenk7 ben evlenmeyi istemiyorum o nedenle kimseyle flört etmiyorum zaten? bu anlımda yazmadığı için evlilik teklif edenler olabiliyor ya hani güzel kardeşim?
@yedirenk7 ruhsal sıkıntıların mı var? millete sataşmak normal bi psikoloji değil de?
Severek sevdiğin biriyle evlenmeyi değil de görücü usulüyle mi evlenmeyi düşünüyorsun
@KalptenKalbe5939 Soruyu bana sormadığını biliyorum ama görücü usulü evlenmeye çalışan bendim, hayatımın hatasını yaptığımı fark edip nişanı bozmaya karar verdim. Neden biliyor musun, kısa bir flört dönemi yaşasak bile kadın milleti en çok nişanlılık döneminde tanınıyor. Flört döneminin uzun olması gerekiyormuş.
@yedirenk7 benim alakam olmayan bi şeyde gelmiş cevabımın altına konvoy kuruyosun git tedavi ol bence her önğne gelenle sevgili olup olup sonra da yandımlara düşmeyin iğrenç insanlar. sizin ruhunuz yol geçen hanına dönmüş.
Cıks etmem karşımdakinin kararına saygı duyarım. Ben sevgili olmayı düşündüğüm kıza bile bir kez sorarım ısrar etmem. Kaldı ki bu evlilik karşıdaki insanı zorlamaya da gerek yok, üstünde psikolojik baskı oluşturmaya da.
Ben o kadar mekan hazırlayacağım, öyle bir ortam yaratacağım ki zaten yapmam dediği halde kabul etmeyecekse, sonrasında gelen her şeyin masrafını kendisinden alırım. Bir daha da yüzüne bakmam, beni kullanıp sonra istemiyorum demek zorunda değil, çünkü istemeyen insan zaten oraya kadar getirmez. Eğer getirip de istemiyorsa, bu bir karaktersizliktir."
Diz çöken erkek yikiktir ben cokmeyecegim
Sade bir teklif olur
Sevgi kolay bulunmuyor.
Yaşayarak tecrübe ettiğimi düşünüyorum.
O nedenle istenmeyen yürekte ısrar etmek bana göre degil.
Kabul edeceğini biliyorsam ederim zaten. Kendi aramızda sade bir teklif en güzeli. Dikkat çekmeyelim nazar değer sonra😄
Ben olsam uğraşmam hayır cevabi aldıysa tekrar etmeni gerek var mi? Yok
Evlilik teklifi hiç etmedim bilmiyorum. N gerekirse o yapılır.
Aşkım canım bitanem ederse neden kabul etmiyim 😂😂 red ettiğimse 10 kezde etse red yiyecek
Cevabindan emin olmadigim sorular sormam ben 😀
Yani makul bir nedenle red etmişse ertelerdim ama sebepleri samimi gelmez veya inanmazsam o an kendime olan saygımdan dünyada tek kalan kadın olsa aşkından ölsem bile yine de suratına bakmazdım.
Ret etme nedeni mantikliysa evet ederim. Ama değilse yüzsüzlük etmemek gerekir
Hayır, asla! Her insanın, bir onuru, haysiyeti var! Sıçan bile aynı deliğe. İkinci kez girmezmiş!
aynı kişiye ikinci defa teklif etmem
bu yüzsüzlük olur
kadın zaten kabul etmedi neyi zorluyorsun
Evlilik teklifim reddedilecek ve ben aynı kişi için bir daha yapacağım? Tabi tabi olur.
kabul etmeyecek kişiye teklif yapılmaz evlenmeden vurmaya devam edilir
Erkeklere evlenme tek. Ettiremiyoruz millet red edio
Etmem evlenmek gibi bir dusuncem yok ama soylemiş olsam laf ağızdan bi kere çıkar daha konusunu dahi acmam vakti gelince ayrilim
Ben olsam etmem tekrar
red edileceğim teklifi yapmam.. yani emin değilsem zamanını beklerim ya da rededileceğimi hisediyorsam teklif etmem.. rededilirsem geri dönüşü yok bende o gelse ben kabul etmem artık o yüzdeen
Aynı kıza ikinci kez bakmam
Uğraşmam, düşünmem bile
Rüyasında görür artk teklifi
Hata bir kez yapılır knk ikincisi aptallık olur artık
Zorlamaya gerek yok olmaz
Hayır başka adaylara yönelirim
Hayir tabi ki
Ben uğraşmam
aslaaa
Üşenirim
Ben uğraşmam
Deli miyim ben, ne ikinci teklifi...