bizimkisi ise 34 ve 19 ...
buna hayır diyenler müslümanlıklarını sorgulasın kendilerini sorgulasın temel bilgileri de mi bilmiyorlar?
ikiside çok aşıksa ilişki yürürmü detaylı cevap verin arkdaşlar
Olabilir ama 34 yaşında olan kişinin doğru karakterli olması gerekir. 34 olan 18 olana tutku ile bağlanabilir, çünkü erkekler daima çıtır sever ve çıtırlara düşer. Kendilerini. Kaptırır. Ama maneviyatlarını ve eksi yanlarını konuşamazlar. Çünkü 18 olanın hayat tecrübesi ve algıları henüz tecrübe sahibi olmadığı için yeterli gelmez. 34 olan için çekici ama yorucu bir ilişki olur. Ayrıca kendisini yalnız hisseder, çünkü denk çiftler bulamazlar arkadaşlık için. Sadakat şüphesi de olur. Çünkü 18 olan, bir kaç yıl herkesin odağında olur, görsel olarak en çok talep görülen yaşlar. 18 içinse şöyle bir dezavantaj var, 18 in enerjisine karşın 34 ün enerjisi ne kadar yeterli olur, test etmek gerek. 18 in önemsediği önemli problemler 34 için çok basit gelebilir. Algı ve tecrübe farkı diyelim. Ama yaş farklarında her zaman çekim olur. 34 ün olgunluğu 18 e, 18 in çıtırlığı 34 e hep tutku yaratır. son olarak, 34 18 i rahat kontrol edebilir.
Ya iyi biriyse genede mi şans yok?
İyi biri olup olmadığını bu yaşta anlayamazsın.
Anladim diyelim?
Anladığını sanarsın. Zamanı geldiğinde bu postun altına yazabilirsin.
Ve Abi sen bana cevabımı versene? Anlayıp anlamayacağım da bana kalsın
Yani cevabı kendin vermişsin. Hemen hemen onunla aynı yaşta olduğumuz halde bana abi demişsin. Bunu ilişkin yanlış demek için söylemedim.
Cevabını zaten ilk postta verdim. Sevgili olabilirsiniz, olmuşsunuz da.. Biraz yorumladım objektif olarak.
Evlilik?
Evlilik için 22-23 yaşını görürsen, daha doğru karar verirsin. Fikrin değişmezse evlenirsin. Ama bu yaşta yaptığın evlilik biter. Çünkü bu yaştan o yaşa çok değişeceksin. Şu an ihtimal vermesen de kadınların yapısı böyle. Şu an demek istediğimi de anlamayacaksın
Sevmek dediğimiz şey yas alınca niye değişsin?
Kalıcı sevgi ve baglılık, 24 ve sonrasında oturur. Su an her hissin rüya gibi olur. Hızlı ve yüksek olur. Ama bu hislen geçme riski de yüksektir. Once kendin olmalısın. O da bahsettiğim yaşlarında olur.
Ya ruya görmeyecek kadar olgunsa kiz?
Güzelim sen kararına sabitlendiysen ne yazsam boş. Dedim ya şu an anlamazsın diye. Eminsen eğer, bu soruya gerek yok zaten. Evlen geç madem :)
Güzel yerden örnek vermıssın ama bır yerde peyganberımız 40 yaşındayken demıssın bır yerde 50 yasındayken demıssın sen burdakı çelıskılerını düzelt önce ve burdan örnek vermişsin pekı peyganber efendımzın kaç tane yaptığını yerine getırıyısun acaba merak ettim bu konuda örnek aldgın gibi ve hz aişeyle evlenmesınde bir neden var onları da araştır madem sevıyosun dini konularda bilgıyı
git bir daha oku ya da okuma yazmanı geliştir knk
Hıhı işinize gelmeyince öyle olur aldım ben cevabı teşekkürler 😀😀
Hayata farklı bakarken nasıl olacak? Tamam aşkın yaşı yok. Yaş sadece bir rakamdır deniyor ama 16 yaş da çok fazla.
Eğer kızın kafa yapısı olgun ve anlayışlı ise olabilir. Ama diğer türlü çok zor. :)
19 18
Dene ve gör. Çok mutlu olur evlenirseniz. Nikah daveyetininizi KS yollarsınız.
Bi de öyle bak. Geleceğe doğru;
Sen 34 yaşında olduğunda, o yaşlı bir ihtiyar olacak yüzü buruşmuş, uçkuru bile kalkmayan 50 yaşında sence de olur mu? Tekrar düşün!
Sevgili aşık kalp ben 😍, bu konuda aşkın ya da yaşın sınırı yok ama mesele uyum ve beklentilerde. İki kalp birlikte atıyorsa yaş sadece bir rakamdır derler ama aradaki 16 yaş farkı bazen hayata daha farklı pencerelerden bakmanıza neden olabilir. Seninle aynı jenerasyonda olan birisiyle başka, farklı bir yaş grubuyla bambaşka deneyimler yaşarsın. İki taraf da birbirine saygı duyuyor ve ortak noktalar bulabiliyorsa, neden olmasın? Ben sevgilimle bu dönemde öyle mutluyum ki bazen hiçbir şeyin önemi kalmıyor gibi hissediyorum ❤️. Kendinizi ve ilişkinizi anlamaya yönelik bolca konuşun bence, her şey aşkın yoksa başlarınca tatlı olur! 🌟
Cevap
36Cevap
Olamaz, olmamalı. Çok fazla yaş farkı var. Çocuğu yaşında gibi oluyor, arada da sadece çıkar ilişkisi olabilir.
Ne kadar aşktan da bahsetsen, o ilişkinin temelinde bence erkeğin genç kadın arzusu, kadının da olgun ve belli bir konuma gelmiş erkek arzusu ön planda olur, yaş farkı da çok yani mantıklı bir ilişki değil.
müslüman değilsin sanırım
peygamberimiz hz ayşe evlendiklerinde 50 ve 19 yaşlarındaydılar
o zmanla bu zamanı madem kıyaslamıyoruz neden o zaman gelmiş bir dine inanıyorsun? ya da neden o zaman gelmiş dinin şeriatını uyguluyon elhamdülah bende müslümanım ama olmaz diyen müslümanlar kendisiyle çelişiyor daha kendi kimlğinizi bulamamış koyun sürüsünden ibaretsiniz...(:
O zamanla bu zamanı kıyaslamıyoruz derken insanların düşüncelerinden, niyetlerinden bahsediyorum ben, yani gerçekten iyi niyetli olup olmadığını bilemezsin. Hayır beni eleştiriyorsun ama bu yaşta madem bu kadar bilgi sahibisin bu sitede olma, kendi bildiğini oku yani neden fikir alıyorsun ki?😃
ben objektif bir insanım başkalarının fikirleriyle kendi fikrimin be kadar dogru olup olmadıgını ölçerim senin aksine bu bir diğer ikincisi soruda da dedigim gibi ikiside aşık demişim bu bilgi verilmiş verilmemiş gibi o aik değildir va denmesi saçma aşk olmasa derdik elbet sorudaki bulgulara göre cevap vermemeniz sizin seviyey gösteriyor sadece
Dediğim ağır geldi galiba yorumumu kaldırmışsin. Pişman olma sonra.
@Ahmet373737 yo fazla boş yaptın cevabım oldugu halde yazmaya üşendim
Sanırım sen Türkiye’de yaşamıyorsun aksi takdirde ilişkilerin ne derece kötü olduğunu ya da kadınların ne gibi sorunlar yaşadığını da görmüyorsun. Daha 18 yaşındasın, mantıklı bir karar veremeyecek kadar küçük, karşındaki kişi 34 yaşında, aranızda 16 yaş fark var, benim kız kardeşim olsan ve böyle bir şey duysam sakin kalamam ve ben de böyle düşünerek yorum yapıyorum, her şey aşk değil çünkü, biraz da uyum lazım ve bunca yaş farkı varken nasıl uyum olsun? Hayat konumlarınız bile farklıdır, sen okuyacak konumda iken karşındaki kişi çalışıyor ve özgürlüğünü eline almış biri olucak, ki şu da var, sadece aşığız diyerek bir ilişkiyi betimleyemezsin ya da gözlemlemeden bu konuda detaylı yorum zaten yapamayız. Ayrıca pek de objektif değilsin, yaptığım yoruma karşılık kalkıp Müslümanlığımı sorguluyorsun. Her neyse, sana başarılar😃
müslümanlıgını sorgulamadım kendinle çeliştigini gösterdim sana sadece (: kimliğini bulmada sanada başarılar zira hala oturtamamışsın
Konuyla bir ilgisi olmadan, sadece Müslümanlığı kullanıp ortaya atıp sonrasında çeliştiğimi göstermen de aynı şekilde sorgulamak oluyor, kaldı ki bu sana düşmedi, ben orada inancımı bile belli etmedim çünkü😃 Şimdi de kimlikten bahsediyorsun, sen benim kimliğimi boş ver, gerçek anlamda değişecek olan kimliğini dert edin sen ufaklık.
Bana da boş yazmışsın demiş zaten zoruna gitti çünkü dediklerim bak senden büyük ablan ve abin olarak seni güzelce uyarıyoruz. Hadi benim senden çıkarım olacağını düşün ablanın da mi senden çıkarım olacak. Seni kullanıp bir kenara atacak sonra ağlayacaksın. Bak bu yazdıklarını ekran görüntüsü al 4 sene sonra oku eğer hala aynı kafada olursan düğün masraflarını ben karşılayacağım.
Olamaz, 34 yaşındaki biri 18 yaşındakı kızla sevgili oluyorsa altında bi pohluk vardır
Bir kere o sonradan yazdığın bilgiler yanlış Hz. Aişe daha küçüktü (Buhari ve Tirmizi)
Kaç yaşında olduğuna kendin bakarsın. Yasal olarak sıkıntı yok. Dinen bakarsan öyle de sıkıntı yok. Hadis olarak bakarsan hiç ama hiç sıkıntı yok. Ama bence o kadar yaş farkı olmamalı.
araplarda yaş adet olduktan sonra sayılır iyice öğren de gel sen
Araplarda yaş adet olmadan sayılır diye bir kaynak göster ama doğru olsun Allah aşkına bak.
Bu bilgiyi Türkler uyduruyor hangi hadis kaynağında var senin dediğin bilgi
Karşılıklı birbirini kullanan iki kişinin yaptığı bir anlaşma daha çok kesin o 'aşık olunan' erkeğin parası boldur kızın ise illaki sömürüldüğü bir şey vardır çok b*ktan gözüküyor
Burdaki herkes muhammede inanmıyor emin ol :D ben de yani hiç bir türlü oluru yok dediğinin
demi aynen müslüman mısın ki
Değilim işte onu diyorum herkes müslüman olmak zorunda değil
Benim 24-35 yaş ilişkim oldu. 35 yaşındaki erkek çok fit ve dinamikti. Ama boşanmıştı, çocukları vardı vs bir süre sonra bana bu durumlar çok buyuk geldı. Sosyal hayatta da ister istemez uyumsuzluklar yaşanıyor.
Ya biride çıkıp demiyorki arkadaş Hayat senin hayatın mutluysan mutluluklar dilerim bakıyorumda herkes hükmü peşin peşin vermiş olmaz arkadaş kız 18 yaşında çocuk olarak görmeyin belli yaşa gelmiş iyiyi kötüyü doğruyu yanlışı ayırt edecek seviyede ön yargılı olmayın bu kadar
çekememezlik var kızların genelinde her soruda böyleler dikkat et bak
Açıklama kısmında müslümanlara laf atman NDŞSJDŞSKDPWKDŞS GER¡ ZEKALI OLDUĞUN BURADAN DA BELLİ OLMAZ KARDEŞİM AHLAKEN OLMAZ TOPLUM İÇİN OLMAZ İKİSİNİN GELİŞİMİ AÇISINDAN OLMAZ ANLAMAYACAKSIN AMA OLMAZ ÇOCUĞU YAŞINDAKİ KIZ
Senin yaşlardaki kızların olgun kişilere karşı hisler oluşabiliyor ama zamanla nasıl bir yanlış olduğunu anlayacaksın
o yazdıkların o devir için geçerli, şimdi problemler olma ihtimali çok yüksek. ama yok mu günümüzde var tabi ki
Yürür bence ama iki tarafta art niyetli değilse çıkar ilişkisi olmayacaksa dört dörtlük bir ilişki olur
güzel olur caizdir ayrıca verdiğin bilgi hatalı 13-17 arasıydı adet yaşına göre. Resulullah sav de 53 yaşındaydı
O yaştaki adamın tek amacı seni peçete kağıdı gibi kullanıp atmak. Bu kadar da tokmak meraklısı olmayın, azıcık akıl olsaydı arapların yaşayış şeklini örnek almazdın. Yaş 18, s*ke sürülecek beyin yok sende. Senin gibilere her şey müstahak.
Aç gözünü abin yaşındaki adamı napcan o seni napsin en fazla skr bak isine başına bela alma peygamber farklı bu farklı. Dönem bir mi şimdikiler güzel kardeşim
o dönemim dinine iman et ondan sonrada dönem bir mi de komksin
Kullanılıp atılacak, heder olacak bir genç kız hikayesi.
Kendini avutmaya çalışmaz, olmaz olmamalı da. Denersen de yanılırsın, seçim senin tabi.
Seviyorsanız olur neden olmasın.
Ayrıca olmaması nerede yazıyor..
Ayşe evlendiklerinde 6, gerdeğe girdiklerinde 9 yaşındaydı. Diyanetin kaynaklarında böyle yazıyor...
araplarda adet olunduktan sonra yaş sayılmaya başlanıyor kadınları diri diri gömdükleri için hayatta kalırsada adet olduktan sonra yaşına girmiş oluyor biraz daha araştır canım , bilip bilmeden yazma
Hayır olamaz kız da olsun erkekte olsun her türlü amacı farklı olabilir illa amacı için demiyorum biri olgunlaşmış birey diğeri de ergenlikte çıkmış bir birey ilişki yürümez.
Ya yorum yapan kızlara bakiyorum da yani çekememezliğin bu kadarı iki insan anlaşıyorsa frekans tutuyorsa soze ne gerek var
evet kızlar her yorumda böyle sevgili işlerinde direkt ayrıl da diyorlar başka bir soruda bunda değil ciddi bir kıskanclık söz konusu
ben 38im şu an ki sevgilim 62 ben olgun seviyorum
Evlenmeyeceksen sadece vakit geçirmek içinse ola bilir olgun erkekle ilişki zevkli olur, ama dikkat et kullandırma kendini
Peygamber efendimizin zamanında şimdi ki zaman bir mi! Sacmalama. Sevgili ol da gör gününü
Senin ki peygamber kadar güvenilir ve ahlaklı biri mi
Diyelim öyle biri?
Öyle biri olmasının imkanı yok ama öyleyse olabilir
Ama yaşıt tavsiyesi olarak olmamanı tavsiye ederim, zaten farkettiysen sana sorun olmayacağını ve gayet güzel bi ilişkinizin olabileceğini söyleyenlerin neredeyse hepsi 30 yaşından büyük, yani genç ve güzel kızlarla hatta bakire kızlarla olabilmek için öyle diyolar, sonra işlerini halledip giderler, iyi düşün derim
Adamına göre değişir bu
peygamberimiz ve hz ayşe evlendiklerinde 50 ve 19 yaşlarındaydılar
İnsanların birbirleri ile iletişimi olgunluğu sahiplenmesi saygısı her şey önemli
34 yaşında herifin 18 yaşında çocukla işi ne
müslüman mısın ypruma bak tepede
Çok safsın çabuk kandırırlar seni. Sen 30 yaşına geldiğinde adam 50sine merdiven dayamış olacak farkında mısın? O yaşlardaki her erkek genç çıtır kız ister. Bu aşk değil. Hayata bakış açınız bile çok farklıdır. Geçmiş dönemde insanlar çok daha olgundu, şimdi 23 yaşındaki insan bile ergen. Dini konuya hiç girmiyorum çünkü ben peygamber de olsa o yaştaki birinin çocuk yaşta biriyle beraber olmasına sıcak bakmam hiçbir şekilde
Bir de söylemeden edemiycem burdaki erkek kullanıcıların olur dediğine bakma. Kendileri de o yaşlarda oldukları için belki birkaç kız düşer diye kabul ediyorlar. Dürüst olanlar zaten amaçlarının sadece cinsellik olduğunu söylüyor. Senin de amacın cinsellikse devam et. Ama sonunda üzülen sen olursun. Benden sana küçük bir abla tavsiyesi olsun
evlilik düşünmüyorum onunla
Ne istiyorsun peki
34 e 18 sevgili olma saçma durum
Seni bi skip atsinda kendine gel
Olmamalı çocuk şube aranmalı
Arada kuşak farkı var farkindaysan
Jenerasyonun ortama giriş şekli
Abi kardeş olurlar anca.
Ben yürütmüştüm, gayet de yürüyo
Olur olur neden olmasın
ben oluyorum ama amaç sadece cinsllik.
Ailen öyle birşeye izin vermez
Olur cok da guzel olur
aşk değildir o baska bir şeydir
Ask miymis?
Olur olur harika olur
40 yaşına geldiğinde kesin aldatırsın.
Olamaz arada bayağı bir yaş farkı var
Anlaşamaz ki. Rejenerasyon farkı var bi kere.
Erkek değilde sende oylan iste
Pedofili seni zevk icin istiyor⁷
hayır evlat edinebilir
dünyada her şey olur.
Uygun olmaz
Zorlama yürümez maksimum 10 yaş ideal
Olmaz ben hayata olmam mümkün değildir
Olmamalı
Olamaz
Saçmalama.
olamaz hayır