Soruyu düzeltirmisiniz ekran dondu düzenleme yapmadan yayına düştü.
Zengin mi yoksa dindar biri ile mi evlenmek istersiniz?
Soruyu düzeltirmisiniz ekran dondu düzenleme yapmadan yayına düştü.
Ölçümüzü dinimiz bildirmiştir. Yaş ve boy farkı dinde önemli değildir. Çirkin ve fakir de olabilir. Olmaması gereken tek şey dinde zayıflıktır. Dini noksansa, her şey mükemmel olsa önemli değildir. Çünkü Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Kadın, ya malı için veya güzelliği için yahut da dini için alınır. Siz dindar olanını alınız! Yalnız malı için alan, malına kavuşamaz. Yalnız güzelliği için alan, güzelliğinden mahrum kalır.) [Müslim]
Peygamber efendimize inanmazsak kime inanacağız? Kendi nefsimize mi inanacağız? Dindar ise güzellik de ona verilir, deniyor. Allahü teâlâ her şeye kadirdir, çirkin bile olsa bize çok güzel gösterir onu. Demek ki bizim tek seçimimiz dindarlık olmalıdır. Dindar olursa, mutlu olmamak için hiçbir sebep kalmaz.
Kızlar da, kadınlar da, sadece dindar olanını, yani beş vakit namaz kılan, Ehl-i sünnet itikadında olan ve iyi huylu olup günahlardan kaçınanları tercih etmelidir. Dindarlık ön plana alınmazsa, o ailede huzur olmaz.
O yüzden dindar olmalı ama gösteriş yapan dindar olan değil hakiki olan diyorum, bu devirde onu da bulmak altından zor, ahir zamanda yaşıyoruz.
Dindar biri ile evlenmek istemem. Toplumun dindar anlayışı özellikte çok kötü. Dindar erkek =Kısıtlayıcı erkek. Zengin erkekte karakterine bağlı. Parası onun parası bakalım yedirir mi, burnundan getirir mi? Nedir yani? Karakterli erkek çok daha önemli.
Cevap
66Cevap
Benim için ikisi de önemli değil.. fakir olabilir.. dinsiz de olabilir. önemli olan karakteri güzel olsun kalbi temiz olsun ve birbirimize gerçekten aşık olalım
Zengin dindar o bu şu umrunda değil
Vicdan merhamet sahibi olsun Çünkü ben para pul unvan san şöhret mevki makam gibi gelip geçici hırsları olmayan mütevazi olan mütevazi yaşayan bir insanım burada da özel ve aile hayatımda da
İnsanım hepsi bu Ruhi Su Usta Insan olmak suçu suçların en güzeli en özeli en kıymetlisi olmalı Ve insan yaşamı boyunca bu suçu işlemeli diyordu bir sözünde Fransız Yazar Voltren İnsan dünyada yapamadığı tüm iyiliklerden sorumludur demişti Rahmetli Recep Yazicioglu Gidemedigin yer dokunamadığın insan senin değildir demişti yine Rahmetli Tayfun Talipoglu usta Bu ülkede ulaşmak için insana gerek yok cok zaman ya da paraya yürekler açık is yola çıkmakta siarinin yaşayan bir özetiyim 68. kusaginin Önder ismi Deniz Gezmiş in son mektubunda dediği gibi İnsanlar doğar büyür yaşar ve ölürler önemli olan çok yaşamak değil yaşadığı süre zarfında iyi ve güzel şeyler yapmaktır as olan budur
Para pul san şöhret mevki makam gibi gelip geçici hırsları olmayan mütevazi olan mütevazi yaşayan bir insanım hepsi bu
Ben hep adaletli oldum. Su cuma mubarek gunde bir zerre kalp kirmamaya calistim. Seni kendim bildim @fesfs insanligini dobraligini delikanliligini.. Ama neden böyle oldu bilemedim. Ya cahil türkcemin kurbani oldum ya da kendimi ifade edemedim. Bir yerde Adaletsizlik oldu'ya bilemedim. Dilerim Allah'tan hep mutlu olursun.
Cimri ve başka kötü özelikleri de olduktan sonra zengin olmasının anlamı olmaz.
Dindar ama arka planda her türlü günahı işleyen, kul hakkı yiyen vs biri olduktan sonra da dindar olmasının anlamı olmaz.
Bu yüzden ikisi de benim için bir kriter değil.
Aklı başında kendini bilen ayakları üzerinde duran birisiyle evlenmek isterim:)
Uy inşallah hemşo Allah kalbine göre versin
sadece istiyom dedim evlenecem demedim :D
İstemek le olmuyor haklısın ahaha
olmasın :)
Ne istediğini bilen karakteri oturmuş birisiyle evlenirdim. Maddiyat çalışır kazanılır. İnançlarının dini anlamda aşırı ya da azlığı tamamen kendi nezdinde karışmazdım ya da öncelikli kriter olmazdı. Fakat kriterlerim arasında olurdu. Çalışmayan ekonomik anlamda kendime yetebilen birisi olmasaydım zengin olması önemli olabilirdi belki.
Âşık olduğum ve güvendiğim erkek olsun ben onunla evlenmek isterim. Zenginliği şart koşmuyorum, Müslüman olması önemli ama dindar olmasına uyum sağlayamam çok. Karşılıklı aşk ve güven olsun o önemli benim için 😍
Anlamazlıktan geliyorum şu ann 😂😂
Her şeyin farkındalığına ulaşabilmiş aydın bir kimse ile
Kadının kalbi güzel olmalı yoksa gerisi boştur
napalım belki bir gün çıkar karşımıza
Ruhumuzu eskiten tüm sıkıntılar dünyada kendine bir yer ayırmışsa
Hepsinin devası da umut dolu yüreklerimizde saklıdır aslında
Hayırlısı
bu nasıl bir soru zenginler dinsiz mi :D :D ya da dindarlar fakir mi :D
İkisi de olsun ama dindar denildiği zaman öyle çok bağımlı her şeye yok o günah yok bu sevap yok şu duayı oku bilmem ne böyle biriyle asla istemem, dindar olmak bu değildir
Zengin istemem çok dindar da istemem ortalık zaten sahte müslümanlarla dolu merhametli olursa yeter bana
Ne zengin ne dindar birisi olsun. Kendini bilen, ahlaklı, erdemli, kul hakkına riayet eden bir kadın bana yeter de artar bile.
dinciler ve onların iki yüzlülüğünu gördukce dindar diyesim gelmiyor o yüzden dürüst bir insan olsun yeterli
İkiside çok önemli hem yetecek kadar maddiyati olmalı hem ahiretini düşünecek kadar da maneviyatı olmalı
Kendi çapımda biriyle evlenmek isterim, iki tarafında fanatiği değilim. İki tarafında fanatiğini kaldıramam.
Hiçbiri normal karakterli anlayışlı biriyle.
dindar ama dindar biriyle evlenebilecek kadar dindar degilim bence qma olmasini cok isterjm
Dindarlı biriyle evlenmek istese de maaşı ne kadar alıyorsun diye sorarlar.☺
Sen sorar mısın
Tam tahmin ettiğim cevabı verdin
Evet 🙃
Yakalanmak çok mutlu etti beni 😉🙃
Dindar. Ama yobaz olmasın aslında ikisi çok farklı şeyler ama karıştıranlar var maalesef.
Ne farkı var mesela?
Ne zengin ne dindar sadece saygılı olsun Saygı herşeyden önce gelir.
Normal insan diyemiyor muyuz birini seçmek zorunda mıyız hocam sjsj
Zengin dindar ne kadar dindarlığına bağlı ama onu seçeceğime zengini tercih ederim
İkisini de iştemem hep sorunlu tipler oluylay 😱💞🦄
dindar mı, tanrılar korusun. dindarsın karşısında herkesi yeğ tutabilirim.
Din suistimale çok açık.
İlahiyat mezunu zengin bir zevce olsun.
Zengin olsun. Dini önemli değil. Ahirette herkes kendinden mesul
Dinine bağlı ev geçinderecek parası olan sorumluk sahibi
Gönlü zengin olmadıktan sonra cebi zengin olsa ne yazar
Dindar gönül zenginliği olsun Bi insanda parasi varmış yokmuş Bi önemi yok yani
Hem dindar hem zengin. Hem bu dünyayı hem ahireti yaşamak isterim
Dindar olsun beş vakit namazını kılsın elinde tesbihle dolaşsın 🤦
Zengin. Aynı ekran donmalarını ben de yaşıyorum. Tarayıcıdan kaynaklanıyor sanıyordum.
İkiside kıstasım değil. Kibar ve kültürlü biri olsun yeter
Mutlu olacağım beni anlayan ve güvenilir saygın biriyle.
Herşeyden önce insan olsun değerlerini bilsin ve taşısın çok para bazı insanın değerlerini istemeden de olsa elinden alıyor.
Ahlaki yetmeyen insanın diğer kazanımları faydasizdir.
Bu soruyu cevaplamak için artık çok geç 🤣🤣
İkisi dw ömür törpüsü olabilir. böyle biz bize iyiyiz.
"Samimi" olan kazanır ;)
dindar diyenlere asla inanamam dindar ama maaşı ne diye sorarlar :D
Dindar olmasın da
İkisi de olmaz.. önce kafa dengi
Evlenmek istemiyom dert alamam basima evlilik demek dert demek ben bir omur tek yaşayayım zaten bu gidisle cok uzun yasayacagim da soylenemez
Evlilik kriterin bu mudur?
Güzel o zaman şöyle sorabilirsiniz sorunuzu "Evlilik kriterin ve beklentin nedir? " Daha net bir yanıt olur. Soru Bu haliyle biraz daha böyle sınıfsal bir ayrım gibi oluyor. Çünkü herkesin evlilikten beklediği durum farklıdır evlilik kriteri de farklıdır tanıtabiliyorum değil mi neyi kastettiğini çok daha iyi anladınız şimdi.
Bu yaşta enerjini böyle şeylere harcama 😂
Her kadın ister istemez seçicidir/
Güven konusunda kadınların%98 kesmi geçmişte yaşadığı bir çok olumsuz travmaları vardır güven konusunda zorlanırlar/
Detayı kadınlar doğuştan gelen empati yeteneğini ile çözerler ya da shit test yeteneğini ile detay arar sürekli/
Ama bir kadın erkekte duyguya bakarsa çok büyük hata yapmış olur
Sen ne istiyosun ona gore cevap vericem
Sokak röportajındaki cevaplar mı verildi burada da acaba eğer öyleyse yazık
herkesin dini kendinedir, o yüzden zengin isterim eğer faydalanıcaksam
Fakir olsun dindar olmasın
Dindar istemem ya çok zenginde olmasına gerek yok
Dindar ile olmaz
Zengin olsun dini ben hallederim
Halletsene
Nasıl haletcen
Dindar olmasın bana ters.
Dindar olunca iyi mi oluyor?