Türk kiziyim bir trabzonluyu seviyorm.. Bunu annemde biliyor ama kiziyor laz damat istemezmiste , yalnis anlamayin onlar kendilerini öyle tanitiyor! Biz demeyiz
Ben konyaliyim aslen
Ben konyaliyim aslen
Aç biraz araştır kardesim ya trabzonlular LAZ OLMAZ. Hem de hiç bir Trabzonlu. Bir tane bile laz köyü yoktur. Bazı cahiller öyle tanıtıyor kendini ama değiller. Trabzonlular da senin gibi türktür. Rumlar da var ama. Lazlar Rize'nin pazar ilçesinden baslar Artvin'in hopa ilçesine gider. bir öğrenin sunu artık internette arastırma yapabilirsin. https://www.giresunblog.com/lazlar-nerede-yasar
Zaten Tr de nüfus türklerin cogunlukta öyledir, ama lakapla demeleri tuhaf bir iki sive ile öyle tanitilmasi daha tuhaf
Agiz iste ondan
Kadin ruhen eski toprak biraz tutuculugu var
krtler gibi pislik degillerdir dedim haberlerde molotof terör bitmek bilmiyor dedim en azindan onlardan iyileridir dedim sustu
hemseri istiyordu belkide bu yuzdendi.
Ayrica turkler , azda olsa lazlari sever biliyorsun degilmi
Benimki degil ama tanitan öyle tanitiyor sende haklisin
Kendini öyle tanıtan yoktur ya, sadece başka şehire gidince laz diye şakalaşırlar kimiside devam ettirir bu şakayı yani ayak uydurur gülüp geçer. Kaldıki her şehirde it kopuk pis insan vardır bizim burada da var, fakat delikanlı, güvenilir ve sevdiğine sahip çıkan insan çoktur. Ayrıca annenize kimseyi tanımadan yargılamaması gerektiğini söyleyin.
Tr de degilim ayrica arkadasim kendisi sarki acinca laz versyonu dedi bense oglana ne anlamadim dedim o trabzonlu diyen kisi saka maka demesin
sinirim bozuldu bak
Bir abim var onunda segilisi konyalı ama almanyadalar, abim burada üniversite sonra, o geldi direk aklıma ama onlarda aileler iyi anlaşıyordu en son. Ayrıca laz denilmesinden niye rahatsızlık duyuyorki anneniz, sonuçta onlarda insan ve sevdiğin insanı senden iyi kimse tanıyamaz, onu sen tanıtacaksın ailene öyle olmadığı sen göstereceksin veya sevdiğin insanın bunu yapmasına imkan tanıyacaksın. Ayrıca lazca demelerinin sebebi de Trabzon un bir konuşma ağzı var o ağzında belli bir ismi yok yani alışmışlar bir laz kelimesine bilende diyor bilmeyende. Oysa lakası yok
duymuyor. Benim hizli ve kendimi bilmez adimlar attigimi dusunuyor halbuki ben guvenilir birisiyim.
Oda nispeten acele etmemi istiyor taniyorlar zaten kanka gibi iyi anlastigimizida biliyorlar sevdigimide biliyor
O zaman ailevi sorun halledilebilir birşey, biraz sana bağlı. Sonuçta çocuk ordan kendini pek ailene anlatamaz ve bu onun suçu değil. Kendi aranızdaki sorunları da sizin çözmeni gerekiyor, yani ortada ciddi bir durum varsa basit şeyleri aranızdan kaldırın, ikinizde biraz fedakarlıklar yapın, ortada bir hata varsa bunu iki tarafta görüp ortak karar kılabilir.
Taniyorlar zaten. oda seviyor beni kiskandiginida anladim bir erkekle durdugumda beni kiskandigini tanidikti ona anlatim
Kankasi gördugu birisine alici gözle bakar mi, biz samimiyiz
Ben konyali olmama ragmen kolbasti oynayabiliyorm o bilmiyor :)
toprağımm :) konyalıdan kız al kız verme demişler :)
Aynen aynen ömür törpusuyuzdur ama alan veremez geri :)
:) saygiliyiz evet anneme kimseyi onaylatiramiyorm
Cevap
8Cevap
Tanıdığım çoğu Trabzonlu laz değildi, ama iyi çocuklardı. Bir tane de Ofli laz arkadaşım vardı, delikanlının hasıydı.
Kendisi söyledi laz olduğunu. Bilemem artık :/
Benim sevdigim kiside trabzonlu
Laz değildir o yav
Ben öyledir demedim zaten,,
Laz damat istemeyen annene söyle o zaman
iyi olur Karadenizliler erkekleri sadik olur bak elin gdogulusunu desem onada ayni tepki yi verirdi , belli ki konyali bir erkek istiyor
Ben istedigim kisiyi onaylarsa iyi olacak
afyonun gaymaa gonyanın manyaaa demişler. takdir valide hazretlerinin :D
kabul eder merak etme :)
Benle evlenen kisi onada katlanir artik x)
Mecburen ama iclidisli olmam okadar sonraki dönemde kendimi sevdigim kisiye adamak isterim :D
Ben Trabzon luyum. Annen ayıp etmiş laz damatı bilmemde trabzonlu damadı opsun başına koysun ayıptır söylemesi :)
İnsan evladi olsun diyor namazinda olsun istiyor , tamamen kafa ucmus bende anlamadim
Pederim biraz alkoli severdi bir zamanlar belki de ondan benim böyle birine gitmemi istiyor
alkolü*
Bag evi vardi arkadaslariyla onu kast ettim de,
Böyle gelmis böyle gidecek, yok mu caresi dostlar
Takan birisi degil aslinda
Ne lazı Allah aşkına 25 yıllık Trabzonluyum 1 tane laz görmedim
Kardesim bazilariniz kendinizi öyle tanitiyorsunuz direkman türküz diyeni var mı ya karadenizliyim dersiniz ya da lakap gibi lazi kullaniyorsunuz bir acillik getirirmisin
laz olan vardır onları ayrı tutuyorum ama rize taraflarında çok vardır trabzonda çok az var çoğu trabzonluya laz dersin bişe demez hatta kiminin hoşuna gider ama aslen lazla alakası yoktur cehaletindenmi nedir onu bende bilmiyorum zaten kendisine öyle hitap edilmesine açıklık getirmeyenler yüzünden başka şehirdekilerde karadenizlileri hep laz bilir ufak bir şivesi varsa onu laz zanneder laz dili ayrı bir dildir nasıl kürtçeyi flan anlamıyosak lazın kendi dilinide biz anlamayız
Olmadiklarini bende bilirim ama tabitan kendini öyle tanitiyor lakap gibi mi görüyorlar anlamadim gitti,,
Trabzonlu erkekler nasil kizlardan hoslanir hal hareket karakter vesaire
ailesine bağlı fazla atlayıp zıplamayan flan
Ayni ben
tamam ozman sıkıntı yok belki annende uzak biyere vermemek için öyle dio olabilir bilemiyorum
Olabilir,, birisini biliyor sadece gidici olmami dusunmek istemiyor
Anneler kmseyi onaylamaz zaten :))) İlaveten biz Trabzonlular laz degiliz :)))
karadenizliler in bazilari kendilerini öyle tanitigindan her önü gelen lakap niyetinde kullanmasin bence demesinler öyle
Bncede cok sinir oluyorum :)
Deliganli seni :) severim karadenizlileri
sana bizim o taraftan bakalım boşver sen temeli dursunu.
Burnu uzun kızlardan :D
trabzonlulara sormak lazım
Bilmeyrum sen bilimisun :)
offffff offfffffff
Neden of of dediniz
böyle soruları görmek için ne suç işledim ben :(
Neden ne oldu ki,
sence her trabzonlu erkek aynımı?
Ben sadece birisini bilirim olmayacak gibi ama
lazların bizden farkını görmedim bence annen başka bişeyden bahane yapıyo ama tüm trabzonlu erkekleri aynı gibi sorman sacma
Bahane yaratiyor
evet öyle gibi
Anladin ozm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar