Hoşlandığım çocuğa nasıl yaklaşmalıyım?

Kendisinden hoşlandığım bir çocuk var ama nasıl yaklaşmam gerektiğini bilmiyorum. Çünkü onun hakkında net bir şey oturtamıyorum kafamda. Dışarıdan ciddi ve soğuk görünüyordu, pek gülmüyordu. Onunla bir şekilde konusma sansimiz oldu ve aslında sıcakkanlı, çok temiz kalpli biri olduğunu gördüm. Konusmaya da devam ediyoruz denk geldikce. Sıcakkanlı ve sempatik olmasina rağmen bir o kadar da ciddi olmaya devam ediyor. Alkol, sigara nefret eder. Kendisine yuruyen çok kız var, hicbirine yüz vermiyor. Hatta birkaç tanesini terslemiş diye duydum. Sanırım en çok konuştuğu kız benim. Konuşurken hem ciddi hem de sempatik, nasil başarıyor bilmiyorum 😅 çok düşünceli, merhametli biri. Konusmasindan ve davranışından hissediyorum, görüyorum bunu. Mesela birinin ayağı kayıp yere düşünce herkes anıra anıra gülüyordu. Bu çocuk ise düşen kişiye yardım ediyordu. O olayda etkilenmiştim ondan. Ters yanları ise şu; birkaç kez onunla konuşurken birkaç şeyi küçümseyip alaycı konustum maalesef, bana hafif ters bakti ve bir şey demeden önüne döndü. Hoslanmadigi bir şey olduğu zaman cekinmeden yansıtıyor karşı tarafa. Bazı günler benimle hiç konuşmuyor ama bakıyor bana. Benimle konuşmadığı günlerde onun yüzüne bakınca gergin, sinirli görüyorum. O gün bilerek benden uzak duruyor gibi sanki. Yani anlayacağınız sıcakkanlı sempatik ama bir o kadar da ciddi ve sert bir erkek. Bu tür birine nasıl davranmalıyım? Deneyimim yok bu konularda. Ona karşı cekingen oluyorum bazen, ya sert tarafina denk gelirsem diye
Hoşlandığım çocuğa nasıl yaklaşmalıyım?