Dış görünüşe göre karar vermek suç mu?

Hayatıma aldığım insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez ve hep karşı taraftan gelip benim o dönem reddetme ozelligimin olmamasindan kaynaklanan iliskilerimdi, ciddiydim;gönül eğlendirme seçenek bile olmazdı. Çevrem alımlı olduğumu söyler;karşıma çıkan kişilerle ten uyumumuzun olmadığınin, eğitim, maneviyat acisindan denk olmadigimizinda farkindaydim ama hep kusursuz insan yoktur kafasiyla ilerledim... Hiçbir iliskimde iyi bir noktaya varamadim genelde birçok konuda fazla bilgiye sahip olduğumu düşünüldüğü için sorunlar çıktı (ben bilgi duzeyimizin de eşit seviyede olmadığını farkindaydim ve cabaladım), gecmisime donup baktigimda:" iyi ki hayatima aldım , değer ya bunca sıkıntıya rağmen"dediğim kimse olmadı. Demek çok isterdim.

Şimdi de geçmişimi silmeye karar verdim hayatima alacağım kişinin kesinlikle dış gorunusune, denk olup olmadigimiza bakacigima şartladim, uymayan birçok insani reddediyorum en azından kendimce dogru insanin karşıma çıktığıni hissettiğim vakite kadar...

Çevrem taş kalpli oldugumu söylüyor?

Ve küçük bir öneri kesinlikle bakımlı olup olmamasına , denk olunmasına bakılmalı bakmayınca kibirleniyor karşındaki insan!

Dış görünüşe göre karar vermek suç mu?