Aşk, genellikle derin bir sevgi ve bağlılık duygusu olarak tanımlanır. Bireylerin birbirlerine karşı duyduğu güçlü duygusal, zihinsel ve bazen fiziksel çekimden oluşur. Aşk, romantik ilişkilerde yoğun bir tutku ve yakınlık hissiyle kendini gösterir, ancak aynı zamanda aile, arkadaşlar ve hatta hobilere veya ilgi alanlarına karşı da hissedilebilir. Aşkın tanımı ve deneyimi kişiden kişiye farklılık gösterebilir, ancak genel olarak şu özelliklere sahip olduğu söylenebilir:
1. **Bağlılık**: Aşık kişiler genellikle birbirlerine derin bir bağlılık hissederler ve ilişkilerinin uzun süreli olmasını isterler. 2. **Fedakarlık**: Aşk, sevdikleri kişinin mutluluğu ve iyiliği için fedakarlık yapmayı içerir. 3. **Tutku**: Romantik aşkta fiziksel ve duygusal çekim, yoğun bir tutku ve heyecan ile kendini gösterir. 4. **Yakınlık**: Aşk, karşılıklı güven, anlayış ve samimiyet duygularıyla karakterizedir.
Aşk, şiirlerden romanlara, şarkılardan filmlere kadar sayısız sanat eserine ilham vermiştir ve insan deneyiminin evrensel bir parçasıdır.
Aşk iki insanın birbirini sonsuza değin sevmesi ve güvenmesidir. Birbirlerinde hayat bularak son nefese birlikte gitmeleridir. Birbirlerine karşılıklı aşk ve güven karşılıklı uyumla dünya denen sıkıntı yerini biraz da olsa cennete çevirmeleridir her nefeste..
Ben günümüzde aşk diye bir şey olduğunu düşünmüyorum, önceden gerçekten emek sevgi birbirinin için vefa varken şu anda sadece insanların kendinin maddiyat bencillik çıkarları söz konusu oluyor. Gerçekten internet insanları sadakatsiz yaptı, aynı zamanda sosyal medya özenti hayatlar da insanları aşk sevgi diye bir şey bırakmadı. Herkes haklı olmak derdinde ilişki yaşıyor.
Merhaba, Bana göre aşk sevgi fazlalığından ibarettir. Her geçen saniye dakika saat an be an gün be gün daha da çok sevmektir. Son nefesine kadar bir ömür daha da çok sevmek, önce onu düşünmek, onun mutluluğunu istemektir...
aşk vardır. insanın içinde var olan ya da olmaya hazır olan ve bir sebeple ortaya çıkıp insanın içindekileri yansıtmasıdır. kişi kendi özünü görür aşıkken. özüyle görür. yanılsama aşk nefret ikilisi gözün kör olması filan... o kişinin / o şeyin her neye aşk duyuyorsan, senin yansımanı görmen, kendini keşfetmendşr aşk. bu da hem çok çok acı hem çok çok tatlıdır...
ilişki bazında, yine kişi ruhsal durumuna göre, ihtiyacı olanı bulacağı ve kendini tamamlayacağı mesajını enerjisel olarak aldığı kişi ile aşka düşer. sonra mecbur kalkar.
Aşk, genellikle bir kişinin başka bir kişiye karşı duyduğu derin, yoğun ve karmaşık duygular olarak tanımlanır. Bu duygu, romantik, duygusal, fiziksel ve zihinsel çekim içerebilir. Aşk, sevinç, heyecan, huzur, tutku gibi olumlu duyguları beraberinde getirebilirken, aynı zamanda kıskançlık, endişe ve üzüntü gibi karmaşık duygular da yaratabilir. Aşk, insanlar arasındaki derin bağları ve ilişkileri şekillendiren temel bir duygudur. Hele birde karşılıklıysa işte o zaman aşk mükemmeldir...
Mutluluk kovaladıkca kaçan bir şeydir ve her yakaladığını zannettiğinde başka yöne bakar orada görürsün ve hep kovalarsin onu.. Bir araba almak için cildirirsin mutlu olacağını düşünürsün, alırsın muu olursun ama eee bu muymuş der ve başka bir şeye bakarsın.. Yani mutluluk yakalayacagini zannettiğin şeydir, AŞK ise yakalayacagini zannettiğin ama asla mutluluk gibi dönem dönem yakaladığın bir şey değildir.. o hep kacandir.. ve asla elini değemezsin.. ask zaten tam da bu duygudur..
Ne kadar garip bir dünya değilmi? Kadınlar kalbinden sildiklerini Aklına yazıyor. Aşk celladına güvenmektir. Dedim sevdim. Aşk bir çıkmaz sokağa yalnışlıkla girip Bilerek çıkmamaktır. Dedim yine sevdim. Nasıl sevdiğimi özlediğimi bilsen, Gittiğin yollardan utanır, Geri gelirdin.
Göz ile seversen aşk gözyaşı ile biter kalp ile seversen gidince paramparça olursun ama ruh ile seversen aşk ölümsüz olur, kimse aşkın ne olduğunu tam ifade edemedi aşk varlığı bilinen ama tarifi olmayan anka kuşu gibidir
Hemen tarif edeyim birini ilkbegenirsin güzel bulursun sonra sana her şeyi güzel gelmeye başlar onu tanirsin aşktir bu arzularsin deli gibi ama onsuz da yapabilirsin sevgi denen şey beraber zorluklara göğüs germekle iyi günde kötü günde yoklukta varlıkta ağlarken gülerken her an beraber olmakla ayrılmamakla olur ona sahip dahi olsan ayrilmazsin. Bu sevgidir işte ama aşk basit bı duygudur.
Bir çiçeği suladığımda güneşin parıltısında, Düşlerken saçlarını rüzgar tenimi okşadığında,, Dalarken gözlerine dalıp götüren uykularda, Ve aldığımda kalemimi o dışında her şeyi unuttuğumda
Aşık olmak Platoncu dilde, ele geçirmenin sizi tatmin etmeye yeteceği (öyle sanıyorsunuz) birinin çılgınca yokluğunu duyduğunuzun farkına varmaktır. Ne büyük şok!
Aşk corona virüs gibi😂 herkeste farklı etki gösterir kiminde baş dönmesi kiminde mide bulantısı kiminde kalbinde pır pır uçan kelebekler 😅
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bir okyanustasin ve tutanacak bir dala denk gelirsin bu verdiği duygu mutluluk ve umut olur. Ona ulaşmak ve tutunmak için çırpınman ise ilişkinin kendisi olur.