Aşk hakkında dertleşmeye ihtiyacım var sanırım?

Eski sevgilimle -ki kendisi ilk sevgilimdi- ayrıldık ve ben çok uzun zaman tuttum yasını, aylarca ağladım, yolda karşılaşsak yüreğim titrerdi. Ben onun yasını tutarken o üçüncü haftadan sevgili yaptı, ben hala konuşmaya ve iletişim kurmaya çalışıyordum. Daha iki-üç hafta olduğu için ve büyük bir sebepten ayrılmadığımız için düzeltebileceğimizi düşünüyordum. Sürekli suyuna gidiyordum, sevgili olduğu kız pek iyi bir insan da değildi ve kendisi benim eski bir arkadaşımdı. O insanla sevgili olduğumu biliyordu, gerçekten her anlamda korkunç biriydi. Ben ilişkilerini öğrendikten sonra iyice dağıldım, bir daha hiç yazmadım aramadım adını ağzıma almadım ama içten içe çok canım yandı, çok ağladım, mahvettim kendimi. Şimdi 6 ay oldu ve 1 aydır başka bir ilişkim var. Bu ilişkiyi hislerime dayanarak yapmadım çünkü aşk defterini kapatmıştım orada. Elbette hoşlantı vardı ama daha çok mantığımla verdiğim bir karardı. Ne hissettiğimi unutup neyi hak ettiğimi hatırladım. Şimdi tam bir şeyler yoluna giriyorken aniden engelimi kaldırdı (sevgilisi engelletmişti tanıyordu beni çünkü dediğim gibi) ve yazdı bana. Birkaç ay önce bu mesajı almak için canımı bile verirdim. Şu an hayatımda olan insana asla bir yanlış yapmam ve kendimi kötü hissediyorum ama en güzel duygularımı harcadığım bu en yanlış insana karşı öyle savunmasızım ki. Bu acıyı sessizce çekmekten yoruldum, bu insan doğru insan değil, hiçbir şey de olmaz bu insandan biliyorum yine de gönlümde bir şey var işte. Yüreğini hoplatanla senin için doğru olan insan bir değil. Benim yüreğim hopluyor ama ne yapacağımı dahi bilmiyorum. Kimseye anlatamadığım için içimi dökmek istedim. Kimsenin okumayacağını düşünüyorum yine de okuyan olursa bir fikre o kadar açığım ki anlatamam. Daha doğrusu bir empatiye, anlaşılmaya, doğrularımla yanlışlarımla dosta bir değerlendirmeye

Aşk hakkında dertleşmeye ihtiyacım var sanırım?