Biriyle tanışıp umut veren bir ilişki yaşadıktan sonra, karşı tarafın ciddiyetsizliği ve umursamazlığıyla nasıl başa çıkabilirim?

Merhaba, bir süre önce sanal ortamda bir çocukla tanıştım. Kendisi benden üç saat uzaklıkta farklı bir şehirde yaşıyor. Kısaca özetlemem gerekirse, ilişkimiz çok güzel ilerliyordu ve neredeyse her gün konuşuyorduk. Aramızda resmi bir ilişki olmasa da duygusal bir bağ oluşmuştu. Ancak çocuk sürekli olarak "umarım ileride ilişkimiz olur" gibi belirsiz ifadeler kullanıyor ve ilişkiyi resmileştirmeye yanaşmıyordu. Bu belirsizlik beni sürekli umutlandırıyor ancak aynı zamanda da kafamı karıştırıyordu. Sonunda bir araya gelmeye karar verdik ve zaman geçirdik. (Olmayan) ilişkimiz için çaba harcamamız gerektiğini söylüyordu ve umut vericiydi. Bana hep sadik kalmami soyluyordu ve hep yeminler ederdi. Uzun süre birlikte konuştuk ve sonradan tekrar buluştuk. "Senden asla kopmam" gibi güzel sözler ediyordu. Annemin numarası da ondaydı, ancak annemin bir erkekle konuştuğumdan haberi yoktu, olmamalı da. İlk defa biriyle bu kadar yakınlaştım ve kopamıyorum. Bir süre sonra büyük bir tartışma yaşadık ve çok saygısızca laflar etti. Ben onu engelledim ve 2 gün sonra şehrimdeydi, hiç haber vermedi. Meğerse benden birkaç ay önce tanıştığı bir kızla buluşmak için gelmiş. Çok anlatabilirim şu an ama kısa kesiyorum. Ona, eğer ciddi bir şey istiyorsa kızı silmesini söyledim. Bana hayır dedi, "İkinizi de seviyorum, senden kopamıyorum" dedi. Ben bunu sildim, geri ekledim, sildim, böyle devam etti. Ne yapacağımı bilmiyorum, çocuk bana kısa bir sürede o kadar umut verdi ki, birden kendini geri çekmek istemesi beni zor durumda bıraktı. Onunla 2 gün önce konuştum ve bana net bir cevap vermesini istedim, ancak çocuk umursamaz bir tavırla karşıladı. Her seferinde farklı bir şey anlatıyor, yalan söylüyor. En son konustugumuzda cok duygusalsin sen su an o yuzden sinirini benden cikariyorsun. Seni cok ozluyorum beni engellemezsin sen falan diyordu. Bir insanın bu kadar umursamaz olması beni çok üzüyor. Eğer gerçekten beni önemseyen biri olsaydı, bu şekilde davranmazdı. O bana yazmadan günlerce hayatına devam ederken, ben burada mahvoluyorum. Daha önce hiçbir erkekle buluşmadım, yani o benim ilkim. O da bunun farkında. Ne yapacağımı bilmiyorum, onu çok özlüyorum. Anlattıkları ne kadar doğru bilmiyorum. Onu sürekli engellediğim için, çocuk ondan kopamadığımı anladı ve geri döneceğimi düşünüyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Sınav dönemim yaklaşıyor ve çocuk beni bir güzel manipüle etti ki, hiçbir şeye odaklanamıyorum.

Biriyle tanışıp umut veren bir ilişki yaşadıktan sonra, karşı tarafın ciddiyetsizliği ve umursamazlığıyla nasıl başa çıkabilirim?