Nişanlanan eski sevdiğim sizce ne yapmalıyım?

Arkadaşlar biraz uzun konuyu anlamanız için detaylı yazıyorum. 2 yıllık bir ilişkim oldu onu kuruma ilk geldiği gün beğenmiştim çünkü o kadar güzel sade temiz yüzlü gülümseyen tesettürlü birisiydi ki zamanla tanıştık vs derken sevgili olduk zamanla iyice bağlandık birbirimize yanağımdan öpüp seni çok seviyorum adamım deyip evine gittiği gün havalara uçuyordum aylar geçiyordu her güzeldi taki benim alkol aldığımı öğrenene kadar bana hem içtiğim hemde ondan sakladığım için çok kızdı tartıştık günlerce konuşmadı işyerinde yüzyüze gelince dönüp gidiyordu sonra bir şekilde konuştuk ben bırakmak istiyordum zaten söz birdaha olmayacak dedim eski güzel günlere dönmüştük taki işyerinde arkadaşlarla mekana gidene kadar arkadaşa beni paylaşma dememe rağmen storyi atınca görmüş akşam saatinde defalarca aradı ben mekandayken açtım ağlıyordu sana yazıklar olsun her şey bitti sana o hayatında mutluluklar deyip kapattı yüzüme beni iş çıkışı gördü yanıma geldi verdiğin sözü gördüm ben dedi evet seni çok seviyorum ama eskiden benim babamda içki içer bizi döverdi dedi bende dayanamadım gözümden yaş geldi beni dinle lütfen dedim niye bunu yaptın bize her şey bitti deyip ağlıyarak gitti bir şey yapamadım. Aylar geçti kurumda başka birisiyle sevgili oldu 3 ay içinde nişanlandı ben okadar seviyordum ki onu kendime çok kızgındım tayin istedim dileķçe verdim geçen hafta öğrenmiş yanıma geldi hakkında hayırlısı dedi birkaç gün sonrada evimin önüne geldi gece vaktinde ağlıyordu seni çok seviyorum lütfen gitme ben ne yapacağımı bilmiyorum tek bildiğim anladığım seni sevmem bana yardım et dedi benim ailem onun nişanlı olduğunu biliyor vs günlerdir düşünüyorum ne yapmam gerekli diye sizce nasıl bir yol izlemeliyiz?
Nişanlanan eski sevdiğim sizce ne yapmalıyım?