Neden aldatır insan?

Hayatta bana en saçma gelen şeyler den biri de aldatmaktır. İki kere aldatıldım şu zamana kadar ilkiok umrumda olmasa da ikincisi sağlam çarptı beni. Ve o günden sonra güven diye bir şey kalmadı.
Ya her şeyden önce aldatmayı aşırı saçma buluyorum ben.
İnsan birini severken aklında zaten başka biri olamaz. Demek ki sevmiyorsun ki aldatıyorsun. Ulan madem sevmiyorsun hadi ordan git o zaman.
Hadi evli olan insanların aldatmasını bir nebze okeyleyebilirim. Olay daha farklı oluyor. İki tatafında birbirine karşı sorumluluğu değişiyor. Hele de çocuk varsa o zaman sevmiyorum ya da başka birini seviyorum diyip şak diye ayrılamazsın. Yanlış anlaşılmasın evli insanlar aldatabilir demiyorum. Ama sevmiyorum diyip ayrılamazsın evlilikte öyle hemen. Ama sevgili olup da aldatmayı anlamıyorum.
Ulan sevmiyorsan işin ne?
Bak benimle birlikte iken başkasını sevebilirsin sonuçta gönül bu saygı duyarım. Ayrılırız olur biter. Aynısını zamanında bende yaşamıştım.
Ben ilk sevgilimle birlikte iken aramızda birbirimize karşı öyle aman aman bir duygu yoktu. Daha çok arkadaş gibiydik hatta. Sonra ben biz birlikte iken başkasına aşık oldum ve aldatma ihtimalinden bile tiksindiğim için bunu yapan olmayım diye konuşup medeni medeni ayrılmak istedim.
Ulan artık gururuna mı yediremediğinden nedense bana ben seni zaten uzun zamandır aldatıyorum, seni sevmiyordum zaten dedi.
Lan şerefsiz beni sevmiyor olabilirsin. Başkasını da sevebilirsin ama aldatmak niye ya?
İkincisini anlatmak bile gelmiyor içimden zaten. Kimse için asla yapmaz gibi bir cümle kurmayın arkadaşlar. Takır takır yapıyorlar.
Güven diye bir şey kalmadı be yanarım yanarım ona yanarım
Neden aldatır insan?