Sosyal medya, insan ilişkilerini nasıl etkiliyor ve değiştiriyor? Sebebi ile birlikte lütfen. Cevaplarınızı bekliyorum.
#Sesizlerinsesi
#Sesizlerinsesi
Tiktokdan örnek verim ; bir sürü aptal saptal deli saçma hareket edip video çekenler var bunlar genel itibariyle böyle insanlardi ve tiktok çıkmadan önce de boyleydiler sadece sosyal medya ne kadar aptal olduklarını daha da çok gün yüzüne çıkardı
Instagram ;
- kadınlar için ; vücudunu pazarlayarak modernite adı altında reels videolar hazırlayıp ilgi ve begeninin üst çıtalara yukseltilmek arzusuyla para kazanma mecrası olarak gördükleri yer.
Bir diğer neden ise ; Çorum'un X köyünde ki kız bakıyor diyor ki yaaw şu Antalya Kloaptarea da ki hatun tanga giymiş denize giriyor bizde böyle modern olamaz miyiz. Bir diğeri bakıyor kızı sidneye köpek baliklarinin olduğu okyanusta sörf yapmaya goturmusler acaba beni götüren bir zengin olmaz mı.
Otomatikmen algı ve çıta gereksiz ve haddinden fazla yükseldi.
Sonucunda mutsuz ilişkiler, sahte samimiyetler, menfaatin hızla yükseldiği ilişki modelleri, sahtekarlik diz boyu. Algılar ve Beğeniler de farklı yönde gelişti.
Kadınların Hipergamisi çıldırmış boyutta.
TV de ki diziler de buna örnek
Kadın diziyi izliyor
Waay be çocuğa bak kızı her öğlen boğazda yemeğe götürüyor, akşam diskoya clup partilerine, yazları Antalya laraya
Ulan diyor bizi de böyle bir erkek bu şekilde götürür mü ; halbuki gerçekte zengin de olsan böyle bir şey imkansız. Sınırsız bir para kaynağına sahip olursun Rockfeller olursun amenna.
Ama koç holding de olsa o fabrikalar o ihracat geliştirilmeli ve sürekli kar yapmalı üretim olmalı yoksa para musluktan sınırsız akmıyor.
Akabinde ;
Feminizim ile birlikte TV de Sosyal Medya da anlatılanlar da eklenince
- Kadın Erkeğe tokat atiyor , bağırıyor hakaret ediyor dizi de ya da reels görselde sonra da öpüşerek sevişerek durumu tolarize edildiğini, affedilecegini ilişkinin böyle daha sağlıklı olacağını düşünüyorlar.
Bu kocaman bir yanlış
Akşama kadar sen bağır çağır tokat at eee iki opucukle, kukuyla birleş sonra da her şey normal. Böyle bir dünya davranış modeli yok.
İlişkilerin de dinamikleri dolayısıyla bozulmaya başladı.
Güzel konuya değinmiş soruyu paylaşan arkadaş. Teşekkürler
Kadınlar üzerinden örnek vermeni anlarım ama erkekler sütten çıkma ak kaşık değil.
Sosyal medyaya yapay zekada karışınca karşıdaki kişi artık über bilgili ve kibar komik esritüel olacak buna dikkat etmek lazım. Aslında o kişi o yazan kişi olmayabilir. Yapay zekaya göre yanıt verdirebilir.
Sosyal medya kişiliği ortaya çıkar
Çoklu kişilik gibi gerçek hayata farklı sosyal medyada farklı
Etkisi cok
Bağımlılık ve zaman yönetimi sorunları sosyal medya bağımlılığı zaman yönetimi sorunlarına ve gerçek dünyadaki ilişkilerin ihmal edilmesine neden olabilir sosyal medyanın insan ilişkileri üzerindeki etkisi karmaşıktır ve kişiden kişiye değişebilir önemli olan sosyal medya kullanımının bilinçli bir şekilde yönetilmesi olumlu etkilerin artırılması ve olumsuz etkilerin azaltılması için dikkat edilmesidir
Kesinlikle öyle
Benim dusuncelerime katildigin icin tesekur ederim 😊😊
Soruma bu denli güzel cevap verdiğin için ben teşekkür ederim
Rica ederim 😊😊🙏
Teşekkür ederim 🥰🥰
Cevap
8Cevap
Birilerini etkileme, aldatma veya ilişkiyi sadece sosyal medyaya gösterme gibi durumlar yaratabiliyor. Ayrıca tabi insanlarla tanışma fırsatı veriyor
İnsanları robotlastiriyor. Bu demektir ki toplumsal bilinç yok, dayanışma yok, özdeğerlerimiz yok, akrabalık ve komşuluklar yok
Genç nesillerin ahlakını bozuyor
Yaşlılarında
haklısın 😂
Datlusu ☺️🙈 yanında olsam ilişkiye doyururdum seni 🤭🙈🙈🙈🙈🙈🥰
Ne diyorsun be sen sapık mısın nesin
🤭🤭🙈🥰
Cok bos zaman harcioruz cooooookkk allahdan kapattim hepsini sukur kurtuldum
İnsanların birbirlerine kolay güvenmesini sağlıyor
İyi yönden de etkiliyor kötü yönden de
Evet
Eskisi kadar değil bi burası kaldı neredeyse
Zaman kaybı sosyal medyaya harcadığım zamanı daha iyi değerlendiriyorum. Burasıda sorular cevaplar olduğu için.
Kitaplar, doğa, hayvanlar, ailem, arkadaşalarıma harcıyorum o zamanı inanki daha iyi
Brnce biraz duzeltme oluyo r tomrqk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?