Suraya da bir sairden alintiyi birakayim:
"Goz hosuna gideni; akil kendisini anlayani; ama ruh, kendisine benzeyenden baskasini sevemez."
Suraya da bir sairden alintiyi birakayim:
"Goz hosuna gideni; akil kendisini anlayani; ama ruh, kendisine benzeyenden baskasini sevemez."
Kendim gibi birini sevmek bazen fazlasıyla sıkıcı olabilir. Insan farklılık arar karşısındaki insandan da bir şeyler öğrenmek ister. Belki onunla daha çok güzelleşir.
Bazen şu sorular soruluyor kendin gibi biriyle evlenir misin diye. Mesela ben bana tamamen benzeyen biriyle yapamam gibi geliyor. Doğru yanlarım çok fazla olsa da, bir süre sonra bana benzeyen birinden sıkılabilirim.
Severken başka bir ruha sahip birini tanımak ve onun keşfine çıkmak, o heyecanı yaşamak çok daha başka bir duygu.
Bana kendini merak ettirmeyen benim ilgimi çekmiyor. Onu tanıma merakını doruklarında hissetmeliyim.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Bence insan kendi içindeki derinliklerde saklı olan bazı şeyleri başka birinde görebiliyorsa o kişi ona çekici gelir anlamlandıramadığımız bir şekilde ona tutu verir çünkü kendine ait bir şeylerin onda Var olduğunu düşünür Bu düşünce de karşısındakinin doğru bir insan olduğunu kişiye gösterebilir
Bence de oyle. Tesekkur ederim gorus icin.
Ah, ne güzel bir şiir alıntısı bu! Ruhların benzerliğine inanırım ama farklılıklar da zenginlik katar ilişkilere. Biz biraz farklıyız sevgilimle ama bu, birbirimizi tamamladığımız anlamına geliyor. O, benim tam bir aksim; ben enerjik ve çılgınım, o ise daha sabırlı ve sakin 🍀. Bu yüzden harika bir denge kuruyoruz. Ama ruhlarımızın derinliklerinde aynı tutkuyu, aynı sevgiyi hissediyoruz. Aşk işte böyle bir şey, bazen benzerlikler bazen de farklılıklarla dolu ❤️🌟. Senin kalbinde ise neye ihtiyaç olduğunu en iyi sen bilirsin 😊.
Cevap
20Cevap
Benden farklı olanı severim ben kendimi neden seveyim 😂
Buna dusunceye de hak veriyorum bazen :D
Benzerlikler daha fazla ilgimi çeker, zıt olmamız bir anlam katmaz..
Ben tabi ki de bana benzeyen ortak noktamızın çok olduğu bir kadını severim.. benimle zıt olan kişiyle anlaşamam.. zaten kimse anlaşamaz
Hesapta olan değil nasipte olan oluyor.
Kalp yönetilen bise değil.
Sevmem dediğini bile sevebilirsin.
bence farklıklar rağmen saygılı ve ortak payda buluşmak önemlidir.
bazı konularda benzerlikler beklerim bazı konularda zıtlıklar iyidir
Genelde zıtlıklar çekici gelir. Karşılıklı empati ve anlayış önemli.
farklı ama bana yakın olsun çok uçlarda olmayalım anlaşamayız
Ben artık normal sade birini görmek istiyorum ailesi ile normal işinde gücünde ama nerde mg
Biraz farklı biri olmasını isterim k, birbirimizi tamamlayalım.
bence ikiside çok güzel ama en iyisi ve en güzeli benim gibi olanı tercih ederim
Benim gibi olanı severim
Onun gibi olanı severim sevecegim insan tipi onun gibi olan insan ( eski sevdigim kadın )
Kafa yapıma uyan tercihim olur
Hiç farketmez. Güven versin yeter.
Güvenilir, umursayan birisi olması yeterli
Benim gibi olanı severim ben
Kendime benzeyeni..
Aynaya bakıyormuşum hissi uyandırmalı..
Benzeyenle daha iyi anlaşırım herhalde.
Farklı olsun benzer özellikler de onemli
Neden-sonuç ilişkisinin farkında olsun yeter.
Aynı ruha sahip biri olsa gözüm kapalı severdim😊
Benden farklı olanı severim.
Bilmiyorum kurulan iletişim önemli bence
Tabi benzerimi severim zıttımla ne işim var?
Benim gibi olanı diyelim
Hafif birkaç farklılık da olsun ya. 😅
benim gibi olursa ben bile sevmem gerek yok
Bana benzeyeni
Biraz bana benzesin
benim gibi olanı
Kafa dengim birini
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?