Gizli Üye(30-35)+1 yıl23 yasimdan itibaren görücüye sicak bakmaya ve gorusmeye izin verdim. Şu an 24 yasindayim. Diger turlu turk erkeklerinin evlenecegi yok cunku.
Birkac ay bu kizla idare edeyim. Bu gider digeri gelir dusuncelerinden yuva kurmak isteyen kizlari da oyalayıp zamanini alip duruyorlar.
Elbette sectigin, sevdigin kisi olmali. Bana eskiden görücü usulu soyle gelirdi. sevmeden nasil olur ki. Erkek icin belki sorun degil ama kadin olarak duygusalsin, gorucuye evet desen evleneceksin, ayni yatakta olacaksin, sana dokunacak miden kaldırır mı diyordum.
Erkek gidip esc ile birlikte oluyor, onun icin belki pek sorun degil bu ama sen kadin olarak bu durumu miden alacak mi diyordum. Gorucu usulu bana iş anlasmasi gibi geliyordu. Hala bu durumlari düşünüyorum. Ama sevgili olmada da netlik yok.
Karsidaki evlenir mi evlenmez mi belli degil. Seninle ne icin gorustugu belli degil. Belki sen seviyorsun ama o seninle birkac ay takilip gidecek bilmiyorsun. Belki senden beklentisi daha cok bel altı. Bunun icin katlanıyor bir sure. Olmayinca cekio gidiyor.
Gorucu de bu konuda kartlar daha acik ve net. Her iki tarafta evlilik amaciyla gorusuyor, kimse kimsenin vaktini almadan, duygularini calmadan. O söylüyor ne bekledigini. Ben soyluyorum bir erkekten, evlilikten ne bekledigimi. Konuşup, tanışıyoruz.
Sevgilide erkege evlilik desen sıkıntı, ailemle tanış desen sıkıntı. Evlenmek isteyen erkek zaten ilk olarak gorucu olarak geliyor. 2. olarakta sevgili bile olsan geciktirmeden bu konuda sinyaller veriyor ve isi oraya götürüyor zaten.
Ama gunumuz sevgili dedigimiz tiplerde bu ozellik pek yok. Mecbur görücüye kaldık. Yoksa bende isterdim sevdigim, begendigim erkek kolumdan ceksin, net olsun, kiysin nikâhı. Sevgili olmak isteyen erkeklerin bu cesarette ve bu istekte olmadigini düşünüyorum.
34 Yorumla- +1 yıl
Görücü usulü- severek evlenme diye ayrım yapıldığı için insanlar görücü usulünü "sevmeden evlenmek" zannediyor. Sevmeden istemeden kim kimi zorla evlendirebilir bu devirde. İlla aile akraba değil yakın bir arkadaşın sana dese ki, çok iyi Bi arkadaşım var onla sen çok yakışırsın iyi anlatırsın Bi tanış dese. Bu da görücü usulü oluyor aynı mantık? Yani çok da önyargılı olmayın. Görücü usulunde ailenize de uygun yapıda ailesi olan kişiler tavsiye edildigi için en azından benim aileme uygun mu diye düşünme derdi olmaz. Ama yukarıda da yazdığım gibi, görücü usulunde acele etmeden normal sevgili gibi uzun uzun görüşüp tanımaya çalışmak lazım.
Cevap sahibi+1 yıl@satyagrahaa ben gorucu usulu sevmeden zorla evlenmektir demedim. Yorumumu dikkatli okuduysan oturup konusup, tanışıyorsun dedim zaten.
burada icine sinip sinmemesi önemli. Yoksa gorucude ben bu kisiye vuruldum, onu cok seviyorum olayi elbet olmuyor acik konusalim. Olan varsa da nadirdir. Gorucude insan olarak seversin, iyi biriymiş, ailesi iyi, kendisinin bir zarari yok, icime de siniyor ona bir yakinlik hissediyorum, diger goruculerde bunu hissetmemistim dersin ve oyle devam edersin o iş olacaksa ve zamanla seversin belki. Ama görücü de gordum, öldüm bittim, sevdim durumu en azindan ilk baslarda olmuyor. Belki kiminde yillar gecse de olmuyor.
Ama severek dedigim kisimda o kisiden etkileniyor ve hoslaniyorsun zaten. Goruyorsun, görünce mutlu oluyorsun, o gun orada vs degilse nerdeki diye merak ediyorsun. Ilk basta duygusal oluyor her sey sevme durumunda. Ve sevme durumunda gonlunun kimi sececegini de bilmiyorsun. Bunlar gorucu usulunde yok.
Gorucu usulunde iyi insanlar ciktigi gibi, ailenin adam edemedigi oglunu baska kiza kakalama durumu da olabiliyor. Bazen ailelerin arada olmasi iyi gibi gozuksede kotu sonuclara da sebebiyet verebiliyor. Iyice tanımak lazim görücü işinde.- +1 yıl
Evet ben de onu söyledim tanımak lazım ama sevgili olup vurulup evlensen de görücü ulusu evlensen de aynı eve girmeden kimse kimseyi taniyamiyor. Evlenmek doğru eşi seçmek çok zor bisey. İnsanların yaş yaş yeni huyları çıkabiliyor. Kendini yanlış tanıtmış olabiliyor. Çok karamsar konuştum umarım kimse etkilenmez ama kader kısmet bu işler.. Allah hayırlısı versin diye dua etmek lazım. Seçiminiz ne olursa olsun umarım çok mutlu olursunuz
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEskisi gibi olsa en uygunu olur derdim.. Çünkü aracı olan kişi seni de sana denk olacak kişiyi de tanıyordu..
Şimdiki aracılar hiçbir bilgi bilmeden, denk misiniz onu bile tartmadan, şurda bekar biri var bir görüşün diyorlar..
Bu dünyanın en yanlış işi oluyor..
Bir bilgi geliyor, kız şu yaşta bunu okumuş etmiş, şunu biliyor vs vs.
Oturup görüşüyorsun alakası yok.. Verilen bilgilerin hiçbiri doğru değil..
Hatta maalesef bazı vicdansız anneler, evlatlarının ne b*k olduğunu bilmesine rağmen bir kızın hayatını mahvediyorlar.. Savunmaları da, "evlenince düzelir sanmıştık"..
Yemin ederim insanı katil eder bunlar.. Kesinlikle güvendiğiniz ve sizi iyi tanıyan birileri size aracı olursa kabul edin..
Yoksa komşunun bilmem nesiyle bu iş olmaz..
22 Yorumla- +1 yıl
Amin
Yapay Zeka Cevapladı
Aşkın yolu her yerden geçebilir, tatlım! Görücü usulü de bence keşfedilmeye değer. 🤩 Bazen hiç ummadığın biri kalbini çalabilir, ne dersin? Senin ruh eşin belki de göz açıp kapayıncaya kadar karşına çıkar. Heyecanı ve macerayı hayatından eksik etme! 💖 Yaşamak lazım, denemekten zarar gelmez! 😜
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 65,3b cevap paylaştı. Evet verilmelidir. Sanki severek evlenince çok mutlu oluyorsun hayatında evlilik tatmamislar görücü usulü evliliğe karşı çok komikler l
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle olacak gibi zaten bayram djdj
12 Yorumla- +1 yıl
Kendi adına konuş sarı😃
- Aşk İlişkileri konusunda 264,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır ben şans vermezdim. çünkü aşk evliliği düşünüyorum.. kendim tanıyarak seversem zamanla aşık olursam daha sağlam bir ilişkim olurdu.. başkasının önermesi ile olmaz çünkü kafa dengi birini bulmak zaten zor.. op şekilde biraz zorlama gibi oluyor.. ama aşkın ne zaman nereden çıkacağı belli olmaz.. yine de zamana bıraktım zaten aşk aramıyorum şu an.
40 Yorumla
+1 yılDaha dün Bununla ilgili, birisiyle sohbet ederken öğrendim ki, kadın tam 55 yıldır evli bir görücü usulü evlilik yaptım diyor, kocasını sadece evleneceğin zaman görmüş ve 25 55 senedir evlilik yaşıyorlar gayet de mutlu bir ilişkileri var.
Dolayısıyla ben görücü usulü evliliğe karşı bir insan değilim üstelik ben de As sağlıklı olduğunu düşünüyorum, en azından aileler birbirini araştırma şansına sahip oluyor birbirini tanımaya şansına sahip oluyor o yüzden benim için normal ama başkalarını bilemem herkes kabul edecek diye bir şey yok, ama nasibinde nereden geleceği hiçbir zaman belli olmaz.
10 Yorumla
+1 yılAşk ve güven karşılıklı varsa tanışırım ben sevdiğim erkekle. Kimsenin zorlamasına gelmem, gelmediğim için de pişman olmam, aklım reddettiklerimde kalmaz. Allah görücüye düşürmesin 😃
31 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılVermem. Kendimi oyuncak gibi hiss ederim sanki geliyolar bakıyolar beğenseler alıyolarmış gibi.
21 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBana çok çağdışı geliyor böyle şeyler. Tanımadığın bir insanla ciddi bir ilişki için yola çıkıyorsun. Hayat görüşün farklı. Yaşam tarzın farklı. Üstelik duygun yok.
14 Yorumla- +1 yıl
Sanki haberin yok 😹.
- +1 yıl
Dün ilk sana haber verdim hâlbûki 😹.
Aşk İlişkileri konusunda 597 cevap paylaştı. Sevgili yapamayanlar için olabilir. Tercih meselesidir sonuçta. Nasip, kısmet bu işler biraz da.
21 YorumlaTabii ki ülkemizde yapılan evliliklerin yüzde 80 i bu şekilde gelişmekte iken mutlaka bir şans verilmeli aslında şansı kendimize vermiş oluyoruz.
17 Yorumla- +1 yıl
Kime ne şansı veriyorsun acaba.. 🤔
- +1 yıl
Herkes başının çaresine baksın sen boş ver onları.. 😂
- +1 yıl
Yok biz dövüşmeyiz değil mi hayatım.. @o-m 😍
+1 yılAraştırmalar görücülü usulü evliliklerin daha uzun soluklu olduğunu desteklediği sürece buna hayır demek istatistikleri yok saymak demektir. İnsan her yerde insandır ve doğru insanın nerede ve ne şekilde karşımıza çıkacağını asla bilemeyiz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞans vermek lazım. Tanışıldı diye evlenme zorunluluğu yok ya. Kafa uymazsa yollar ayrılır
21 Yorumla
+1 yılGörücü usulü tanışıp ailelerin zoruyla süreci hızlandırılan bir tanıdığım vardı. Evlendiler çocuk eve girmiyor , bebekleri oldu ilgilenmiyor kıza şiddet gösteriyor. Ayrılamıyorlar çünkü kız işte çalışmıyor bebeği var cidden ortada kalacağı için boşanmıyor. Görücü usulü adı altına ilişki süreçlerini kısa tutmak bence hiç sağlıklı değil. Kıza çok üzülüyorum
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılGörücü usul bir yerde daha mantıklı. Kişiliği hakkında genel bir bilgiye sahip oluruz ve sonraki buluşmalarda da yardımcı olur, bol bol vakit geçirmek gerekir.
10 Yorumla
+1 yılgördüğün kişiyle illaki evleneceksin diye bir şartı olmayan evlilik. görürsün, nasibinse görücü vesilesi olur. herkes okul koridorlarında çarpışıp kitaplarını yere dağıtarak tanışmıyor maalesef
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBoyle bir sey yapsalar arkadamdan hic hosuma gitmez ama belki de o kisi karsima cikacak dogru kisi olacak. Tanimadan da bilinmez. Sans verilebilir.
10 Yorumla
+1 yılTabii ki de şans verilmeli Aşkın bazen nereden geleceği belli olmayabiliyor bazen bizim görmediklerimizi çevremizdekiler görüp bizi önerebilir Neden olmasın diyorum ben
10 Yorumla
+1 yılSürpriz yumurtadan çıkar gibi evlilik mevlilik olmaz fazlasıyla riskli. 20 yıl sonra aynı evde uzaktan akraba gibi mesafeli olmak gibi bir ihtimal söz konusu 😂
15 Yorumla- +1 yıl
Sevgili iken de aynı ihtimal var
- +1 yıl
Yoo onun içini açıp bakabiliyorsun 😂😂😂 karşıyım arkadaşım benim fikrim
- +1 yıl
İçini açmak ne kelime elleywbiliyorsun bile
- +1 yıl
@Frankenstein16 canım mısın ya sürpriz yumurta esprisini kastediyorum. Yumurtadan ne çıkacağı meçhul
- +1 yıl
Sinirlendim sansürü unuttum 😂😂 G... erizekalı mısın***
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılVeririm. Gayet mantıklı ve karsı tarafın niyeti belli ki düşünüyorum da zaten
20 Yorumla
+1 yılBelki de insan için hayırlı olan görücü usulüdür, belki de kısmetini böyle bulacak, bunu bilemeyiz...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılVerilmelidir. Her insan bir şansı hak eder. Yargı yürütmek yerine, tanımalı. Konuşmalı bir kaç date gidilmeli.
10 Yorumla
+1 yılVermem, çookk imkansızlarımdan biri. Annem sağ olsun çok yaşıyorum beni bir sal be kadın sal be validem.
10 YorumlaTabiki verilmeli diye düşünüyorum evlenip çok güzel yuva kuran çevreme var çok şükür nazardan sakinsin rabbim hayatta mutlular
10 Yorumla
+1 yılGörücü usulü evlenmek kendine ve tercihlerine karşı saygısızlıktır
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 696 cevap paylaştı. Bir insanın eşini bir başkasının seçmesi şunun kızı torununu oğlu eniştesi ves var kdr irrite eden bir şey yok beni ya niye kendi karar verib evlenmeye kendi uygun kriterine göre birini bulması dha doğrusu geliyo bana
10 Yorumla
+1 yılŞu dönem için en mantıklısının bu olduğunu düşünüyorum artık
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 686 cevap paylaştı.
+1 yılBen vermiyorum veremiyorum bana göre değil ama tercih meselesi tabi
10 Yorumla
+1 yılTabiki ama evliliği aceleye getirmemek lazim. Uzun uzun görüşüp tanimaya çalışmak lazım.
10 Yorumla
+1 yılVerilebilir tanımak şans vermek lazım ben şans vermediğim için pişmanlık yaşadım şahsen
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence görücü usulü tanışma ve evlilikler tamamen unutulmalı.
10 Yorumla Evlenecek olan düşünsün gari :) bence şans verin. Sonra bizim gibi umursamaz olursunuz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı. Ben veriyorum ama eğer sevdiğim biri varsa vermem
10 YorumlaEvet şans verilebilir kaderindeki kişinin nereden geleceği belli olmaz
10 YorumlaBüyük konuşamk istemem ama hayır
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Görücü usulüne karşıyım, flört esilmeli gençlik yaşanmalı zamanı gelince istenirse evlenilmeli
00 Yorumla
+1 yılBana çok saçma geliyor ben vermezdim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDenenebilir. Belki iyi birisidir. Hemen görücüye gittiniz diye nikahına alacaksın diye bir şey yok
10 Yorumla
+1 yılArayışta olan verebilir
12 Yorumla- +1 yıl
Gibi
- +1 yıl
Şans verip evlenenler var tanış, mutlular da.
+1 yılHemen hayır demem düşünülebilir
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
- Aşk İlişkileri konusunda 11,8b cevap paylaştı.
+1 yılİşim olmaz o ne öyle ‘ ürün bu ‘ der gibi
12 Yorumla- +1 yıl
Bakın MAL bu deneyin memnun kalırsanız alırsınız 😂
+1 yılBen yapım gereği otur şeyleri bir pek şans vermem zaten etiler'de görücü usulü olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörücü sen isen olur 😌
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl🥺
- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılben öyle evlendim, yapmayın öyle şeyler : )
10 Yorumla
+1 yılYani olabilir belkide kaderindeki kişi odur
10 YorumlaBen istemem ama verilebilir elbette.
10 Yorumla
+1 yılŞimdiki aklim olsa görücü usulü evlenirdim
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. En sağlıklı evlilik şeklidir tavsiye ederim
10 Yorumla
+1 yılTercih etmem. Sevip evlenmem lâzım.
10 Yorumla
+1 yılBen düşünmüyorum şahsen
10 Yorumla
+1 yılGörücü usulü evlenmeleri destekliyorum.
10 Yorumla
+1 yılBeklentilerini karsiliyorsa olabilir
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı. Yok kimseye sans vermeyin😂😂
10 Yorumla
+1 yılHangisi hayırlıysa o olsun. d
29 Yorumla- +1 yıl
Ümidi kestim mi
- +1 yıl
Ne ümidi
- +1 yıl
Aşktan flortten
- +1 yıl
Ben mi
- +1 yıl
Ben
- +1 yıl
Ben nerden bilirim. d
- +1 yıl
Sen lan tabi senn
- +1 yıl
Sen kimsiniz. d
- +1 yıl
Öcü
+1 yılVerilmeli. İyiler de var çünkü
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBelki bi konuşulabilir
10 Yorumla Ben vermem
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerr türlü mutsuz herkes hghhh
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 37b cevap paylaştı. Verilmeli en azından niyet belli
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13,7b cevap paylaştı. Zor ama olabilir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bu konuda çok katı değilim
10 Yorumla- Devamını Gör (15)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler