Sevgilim bi soğuk davranıyor nasıl düzeltebilirim?

Sevgilimle aram iyidi aslında son 2 gündür kendi kendine bi asabi davranıyor ve böyle mesajlasirken bi modu yokmuş gibi ve hemen asabileşiyor. Ben 20 o 26 yaşında. Ona benimle alakalı bir sorunun var mı diye sordum yok dedi sonra son iki gündür bi garipsin soğuk gibisin sanki bana dedim yok aq bazen sadece çok konuşuyorsun yani konuşmak için konuşuyorsun yazmak için yazıyorsun konu olmadan nerde napıyor hemen öğrenim 7/24 konuşmak yazışmak istiyorsun biraz olgunlaş yani bu konuda dedi sonra tamam dedim konuyu hemen değiştirmek istedim bı banka sorunum vardı onunla ilgili bir şey sordum cevapladı sakince hemen kısa ve öz şekilde sonra napıyorsun yazdım ardından hemen beklemeden oda ananin amindayim yazdı bende neden bu kadar gerginsin dedim oda sanane ya yazma daha diyorum bi tamam de kıt mısın bı uzatma dedi bende tamam gerginsin sonra konuşuruz dedim onun benden beklentisi şu an daha konuyu kapatıp susmam ve sonrasında rahat bırakıp bı kaç saat sonra konusmakti bende bunu anlamadım devam konuşmaya çalıştım yazmaya çalıştım bi şekil bı yerde haklı ama bunu nasıl değiştirebilirim yani ne yapmam lazım nasıl davranacağını bilmiyorum hep konuşalım diye bir evham içinde birşeyler konusiyorum konuşalım diye ama bazende boş konuştuğum oluyor işte. Nasıl düzeltebilirim nasil davranmak lazım ona birde yani kendi yasitlarinda ki kadınlar mesela nasıl ilişkide davraniyor onu öğrenmek istiyorum ben biraz daha hala o liseli aşık kafasındayım oda ondan çıkalı çok oldu 26 yaşında işte acayip iyi anlaşıyoruz tüm açıdan ama uzaktayken böyle oluyor arada. Yardım ederseniz çok sevinirim

Sevgilim bi soğuk davranıyor nasıl düzeltebilirim?